Showing posts with label Taman Tasik Permaisuri. Show all posts
Showing posts with label Taman Tasik Permaisuri. Show all posts

Tuesday, March 11, 2014

New Product - AQUA Shampoo & Conditioner

Hye semua..
Seperti mana yang aku pernah publish baru-baru ni, aku menghadiri sesi pembelajaran di Spectacular 2014.
Acara tahunan yang di adakan di Malaysia. Setiap kali Spectacular mesti ada 1 product baru dilancarkan. 
Amacam bestkan.

Macam last year TC Formular
Apa itu TC Formular?
Tugas dia membantu proses penurunan berat badan dengan lebih cepat dalam bentuk tablet. Sape yang lemak tepu tu haa sesuai sangat. Yang banyak angin pon bagus!

Nak tahu detail pasal TC Formular?
Boleh contect okey? =)

Ok sambung cerita..
Tahun ni 1 lagi product baru iaitu
AQUA Shampoo & Conditioner


WOW!!!

Sebenarnya product ni dah lama dipasaran luar negara. Saloon pon dah guna. Cuma kat Malaysia je baru masuk. Kalau saloon pon dah guna maknanya memang bagus & best la kan kan kan*sambil angkat kening

Jom kita tengok kelebihan product baru ni..

Aqua Shampoo

Dirumuskan khas dengan campuran botani dalam membantu melembap dan memelihara rambut dan kulit kepala anda.

Rumusan bebas sulfat dan paraben akan menyerikan warna rambut anda agar kelihatan berkilat secara semula jadi.

Sesuai untuk kulit dan rambut sensitif. (Tiada pengujian daripada pakar dermatologi)

Untuk semua jenis rambut





Aqua Conditionner

Perapi yang melembapkan secara mendalam ini akan membantu melembapkan rambut dan kulit kepala anda setiap hari.

Menjadikan rambut selembut sutera dan diurus

Sesuai untuk digunakan setiap hari.

Untuk semua jenis rambut





Bestkan? bau MEMANG WANGI..
Untuk info.. PARABEN & SULFAT adalah 2 bahan kimia yang selalu terdapat dalam shampoo-shampoo biasa yang mana bahan kimia ni boleh merosakkan rambut dalam masa yang panjang.. Shampoo yg bebas 2 bahan kimia ni kalau kat luar RM100++. Shampoo sahaja ok belum conditioner. 

Shampoo ni tidak dapat kat kedai-kedai biasa ye.. hanya pada distributor HERBALIFE sahaja..

Jom dapatkannya

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, March 3, 2014

32 minggu = 8 bulan

Hye semua..

Perjalanan blog aku terhenti semantara hehehe..
Dalam kepada hotak ni macam-macam nak taip sampai stuck*poyo!

Sedar tak sedar, kandungan aku dah mencapai usia 8 bulan..
Kalau Alya 8 bulan dah makan macam-macam kot weee~

Alhamdulillah sepanjang aku mengandung kali ni, HB aku belum pernah capai tahap LOW. Setiap pagi aku & Alya MESTI ambil Shake

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Apa itu Shake?
Banyak sangat shake sekarangkan..hehehe
Shake atau nama sebenarnya Formula 1 merupakan MAKANAN bukan SUPLIMENT ye.
Juga merupakan makanan selular nutrisi, ringkas & seimbang. Satu hidangan hanya 90 - 290 kalori sahaja.Mengandungi 55 jenis nutrien & 18 Asid Amino, Fiber / Serat & herba terpilih. Turut mengandungi 7 warna buah & 7 warna sayur.  Zero Fat & kolestrol. Terdapat 5 perisa (Coklat, Capucino, Vanilla, Strawberry & Tropical Fruit).

Yummm yumm yummm.. simple macam ni punya shake pon ade orang tanya camno aku buat heheehe.. okes tu boleh sharing nanti ye..

Bercerita balik pasal aku dengan 8 bulan kandungan ni..
Masa baby 1st, seawal 6 bulan aku dah letak beg keperluan bersalin dalam kereta. Now, dah 8 bulan tak siap-siap lagi. Satu, aku rasa baby pon lambat keluar macam kakak dia hehehe masa Alya 42 minggu baru keluar. Satu lagi sebab aku pon lupa pasal beg ni =P*teruk betu perangai.

ni bukan beg aku okeyh
Sebenarnya aku pon dah lupa nak bawa ape.. so aku sempat la google..*google lagi
Macam-macam aku jumpa termasuklah ALMARI BABY.. mak ai! Ni mesti dia listkan keperluan baby dia. Padahal aku google "senarai keperluan ibu bersalin" .. hahaha memang patut pon.
sepatutnya "senarai barang keperluan ibu bersalin semasa di hospital" baru la keluarkan hehehe..

