Showing posts with label withFriend. Show all posts
Showing posts with label withFriend. Show all posts

Saturday, June 15, 2013

Cuti sekolah!!

Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

Ini gambar aku & Alya OTW to Shah Alam. Yeah kami berdua. Alhamdulillah aku masih mampu drive sorang. Alya anak yang baik =)
.
Alya & Unty Ana..

Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa

Harap maklum gambar anda dicuri & di paste di sini huhuhu

Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

Snap by Qaqa.. Curi by Aku..huhuhu at FB Qaqa
“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st weeding Nurliana.. ni weeding bulan 4 woo huhuhu belah perempuan & bulan 5 sebelah lelaki.. dan yang paling untungnya masa bersanding belah lelaki tu dia dah “berisi”..itulah rezekikan. Alhamdulillah..

CopyPaste from Liana FB + Edit By me hehehehe
Hehehe lambat..sebab ni baru datang mood berblog!


2nd My Coach dalam herbalife.. Umur 24 tahun. Kawen same umur dengan aku dulu. Aku pon kawen masa umur 24 tahun.. yang untungnya mereka dalam usia ini dah boleh kawen pakai duit sendiri! Dan Alia (name sama dengan my Girl) baru tamat degree. Kagum!



3 June pulak punya cerita. Ini pon orang jauh! Cikgu bha.. Aku pon tak tau kenapa perasaan ashik same..hahahaha aku baru berniat macam ni..

“rasanya cuti sekolah ni macam nk jumpa abid”
dengan tak semena-mena dia ade mention aku kat FB

“ko boleh tak freekan jadual untuk aku isnin ni?”
ha lebih kurang la.. haa kan..baru je aku niat.


Ni 1st time dia datang tengok Alya..


Now Alya dah sebesar ini.. heheheehe


Gambar alya je ade. Ni masa unty blanje KFC. Huhuhu. Tak ingat amek gambo sebab asik ber jalan + sesat hahahahahah


Balik je jalan dengan Abid terus shoot g Dinner with family!
Mama msg.. “JANGAN G MANA-MANA MALAM KITE SEMUA MAKAN SAMA” hahahaha kan dah kena booking. Mama memang tau aku ashik ‘hilang’ tah kemana sebab tu mama dah mesej awal2. Sebelum malam ade lagi msg “JANGAN LUPE YE ANAK-ANAK MALAM NI”


Happy family at restaurants hehehe

Dia pon nak order jugakk ishk3

Lastly niat! Saya nak jumpa nak buyong juga.. Durazila..
Akhirnya..aku sampai juga Damansara. Tq incik suami..muah muah muah banyak-banyak.
Kawan aku yang sorang ni dah sarat..36 minggu sudah. Comeynya awak.. tiba-tiba teringat aku time sarat macam ni. Alya suka betul makan sup yang unty buat..siap ibu mintak resepi *nampak sangat ibu tak reti masak hahahaha. Ni pon tak bergambar.. so kite curi!


tamatlah cerita cuti sekolah saye..yeah!
Cerita terperap 2 minggu..

Thursday, June 6, 2013

Allah tu Maha Adil & Lebih Mengetahui..

Hye semua..

Lepas aku habis pantang & dah nak start kerja.. 
Adik-adik aku & mama jaga Alya. 
Ngam-ngam adik-adik aku nak naik semester, Allah tolong aku dengan mendekatkan aku dengan Jannah *member masa kat UNIKL. Tolong jaga Alya.  Makan sama-sama*jimat dengan gigih & semangat aku time rest, pump susu. 
Dia selalu paksa aku pump. Dengan paksaan tu lah. Anak aku dapat susu ibu sepenuhnya..

THANKS BEB! =')

Cerita balik memang menangis.

Dengan dia juga aku terjebak! Haaaa terjebak apekah?
Hehehe..

Herbalife laa~

Aku start join saje-saje sebab mama nak makan & untuk senang aku beli.

Yelah barang herbalife mana ade jual tempat biase-biase & kalau nak pergi HQ kena jadi ahli. 
Nak murah pon kena jadi ahli. Siapa yang tak nak makan murahkan?

Dari harga 25% diskaun.. aku terus naik 35% WOW!!!!

Aku mula jadi ahli pada Aug 2012 masa tu tunggu masa je nak bersalin

kan dah sarat!!

Then aku beli je macam biase tanpa menghiraukan Vpoint.
Mama dah rasa kesegaran badannya after cuba herbalife, why not aku pulakkan..
Tak sangka dengan ajakkan Jannah aku boleh pulak terSCORE 35% hehehe.

Why herbalife?

Ianya sebab ANAK aku..

nak jadi macam aku? JOM!

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Bersambung..

Thursday, March 14, 2013

Sepantasnya..

Hye semua..
Macam biasa*biasa la sangat! Aku malam baru sempat berblog, mengadap PC. Siang, kalau ternampak status aku up tu maknanya aku tengah syok mengadap phone la tu..

Sedar tak sedar..
  • Alya Marissa dah nak 7 bulan.
  • Aku dah 2 bulan berhenti kerja
  • Aku dah 2 bulan jaga kedai
  • 3 bulan berjinak dalam Herbalife.


Alya Marissa..di sebabkan aku ni selalu la update status, kadang2 jumpa kawan2 yang slalu tengok fb aku, mesti dah tau name dia, apa yang dia da boleh buat & aktiviti dia..hahahaha.. nak kata glamor tu x de la..friend dalam fb baru 700+. Cuma mereka yang rajin tengok fb je tahu. Alaa ade juga yang jumpa aku cakap

“comelnya anak kau..boykan? berapa bulan dah? dah pandai buat ape?”

erk.. tau la rambut belum banyak.

“Lepas ni ibu belikan Lya tutu ye”
tutu - Gambar dari google



Selamat tinggal bos..sob sob sob.. sangat sedih tinggalkan kawan2. Sedih tinggalkan Incik Bos & Probe *aik..semacam je tempat kerja akukan tapi ape boleh buat. Masa menentukan segalanya*drama! Tapi betul la sedih ooo



Sayang dia ketat-ketat!


Kedai Nan Handphone. Kedai ni dah selamat aku daftarkan atas nama perniagaan AZALYNE. Aku daftar sebaik sahaja aku habis pantang..Alhamdulillah. Berkat pertolongan kawan sekolah. Respect giler kat dia dalam ada anak kecik boleh aja dia ikot aku, siap boleh isi kan borang aku. Masa tu aku kekok2 lagi pengang anak..huhuhu malu~ now da terror da pengang Alya kih2 thanks NIZASHA..korang boleh tengok fb dia if korang berminat nak beli barangan kecantikan di Rahsia Kekal Cantik, Lansing & Sihat.
Merujuk dari nama Nan Handphone mesti dah tau kedai ape. betul tak?

click sini untuk jamu mata


Herbalife..bermula dengan aku yang selalu skip breakfast.. so aku buat keputusan untuk ambil herbalife, shake f1 "Makanan ringkas untuk orang hebat". Tak terfikir pon mahu berbisnes.. tapi Alhamdulillah..rezeki Allah tu luaskan? suami pon sokong. Lepas aku makan, suami makan, now Alya Marissa pon. Siapa makan dia rasa. Misi aku mencari orang yang mahu sihat! yeah! Aku start buat promosi ni bulan lepas. Sambutan menggalakkan. Maknanya memang orang mahu sihat.
Terfikir juga aku mahu buat lagi promosi bulan ni..tapi ashik kebizian huhuhu..InsyaAllah kalau ade aku akan inform ^______^V more detail here

sekian untuk cerita kali ni..bububye

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Wednesday, February 13, 2013

Wedding lepas berpantang..

Hye semua..

Ni semua last year punya cerita
hehehe lama sangat perjalanan cerita aku..

hadap sajok! ngeeee

antara wedding yang sempat aku mendarat =)

 Zul & Hasni kawan sekolah menengah

 Family picture huhuhu masa ni dekat pahang*Alya belum mandi lagi huhuhu

Firdaus & Fatin ini wedding Adik ipar

Afifah..kawan sekolah rendah yang memang cakap laju je..huhuhu

tahniah kepada semua..next tunggu giliran korang jadi macam aku lak..*kendong baby =D


Wednesday, August 1, 2012

Minggu-minggu terakhir (Akhir)

Hye semua..
Sihat? Ade yang dah kantoi puasa?
Ishk2..
Kalau perempuan tu standart la..
TAPI kalau LELAKI…
Tak tau le..mungkin xsihat kot..
*positif2

Hehehehehe

Okes aku bercerita lagi.
Sementara aku ada masa & ruang untuk bercerita
Samada ada orang nak baca or tidak,
Tu belakang kire hehe yang pnting aku menulis sebab aku suka..

Macam aku menulis diary dulu..huhuhu
Start dari darjah 6 lagi aku menulis
Bahasa aku still sama macam ni..
Tak reti le nak puitis2

Habis membebel..

Start July, kandungan aku pon masuklah 9 bulan..
Awal July, aku sempat mendarat di majlis kawen Nizam







Haaaa~

Betapa meriahnya bila kawan-kawan berkumpul..
Cuma aku agak terkilan tak dapat snap dengan pengantin..letih sngat sebab baru balik dari Pahang
Yang penting aku dapat snap pic pengantin =)



Start bulan ni juga aku dah kena check up TIAP-TIAP minggu..
Maknanya dalam seminggu adalah 1 hari yang aku xwujud kat office

“Sowi ye bos..tp saya da minta kebenarankan? Hehehe”

Next week nya..
Snap2 gambo with En suami aka Ayah to be
Saje-saje nak snap buat kenangan..
Nanti baby boleh tengok..

“sayang..ni lah gambo ibu masa sayang duduk dalam perot ibu. Setiap hari setiap masa tau ibu dengan sayang. Ayah pon slalu dengan ibu.”



Tukang snap kompom r budak ni.. mekaceh ye =D


This week, pada tanggal 13 July merupakan tarikh istimewa untuk..
Angah (adik aku) & Liana

Yelah..hari ni besday dorang kot..huhuhu

Next week nya pula snap2 lagi dengan kawan2
So sweet.. huhuhu sila perhatikan..ada 2 mak buyung di sini



Pada tanggal 21 July bersamaan 1 Ramadhan
Seluruh umat Islam menunaikan ibadah Puasa
Pada tarikh ni juga genaplah umur kawan aku yang ke ? hehehehe~

Cikgu Abidah..


Ramadhan ni juga merupakan 1st time aku berpuasa berdua *1 badan 2 nyawa =)
1st puasa da merayau sampai ke Low Yat..
Bila cakap nak keluar je amboi yang dalam bergerak riang..
Dulu punya la susah nak nak keluar
Asal keluar je nak muntah la malas la berat je..
Sekarang..laju je
Dak ayah pon same ashik nak keluar je ishk..
Dia yang kena pembawakan budak hahahahah

Setakat hari ni aku dah selamat puasa 12 hari
Alhamdulillah..kuat anak ibu
Semakin hujung ni..semakin aku rajin lak nak masak2 bagai..
Heran2..hope ianya berterusan
Seronok tau dapat masak sendiri time puasa ni..
Save budget

Thursday, July 26, 2012

Minggu-minggu terakhir (I)

Hye semua..
Tajuk cam seram je..
Hahahaha

Hari ni dah masuk 6 Ramadhan
Awal lagikan? Huhuhu
Di kesempatan ni aku nak wish


Alhamdulillah..
Setakat ni aku masih berpuasa..

Sebenarnya
“minggu-minggu terakhir” tu merujuk kepada aku yang menunggu hari je dah ni.
Kalau ikot due insyaallah 6 Aug 2012.
Lebih kurang 1 minggu lebih je lagi.
Doakan semoga semuanya selamat ye =)

Lama dah tak membebel..
Malas tahap maksimum

Lagipun sepanjang hujung minggu ashik keluar je..
Letey tul makcik..

Last week aku edit gambo2 dalam FB habis aku buang & susun balik.
Konon tak nak banyk2 dalam FB tapi macam banyak jugak je aku rasa.
Tu pun tak hbs lagi aku rasa.. Hehehe..

Last aku bercerita pasal Aku di bulan Mei..
Tapi tu pon belum habis lagi..
Alahai.. banyak sangat tangguh tu la..

Ok lets we continue..
Hujung bulan Mei tu, kawan aku kawen =)

Tahniah kepada pasangan Durani & Hazwan (25 May 2012)





Aku sempat g time dorang nikah je..
Sebab esknya family belah suami nak datang KL
Nasib la aku boleh cuti & en suami dengan relanya mintak cuti semata-mata nak memenuhi permintaan si isteri untuk berjalan..hehehe

Mekaceh sayang..

Ni juga merupakan pertama kali kami datang ke Masjid Selat..
Laut!!! Saya suka, saya suka!



Malamnya tido di rumah Umi..dah lame tak datang sini..
Last datang November 2011 masa tu belum berisi hehehe
Sempat la borak-borak dengan Umi..walaupon agak singkat masanya.

Esoknya
*Sabtu, kami pulang ke KL
Family suami sampai dalam petang macam tu..
Lusanya pulak, en.suami & family hantar adik dia pergi interview di UPSI

Aku? Dok umah je..tak larat da berjalan..
Sebab masa turun Melaka tu aku merayau je..
This week paling penat en.suami le..
Tian dia..
Da la masa g Melaka dia drive..balik KL pon dia drive.
Masa g UPSI pon dia drive..
Isnin, kerja macam biasa..
Memang sangat letihkan..

Masuk bulan 6,
Pada awal minggu memang ada 2 jemputan kawen

Daripada Jefri --- member ILP


&



Daripada Baizura --- member sekolah

2,2 aku tak dapat pergi sebab ape?
Aku pun dah lupa..nanti aku cek schedule

Jumpa lagi di part ke-2 ye..
Selamat Berbuka Puasa =)

p/s: Ade 1/2 jam lagi masa sebelum aku balik.. tapi tak tau nak buat ape kerja semua dah setel ngeeeee

Wednesday, April 18, 2012

Berbicara sendiri

Selamat pagi =)



Hanya sekadar bicara dari hati
Seandainya kita berfikir jika kita membantu, kita akan dibantu, walaupun bukan daripada orang yang sama namun akan ada yang akan membantu.

Tapi sebenarnya kita silap!

Dan kita silap juga kalau kita kata “ehmm beria aku tolong orang dulu, tapi tak ade siapa pon nak tolong aku sekarang”

Seandainya kita membantu, bantulah dengan ikhlas, redha dengan apa yang kita lakukan. Insyaallah sesusah manapun kita ALLAH akan membantu. Mungkin kita minta sekarang takkan terus menerus jadi, mungkin takkan jadi, kerana DIA maha mengetahui segalanya. DIA tahu apa yang terbaik untuk kita.

*Agak malu aku minta pertolongan dari orang yang sama jika pada pertolongan pertama dia berkata TIDAK & yang seterusnya juga TIDAK =)


Bila aku berstatus isteri, jangan harapkan layan aku seperti dulu. Namun, aku masih orang yang sama. Tidak berubah sama sekali. Cuma mungkin kerana status, tanggungjawab aku mungkin berubah posisi. Jangan kerana ini, aku dianggap lupa jasa & bakti, lupa kawan tak kenang budi & pinggirkan aku seorang diri. aku masih sama tapi mungkin kalian tak mengerti.


Hari-hari bangun pagi,
Tapi hari ini bangun dah tak tidur lagi,
Pagi ini buat breakfast sendiri,
Harap kenyang sampai tengah hari.
Baby suka,
Tendang-tentang dalam uri,
ibu senang hati kerana baby ceria hari ni.
Jangan terasa atau makan hati
Sekadar luahan bukan membenci =)



p/s: di kesempatan ini aku ingin mengucapkan salam takziah kepada isteri & keluarga Pian (kawan sesama ILP bukit katil dulu) kerana pemergianya buat selama-lamanya. Pian yang baru bernikah pada February yang lalu, dikatakan lemas di Langkawi semasa bersama-sama isterinya berbulan madu. Ya ALLAH, aku tak dapat bayangkan perkara sebegini. Harap wife dia kuat. Ini bahagian masing-masing yang dah ditentukan olehNYA. Kita tak tau macam mana pulak bahagian kita...Alfatihah

Wednesday, March 7, 2012

Bila aku mula ‘bangun’..

Hye semua..

Aku kembali menaip lagi..
weeeeee..I feel FREEE HAPPYYYYY
ahak!

Setelah sekian lama
Aku duduk rumah je akhirnya aku pakse diri untuk berjalan
Beratnya hati nak tinggalkan tilam..
TAK BOLEH!
Aku kena keluar juga!

Maka aku memulakan langkah pertama
1st dating.. adalah bukti aku kuar berjalan

Cian kat incik suami dah lama katanya tak tengok wayang..
1st day Ghost Rider II keluar, dia terus g beli tiket..
Selalu kite orang tengok wayang kat TGV,
tapi kali ni tukar g MBO kat VIVA HOME
Baru je keluar, dah nak cari toilet..nasib cerita belum mula..
Habis cerita pon cari toilet lagi..ngeee =D

Tapi tak kisah asal aku keluar & incik suami pon happy.

Cerita besh juga la..gelak je. Suasana wayang lapang.
Nak dapat tiket pon senang maklum la baru lagi tempat ni..so tak la crowded.

Keluar wayang, g Downtown pulak..merayau2 cari beg incik suami..
Kebas gak la kaki..tapi slow2 le jalan..

kite pon beli huhuuhu

Sebelum balik rumah,
singgah rumah mama dulu sambut birthday busu..
Tikit je kek yang mampu aku & busu hadap..weeeee

Sampai rumah, solat & tido..
Nikmatnya TILAM!!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..


Next weeknya
sehari sebelum aku check up
aku ade kerja urgent yang nak kena buat..
Adoi ai..
kne stay up sampai tengah malam dah macam time study lak kena wat homework..

Selalunya aku amek masa seminggu untuk siapkan 2 projek tapi ni 2 projek 2 hari..
Isnin aku amek, malam tu kul 3 pagi juga aku tido..tak boleh lewat sangat esoknya nak check up takot juga..

Tapi Alhamdulillah..tak de pape..Cuma aku miong kit
Selasa malam pulun lagi..kali ni agak lambat aku tdo..
Esoknya bangun badan dah masuk angin..muntah-muntah..try drive slow2..sampai juga office.
Dah hantar cakap bos “bos..saya nak qada’ tido..” hehehe terus balik.. lega otak.


Hujung bulan..
aku dah lame berangan nak g taman..nak jalan2 tapi ashik tak berkesampaian sebab..
MALAS & TAK LARAT..

Tapi sebab aku memaksa diri..akhirnya terjadilah ia..

Breakfast…aku teringin nak makan hash brown tu je..2-2 aku punya..hahaha yg lain incik suami habiskan..tapi ade gak dia suap cikit2 kat aku..*mesti orang yang nampak cakap aku nade2..hahahaha


Taman..
1st time aku betul2 ready nak bergambar..

kena buli..cian aku


Ayah to be dengan beg baru hehehe encem kan kan kan


Sayang..nape Ira da 'kembang' ni..ayok!!



Jumpa kawan lama..
Lenguh betul kaki aku walaupon hanya duduk dalam kereta..
Memang senget aku balik tu..
Tak kisah! Janji aku happy..




Selamat Pengantin Baru kepada Kak Faez & pasangan..
Jumpa juga kita kan? =)
and
TQ to incik suami..
dalam marah2 sesat barat pon, masa snap pic & balik dia cool
Mmmmmuah..

Tahniah untuk aku & baby kerana berjaya bangun dari tilam