Posts

Showing posts with the label Ma WeddIng

Baru nak tunjuk!

Image
hye semua..

Selamat Hari Jumaat..
Sejuk je hari ni..
hujan..
aku yang dok dalam ofc ni rase macam dok oversea sudah..huhuu

ok..da lame sangat aku peram benda ni..
bz..
x-ingt..
malas..

sekarang baru nak masuk..atoi..

tapi tak pe la sila layan ye..

janji aku tertunai juga =D





Album dah dpt..hoyey

Image
Cerita ni bersambung lagi..
Dua hari lepas aku baru letak 1 pic ni aku nk share lagi kit..

aku nak letak cover album aku kat sini tapi card reader pulak xde..atoi ai..
xpe nnt lain kali aku share ok..

antara gambar2 kami..

Snap with Umairah..baju same lak..sweetnya anak buah aku ni


Masa ni aku betul2 da sakit kaki..waaaaa :'(


Opps..ngeeee =D

Terbaik lah!!!
Oloh2 cuit nye….
Ngeee..*pasan lak dak agya ni..ishk!


Ok masuk sesi2 mengena & mengenal bakal2 pulak..

nampak tak tanda2 ajaib dalam gambar *anak panah & bulat
ha ni muka2 yang bakal mengikut jejak aku this year..insyaallah =)
Alin..& Niza with bakal hubby


paling kiri..kak sue pon bakal ikot jejak aku & paling kanan mummy bakal umi..ololoh sweet


bakal ibu & ayah nek pelamin..ngeeee =D


kak wa bakal ikot jejak aku juga bulan 11 nnt InsyaAllah..kak eza bila lak ek??


kat bawah ni, antara orang2 yang dikenakan..mudah mudahan dapat berkat hehehe amin...


Syamin + aneep..tgk aneep mcm da ready jek..huhuhu


Wani & pasangan..amboi yan…

Terbang ke Angkasa

Image
sambungan cerita kahwin bergambar aku yang ni...1.2.3.4
ni kira yang ke 5 la kan..ngeeeee



amacam ok x?

haHahaHahaHa

paling tinggi kot..

walaupon badan berat tapi aku dah buktikan walaupon gemuk bukan penghalang hehehehe.

aku baru dapat album semalam..

nanti aku update lg ok. =D

Da dapat “LESEN” beb!

Image
Dari yang ni



kepada yang ini



Hahahaha.. amacam kacak tak gambar tu??

Kad tu mmg hak milik kami, tapi aku tepek pic len je..huhuhuhu muka aku pucat kot..xsmpat nk make up…ngeeeee =D

Cerita bergambar..

Image
Huh da nk masuk tahun br da..
Aku baru nk bercerita..

Sowi le..
Bz loh..

Ok aku da edit pic2 aku tp x bnyk..
Cukup r sbgai tatapan sume..

Aku bukan artis nk tepek pic bnyk2..

Ngeh3..

Uik pekebenda ni??? Ha ni r bunga penanggah..felt lg..sbb aku suka..
Cumelkan?? Zetty juga yang buat..
Asalnya nak buat warna biru gak..tp duit da biru, bunga biru..
Nnt x lawa..
Makanya tukar la warna biru..(kombinasi warna aku nikah & sanding..oho)


Dah ade..bunga penanggah mst ade budak penanggah..mereka adalah adik2 aku. (ramai r plak adik aku..hahaha)..sebenarnya ade lagi makcik2 penanggah tp xde picture cian makcik2 tu..mungkin kat jurugambar amatur aku de kot..






Ni gambar2 kami..ade dengan member ada dengan saudara..hope puas hati ye..heheheheh..ade yang datang tapi pic xde kat cni..sbbnya pic kalian pada jurugambar aku..tggu ye..nnt da siap aku bgt..jgn terasa lak.

Tamatlah sudah cerita perkahwinan kami..

Majlis sebelah lelaki??
Yup ade..cumanya kami hanya wat kenduri doa selamat..aku pkai bj biase je..xsempat n…

4 Dec 2010

Image
Salam semua..

Hari ni aku Ratu & dia Raja..

Gah kejap..*pang!

Majlis berlangsung dengan simple tapi meriah..

Dalam keadaan renyai2, aku x sangka ramai yang datang

Sebak sekejap :’)

Masa perarakan tu..ceh bukan main lagi jurugambar snap pic..cmni



pengalaman yang xpenah aku rasakan.

aku rasa macam aku ni tengah berlakon je.. *ayooo x caye beb

Jalan menuju ke dewan rasa melayang2 mcm x jejak jalan da..*cover2 kang jatuh

Dengan orang yang ramainya memerhatikan..tkot!!

