Showing posts with label GulaGulaHati. Show all posts
Showing posts with label GulaGulaHati. Show all posts

Friday, March 20, 2015

tik tok tik tok

lama dah tak menaip..
last menaip masa besday.
lepas tu diam.

ni baru datang mood

sekejap je masa berlalu.. tau2 dah bulan 3
baru je menaip story tahun baru, tup-tup dah suku tahun dah.
walaupon aku ni tak de la banyak cerita g event la, jalan-jalan la tapi
sepanjang 24 jam, macam-macam boleh berlakukan. huhuhu..

aku pon baru sedar this week cuti sekolah.. patutlah banyak kenduri..


penuh le mall lepas ni hehehe nak p mana-mana pon sesak sikit le kan kan kan..

incik bos pon sekolah juga. so dia pon join cuti..yeppyyyyyyy!! boleh suruh dia buat koje rumah lak aku nak goyang kaki. hahahaa bapak kejam bini ni.

incik bos sekolah? yep! dengan penuh tekad & semangatnya incik bos tahun lepas, nak sambung belajo nak sambung belajo katenya. Alhamdulillah, doanya termakbul. Januari lepas, dengan ini di istiharkan incik bos menjadi budak sekolah huhuhu..

Perangkut anak-anak yang belum mandi..opss hahaha
sejak hari itu bermulalah kehidupan aku sebagai ibu yang tegar hahaha sangatlah. melalak jugak walaupon dekat. Biaselah tu perubahan hormon miahahahaa..

balik dari hantar incik bos, mengamuk aku bawa kereta dengan Ariana yang tak reti dok diam! huh! bukan senang nak hidup *sengal dak Aregya. Alhamdulillah selamat jugak sampai rumah. Balik rumah Alya pulak ketuk pintu "Akum ayah, ayah.." masuk dalam rumah, cari ayah sampai ke jamban..alahai anak bertabahlah ye. Bukan anak je, ibu pon kena bertabah. huuu~


last 25 Feb yang lalu, genaplah 2 bulan umur anak ketiga aku ni, Amni..

Morning deybok!!!
sebenarnya, Amni anak adik aku yang baru nikah 2 tahun lepas. Kira anak aku juga sebab aku ade menyusukan dia =) Dalam family pon, adik-adik aku bahasakan diri, mummy, umi, mama dan aku ibu. So nanti dah ade anak masing-masing anak dorang pon akan panggil aku ibu heeeee~

oklah.. nanti cerita lagi.. bububye
hope boleh jadi blogger balik lepas ni hahahaha

Tuesday, January 20, 2015

Salam Tahun Baru

Hye semua.
Punyalah lamakan aku ambil masa nak wish.
Punyalah lama aku nak start balik menaip di blog
Punyalah lamakan

jap cari gambar..

Tadaaaaa Happy New Year..hehehehe

2015.. apa yang ade dalam kepala hotak aku?
+ Alya dah nak masuk 3 tahun
+ Ariana dah nak masuk 1 tahun (boleh jalan sendiri)
+ Incik suami sambung belajo
+ Aku nak mula ape yang aku dah tinggal
+ Barang lagi mahal (ermmm pening pikir!)

tu je lah senarai pendek aku.. aku dah lame tak fikir nak kurus hahahaha sejak da kurus sendiri. so kurus tak masuk list just nak maintain (jangan jealous)

Ok, Ok.. sebab dah lama sangat aku tinggalkan blog ni macam2 la dah berlakukan (eceh..bunyi macam seram je kan). Yelah last aku menaip Ariana dah nak msuk 6 bulan, tup tup diam..

sebelum dia 6 bulan aku dah berangan la nak buat jadual makan2. Memang aku ni berangan lebih hahaha lepas checkUp nurse cakap boleh je terus campur aku xde nak pure2nye.. aku buat je bubur macam mak dulu-dulu buat ngeeeeee. Alhamdulillah dia tak de alahan.