Aku dah siap copy & share kat sini.. mana tau ade yang lupa or esok-esok ade rezeki aku mengandung lagi. Tak de la mengelabahkan~

Senarai Barang keperluan Ibu & Bayi semasa di hospital
Bayi
* tuala mandi
* pampers
* 2 pasang baju
* 2 pasang sarung kaki dan sarung tangan
* topi
* bedung
* tissue basah

 Ibu
* 1 helai tuala mandi
* 1 helai tuala muka
* Pad
* t-shirt balik
* kain batik
* sweater
* tudung
* 2 pasang stokin
* 1 pasang selipar
* Bra khas untuk menyusu
* Bra Pad
* Seluar dalam
* minyak angin (untuk yang nak bawa)
* barang-barang mandian / kosmetik (bedak,sabun dll)
* Yassin
* handphone & Charger

 Lain2
* tarmos
* cawan, sudu
* ikotlah mungkin makanan

 Document yang WAJIB ADE
* GL
* buku merah
* kad pengenalan anda
* kad pengenalan suami anda
* kad nikah

yang aku senaraikan ni versi hospital kerajaan. Sebab dok hospital kerajaan sepanjang duduk hospital, pakai baju hospital je. So just sediakan baju balik je, atau pakai balik baju yang mula-mula datang. Bedung baby 1 je bawa sebab dok hospital pakai bedung hospital je =). kot ade tambahan boleh komen ye.. sharing2 kot aku terlupa.
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Saturday, February 22, 2014

Spectacular 2014 - MIECC

Hye semua..
Dah sebulan berlalu baru aku nak cerita.. hehehe tak kisahlah janji aku dapt juga masukkan
nak tengok ni..



hope dapat la tengok..
apa itu spectacular?
tengok video meriahkan.. memang meriah
ini acara tahunan, dimana disini kami belajar dengan pakar nutrisi, dengan mereka yang dah berjaya, pelancaran produk baru, pengiktirafan untuk mereka yang berjaya segalanyalah.

1st time aku join dulu, aku hanya distributor biasa..
this is my 2nd time aku dah supervisor!

seronokkan =)
mereka yang nak berubah insyaAllah akan berubah, jika ada mentor & tindakan..
next year siapa nak ikot aku??

Penceramah jemputan calang2 beb.. tengok ni..



Tahun ni pada 10-12 Januari 2014 bertempat di MIECC, Mines. 
Kuota seats around 8000 sahaja. 
Early bird tiket masa tu RM180 sahaja. 

Then dalam tempoh 6 bulan, harga naik sedikit demi sedikit jadi RM200, RM220, RM240, sampailah seminggu sebelum event dah Final Price RM 360! 

itu pun Still ada orang yang beli sebab luar biasanya event tu sebab nak tau apa yg ada dalam event tu.. =) 
DATANG SENDIRI, TENGOK SENDIRI

Last year.. incik suami & Alya pon ikot.. masa ni kat Bukit Jalil

Tahun ni aku tak sorang juga. Aku berdua bersama baby dalam perot =)

=')

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Saturday, January 25, 2014

500 Class at BIH by MCT

Hye semua..

Banyak dah tertinggal ni.. dah bulan Jan..HUJUNG!!
Tanpa banyak cerita so aku teruskan cerita

Apa itu 500 class?


Okes, aku nak bercerita pasal aku masuk kelas benonye
nak sambung belajar bila-bila boleh..
Sama ada nak dengan tak je betul tak?

start 28 Dec 2013*cerita tahun lepas lagi hehehe
Aku dengan suka-citanya mendaftarkan diri ke 500 Class
Rasanya ni dah season 3.

1 season, aku terlepas sebab tak sihat
2 season, tak qualified 500vp
3 season baru aku berpeluang huh!

see bukan senang nak senangkan..

sebenarnya kelas ni di anjurkan oleh team Herbalife..hahaha
so tak de kena mengena dengan pinjaman bagai.

sambung cerita,
nak g kelas bukan senang.
Kena tinggal anak, suami, balik kena buat homework haaaa~
tapi memang seronok sebab kena fight!

Dalam Herbalife, macam-macam kelas ade. siyes seronok.
marketing dah tentu-tentu ade. Tapi penah tak join MLM tapi belajar pasal produk mendalam? siap belajar dengan doktor tu. Huh! so, apa yang aku makan, aku tahu, faham, bukan saja-saja follow, bukan saja-saja promote.

bergambo dengan cikgu beso huhuhu..
Lepas tu sharing dengan orang yang dah berjaya.
Tengok testimoni depan mata..haa masa ni boleh bergambar dengan orang tu. so, boleh tengok real memang dia makan makan & pakai produk no cheating2 OK.

yang paling kiri tu Kak As, dia makan herbalife bukan sebab nak diet, tapi dulu dia underweight, selalu PENGSAN
haaa beza ke beza..  =D
ni lah side effect kalau lagi lama makan Herbalife. Makin sihat, sihat, sihat.. Alhamdulillah

Last kelas akan berakhir sepatutnya 18 Jan  tapi atas sebab-sebab tertentu,
kelas ditangguhkan sehingga 24 Jan.. Alhamdulillah tamat juga kelas aku..
Sebenarnya aku takut juga nak kekelas, bukan sebab cikgu garang tapi cikgu tanya.. hahaha
lepas tu kena cakap kat depan gugup ooo..

Ini baru sebahagian sebenarnya..banyak lagi yang aku perlu belajar.

demi mencapai kejayaan harung aja..chaiyok AREGYA

"bukan senang nak senang"

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimoni herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, December 30, 2013

Have You Had Your Shake Today???

Hye semua..

Alya with Vanilla Shake.. =)

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Gambar sebagai bukti.. Alya memang suka berebut shake dengan aku.. Haiyooo
Yes! Sebab shake sedap!

Formula 1 juga dipanggil shake =D
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Ade 5 perisa..
Pilih je nak perisa ape..
Sesuai untuk semua peringkat umur.

Ade yang tanya aku..
Mengandung pon boleh ke shake?
Tak de effect pape?

YE! SEMESTINYA ADE EFFECT. KORANG YANG MINUM SHAKE, MAKIN SIHAT LE..

Aku minum shake start aku habis pantang.

Kenapa lepas habis pantang? 

Sebab.. Aku lambat kenal herbalife. Makan main-main. Kesian lambat consume.

Oh sambung.. Dari aku lepas pantang, menyusu, tetiba termengecil badan, dan termengandung lagi..hehehe still consume shake.

Alhamdulillah 1st mengandung dulu, ashik low HB now still menyusu pon pergi checkUp tiada masalah..

Walaupon kena tambah berat badan masa mengandung, berat naik stabil. Tak naik terlalu mendadak =)

Masih nak kata shake ni ubat kurus?
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Sunday, December 29, 2013

Persediaan 2nd Pregnancy

Hye semua..

Azam aku untuk habiskan cerita tahun ni pasti bisa..
senget betul berazam hujung calender. Layankan aja.. bolehkan?

Alhamdulillah.. now dah masuk 22 minggu kandungan aku..

Persamaan mengandung kali pertama dengan kali kedua
1st dapat tahu excited sama!
2nd lasak tetap lasak, sibuk tetap sibuk.

Perbezaan..memang la banyak
1st mengandung dulu sickness teruk sampai kena masuk air. Dekat 4 bulan bangun tido bangun tido je. Kali ni tak de lah teruk cuma nak makan ade je tak kena. Makan ni tak sedap, itu tak sedap. Tapi aku masih mampu berdiri, berjalan, turun naik tangga, menyusukan Alya.

2nd rasa tak sedap tekak ni sampai sekarang still ade. hayoo.. kadang susah nak makan. Tengok dah sedap, makan tak sedap pulak. Rasa lain macam je. Masa mengandung dulu lepas je 4 bulan ashik makan je. Semua lalu.

3rd lebih cool berbanding dulu.

4th ashik teringin je.. nak tu, nak ni. Setakat ni Alhamdulillah. Aku tak de lah rasa nak benda mengarut. Semua benda senang dapat & aku sendiri cari. Ade juga yang orang lain yang dapatkan..hehehe..

5th rajin sikit nak melawa..tapi memang nampak selekeh je aku rasa..hahahaha. Tapi siyes! dulu bedak pon malas nak pkai.

6th sumpah aku malas giler nak masak! Masak pon ashik xjadi. huh! Masa Alya dulu ade je benda nak try.


Jantina? tah.. tak pulak aku cek..weeeee

Masuk je 15 minggu macam tu incik suami dah sediakan duit beli ni..
Set lengkap dari mengandung sampai bersalin
Masa mengandung 1st time dulu pon aku dah ambil set ni.. Aku memang tak makan vitamin klinik masa tu. Bukan berlagak..tapi rasa macam banyak benda nak makan. Dah la aku ni PEMALAS! Alhamdulillah.. semuanya baik-baik aja. So now teruskan aja =)

Then, rezeki lebih sikit.. terus je incik suami suruh borong ni..
Pad Herba Avail
Sebelum aku mengandung dulu aku memang ahli Avail. Pengguna je. Tak aktif, MATI je.. sayang betul. Kalau tak dah boleh beli sendiri je kan? Puas juga cari orang yang jual banyak & murah. Mejoriti suruh jadi ahli..& harga belum masuk postage. Tak nak postage nak COD tak de. Alhamdulillah aku jumpa juga. Masa bersalin pertama memang aku pakai. Selesa, berangin. Rasa bersih je. Seminggu pertama aku pakai yang biasa. Tak selesa. Sebab masa ni kan darah banyak.. 

