Posts

Showing posts with the label withFriend

Cuti sekolah!!

Image
Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

.
Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa


Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st we…

Sepantasnya..

Image
Hye semua.. Macam biasa*biasa la sangat! Aku malam baru sempat berblog, mengadap PC. Siang, kalau ternampak status aku up tu maknanya aku tengah syok mengadap phone la tu..
Sedar tak sedar.. Alya Marissa dah nak 7 bulan.Aku dah 2 bulan berhenti kerjaAku dah 2 bulan jaga kedai3 bulan berjinak dalam Herbalife.

Alya Marissa..di sebabkan aku ni selalu la update status, kadang2 jumpa kawan2 yang slalu tengok fb aku, mesti dah tau name dia, apa yang dia da boleh buat & aktiviti dia..hahahaha.. nak kata glamor tu x de la..friend dalam fb baru 700+. Cuma mereka yang rajin tengok fb je tahu. Alaa ade juga yang jumpa aku cakap
“comelnya anak kau..boykan? berapa bulan dah? dah pandai buat ape?”
erk.. tau la rambut belum banyak.
“Lepas ni ibu belikan Lya tutu ye”


Selamat tinggal bos..sob sob sob.. sangat sedih tinggalkan kawan2. Sedih tinggalkan Incik Bos & Probe *aik..semacam je tempat kerja akukan tapi ape boleh buat. Masa menentukan segalanya*drama! Tapi betul la sedih ooo




Kedai Nan Hand…

Wedding lepas berpantang..

Image
Hye semua..

Ni semua last year punya cerita
hehehe lama sangat perjalanan cerita aku..

hadap sajok! ngeeee

antara wedding yang sempat aku mendarat =)

 Zul & Hasni kawan sekolah menengah
Family picture huhuhu masa ni dekat pahang*Alya belum mandi lagi huhuhu
Firdaus & Fatin ini wedding Adik ipar
Afifah..kawan sekolah rendah yang memang cakap laju je..huhuhu
tahniah kepada semua..next tunggu giliran korang jadi macam aku lak..*kendong baby =D

Minggu-minggu terakhir (Akhir)

Image
Hye semua..
Sihat? Ade yang dah kantoi puasa?
Ishk2..
Kalau perempuan tu standart la..
TAPI kalau LELAKI…
Tak tau le..mungkin xsihat kot..*positif2

Hehehehehe

Okes aku bercerita lagi.
Sementara aku ada masa & ruang untuk bercerita
Samada ada orang nak baca or tidak,
Tu belakang kire hehe yang pnting aku menulis sebab aku suka..

Macam aku menulis diary dulu..huhuhu
Start dari darjah 6 lagi aku menulis
Bahasa aku still sama macam ni..
Tak reti le nak puitis2

Habis membebel..

Start July, kandungan aku pon masuklah 9 bulan..
Awal July, aku sempat mendarat di majlis kawen Nizam







Haaaa~

Betapa meriahnya bila kawan-kawan berkumpul..
Cuma aku agak terkilan tak dapat snap dengan pengantin..letih sngat sebab baru balik dari Pahang
Yang penting aku dapat snap pic pengantin =)



Start bulan ni juga aku dah kena check up TIAP-TIAP minggu..
Maknanya dalam seminggu adalah 1 hari yang aku xwujud kat office

“Sowi ye bos..tp saya da minta kebenarankan? Hehehe”

Next week nya..
Snap2 gambo with En suami aka Ayah to be
Saje-saje n…

Minggu-minggu terakhir (I)

Image
Hye semua..
Tajuk cam seram je..
Hahahaha

Hari ni dah masuk 6 Ramadhan
Awal lagikan? Huhuhu
Di kesempatan ni aku nak wish


Alhamdulillah..
Setakat ni aku masih berpuasa..

Sebenarnya “minggu-minggu terakhir” tu merujuk kepada aku yang menunggu hari je dah ni.
Kalau ikot due insyaallah 6 Aug 2012.
Lebih kurang 1 minggu lebih je lagi.
Doakan semoga semuanya selamat ye =)

Lama dah tak membebel..
Malas tahap maksimum

Lagipun sepanjang hujung minggu ashik keluar je..
Letey tul makcik..

Last week aku edit gambo2 dalam FB habis aku buang & susun balik.
Konon tak nak banyk2 dalam FB tapi macam banyak jugak je aku rasa.
Tu pun tak hbs lagi aku rasa.. Hehehe..

Last aku bercerita pasal Aku di bulan Mei..
Tapi tu pon belum habis lagi..
Alahai.. banyak sangat tangguh tu la..

Ok lets we continue..
Hujung bulan Mei tu, kawan aku kawen =)

Tahniah kepada pasangan Durani & Hazwan (25 May 2012)





Aku sempat g time dorang nikah je..
Sebab esknya family belah suami nak datang KL
Nasib la aku boleh cuti & en suami dengan rel…

Berbicara sendiri

Image
Selamat pagi =)



Hanya sekadar bicara dari hati
Seandainya kita berfikir jika kita membantu, kita akan dibantu, walaupun bukan daripada orang yang sama namun akan ada yang akan membantu.

Tapi sebenarnya kita silap!

Dan kita silap juga kalau kita kata “ehmm beria aku tolong orang dulu, tapi tak ade siapa pon nak tolong aku sekarang”

Seandainya kita membantu, bantulah dengan ikhlas, redha dengan apa yang kita lakukan. Insyaallah sesusah manapun kita ALLAH akan membantu. Mungkin kita minta sekarang takkan terus menerus jadi, mungkin takkan jadi, kerana DIA maha mengetahui segalanya. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.

*Agak malu aku minta pertolongan dari orang yang sama jika pada pertolongan pertama dia berkata TIDAK & yang seterusnya juga TIDAK =)


Bila aku berstatus isteri, jangan harapkan layan aku seperti dulu. Namun, aku masih orang yang sama. Tidak berubah sama sekali. Cuma mungkin kerana status, tanggungjawab aku mungkin berubah posisi. Jangan kerana ini, aku dianggap lupa jas…

Bila aku mula ‘bangun’..

Image
Hye semua..

Aku kembali menaip lagi..
weeeeee..I feel FREEE HAPPYYYYY
ahak!

Setelah sekian lama
Aku duduk rumah je akhirnya aku pakse diri untuk berjalan
Beratnya hati nak tinggalkan tilam..
TAK BOLEH!
Aku kena keluar juga!

Maka aku memulakan langkah pertama
1st dating.. adalah bukti aku kuar berjalan

Cian kat incik suami dah lama katanya tak tengok wayang..
1st day Ghost Rider II keluar, dia terus g beli tiket..
Selalu kite orang tengok wayang kat TGV,
tapi kali ni tukar g MBO kat VIVA HOME
Baru je keluar, dah nak cari toilet..nasib cerita belum mula..
Habis cerita pon cari toilet lagi..ngeee =D

Tapi tak kisah asal aku keluar & incik suami pon happy.

Cerita besh juga la..gelak je. Suasana wayang lapang.
Nak dapat tiket pon senang maklum la baru lagi tempat ni..so tak la crowded.

Keluar wayang, g Downtown pulak..merayau2 cari beg incik suami..
Kebas gak la kaki..tapi slow2 le jalan..

kite pon beli huhuuhu
Sebelum balik rumah,
singgah rumah mama dulu sambut birthday busu..
Tikit je ke…