Ramai penangah aku..huhhuhu

Respect gilo kat member aku sorang ni AFHAM..

Dia yang manage majlis.. “Thank kat ko beb”

Cian dia dtg dari jauh tu..*melaka tu..

Sorry r agak kabut..tapi perfecto ..huhuhu

Puas sgt..

Tapi mmg penat kot.

Kalau ade yang datang tapi x sempat layan maaf sgt2.

Seyes aku ting tong2.

Da mcm artis da..hahahahahah..

Mcm biase, petang2 kit acara potong kek..

Aku dapat makan kit je..

Dari 3 tingkat, 1 tingkat yang paling kecik kat atas aku dapat bawa blik umah..hehehehe

Tu pon 2 slice je dpt mkn..mmg sedap oooo..

Outdoor photos…

Sehari sebelum..adalah..

Image
Salam semua..

Cerita ku kini bersambung..

B4 majlis lagi, aku da plan..
Set!
Majlis aku mmg sgt ringkas.

Ni tuk mengelakkan Masalah terlebih budget
&
Masalah keletihan melampau..

Malam berinai aku..
Aku & adik2 je..
Xde makan2,
Xde tukar2 baju..
Xde tari menari..ahak..

Mcm ni je..



Hehehehe..

Aku upah Kak sue tuk menginai aku..

Mlm tu pkai inai mmg kuning je..

But esknya..wah..hasilnya mmg mcm yg diharapkan..

Buktinya



Tq kak sue..

Aku terima Nikahnya…

Image
3 Dec 2010..



“aku terima nikah ………… dengan mas khwennya………..”

Sah!

Dengan sekali lafaz..
Aku da bergelar Isteri kepada Mus.



Sebak..
Tak payah r ckp..
Kalau sape dekat dengan aku kompom nmpk mata aku bergenang air mata..

Nasib xde org nampak klu x lagi aku menangis..
Hahahahaha..
Xmau2..

Selesai akad nikah..
Biase r penyerahan mas khwen..kne ade ayat2 msa penyerahan tu n terima..
Kelu da lidah aku..hahahahah betul beb aku x tipunye..

Mcm biasa la..
Da setel akad nikah aku salam2 mak ayah aku n dia salam mak ayah dia..
Aku salam mak ayah dia n dia salam mak ayah aku..

Terbalik2

Hehehehe..

Last lastly sesi bergambar..

Today aku pakai bj pink..
Haaa ade cite di sebalik baju..

Masa aku nk buat baju ni sume cakap x cntik la..
Tak menyerlah la..
Tak pernah dibuat orang la..
Maklum r..
Slalu nikah org akan pkai putih, kuning cair, ape2 r yang warna lembut2..
Tapi aku…



Yang penting aku selesa..

See my hantaran..sgt simple..



Disebabkan mas kawen aku x reti gubah,
Kotak gelang tuk batal air sembahyang x lawa makanya aku gabun…

hye..saya PUAN AreGya..hehehhe

Image
Alhamdulillah..=)

nnt story ye..

Aku BakaL Mrs Mus =)

Salam..
Last2 minute aku baru nak buka ceritakan..
Tak pe nanti orang cakap Over sangat pulak cite awl2

Before aku jadi Mrs Mus aku coret la sesikit pasal step2 aku huhuhu (aper aku merepek ni??)

Dari tarikh bertunang sampai nak ke nikah masa sangat la singkat.

Aku tunang bulan 7 then nikah bulan 12.. 4 bulan je. Orang sekurang-kurangnya 6-7 bulan..
Ishk! Kawan aku yang bertunang awal dari aku pon nikah thn dpn..waaaa

Nak tak nak kne kejar masa r.

Benda yang mula2 aku buat beli hantaran untuk aku & en tunang.
Totally kami habis RM2K++ Skali dengan hiasan..Hantaran kami 7 balas 9.

Aku beruntung sebab beli time sale raye…kiranya time puasa aku setel & barang2 ni.
Cume benda mcm kek & coklat aku belum beli lagi tapi aku da budget skali dlm 2K++ tu untuk kedua –dua pihak.

Nextnya..Aku setelkan kad kawen. Aku agk kad kan siap dlm hujung bulan Oktober..tp sebab xbnyk songeh, Alhamdulillah…kad aku siap hujung bulan 9..aku bli yg murah je..hehehe..1000 keping RM400++ ok x?

Kad aku bagi/send be…