"Asal tak pakai dari mula-mula lepas bersalin?"

Sebab mula-mula aku tak yakin. Sebab pad ni macam nipis. Rupanya sangkaan aku meleset. Walaupon nampak nipis, tapi ia mampu menampung. huhuhhu.. nasib pad yang biase tu beli 1 je. Kalau tak, mesti aku tak cuba langsung pad herba time pantang 

Pad mula-mula aku pakai hehehe
cerita pantang aku masa bersalin dulu kat sini ringkas je..

Selain Salindah..
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

Set ni memang sememangnya wajib! Sebelum aku tahu aku mengandung yang kedua, aku dah makan set ni. Bukan aku je makan, incik suami & Alya pon makan. MAKANAN NUTRISI untuk SEMUA..
Mulanya makan sebab nak ganti breakfast, then berat badan aku kembali ideal & sampailah aku tahu aku mengandung lagi. Aku masih teruskan. Paling syok bila pergi cekUp. Alhamdulllah. Tiada masalah. Sebelum ni masa 1st mengandung, cek HB mesti rendah. Padahal masa tu dah makan bagai. Kali ni, aku tak sempat makan lagi pagi, just sempat shake.. itupun separuh. Sebab dah terlewat hehehe.. baby pon aktif =)

Sebenarnya ada lagi tambahan. Tu hujung-hujung nantilah beli..
Baju baby?? Pakai dulu mana yang si kakak tak muat hehehe.. nanti dah keluar tau jantina, baru beli banyak-banyak. Tapi banyak je baju si kakak yang unisex yang dah tak boleh pakai.. ketat.. hehehe

Tinggal lagi 2 hari untuk ke tahun baru..
InsyaAllah sempat habis cerita aku sampai 31 Dec nanti..
countdown..

detail mengenai Herbalife? Click sini

Wednesday, December 11, 2013

AreGya is Backkkkkkkkkkkkkkk!!

Hye semua..
Setelah sekian laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaame menyepi kini ku ke udara lagi hahaha. Idok le lame bebenor..ala belum setahun pong! Ate, ad eke orang membacanye? Ngeh3.. Tak kisahlah yang penting rajin, ade benda aku tulis ye dok?

Alkisahnya cerita aku terhenti di bulan.. Oktober. Itu pon aku bukan cerita pasal aku di bulan Oktober tapi cerita lama, yang aku cerita balik.. faham ke idok ni? Buat-buatlah faham

Memandangkan tak de cerita sangat aku dalam diam-diam rajin juga mengEDIT blog untuk siapa? Untuk aku le.. besh sikit nak nengoknye. Kalau ade yang lalu lalang cekomen kit blog aku BERAT ke, SEMAK ke.. hape ke kan.. komen2 aku tak marah.


Seperti biasa runtin aku adalah bersama anakanda yang nakal comel lagi manja. Bangun lewat, tengok kartun rutin di siang hari sebelum ke tempat kerja.. hehehe

anakanda beta hehehe..
time aku bekerja pulak dari pukul 5 petang sampai pukul 9 malam. Kalau masuk lewat, aku lewatkan la masa balik tu.. Kerja dengan abah den yo huhuhu.. senang. Anak anto umah neneknye kadang-kadang aku angkot skali biar dia main-main.. tak de bosankan =)

tempat koje hehehe.. incik suami cover-cover
disamping niat untuk sihatkan diri sendiri & bantu orang lain sama sihat macam aku dengan HERBALIFE, aku juga buat bisnes online. Promote barang kedai dan barangan2 lain. Macam beg tangan & ape-ape lah yang aku suka hehehe..

jemput LIKE okeh www.facebook.com/azalyneshop dan selamat menjamu mata

Sedar tak sedar juga.. Alya dah nak jadi kakak. InsyaAllah April '14 nanti. Doakan yang terbaik ye. Aku pon tak perasan sampailah aku demam & macam biasa period sangkut. Mula-mula takde pape 3 minggu lepas tu baru positif. Doktor pon tak tau aku dah berapa minggu. Sampai la awal November kena scan tau2 dah 15 minggu. Alhamdulillah rezeki..


Sickness? Alya tak mengamuk ke? A'ha.. 2, 2 ade.. 1st time. tapi kali ni aku sickness tak teruk macam Alya dulu cume loya-loya je then tekak macam orang demam pahit2. yek!! 1 minggu pertama lemau sebab semua tak lalu. Yelah tekak tak sedapkan. Tapi paksa juga amek shake. Memang untung.. huhuhu kembali bertenaga! untuk pengetahuan semua, aku masih menyusukan Alya =)

a simple note about herbalife shake (^____^)


okes ler sambung nanti ye.. cik Gula-gula hati dah bangun..

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimoni herbalife, pakej herbalife, PGRM

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini