Showing posts with label Pengedar Bebas Herbalife. Show all posts
Showing posts with label Pengedar Bebas Herbalife. Show all posts

Thursday, May 22, 2014

Pertandingan Turun Berat Badan 2014

Hye semua..
huh lama tak bercerita pasal pertandingan ni..
last cerita masa ni

sangatlah lamanya..

this year dah 3 kali kami jalan pertandingan ni.

Hanya 2 minggu sahaja korang akan dapat..

  • Analisis Kesihatan Badan 
  • Nasihat Khidmat Jurulatih Peribadi 
  • Info Pelan Pemakanan & Informasi Kesihatan 
  • Khidmat Analisis Susulan Peserta 

SECARA PERCUMA!!

perserta yang mempunyai rekod peratus (%) turun berat badan tertinggi dalam tempoh bertanding (2 minggu) akan memenangi Hadiah Wang Tunai. Syokkan..

ni antara peserta yang berjaya menurunkan berat badan

Season 1/2014
Season 2/2014
Season 3/2014

berbeza dengan season 1,2 & 3.. Season 4 kami open sekali untuk coach.. bukan hanya peserta, coach juga masuk bertanding. Di sini kita boleh tengok tahap disiplin seorang coach.. huhuhu barulah adilkan kan kan..
keputusannya...

mana coach? mana peserta?.. yang pengang F1 tu coach ye kawan2 hehehe

menarikan? Yang tak menang tu bukannya sebab tak turun berat badan..semua dapat turun berat. Cuma yang menang ni dorang usaha lebih & lebih sikit disiplin ^_^

InsyaAllah kami akan adakan lagi.. & akan umumkannya kemudian



Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, March 3, 2014

32 minggu = 8 bulan

Hye semua..

Perjalanan blog aku terhenti semantara hehehe..
Dalam kepada hotak ni macam-macam nak taip sampai stuck*poyo!

Sedar tak sedar, kandungan aku dah mencapai usia 8 bulan..
Kalau Alya 8 bulan dah makan macam-macam kot weee~

Alhamdulillah sepanjang aku mengandung kali ni, HB aku belum pernah capai tahap LOW. Setiap pagi aku & Alya MESTI ambil Shake

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Apa itu Shake?
Banyak sangat shake sekarangkan..hehehe
Shake atau nama sebenarnya Formula 1 merupakan MAKANAN bukan SUPLIMENT ye.
Juga merupakan makanan selular nutrisi, ringkas & seimbang. Satu hidangan hanya 90 - 290 kalori sahaja.Mengandungi 55 jenis nutrien & 18 Asid Amino, Fiber / Serat & herba terpilih. Turut mengandungi 7 warna buah & 7 warna sayur.  Zero Fat & kolestrol. Terdapat 5 perisa (Coklat, Capucino, Vanilla, Strawberry & Tropical Fruit).

Yummm yumm yummm.. simple macam ni punya shake pon ade orang tanya camno aku buat heheehe.. okes tu boleh sharing nanti ye..

Bercerita balik pasal aku dengan 8 bulan kandungan ni..
Masa baby 1st, seawal 6 bulan aku dah letak beg keperluan bersalin dalam kereta. Now, dah 8 bulan tak siap-siap lagi. Satu, aku rasa baby pon lambat keluar macam kakak dia hehehe masa Alya 42 minggu baru keluar. Satu lagi sebab aku pon lupa pasal beg ni =P*teruk betu perangai.

ni bukan beg aku okeyh
Sebenarnya aku pon dah lupa nak bawa ape.. so aku sempat la google..*google lagi
Macam-macam aku jumpa termasuklah ALMARI BABY.. mak ai! Ni mesti dia listkan keperluan baby dia. Padahal aku google "senarai keperluan ibu bersalin" .. hahaha memang patut pon.
sepatutnya "senarai barang keperluan ibu bersalin semasa di hospital" baru la keluarkan hehehe..

