Showing posts with label Emo. Show all posts
Showing posts with label Emo. Show all posts

Wednesday, January 19, 2011

Menguji Kesabaran betul!



Kenapa la GooGle ni??

ke laptop aku prob?

aku tak faham!!

tiap kali aku nak follow blog someOne mesti keluar ni,



argh!!!



ade sape2 boleh TOLONG???

Monday, October 11, 2010

aku kawan kau, aku juga perempuan

masa aku tulis entry ni..aku dalam mood kesedihan..

sangat sedih..



kawan-kawan,

kita PEREMPUAN..

kita BAKAL ISTERI..

kita BAKAL IBU..


JANGAN HANCURKAN KEBAHAGIAN ORANG..
JANGAN REBUT COUPLE ORANG..
JANGAN RELAKAN DIRI JADI COUPLE SIMPANAN "KEKASIH GELAP"..
JANGAN HANCURKAN RUMAH TANGGA ORANG..
JANGAN RAMPAS LAKI ORANG..

kawan-kawan..

kita memang takkan tahu siapa jodoh kita..
mungkin kita yang pertama..
mungkin kita yang kedua..
mungkin kita diduakan..

tapi kawan-kawan..

jangan la pula kamu jolok sarang tebuan,
dengan berkawan dengan lelaki yang sememangnya SUAMI ORANG..
lelaki yang sememangnya KEPUNYAAN SESEORANG..

kawan-kawan..

kamu ade hak nak dengar rintihan mereka*lelaki
dengar pasal cerita rumah tangga mereka..
hanya sekadar mendengar.

tapi..

kamu TAK LAYAK MASUK CAMPUR
kamu TAK LAYAK NAK JADI HAKIM!

kawan-kawan..

kamu PEREMPUAN..
kamu ANAK PEREMPUAN..
kamu PUNYA AYAH...
adakah kamu tak dapat menyelami PERASAAN IBU kamu?
bagaimana mereka*IBU apabila di duakan?

kamu bakal ISTERI..
bagaimana kalau KAMU DI DUAKAN?
sedangkan masa ber'couple',
pasangan curang da buat kamu stress..
pasangan de kerja dengan PEREMPUAN LAIN da jealous,
call 10minit sekali..

BEGITU JUGA HATI ISTERI LELAKI YANG KAMU BERSAMA ITU!
fikir la anak2nya..
mereka mahu membesar dengan baik..
berIBU & berBAPA..

seperti keluarga kamu..

Wednesday, July 29, 2009

Friend to Friends

-->
Setiap org rsnya x mau rs sakit
Xmau rs tersisih
X mau rs terhina
N so on
Sume rs nk di sayangi nk dikasihi
Btul x?
Sme mcm aku.
Aku mengaku aku xpndai nk berkwn
Aku xpandai bersosial
Aku mcm ni r
K.U.N.O
Penah aku kisah?
Nope!
Sbb aku selesa dgn cr aku.
Tp aku makhluk yg ske belajar
Something..
KEHIDUPAN
PERSAHABATAN
APE2 je yg aku rs aku blh ikut..
Berbalik pada perkenalan..
MEMANG AKU SSH N XSKE NK TEGUR ORG!
BUKAN SOMBONG TP MALU..
Bile nk start tnya tu mula r tebal mcm konkrik pasang siap muka aku ni..
Tu r aku..
Bile aku da berkawan dgn org tu
Aku akan berkawan sampai bile2
Walaupun aku mgkin ssh nk call,
Msg, @ tnya khbr lps berpisah..
Tp aku still akan ingt..
If aku x ingt, tp they all nk tgur aku
Aku xkn mengelak or wat2 x knl..
AKU BUKAN ORG YG SKE MENCECEH
OR BERCERITA KLU ORG XTNYA..
Sbb aku bukan JOYAH!
If org mula or start bertanya aku akan start.
Aku berkawan dgn saper2 yg nk kawan dgn aku.
Aku benci klu org tu berkawan dgn aku atas sbb kesian,
Sbb aku berduit (mayb aku ni murah hati sgt smpai org pijak),
Sbb aku de kete (bapak aku kasi pinjam).
Or sbb aku de r kwn pd seseorg..
AKU BENCI KO!
Aku manusia biasa
Aku xblh nk puaskan hati sume org yg berkawan dgn aku..
Aku xske kwn berpuak
Aku ske bebas berkawan dgn sume
Aku penah sorg2 tnpa org pedulikan aku
Tp aku xde terhegeh2
So bile aku mgkin x bersame jgn r kecil hati
Boleh je kot tegur aku baik2
Xperlu nk sisih aku
N XPERLU NK PERLI2 AKU!
If we’re friend you must know how your friend.
Ko tau dia camner..
Walaupun x 100% KO TAU PSAL DIA at least ko da blh mask r cikit2 perangai dia.
Xyah nk touching2 dgn aku!
1lg klu korg de kwn tlg r hormat kawan..
De kwn yg boleh gurau kasar..
De yg sensitive..
Brg2 tlg jga..
Hak kwn2..
Ni x dtg bilik org nek ats katil tah org tu ske tah tidak kt ko
Ko men lending je..
Ko xde adab ker?
Blajar tinggi2 pun xgune klu xde adab.
Klu g umh org korg men duduk je?
X mintak izin..
If org tu ko da lme knl pun dia msti x ske.
Mak aku pun marah klu org lending atas katil dia..
Klu ko aku wat mcm tu ko marah x?
Katil ko da kemas, tiba org datang bukan stakat duduk
Siap lending mcm katil dia..
Aku buat blog bukan nk BOMM saper2..
Aku nk luahkan perasaan hati aku..
Puaskan hati aku..
Sedey, marah,n suka aku..
Aku xpnh point sape2
Eg.attion to si polan..ko..mcm ni mcm tu..
Nope!