Ni si bulat-bulat.. huh mintak adik ker? ayoo jangan sekarang
Ni baru gelagat si adik..si kakak huh aktif sangat la wei.. Alya takde lah buli adik teruk. Cuma aksi dia ganas sikitlah kalau nak main tu. Pergh.. tapi nasib adik redho je. Lantak korang la. Lantak, lantak pon ibu korang gak pening. Dalam pening-pening pon sebenarnya seronok tengok gelagat macam ni. Sebelum ni dengarlah mama abah dok bercerita zaman kanak-kanak aku & adik. Now ko tengok depan mata camno pangai anak ko Gya oit.

Kakak oh kakak beso dah anak ibu

Tuesday, October 14, 2014

3 Hari Lagi ;)

Hye semua..

Macam biasa cerita lama belum habis cerita aku dah masuk cerita baru.
Hahahaha tak sempat la~

Tak pe nanti aku masukkan juga..

hari excited sikit Ariana nak masuk 6 bulan.. 
Alhamdulillah..

kejap je masak berlalu

budak gedabok huhuhu..
ibu da siap jadual untuk bagi Ariana makan..
hope kali ni boleh lah kan..

dulu masa Alya ibu bedal je..

tapi ok lah Alya makan aje.. cuma sejak dah beso tak makan sayur..ehmmm

Friday, June 20, 2014

Kena tahan wad juga

Hye semua..

Cerita aku bersambung lagi..
Masa tengah mengandung aku berangan-angan lepas bersalin petang boleh balik
Tapi memang berangan pon.. yelah masa anak 1st aku kena tahan wad.
Kali ni pon kena tahan..*mengeluh..tak baik!

Sebelum tu..
Aku bersalin Khamis 8:20 malam, 17 April..
1 hari sebelum besday mama
Lepas bersalin aku tak boleh nak tido..sakit tu tak.
Tapi teringat-ingat Alya.
Sempat tengok fb, sempat bagitau aku dah besalin kat wasap..*pelik hehehe
Sempat tanya nurse, berapa lama kena tahan kalau operate ni?

5 Hari katanya...tidak!!!!!!!

Tak macam bersalin normal, baby terus dekat aku. Tapi kali ni baby orang jaga.
Aku keluar bilik bedah dalam pukul 9. Masa tu dorang tolak aku naik atas dengan baby & ditemani incik suami. Lepas tu dorang pengang baby. Dalam pukul 5 pagi kot*aku pon tak tengok jam baru aku dapat baby.

Macam Alya, teror dah menyusu. Tapi aku pulak tak keluar susu masa tu
Kali ni, susu keluar tapi baby tak pandai lak menyusu.
Setiap anak tu lain-lain ye Aregya oi!

Esoknya incik suami datang, mama, abah & Syamin..
Alya?? budak tak boleh masuk.. rindunya kat dia*sebak lagi

Nama baby, semalam lepas bersalin aku dah fikir dah nak bubuh nama ape & Incik suami pun setuju.
Pagi, bila dapat baby, terus aku panggil.. "Asalamualaikum Ariana"
Walaupon dah jadi ibu buat kali kedua.. aku still kekok..*pelik-pelik je aku ni kan

Ariana tak banyak songeh..Alhamdulillah.
Bius aku berkurang dalam tengah hari macam tu.
Masa tu barulah aku boleh rasa kaki aku.
Baru nak start jalan.
Terbongkok-bongkok aku berjalan, menggigil-gigil masa berjalan.
Nafas rasa pendek je.
Tak boleh nak berdiri lama.

Malamnya pulak, 18 April aku kena tukar katil.
Dah la tinggi..kalau 5 hari aku kena tahan macam mana aku nak hadap?
*nangis lagi

Masa leka kemas-kemas Ariana..
Perasaan serabut tu hilang..
Bila Ariana dah tido..mulalah aku sedih & lemah.
Menagis teringat Alya..

Tengah sayu ni..adik aku si Linda banyak hantar gambar-gambar Alya
Lagilah rasa nak meraung..peluk Ariana kuat-kuat..

Jap tu Syamin call..

Aku mengandung katanya!!!

hahahaha..
Camne ni? kata nak jadi bibik aku?
Dah pregnant lak dia..

Suka-suka, tak sedar bila masa aku tertido..

Saturday, June 7, 2014

Bersalin secara pembedahan

Hye semua..

Alhamdulillah akhirnya tamat 44 hari aku.
Apa-apa pon aku masih kena berpantang makan benda-benda sejuk, tajam, masam sebab takut luka belum baik betul.
Maklumlah aku bersalin "potong"

Share sikit gambar cmne doktor bedah
Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamai tanya aku macam mana aku kena potong, sedangkan sebelum ni normal.

Ermmmmmm

Mengeluh jap..

Sebenarnya aku pon kalau boleh nak beranak normal macam mula-mula bersalin dulu.
TAPI apakan daya..
Macam juga mati, kita tak tahu macam mana bahagian kita nanti.

Ubat hanya usaha.. selebihnya Allah yang tentukan..kita takde hak.

Oklah tutup cerita..
Aku bersalin pada 38 minggu..
Khamis 17 April dalam pukul 1:30 petang aku dah start rasa sakit yang sangat menyentap tulang & pinggang.

"Ya Allah macam ni ke sakit bersalin?"

Sebelum ni aku memang tak rasa sakit nak bersalin.
Hari ni juga aku muntah-muntah & cirit-birit.. sumpah memang aku lembik betul tak de daya.

Call adik aku Syamin. Minta tolong dia bagi makan Alya & bawa Alya g rumah mama. Kesian anak aku tak terjaga.

Aku? Aku tak pe.. apa2 jadi aku dah get ready.

Alya ceria je sebab ade orang nak bawa dia jalan. Tapi mungkin dia tak tau dia akan berjauhan dari aku.

Tutup je pintu lepas cium Alya, dalam sakit-sakit aku menagis.
Aku tak pernah tinggalkan dia..
YUP tipulah kalau tak pernah..akukan kerja mestilah tinggal dia.

TAPI ni TINGGAL LAMA.. mungkin sehari, 2 hari, atau... *serabut sampai fikir bukan-bukan

Call incik suami bagitahu yang Syamin dah ambil Alya & bagitau aku dah sakit.. tak tahan.
Terus je dia balik..

Sebelum incik suami sampai aku lagi kali keberapa tah muntah & cibi..lemau sudah

Sampai aje rumah dia siap-siap terus gerak ke HKL.

rasa nak minta dukung je..sakit!!!

kalau la aku ni kecik comey mungkin la incik suami dukung..hahaha
ye ke? kalau kecik comey + isi perot yang dah 9 bulan.. larat ke nak dukung??




Sampai HKL macam biasalah kena daftar dulu kat unit P.A.C tau tak aku sakit aku betul-betul rasa nak baring je.. tapi masa ni lah nurse nak tanya macam-macam

Memang nak mengamuk di buatnya..

Tiba masa cek bukaan..2cm je?

Ok kena tahan.. so incik suami siap-siap ambil beg dalam kereta..

Sampai tingkat atas..nak daftar lagi..aduh.. katil tak de ker? Nak baring!! Sakit ni.. Memang aku tak tahan terus je aku tanya..

"kena daftar lagi ke? saya sakit sangat nak katil plz" akhirnya ade juga katil..tak yah nak tunggu-tunggu..

Baru je duduk ade doktor datang melawat..
Ikot rekod yang tercatat masa aku daftar kat bawah tadi, aku ade cibi & muntah-muntah..+ ade demam cikit. Terus doktor buat CTG. Incik suami sebelah doktor.

"kalau ikot bukaan 2,3 hari lagi bersalin ni.. tapi keadaan jantung baby lain macam ni. dengan ibu yang demam saya takot effect baby. Ni memang kena cesarean"

Dugaan apakah ini?
Doktor ni main-main ke ape?

Memang tak cover-cover dah aku terus menangis. Kalau boleh nak lari dah..tapi macam mimpi je ape yag jadi ni. Tahu-tahu aku dah kena transfer katil dan kena tukar baju bagai.

Macam orang tak betul dah.. seboleh-boleh aku kata ni mimpi, ni mimpi.. Ya Allah.. aku tak boleh terima. Mulut zikir tak henti.. Rasa aku berdepan dengan maut.

Aku sorang-sorang. Incik suami tak de. Ye aku sorang.
Aku dah nak sampai bilik tu.. Aku tak boleh patah balik..

