Posts

Showing posts with the label celebration

Happy New Year! Happy-happy Holiday..

Image
Hye semua..
Update sikit entry semperna New Year 2014
Update sikit sebelum 2 Jan - kang dah basi pulok..huhuhu
Tunggu tak tunggu ia muncul juga
Sedar tak sedar pon ia muncul juga

itulah dia tahun baru..tah ape-apelah ayat =P

for the 1st day this year punya story

1 Jan ni.. besday Mommy Linda DaBomb huhuhu member masa sekolah menengah.. untung la sambut Besday time New Year.. siap ade bunga api lagi..weeeee~


Next pulak.. mommy to be ni dah jadi mommy dah..
Baby yang Due 31 Dec 2013, keluar 12:02am 1 Jan 2014..Dan jadi baby new year.. Alhamdulillah..


Aku? biase je.. new year berjima dengan suami & anak le.. esok incik suami dah koje..
hehehe..
Lepas ni semua barang naikkan? huh seram.. kena keje kuat. Lagi kuat lagi naik..cmno?
Nanti story lagi.. nak pergi kerja pulak

Ramadhan Al Mubarak..

Image
Alhamdulillah
Bertemu lagi aku Ramadhan untuk tahun ni.
Last Ramadhan memboyot huhuhu
This Ramadhan dah nak setahun dah =)

Banyak aku tak sempat update..
insyaAllah aku akan update secepat mungkin..

sayu aje hati bila tiba Ramadhan..
semoga doa-doa kite semua di makbulkan..
semoga luas rezeki untuk kita semua..

SELAMAT BERPUASA SEMUA..

jangan lupa doa & niat ye =D


Belated New Year

Image
Selamat-selamat..
heheheeh
agak lambat aku wish
ini disebabkan kesihatan aku agak tak mengizinkan
ayak! lembek lotek..*kate org klate..

ape2 pon selamat tahun baru..
Pasang azam tapi sila laksanakan OK

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Image
Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..





















































tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari


Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..


Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu


wuwuwuwuwuwu


Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..


Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?


Bali…

Anak Bulan da nampak

Image
hye semua..

ha anak bulan da nampak..
dengan ini saya mengishtiharkan tarikh puasa
jatuh pada

1 Ogos 2011
bersamaan
1 Ramadhan 1432H

esok la weh!!

cepat2 jom kita niat



Lafaz niat puasa (harian)Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala
Lafaz niat untuk sebulan puasaSahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala

nanti bile da berbuka jangan lupa baca niDoa Berbuka Puasa Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.
Doa Selepas Berbuka PuasaYa Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.
Selamat berpuase ye semua.. Semoga ibadah kita mendapat keRedhaanNYA..aminn


Kau Ratu HatiKU

Image
Buat MAMA(ibu ku), MAK(ibu mertuaku) & UMI(makcik aku)
Selamat Hari Ibu Buat kalian..

Terima kasih kerana menjaga,
Terima Kasih kerana kasih sayang,
Terima kasih kerana memahami,
Terima Kasih kerana mengajar,
Terima Kasih atas segalanya..

Kalian memang THE BEST!

tak lupa juga kepada semua yang bergelar ibu..

Aku Hari tu, kini & akan datang

Image
Hye semua.

Sihat? Harap semua sihat..tak kira la sihat or “sihat” = tumbam. Kira sihat juga la kan..hahahahhaha

Oh ya SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA kepada semua wanita.
Samada korang Pelajar, Pekerja, Ibu, Nenek..kamu tetap yang terhebat =D..
termasuk aku..hehehe


Wahai wanita Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa
Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh
Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedar…

MerDeka!! MerDeka!! MerDeka!!

Image
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan...yg ke 53thn

pst: aku sedeyh..*gatal g tengok cinta kirana

Ni TuK aBah

Image
creadit to google
kul 1 pagi lagi aku da wish..tp ni saje ni post dalam entry lak ahak..
Selamat Hari Bapa, abah.. Semoga abah bahagia selalu Walaupon Family kite da tak macam dulu, hubungan kita sebagai anak dan ayah tak terputus sampai akhir hayat along..btulkan? Tak de sorang pon dalam dunia ni tak buat silap..asal kite berani dan sedia berubah. Semuanya akan berjalan. Maaf, memaafi..Terpulang pada diri masingkan abah.. dari kecik sampai sekarang kalau along menagis..abah selalu cakap "Along anak abah..Along yang sulong..Along kena kuat".....hehehe tapi sampai sekarang along belum mampu nak jadi sekuat abah.. "AreGya Sayang Abah"
notakaki: abah makan pe ye jadi kuat?? hahahahah