Showing posts with label Ask Me How. Show all posts
Showing posts with label Ask Me How. Show all posts

Thursday, May 22, 2014

Pertandingan Turun Berat Badan 2014

Hye semua..
huh lama tak bercerita pasal pertandingan ni..
last cerita masa ni

sangatlah lamanya..

this year dah 3 kali kami jalan pertandingan ni.

Hanya 2 minggu sahaja korang akan dapat..

  • Analisis Kesihatan Badan 
  • Nasihat Khidmat Jurulatih Peribadi 
  • Info Pelan Pemakanan & Informasi Kesihatan 
  • Khidmat Analisis Susulan Peserta 

SECARA PERCUMA!!

perserta yang mempunyai rekod peratus (%) turun berat badan tertinggi dalam tempoh bertanding (2 minggu) akan memenangi Hadiah Wang Tunai. Syokkan..

ni antara peserta yang berjaya menurunkan berat badan

Season 1/2014
Season 2/2014
Season 3/2014

berbeza dengan season 1,2 & 3.. Season 4 kami open sekali untuk coach.. bukan hanya peserta, coach juga masuk bertanding. Di sini kita boleh tengok tahap disiplin seorang coach.. huhuhu barulah adilkan kan kan..
keputusannya...

mana coach? mana peserta?.. yang pengang F1 tu coach ye kawan2 hehehe

menarikan? Yang tak menang tu bukannya sebab tak turun berat badan..semua dapat turun berat. Cuma yang menang ni dorang usaha lebih & lebih sikit disiplin ^_^

InsyaAllah kami akan adakan lagi.. & akan umumkannya kemudian



Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, December 30, 2013

Have You Had Your Shake Today???

Hye semua..

Alya with Vanilla Shake.. =)

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Gambar sebagai bukti.. Alya memang suka berebut shake dengan aku.. Haiyooo
Yes! Sebab shake sedap!

Formula 1 juga dipanggil shake =D
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Ade 5 perisa..
Pilih je nak perisa ape..
Sesuai untuk semua peringkat umur.

Ade yang tanya aku..
Mengandung pon boleh ke shake?
Tak de effect pape?

YE! SEMESTINYA ADE EFFECT. KORANG YANG MINUM SHAKE, MAKIN SIHAT LE..

Aku minum shake start aku habis pantang.

Kenapa lepas habis pantang? 

Sebab.. Aku lambat kenal herbalife. Makan main-main. Kesian lambat consume.

Oh sambung.. Dari aku lepas pantang, menyusu, tetiba termengecil badan, dan termengandung lagi..hehehe still consume shake.

Alhamdulillah 1st mengandung dulu, ashik low HB now still menyusu pon pergi checkUp tiada masalah..

Walaupon kena tambah berat badan masa mengandung, berat naik stabil. Tak naik terlalu mendadak =)

Masih nak kata shake ni ubat kurus?
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Sunday, December 29, 2013

Persediaan 2nd Pregnancy

Hye semua..

Azam aku untuk habiskan cerita tahun ni pasti bisa..
senget betul berazam hujung calender. Layankan aja.. bolehkan?

Alhamdulillah.. now dah masuk 22 minggu kandungan aku..

Persamaan mengandung kali pertama dengan kali kedua
1st dapat tahu excited sama!
2nd lasak tetap lasak, sibuk tetap sibuk.

Perbezaan..memang la banyak
1st mengandung dulu sickness teruk sampai kena masuk air. Dekat 4 bulan bangun tido bangun tido je. Kali ni tak de lah teruk cuma nak makan ade je tak kena. Makan ni tak sedap, itu tak sedap. Tapi aku masih mampu berdiri, berjalan, turun naik tangga, menyusukan Alya.

2nd rasa tak sedap tekak ni sampai sekarang still ade. hayoo.. kadang susah nak makan. Tengok dah sedap, makan tak sedap pulak. Rasa lain macam je. Masa mengandung dulu lepas je 4 bulan ashik makan je. Semua lalu.

3rd lebih cool berbanding dulu.

4th ashik teringin je.. nak tu, nak ni. Setakat ni Alhamdulillah. Aku tak de lah rasa nak benda mengarut. Semua benda senang dapat & aku sendiri cari. Ade juga yang orang lain yang dapatkan..hehehe..

5th rajin sikit nak melawa..tapi memang nampak selekeh je aku rasa..hahahaha. Tapi siyes! dulu bedak pon malas nak pkai.

6th sumpah aku malas giler nak masak! Masak pon ashik xjadi. huh! Masa Alya dulu ade je benda nak try.