Aku dah siap copy & share kat sini.. mana tau ade yang lupa or esok-esok ade rezeki aku mengandung lagi. Tak de la mengelabahkan~

Senarai Barang keperluan Ibu & Bayi semasa di hospital
Bayi
* tuala mandi
* pampers
* 2 pasang baju
* 2 pasang sarung kaki dan sarung tangan
* topi
* bedung
* tissue basah

 Ibu
* 1 helai tuala mandi
* 1 helai tuala muka
* Pad
* t-shirt balik
* kain batik
* sweater
* tudung
* 2 pasang stokin
* 1 pasang selipar
* Bra khas untuk menyusu
* Bra Pad
* Seluar dalam
* minyak angin (untuk yang nak bawa)
* barang-barang mandian / kosmetik (bedak,sabun dll)
* Yassin
* handphone & Charger

 Lain2
* tarmos
* cawan, sudu
* ikotlah mungkin makanan

 Document yang WAJIB ADE
* GL
* buku merah
* kad pengenalan anda
* kad pengenalan suami anda
* kad nikah

yang aku senaraikan ni versi hospital kerajaan. Sebab dok hospital kerajaan sepanjang duduk hospital, pakai baju hospital je. So just sediakan baju balik je, atau pakai balik baju yang mula-mula datang. Bedung baby 1 je bawa sebab dok hospital pakai bedung hospital je =). kot ade tambahan boleh komen ye.. sharing2 kot aku terlupa.
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Saturday, February 22, 2014

Spectacular 2014 - MIECC

Hye semua..
Dah sebulan berlalu baru aku nak cerita.. hehehe tak kisahlah janji aku dapt juga masukkan
nak tengok ni..



hope dapat la tengok..
apa itu spectacular?
tengok video meriahkan.. memang meriah
ini acara tahunan, dimana disini kami belajar dengan pakar nutrisi, dengan mereka yang dah berjaya, pelancaran produk baru, pengiktirafan untuk mereka yang berjaya segalanyalah.

1st time aku join dulu, aku hanya distributor biasa..
this is my 2nd time aku dah supervisor!

seronokkan =)
mereka yang nak berubah insyaAllah akan berubah, jika ada mentor & tindakan..
next year siapa nak ikot aku??

Penceramah jemputan calang2 beb.. tengok ni..



Tahun ni pada 10-12 Januari 2014 bertempat di MIECC, Mines. 
Kuota seats around 8000 sahaja. 
Early bird tiket masa tu RM180 sahaja. 

Then dalam tempoh 6 bulan, harga naik sedikit demi sedikit jadi RM200, RM220, RM240, sampailah seminggu sebelum event dah Final Price RM 360! 

itu pun Still ada orang yang beli sebab luar biasanya event tu sebab nak tau apa yg ada dalam event tu.. =) 
DATANG SENDIRI, TENGOK SENDIRI

Last year.. incik suami & Alya pon ikot.. masa ni kat Bukit Jalil

Tahun ni aku tak sorang juga. Aku berdua bersama baby dalam perot =)

=')

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Sunday, December 29, 2013

Persediaan 2nd Pregnancy

Hye semua..

Azam aku untuk habiskan cerita tahun ni pasti bisa..
senget betul berazam hujung calender. Layankan aja.. bolehkan?

Alhamdulillah.. now dah masuk 22 minggu kandungan aku..

Persamaan mengandung kali pertama dengan kali kedua
1st dapat tahu excited sama!
2nd lasak tetap lasak, sibuk tetap sibuk.

Perbezaan..memang la banyak
1st mengandung dulu sickness teruk sampai kena masuk air. Dekat 4 bulan bangun tido bangun tido je. Kali ni tak de lah teruk cuma nak makan ade je tak kena. Makan ni tak sedap, itu tak sedap. Tapi aku masih mampu berdiri, berjalan, turun naik tangga, menyusukan Alya.

2nd rasa tak sedap tekak ni sampai sekarang still ade. hayoo.. kadang susah nak makan. Tengok dah sedap, makan tak sedap pulak. Rasa lain macam je. Masa mengandung dulu lepas je 4 bulan ashik makan je. Semua lalu.

3rd lebih cool berbanding dulu.