Sayang..ira takut!
Sayang doa banyak-banyak.. tak de pape
Sayang kalau ira tak de jaga Alya tau

I miss her sooooo much!

menagis..sebak *tengah menaip pon aku menagis teringat peristiwa tu

Operation aku dalam keadaan sedar. Macam ni ke orang bersalin operate? Dalam otak aku cuma Alya je. Terbayang dia aku mesti menagis sampai tak kawal.

8:00 malam.. aku masuk bilik pembedahan, 8:20 malam aku dah dengar suara baby.
Macam biasa nurse akan tanya baby girl or boy
baby girl..
Ni kaki Ariana.. Masa dia baru lahir, kurus je..


Alya ibu rindu Alya..*sedih

Separuh badan aku macam orang lumpuh kesan dari dibius separuh badan.
Keluar bilik bedah baby dengan aku incik suami pon ikot aku sampai naik wad..
1st aku tengok baby, saling tak tumpah muka Alya macam masa dalam pantang. Aku ingat aku je perasan rupanya incik suami pon. Mungkin sebab aku rindu sangat dia dan aku pon selalu dengan dia.

Sampai katil, baby dorang pengang mungkin sebab aku tak boleh bergerak.
Esoknya baru aku dapat pengang baby.

Lepas operated berapa hari kena tahan ye? Nanti aku cerita lagi..

Friday, May 2, 2014

17 April 2014

Hye semua..
Setelah sekian lama menyepi.. Akhirnya muncul kembali.


Alhamdulillah..
Aku dah selamat melahirkan baby girl kedua pada 17 April 2014, 20:20 secara ceaser.

Hari ni, baru masuk hari ke15 aku berpantang.

Nama.. setelah di fikir-fikir akhirnya kami memilih nama untuk baby girl kedua kami Ariana Masya.

Lepas pembedahan selesai.. Aku dalam keadaan rest sempat aku belek2 handphone. Terharu baca status incik suami.. Lebih kurg macam ni.. "Isteri tersayang selamat melahirkan anak secara pembedahan"

Memandangkan incik suami ni jarang sangat2 update status & jarang, eh memang tak de la nak expose sayang2 kat fb. Tapi skali dia up macam tu rasa mendalam sangat.. Huhuhu. Mekaceh sayang..

Pembedahan atau ceaser..why emily, why? Sedih mokcik.. Ye lah 1st time dulu boleh normal kenapa sekarang bedah?

Nantilah cerita balik..
Bersambung ngeeee~

Saturday, January 18, 2014

An An An Do rae mon ~

hye semua..
Agak lama tak membebel..
macam biasa, alasan tak sempat hehehe
siyes beb,
baru je buka laptop 

Aku ni lagi suka menghapdet pakai lappy dari handphone..
sebab memang rasa rumit.
kalau pakai lappy ni nak edit2 laaa~juuu~ je.
terima kasih kepada incik mouse yang sangat berjasa.
tanpa dia memang cacat aku nak meng edit =p
tak lupa juga cik puan Acer aku sayang korang!!

lama dah cik puan Acer aku.. 2007 ~ sekarang..

eh! lupa daratan pulak.
terima kasih sangat-sangat kat incik suami a.k.a incik kekasih hati
sebab dia daftar & bayar streamyx tiap-tiap bulanlah aku dapat berblog
mmmuah mmmuah mmmuah

berbalik pada tajuk..

sebenarnya aku, incik suami & gula-gula hati pergi pameran ni last year lagi.
tak silap aku 30 DEC 2014..
lama juga aku ambil masa nak pujuk incik suami pergi sini..
pergi sini bukan sebab anak, tapi sebab emak budak yang teringin nak tengok
aku beli tiket awal tapi pergi bile free.. boleh tak macam tu..
masa dapat tiket tu waaaahhh beshnya!!! Macam tak percaya pulak incik suami nak belikan

meh aku detail sikit pasal EXPO ni..



*100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Category: Family Entertainment
Venue: Viva Home Expo Hall, Kuala Lumpur
Duration: 14 December 2013 till 23 March 2014
Organizer: Animation International (M) Sdn Bhd


TicketAdult (13 years old and above): RM 25.00
Children (4-12 years old): RM 15.00
*actly tiket tu ade macam tax +rm3

Open daily 10.00 am to 10.00 pm including weekends and public holiday.

tambahan.. tiket korang boleh beli melalui online di http://www.myticket.asia/ tapi kena ade visa/ kredit kad & memang fix tarikhnya so kalau terlepas rugi. 1 lagi cara, boleh beli kat BHP petrol pump yang berhampiran tengok yang ade banner Doraemon tu haa p la tanya..

"ade jual tiket Expo Doraemon?"
"dah habis kak"

alahai kesian..hahahahahaa.. tak pe ade lebih 100 buah BHP petrol pump yang dipertangungjawabkan menjual tiket wee~ carilah ye.. dalam Viva Home tak jual tiket =D



Okes dah habis detail pasal expo..now cerita kami pulak..jom~

kesian aku de orang nak bergambar so Giant aku pakse bergambar dengan aku..hahahaha

2 Antara patung dari 100 yang di pamirkan.. tau tak tu roti ape? hehehe roti copy.. siapa senang ingat formula, copy formula kat roti tu then makan.. sama macam korang rebus nota then minum hahaha 

Alya said.."ayok atok dah marah"

kanak-kanak riang. susah betul nak snap gambo. ashik berlari sana-sini je.. huh -__-
tak kisahlah asal dia happy =D

hadiah untuk seseorang hehehee..

yeah.. tamat sudah cerita, malas nak upload bebanyak loteh mokcik. Lepas ni nak buat kerja sekolah pulak.. siapa yang nak rasa camno expo ni.. silalah melawat VIVA Home.. masih ade masa lagi

Monday, December 30, 2013

Have You Had Your Shake Today???

Hye semua..

Alya with Vanilla Shake.. =)

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Gambar sebagai bukti.. Alya memang suka berebut shake dengan aku.. Haiyooo
Yes! Sebab shake sedap!

Formula 1 juga dipanggil shake =D
"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Ade 5 perisa..
Pilih je nak perisa ape..
Sesuai untuk semua peringkat umur.

Ade yang tanya aku..
Mengandung pon boleh ke shake?
Tak de effect pape?

YE! SEMESTINYA ADE EFFECT. KORANG YANG MINUM SHAKE, MAKIN SIHAT LE..

Aku minum shake start aku habis pantang.

Kenapa lepas habis pantang? 

Sebab.. Aku lambat kenal herbalife. Makan main-main. Kesian lambat consume.

Oh sambung.. Dari aku lepas pantang, menyusu, tetiba termengecil badan, dan termengandung lagi..hehehe still consume shake.

Alhamdulillah 1st mengandung dulu, ashik low HB now still menyusu pon pergi checkUp tiada masalah..

Walaupon kena tambah berat badan masa mengandung, berat naik stabil. Tak naik terlalu mendadak =)

Masih nak kata shake ni ubat kurus?
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Bila si anak dah 'dapat kaki'

Kali ni, entry khas untuk si comel
Mana tau esok-esok dia dah tahu buka blog huhuhu..


Hye sayang..
Ibu walaupun kamu membesar depan ibu, tapi ibu lupa..bila yang sebenarnya kamu mula melangkah. Bila mula-mula tarikh kamu berdiri. Ibu rasa macam terlalu cepat masa berlalu.. Kamu membesar bagaikan juara. Alhamdulillah..

Tak tau macam mana nak luahkan.. Setiap masa ibu tunggu dan selalu perhatikan perkembangan kamu. Tapi bile detik itu tiba.. Ibu lupa. Rasa macam tiba-tiba je kamu dah boleh panggil IBU.. Rasa macam tiba-tiba je kamu dah boleh bangun berdiri berlari dan sebagainya..

Semoga kamu terus melangkah dengan jayanya, sihat, cergas, cerdas & menjadi anak yang solehah.

Selagi terdaya, selagi termampu IBU AYAH akan beri yang TERBAIK untuk kamu..

Sayang selalu =)
posted from Bloggeroid

Monday, December 23, 2013

Kurang dari 10 hari..

Hye semua..
Aku masih disini hehehe..
poyos je.

Sedar tak sedar ade kurang dari 10 hari kita dah nak tingggalkan 2013.
Lepas ni tak de dah la tulis tarikh..

hb / bulan / 2013 *faham ke ni?

kalau ade pon dalam kenangan je la.. or nak adjust tarikh claim ke..hahahah
opssss

okes aku nak perabehkan peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang diam-diam aku ni..
*istilah baru =p

memandangkan aku dah "berisi" buat kali kedua..
aku cuba-cuba membiasakan Alya dengan botol.
sebelum ni memang Alya tak pernah pakai botol.
yelah, aku kan duduk rumah je.

atas nasihat seorang kawan, aku pon cubalah ni..

Como Tomo
nama pon comey je kan.
bulat macam Alya hahahaha.. Body dia kenyal macam getah.
boleh picit-picit macam dalam gambo.
Harga dah macam Mimijumi.. tapi Mimijumi tu puting tu keras. kesian budak..

Mula-mula nak buat susu tu risau je. Boleh ke masuk air panas ni?
rupanya oke je.. basuh pon senang. sebab boleh gonyoh pakai tangan terus.

cubaan pertama aku memperkenalkan Alya dengan susu ni..
Dutch Lady Langkah 2
mendapat respon yang baik. Mula-mula tu 2oz je. Itu pon ade balance then dia tenyeh-tenyeh atas katil or kerusi.. saboo saboo.. Tapi sekarang dah lega bila dia da suka. Mana tau kot aku kena tahan wad ke lepas bersalin. Takde lah menyiksa dia. Sebab sebelum ni aku ade sejarah kena tahan wad.

Okes for Alya mission completed..
Nanti sambung lagi..

Wednesday, December 11, 2013

AreGya is Backkkkkkkkkkkkkkk!!

Hye semua..
Setelah sekian laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaame menyepi kini ku ke udara lagi hahaha. Idok le lame bebenor..ala belum setahun pong! Ate, ad eke orang membacanye? Ngeh3.. Tak kisahlah yang penting rajin, ade benda aku tulis ye dok?

Alkisahnya cerita aku terhenti di bulan.. Oktober. Itu pon aku bukan cerita pasal aku di bulan Oktober tapi cerita lama, yang aku cerita balik.. faham ke idok ni? Buat-buatlah faham

Memandangkan tak de cerita sangat aku dalam diam-diam rajin juga mengEDIT blog untuk siapa? Untuk aku le.. besh sikit nak nengoknye. Kalau ade yang lalu lalang cekomen kit blog aku BERAT ke, SEMAK ke.. hape ke kan.. komen2 aku tak marah.


Seperti biasa runtin aku adalah bersama anakanda yang nakal comel lagi manja. Bangun lewat, tengok kartun rutin di siang hari sebelum ke tempat kerja.. hehehe

anakanda beta hehehe..
time aku bekerja pulak dari pukul 5 petang sampai pukul 9 malam. Kalau masuk lewat, aku lewatkan la masa balik tu.. Kerja dengan abah den yo huhuhu.. senang. Anak anto umah neneknye kadang-kadang aku angkot skali biar dia main-main.. tak de bosankan =)

tempat koje hehehe.. incik suami cover-cover
disamping niat untuk sihatkan diri sendiri & bantu orang lain sama sihat macam aku dengan HERBALIFE, aku juga buat bisnes online. Promote barang kedai dan barangan2 lain. Macam beg tangan & ape-ape lah yang aku suka hehehe..

jemput LIKE okeh www.facebook.com/azalyneshop dan selamat menjamu mata

Sedar tak sedar juga.. Alya dah nak jadi kakak. InsyaAllah April '14 nanti. Doakan yang terbaik ye. Aku pon tak perasan sampailah aku demam & macam biasa period sangkut. Mula-mula takde pape 3 minggu lepas tu baru positif. Doktor pon tak tau aku dah berapa minggu. Sampai la awal November kena scan tau2 dah 15 minggu. Alhamdulillah rezeki..


Sickness? Alya tak mengamuk ke? A'ha.. 2, 2 ade.. 1st time. tapi kali ni aku sickness tak teruk macam Alya dulu cume loya-loya je then tekak macam orang demam pahit2. yek!! 1 minggu pertama lemau sebab semua tak lalu. Yelah tekak tak sedapkan. Tapi paksa juga amek shake. Memang untung.. huhuhu kembali bertenaga! untuk pengetahuan semua, aku masih menyusukan Alya =)

a simple note about herbalife shake (^____^)


okes ler sambung nanti ye.. cik Gula-gula hati dah bangun..

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimoni herbalife, pakej herbalife, PGRM

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Thursday, June 20, 2013

10 bulan 1 hari

Hye semua..

Alya Marissa nama diberi
tepat jam ini genaplah umurnya 10 bulan 1hari

cepatkan masa berlalu..
rasa baru keluar perut
now dah tinggi, dah boleh panggil buu, yah, tatok, mamama, nek
paling comey..bile terduduk.. toi katenya hahaha

Nakal. aktif.
Bila ibu marah..datang balik kat ibu dia macam cakap "ibu..tak buat lagi"

Ayah Ibu doakan Alya jadi anak yang solehah, cerdik pandai & menyambung impian ibu..hahahaha takdelah..cita-cita & minat Alya bergantung pada Alya..Ayah Ibu doakan yang terbaik.Aminn



Saturday, June 15, 2013

Cuti sekolah!!

Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

Ini gambar aku & Alya OTW to Shah Alam. Yeah kami berdua. Alhamdulillah aku masih mampu drive sorang. Alya anak yang baik =)
.
Alya & Unty Ana..

Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa

Harap maklum gambar anda dicuri & di paste di sini huhuhu

Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

Snap by Qaqa.. Curi by Aku..huhuhu at FB Qaqa
“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st weeding Nurliana.. ni weeding bulan 4 woo huhuhu belah perempuan & bulan 5 sebelah lelaki.. dan yang paling untungnya masa bersanding belah lelaki tu dia dah “berisi”..itulah rezekikan. Alhamdulillah..

CopyPaste from Liana FB + Edit By me hehehehe
Hehehe lambat..sebab ni baru datang mood berblog!


2nd My Coach dalam herbalife.. Umur 24 tahun. Kawen same umur dengan aku dulu. Aku pon kawen masa umur 24 tahun.. yang untungnya mereka dalam usia ini dah boleh kawen pakai duit sendiri! Dan Alia (name sama dengan my Girl) baru tamat degree. Kagum!



3 June pulak punya cerita. Ini pon orang jauh! Cikgu bha.. Aku pon tak tau kenapa perasaan ashik same..hahahaha aku baru berniat macam ni..

“rasanya cuti sekolah ni macam nk jumpa abid”
dengan tak semena-mena dia ade mention aku kat FB

“ko boleh tak freekan jadual untuk aku isnin ni?”
ha lebih kurang la.. haa kan..baru je aku niat.


Ni 1st time dia datang tengok Alya..


Now Alya dah sebesar ini.. heheheehe


Gambar alya je ade. Ni masa unty blanje KFC. Huhuhu. Tak ingat amek gambo sebab asik ber jalan + sesat hahahahahah


Balik je jalan dengan Abid terus shoot g Dinner with family!
Mama msg.. “JANGAN G MANA-MANA MALAM KITE SEMUA MAKAN SAMA” hahahaha kan dah kena booking. Mama memang tau aku ashik ‘hilang’ tah kemana sebab tu mama dah mesej awal2. Sebelum malam ade lagi msg “JANGAN LUPE YE ANAK-ANAK MALAM NI”


Happy family at restaurants hehehe

Dia pon nak order jugakk ishk3

Lastly niat! Saya nak jumpa nak buyong juga.. Durazila..
Akhirnya..aku sampai juga Damansara. Tq incik suami..muah muah muah banyak-banyak.
Kawan aku yang sorang ni dah sarat..36 minggu sudah. Comeynya awak.. tiba-tiba teringat aku time sarat macam ni. Alya suka betul makan sup yang unty buat..siap ibu mintak resepi *nampak sangat ibu tak reti masak hahahaha. Ni pon tak bergambar.. so kite curi!


tamatlah cerita cuti sekolah saye..yeah!
Cerita terperap 2 minggu..