Jantina? tah.. tak pulak aku cek..weeeee

Masuk je 15 minggu macam tu incik suami dah sediakan duit beli ni..
Set lengkap dari mengandung sampai bersalin
Masa mengandung 1st time dulu pon aku dah ambil set ni.. Aku memang tak makan vitamin klinik masa tu. Bukan berlagak..tapi rasa macam banyak benda nak makan. Dah la aku ni PEMALAS! Alhamdulillah.. semuanya baik-baik aja. So now teruskan aja =)

Then, rezeki lebih sikit.. terus je incik suami suruh borong ni..
Pad Herba Avail
Sebelum aku mengandung dulu aku memang ahli Avail. Pengguna je. Tak aktif, MATI je.. sayang betul. Kalau tak dah boleh beli sendiri je kan? Puas juga cari orang yang jual banyak & murah. Mejoriti suruh jadi ahli..& harga belum masuk postage. Tak nak postage nak COD tak de. Alhamdulillah aku jumpa juga. Masa bersalin pertama memang aku pakai. Selesa, berangin. Rasa bersih je. Seminggu pertama aku pakai yang biasa. Tak selesa. Sebab masa ni kan darah banyak.. 

"Asal tak pakai dari mula-mula lepas bersalin?"

Sebab mula-mula aku tak yakin. Sebab pad ni macam nipis. Rupanya sangkaan aku meleset. Walaupon nampak nipis, tapi ia mampu menampung. huhuhhu.. nasib pad yang biase tu beli 1 je. Kalau tak, mesti aku tak cuba langsung pad herba time pantang 

Pad mula-mula aku pakai hehehe
cerita pantang aku masa bersalin dulu kat sini ringkas je..

Selain Salindah..
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Set ni memang sememangnya wajib! Sebelum aku tahu aku mengandung yang kedua, aku dah makan set ni. Bukan aku je makan, incik suami & Alya pon makan. MAKANAN NUTRISI untuk SEMUA..
Mulanya makan sebab nak ganti breakfast, then berat badan aku kembali ideal & sampailah aku tahu aku mengandung lagi. Aku masih teruskan. Paling syok bila pergi cekUp. Alhamdulllah. Tiada masalah. Sebelum ni masa 1st mengandung, cek HB mesti rendah. Padahal masa tu dah makan bagai. Kali ni, aku tak sempat makan lagi pagi, just sempat shake.. itupun separuh. Sebab dah terlewat hehehe.. baby pon aktif =)

Sebenarnya ada lagi tambahan. Tu hujung-hujung nantilah beli..
Baju baby?? Pakai dulu mana yang si kakak tak muat hehehe.. nanti dah keluar tau jantina, baru beli banyak-banyak. Tapi banyak je baju si kakak yang unisex yang dah tak boleh pakai.. ketat.. hehehe

Tinggal lagi 2 hari untuk ke tahun baru..
InsyaAllah sempat habis cerita aku sampai 31 Dec nanti..
countdown..

detail mengenai Herbalife? Click sini

Thursday, June 6, 2013

Allah tu Maha Adil & Lebih Mengetahui..

Hye semua..

Lepas aku habis pantang & dah nak start kerja.. 
Adik-adik aku & mama jaga Alya. 
Ngam-ngam adik-adik aku nak naik semester, Allah tolong aku dengan mendekatkan aku dengan Jannah *member masa kat UNIKL. Tolong jaga Alya.  Makan sama-sama*jimat dengan gigih & semangat aku time rest, pump susu. 
Dia selalu paksa aku pump. Dengan paksaan tu lah. Anak aku dapat susu ibu sepenuhnya..

THANKS BEB! =')

Cerita balik memang menangis.

Dengan dia juga aku terjebak! Haaaa terjebak apekah?
Hehehe..

Herbalife laa~

Aku start join saje-saje sebab mama nak makan & untuk senang aku beli.

Yelah barang herbalife mana ade jual tempat biase-biase & kalau nak pergi HQ kena jadi ahli. 
Nak murah pon kena jadi ahli. Siapa yang tak nak makan murahkan?

Dari harga 25% diskaun.. aku terus naik 35% WOW!!!!

Aku mula jadi ahli pada Aug 2012 masa tu tunggu masa je nak bersalin

kan dah sarat!!

Then aku beli je macam biase tanpa menghiraukan Vpoint.
Mama dah rasa kesegaran badannya after cuba herbalife, why not aku pulakkan..
Tak sangka dengan ajakkan Jannah aku boleh pulak terSCORE 35% hehehe.

Why herbalife?

Ianya sebab ANAK aku..

nak jadi macam aku? JOM!

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Bersambung..