4th ashik teringin je.. nak tu, nak ni. Setakat ni Alhamdulillah. Aku tak de lah rasa nak benda mengarut. Semua benda senang dapat & aku sendiri cari. Ade juga yang orang lain yang dapatkan..hehehe..

5th rajin sikit nak melawa..tapi memang nampak selekeh je aku rasa..hahahaha. Tapi siyes! dulu bedak pon malas nak pkai.

6th sumpah aku malas giler nak masak! Masak pon ashik xjadi. huh! Masa Alya dulu ade je benda nak try.


Jantina? tah.. tak pulak aku cek..weeeee

Masuk je 15 minggu macam tu incik suami dah sediakan duit beli ni..
Set lengkap dari mengandung sampai bersalin
Masa mengandung 1st time dulu pon aku dah ambil set ni.. Aku memang tak makan vitamin klinik masa tu. Bukan berlagak..tapi rasa macam banyak benda nak makan. Dah la aku ni PEMALAS! Alhamdulillah.. semuanya baik-baik aja. So now teruskan aja =)

Then, rezeki lebih sikit.. terus je incik suami suruh borong ni..
Pad Herba Avail
Sebelum aku mengandung dulu aku memang ahli Avail. Pengguna je. Tak aktif, MATI je.. sayang betul. Kalau tak dah boleh beli sendiri je kan? Puas juga cari orang yang jual banyak & murah. Mejoriti suruh jadi ahli..& harga belum masuk postage. Tak nak postage nak COD tak de. Alhamdulillah aku jumpa juga. Masa bersalin pertama memang aku pakai. Selesa, berangin. Rasa bersih je. Seminggu pertama aku pakai yang biasa. Tak selesa. Sebab masa ni kan darah banyak.. 

"Asal tak pakai dari mula-mula lepas bersalin?"

Sebab mula-mula aku tak yakin. Sebab pad ni macam nipis. Rupanya sangkaan aku meleset. Walaupon nampak nipis, tapi ia mampu menampung. huhuhhu.. nasib pad yang biase tu beli 1 je. Kalau tak, mesti aku tak cuba langsung pad herba time pantang 

Pad mula-mula aku pakai hehehe
cerita pantang aku masa bersalin dulu kat sini ringkas je..

Selain Salindah..
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Set ni memang sememangnya wajib! Sebelum aku tahu aku mengandung yang kedua, aku dah makan set ni. Bukan aku je makan, incik suami & Alya pon makan. MAKANAN NUTRISI untuk SEMUA..
Mulanya makan sebab nak ganti breakfast, then berat badan aku kembali ideal & sampailah aku tahu aku mengandung lagi. Aku masih teruskan. Paling syok bila pergi cekUp. Alhamdulllah. Tiada masalah. Sebelum ni masa 1st mengandung, cek HB mesti rendah. Padahal masa tu dah makan bagai. Kali ni, aku tak sempat makan lagi pagi, just sempat shake.. itupun separuh. Sebab dah terlewat hehehe.. baby pon aktif =)

Sebenarnya ada lagi tambahan. Tu hujung-hujung nantilah beli..
Baju baby?? Pakai dulu mana yang si kakak tak muat hehehe.. nanti dah keluar tau jantina, baru beli banyak-banyak. Tapi banyak je baju si kakak yang unisex yang dah tak boleh pakai.. ketat.. hehehe

Tinggal lagi 2 hari untuk ke tahun baru..
InsyaAllah sempat habis cerita aku sampai 31 Dec nanti..
countdown..

detail mengenai Herbalife? Click sini

Thursday, June 6, 2013

Allah tu Maha Adil & Lebih Mengetahui..

Hye semua..

Lepas aku habis pantang & dah nak start kerja.. 
Adik-adik aku & mama jaga Alya. 
Ngam-ngam adik-adik aku nak naik semester, Allah tolong aku dengan mendekatkan aku dengan Jannah *member masa kat UNIKL. Tolong jaga Alya.  Makan sama-sama*jimat dengan gigih & semangat aku time rest, pump susu. 
Dia selalu paksa aku pump. Dengan paksaan tu lah. Anak aku dapat susu ibu sepenuhnya..

THANKS BEB! =')

Cerita balik memang menangis.

Dengan dia juga aku terjebak! Haaaa terjebak apekah?
Hehehe..

Herbalife laa~

Aku start join saje-saje sebab mama nak makan & untuk senang aku beli.

Yelah barang herbalife mana ade jual tempat biase-biase & kalau nak pergi HQ kena jadi ahli. 
Nak murah pon kena jadi ahli. Siapa yang tak nak makan murahkan?

Dari harga 25% diskaun.. aku terus naik 35% WOW!!!!

Aku mula jadi ahli pada Aug 2012 masa tu tunggu masa je nak bersalin

kan dah sarat!!

Then aku beli je macam biase tanpa menghiraukan Vpoint.
Mama dah rasa kesegaran badannya after cuba herbalife, why not aku pulakkan..
Tak sangka dengan ajakkan Jannah aku boleh pulak terSCORE 35% hehehe.

Why herbalife?

Ianya sebab ANAK aku..

nak jadi macam aku? JOM!

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Bersambung..

Thursday, March 14, 2013

Sepantasnya..

Hye semua..
Macam biasa*biasa la sangat! Aku malam baru sempat berblog, mengadap PC. Siang, kalau ternampak status aku up tu maknanya aku tengah syok mengadap phone la tu..

Sedar tak sedar..
  • Alya Marissa dah nak 7 bulan.
  • Aku dah 2 bulan berhenti kerja
  • Aku dah 2 bulan jaga kedai
  • 3 bulan berjinak dalam Herbalife.


Alya Marissa..di sebabkan aku ni selalu la update status, kadang2 jumpa kawan2 yang slalu tengok fb aku, mesti dah tau name dia, apa yang dia da boleh buat & aktiviti dia..hahahaha.. nak kata glamor tu x de la..friend dalam fb baru 700+. Cuma mereka yang rajin tengok fb je tahu. Alaa ade juga yang jumpa aku cakap

“comelnya anak kau..boykan? berapa bulan dah? dah pandai buat ape?”

erk.. tau la rambut belum banyak.

“Lepas ni ibu belikan Lya tutu ye”
tutu - Gambar dari google



Selamat tinggal bos..sob sob sob.. sangat sedih tinggalkan kawan2. Sedih tinggalkan Incik Bos & Probe *aik..semacam je tempat kerja akukan tapi ape boleh buat. Masa menentukan segalanya*drama! Tapi betul la sedih ooo



Sayang dia ketat-ketat!


Kedai Nan Handphone. Kedai ni dah selamat aku daftarkan atas nama perniagaan AZALYNE. Aku daftar sebaik sahaja aku habis pantang..Alhamdulillah. Berkat pertolongan kawan sekolah. Respect giler kat dia dalam ada anak kecik boleh aja dia ikot aku, siap boleh isi kan borang aku. Masa tu aku kekok2 lagi pengang anak..huhuhu malu~ now da terror da pengang Alya kih2 thanks NIZASHA..korang boleh tengok fb dia if korang berminat nak beli barangan kecantikan di Rahsia Kekal Cantik, Lansing & Sihat.
Merujuk dari nama Nan Handphone mesti dah tau kedai ape. betul tak?

click sini untuk jamu mata


Herbalife..bermula dengan aku yang selalu skip breakfast.. so aku buat keputusan untuk ambil herbalife, shake f1 "Makanan ringkas untuk orang hebat". Tak terfikir pon mahu berbisnes.. tapi Alhamdulillah..rezeki Allah tu luaskan? suami pon sokong. Lepas aku makan, suami makan, now Alya Marissa pon. Siapa makan dia rasa. Misi aku mencari orang yang mahu sihat! yeah! Aku start buat promosi ni bulan lepas. Sambutan menggalakkan. Maknanya memang orang mahu sihat.
Terfikir juga aku mahu buat lagi promosi bulan ni..tapi ashik kebizian huhuhu..InsyaAllah kalau ade aku akan inform ^______^V more detail here

sekian untuk cerita kali ni..bububye

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini