Showing posts with label phone. Show all posts
Showing posts with label phone. Show all posts

Friday, December 20, 2013

Galaxy Tab 3 Kids 7.0 (Wi-Fi)

Hye semua..

Punyalah lama aku ambil masa nak sambung cerita..
Sekali sambung pasal handphone pulak..



boleh la boleh la..

Saje nak review pasal this phone. Sebab nampak menarik..
Sebenarnya aku pon belum tengok depan-depan.. sebab belum ade yang order.
Mungkin sebelum hujung bulan ni kami (azalyne enterprise) akan dapat tender handphone..
InsyaAllah.. boleh la tengok =D

Malas bebel panjang *padahal ni pon dah panjang










Network/Bearer and Wireless Connectivity

  • Data Only Device
  • 802.11a/b/g/n 2.4 + 5GHz Support
  • Wi-Fi Direct available
  • A2DP, AVRCP, OPP, HID, PAN Support
  • DLNA Available
  • KIES, KIES Air available

Chipset

  • Dual Core Application Processor
  • 1.2GHz CPU Speed

Sensors

  • Accelerometer, Geo-magnetic, Light Sensor Support

Connectors

  • USB 2.0 support
  • 3.5mm Stereo Earjack available
  • MicroSD (up to 32GB) External Memory Slot
  • Micro USB (5V, 2A) available

Audio and Video

  • Video Format: H.263, H.264, MPEG4, WMV, DivX
  • Full HD (1080p) Video Playback available (when connected to a Full HD (1080p) display)
  • Video Recording up to 30fps
  • Audio Format: AAC, AAC+, AMR-NB, AMR-WB, eAAC+, MP3, OGG, WAV, WMA, AC-3, FLAC











OS

  • Android Jelly Bean 4.1 OS

Memory

  • 8GB ROM + 1GB RAM*

Physical Specification

  • 111.1 x 188 x 9.9mm Dimension
  • 302g Weight

Battery

  • 4000mAh Battery
  • Up to 8h Internet Usage Time(WI-FI)
  • Up to 7h Video Playback Time
  • Up to 109h Audio Playback Time

Display

  • TFT
  • 16M colours Depth
  • 7 inch Size Display
  • 1024 x 600 (WSVGA) Resolution

Camera

  • 1.3 Megapixels Camera Resolution (Front)
  • 3 Megapixels Camera Resolution (Rear)

Colour

  • Yellow Colour available

Services and Applications

  • Samsung Apps available
  • ActiveSync available









Komen aku yang tak berapa nak komen.. Aku sendiri tak berapa nak pasti yang 3 gambar terakhir tu aksesori tambahan or memang ade. Sebab benda lom tengok depan-depan. Tak pe nanti review balik.
Next, mana-mana tab kompom kamera 3MP je. 3MP pon gambar pecah. Apakah sebab paparan screen or pixel tu resolution dia tak bagus? Tak macam aku pakai Motorola dulu. 3MP pon sangat la puas hati beb! Tapi ni tab kanak-kanak je..tak de hal la kan. Lagi pon just wifi. Hope game dalam tu tak lah semuanya bergantung pada wifi bila nak run. Kalau tak, memang sungguh membosankanlah...

*gambar & maklumat copyPaste dari... Samsung

Saturday, June 8, 2013

Ia Samsung Galaxy Grand - I9082

Hye semua..

Kali ni aku berblogging via
Samsung Galaxy Grand..

Memang Grand..hahaha
Besar macam note.

Tapi jenuh nak menaip
Jauh jarak eh kih2

Kenapa aku pilih Grand?
Sebab..ianya grand!!!!
Hahhaa tidak2.
Sebab dia 2 sim & beso
Kalau ade kelebihan mesti ade kekurangankan..
Kekurangan pada camera..
Tak berapa bila berada dalam mood yang low..
Contoh kat kedai makan waktu malam huh!
Kalau pkai flash terang sangat..kalau tak pakai malap sangat ma!
Speaker..tak de bass.
Kalau buka kuat macam tong pecah..
Tak pe lah. Aku terima kekurangan mu hehheeh.. yang penting Grand memang laju!
I Like! ♥♡♥♡♥

Ciri-ciri: 
2 sim (yang penting tak perlu potong)
Camera 8.0 MP camera depan belakang & ade flash
kebesaran & kelebaran 143.5 x 76.9 x 9.6 mm (5.65 x 3.03 x 0.38 in)
Berat 162 g (5.71 oz)
Os Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean)
creadit to GSMArena

Tuesday, November 15, 2011

Maaf jika ku tak setia

Maaf..
itu je yang mampu aku ungkapkan..
dulu aku beria ingin bersama..
tapi sekarang..

aku akui aku bukan seseorang yang setia..
bukan aku tidak mencuba
tapi apakan daya



selamat tinggal


























Samsung Galaxy Ace..




aku bakal bersama BlackBerry Curve 9360

hahahaha senget dak AreGya!


creadit to GSMArena & GooGle

Wednesday, September 22, 2010

Sayang 1, Ira 1..

ceh23 poyo jer..hahahhaha
poyo3 pon bli samer juga..

macam adik beradik kembar lak..
nak samer..

GEDIK!!




agak2 mne aku pkai kaler aper?

mula2nya En.tunang beli dulu..
than aku rase lawa lak..
aper lagi..
call abah..

"Along nak juga...abah"

balik dari kerja dah ade..tinggal bg duit jer..hahahahaha

abah jual hp..anytime jer blh angkot..
kan senang tu..

yang belum kuar pon aku blh pakai dulu..*gile bangga

Tuesday, May 5, 2009

SonyEricsson T700 to C510

Ehmm Bosan lak..so da time aku menaip..untuk mengisi ruang kosong dlm blog yg aku br jew bina (huhuhuhu..cam wat umh lak)..pe hal tah tgn aku sakit giler after bangkit dr tdo.. walaupun tgh sakit.. aku gagah kan juga menaip.. ni ha..aku x ingt r tarikh biler.. tp dlm 16 April 09 (mayb) aku tukar hp..huhuhu..xde koje..bukan aku yg nk sgt..tp abah nk promote..huhuhuhu.. C510 SE.. B4 this aku pakai  SE jg kaler silver n this time pun kaler silver..



:::dari yg neyh:::




:::ke yang neyh:::