Showing posts with label Ma WeddIng. Show all posts
Showing posts with label Ma WeddIng. Show all posts

Friday, March 11, 2011

Baru nak tunjuk!

hye semua..

Selamat Hari Jumaat..
Sejuk je hari ni..
hujan..
aku yang dok dalam ofc ni rase macam dok oversea sudah..huhuu

ok..da lame sangat aku peram benda ni..
bz..
x-ingt..
malas..

sekarang baru nak masuk..atoi..

tapi tak pe la sila layan ye..

janji aku tertunai juga =D





Friday, January 28, 2011

Album dah dpt..hoyey

Cerita ni bersambung lagi..
Dua hari lepas aku baru letak 1 pic ni aku nk share lagi kit..

aku nak letak cover album aku kat sini tapi card reader pulak xde..atoi ai..
xpe nnt lain kali aku share ok..

antara gambar2 kami..

Snap with Umairah..baju same lak..sweetnya anak buah aku ni


Masa ni aku betul2 da sakit kaki..waaaaa :'(


Opps..ngeeee =D

Terbaik lah!!!
Oloh2 cuit nye….
Ngeee..*pasan lak dak agya ni..ishk!


Ok masuk sesi2 mengena & mengenal bakal2 pulak..

nampak tak tanda2 ajaib dalam gambar *anak panah & bulat
ha ni muka2 yang bakal mengikut jejak aku this year..insyaallah =)
Alin..& Niza with bakal hubby


paling kiri..kak sue pon bakal ikot jejak aku & paling kanan mummy bakal umi..ololoh sweet


bakal ibu & ayah nek pelamin..ngeeee =D


kak wa bakal ikot jejak aku juga bulan 11 nnt InsyaAllah..kak eza bila lak ek??


kat bawah ni, antara orang2 yang dikenakan..mudah mudahan dapat berkat hehehe amin...


Syamin + aneep..tgk aneep mcm da ready jek..huhuhu


Wani & pasangan..amboi yana gelak beso kamu ya..huhuhu



Lastly with them



Sape yg bakal2 tu yang belum ada jurugambar or masih tercari-cari. Aku syor kan korang pilih dia..tanpa ragu2..kompom x menyesal huhuhuhu

Wednesday, January 26, 2011

Terbang ke Angkasa

sambungan cerita kahwin bergambar aku yang ni...1.2.3.4
ni kira yang ke 5 la kan..ngeeeee



amacam ok x?

haHahaHahaHa

paling tinggi kot..

walaupon badan berat tapi aku dah buktikan walaupon gemuk bukan penghalang hehehehe.

aku baru dapat album semalam..

nanti aku update lg ok. =D

Friday, December 31, 2010

Da dapat “LESEN” beb!

Dari yang ni



kepada yang ini



Hahahaha.. amacam kacak tak gambar tu??

Kad tu mmg hak milik kami, tapi aku tepek pic len je..huhuhuhu muka aku pucat kot..xsmpat nk make up…ngeeeee =D

Cerita bergambar..

Huh da nk masuk tahun br da..
Aku baru nk bercerita..

Sowi le..
Bz loh..

Ok aku da edit pic2 aku tp x bnyk..
Cukup r sbgai tatapan sume..

Aku bukan artis nk tepek pic bnyk2..

Ngeh3..

Uik pekebenda ni??? Ha ni r bunga penanggah..felt lg..sbb aku suka..
Cumelkan?? Zetty juga yang buat..
Asalnya nak buat warna biru gak..tp duit da biru, bunga biru..
Nnt x lawa..
Makanya tukar la warna biru..(kombinasi warna aku nikah & sanding..oho)


Dah ade..bunga penanggah mst ade budak penanggah..mereka adalah adik2 aku. (ramai r plak adik aku..hahaha)..sebenarnya ade lagi makcik2 penanggah tp xde picture cian makcik2 tu..mungkin kat jurugambar amatur aku de kot..






Ni gambar2 kami..ade dengan member ada dengan saudara..hope puas hati ye..heheheheh..ade yang datang tapi pic xde kat cni..sbbnya pic kalian pada jurugambar aku..tggu ye..nnt da siap aku bgt..jgn terasa lak.

Tamatlah sudah cerita perkahwinan kami..

Majlis sebelah lelaki??
Yup ade..cumanya kami hanya wat kenduri doa selamat..aku pkai bj biase je..xsempat nak bergambar. Hehehe..

Thursday, December 23, 2010

4 Dec 2010

Salam semua..

Hari ni aku Ratu & dia Raja..

Gah kejap..*pang!

Majlis berlangsung dengan simple tapi meriah..

Dalam keadaan renyai2, aku x sangka ramai yang datang

Sebak sekejap :’)

Masa perarakan tu..ceh bukan main lagi jurugambar snap pic..cmni



pengalaman yang xpenah aku rasakan.

aku rasa macam aku ni tengah berlakon je.. *ayooo x caye beb

Jalan menuju ke dewan rasa melayang2 mcm x jejak jalan da..*cover2 kang jatuh

Dengan orang yang ramainya memerhatikan..tkot!!

Ramai penangah aku..huhhuhu

Respect gilo kat member aku sorang ni AFHAM..

Dia yang manage majlis.. “Thank kat ko beb”

Cian dia dtg dari jauh tu..*melaka tu..

Sorry r agak kabut..tapi perfecto ..huhuhu

Puas sgt..

Tapi mmg penat kot.

Kalau ade yang datang tapi x sempat layan maaf sgt2.

Seyes aku ting tong2.

Da mcm artis da..hahahahahah..

Mcm biase, petang2 kit acara potong kek..

Aku dapat makan kit je..

Dari 3 tingkat, 1 tingkat yang paling kecik kat atas aku dapat bawa blik umah..hehehehe

Tu pon 2 slice je dpt mkn..mmg sedap oooo..

Outdoor photoshoot dlm kul 5++ ptg smp kul 8 mlm hahahah lme tul.

PENAT + SERONOK..

Jom layan pic =)

Ops spic blm edit lagi..so tggu je r..heheheheh

Saturday, December 18, 2010

Sehari sebelum..adalah..

Salam semua..

Cerita ku kini bersambung..

B4 majlis lagi, aku da plan..
Set!
Majlis aku mmg sgt ringkas.

Ni tuk mengelakkan Masalah terlebih budget
&
Masalah keletihan melampau..

Malam berinai aku..
Aku & adik2 je..
Xde makan2,
Xde tukar2 baju..
Xde tari menari..ahak..

Mcm ni je..

inai_simple

Hehehehe..

Aku upah Kak sue tuk menginai aku..

Mlm tu pkai inai mmg kuning je..

But esknya..wah..hasilnya mmg mcm yg diharapkan..

Buktinya

inai_pekat

Tq kak sue..

Sunday, December 12, 2010

Aku terima Nikahnya…

3 Dec 2010..



“aku terima nikah ………… dengan mas khwennya………..”

Sah!

Dengan sekali lafaz..
Aku da bergelar Isteri kepada Mus.



Sebak..
Tak payah r ckp..
Kalau sape dekat dengan aku kompom nmpk mata aku bergenang air mata..

Nasib xde org nampak klu x lagi aku menangis..
Hahahahaha..
Xmau2..

Selesai akad nikah..
Biase r penyerahan mas khwen..kne ade ayat2 msa penyerahan tu n terima..
Kelu da lidah aku..hahahahah betul beb aku x tipunye..

Mcm biasa la..
Da setel akad nikah aku salam2 mak ayah aku n dia salam mak ayah dia..
Aku salam mak ayah dia n dia salam mak ayah aku..

Terbalik2

Hehehehe..

Last lastly sesi bergambar..

Today aku pakai bj pink..
Haaa ade cite di sebalik baju..

Masa aku nk buat baju ni sume cakap x cntik la..
Tak menyerlah la..
Tak pernah dibuat orang la..
Maklum r..
Slalu nikah org akan pkai putih, kuning cair, ape2 r yang warna lembut2..
Tapi aku…



Yang penting aku selesa..

See my hantaran..sgt simple..



Disebabkan mas kawen aku x reti gubah,
Kotak gelang tuk batal air sembahyang x lawa makanya aku gabung menjadi satu..Then wujud la tempahan sebegini..



Creadit to Zetty
*sape3 nak oder sila clik name dia ok =)

Cumelkan..aku mmg suka pelik2 ni.

design ni aku yg reka dgn gabungan idea Zetty

Sunday, December 5, 2010

hye..saya PUAN AreGya..hehehhe



Alhamdulillah..=)

nnt story ye..

Wednesday, December 1, 2010

Aku BakaL Mrs Mus =)

Salam..
Last2 minute aku baru nak buka ceritakan..
Tak pe nanti orang cakap Over sangat pulak cite awl2

Before aku jadi Mrs Mus aku coret la sesikit pasal step2 aku huhuhu (aper aku merepek ni??)

Dari tarikh bertunang sampai nak ke nikah masa sangat la singkat.

Aku tunang bulan 7 then nikah bulan 12.. 4 bulan je. Orang sekurang-kurangnya 6-7 bulan..
Ishk! Kawan aku yang bertunang awal dari aku pon nikah thn dpn..waaaa

Nak tak nak kne kejar masa r.

Benda yang mula2 aku buat beli hantaran untuk aku & en tunang.
Totally kami habis RM2K++ Skali dengan hiasan..Hantaran kami 7 balas 9.

Aku beruntung sebab beli time sale rayekiranya time puasa aku setel & barang2 ni.
Cume benda mcm kek & coklat aku belum beli lagi tapi aku da budget skali dlm 2K++ tu untuk kedua –dua pihak.

Nextnya..Aku setelkan kad kawen. Aku agk kad kan siap dlm hujung bulan Oktober..tp sebab xbnyk songeh, Alhamdulillah…kad aku siap hujung bulan 9..aku bli yg murah je..hehehe..1000 keping RM400++ ok x?

Kad aku bagi/send berperingkat2.
Ade tu aku hntr time aku g jln2 ade tu time aku konvo..wah mcm posmen da aku time tu..hahaha.
Lastly aku msg semua kwn2 aku yang terdekat berkumpul n masa tu aku bg..ms ni r blh jumpa kwn2..=) sweetkan.. jumpa kat mapley je huhuhu

Oh ya..aku kawen dalam dewan..beberapa hari sebelum puasa, mama & abah dah survey harga dewan. Kat tempat aku ade 2 je dewan.
Aku nak dewan yang lagi 1 tu tapi Harga 1 hr RM1800 blm masuk kerusi meja blh guna start jam 11:00pagi – 5:00 ptg je..Mahal!
Then abah mam tnya dewan 1 lagi ni. Aku dpt RM1300 termasuk kerusi meja siap hias untuk dua hari. Start guna dr 8:00pagi – 12 tgh mlm. Baguskan?

Mama abah teros book untuk aku. Tarikh yang dirancg memang xde orang hehehe..rezeki namanya. Siap book rumah singgah..RM150 3 hari.. Masa ni juga mama abah jumpa ustaz tnya psal tempat akad nikah.

Seingat aku 2 hari sebelum puase aku & En Tunang merayau cr mak andam..mane r mak andam ni?? Aku kawen dalam dewan..paling sikit pon RM2K – RM2800 punya. Kami sependapat xnk wat tukar2 baju salah satu sebab nak save & tak mau penat..siyes..ingat men tukar2 baju ni x penat ke? Penat oooo
Servey2..akhirnya aku pilih bekas mak andam MRs Donat..huhuhu. Agak2 pakej aku dpt berapa? Haaaaaa caye x caye aku dpt kurang dari RM1500. 2 Kali make up. Melompat aku. Thanks ye abg..

Makan? Haa..aku guna khidmat catering yang same dengan masa aku bertunang..mak cik tu da kite org book tinggal nak bgt balik je makan tuk berapa orang.

Ape lagi ek? Jurugambar pon masa tunang juga aku book..huhuhu..done! da setel 50% payment.

Baju 2 pasang aku tempah. Baju nikah & bertandang. Total RM320 tuk 2 helai.

Barang2 yang kat nilai..macam..
Dulang hantaran
Paper beg
Bunga telur
Bunga mangga

N give2.

Done..

Kami (aku & EnTunang) da x perlu g kursus. Sebab masing2 da amek awl tuk persediaan.

EnTunang buat kerja mmg laju. X macam aku slowmo kit..hahahahah b4 raye dia da setelkan

- Ujian pra-perkahwinan (buat kat klinik kesihatan kerajaan)
- Borang kebenaran berkahwin luar Selangor (sbb dia dok selangor n nikah KL)
- Permohonan berkahwin
- Surat pengesahan bujang (lelaki sahaja tau)
- Surat pengesahan bermastautin (sebab dia bukan dari KL)

Siap di isi skali dengan

- Salinan IC (pemohon)
- Salinan IC (dua saksi)
- Sijil kursus kahwin (asal & Salinan)


Manakala after cuti raya aku pula amek port..p jumpa ustaz & setelkan..

- Borang permohonan berkahwin (2 salinan)
- Ujian pra-perkahwinan (buat kat klinik kesihatan kerajaan)

Siap skali dengan

- Salinan IC (pemohon)
- Salinan IC (wali)
- Salinan Surat nikah ibu bapa (untuk anak perempuan sulung sahaja mcm aku)
- Sijil kursus kahwin (asal & Salinan)

Hujung bulan 10 fitting baju. Cantik lorh bj tu..aku x pnh pakai macam tu. Aku puji Andaman ni sbb dia sediakan baju tuk orang bertudung. Aku slalu tgk org yang bertudung pkai baju lengan tutup bdan tutup tapi bahagian bahu sampai atas dada tutup dgn tudung je..mcm mne tu?? Kalau gerak cikit da nampak ketiak n tali bra..ishk..tapi nasib r baju aku x mcm tu..syukur..yup aku x bgus sgt..tp bg aku klu nk buka, biar buka teros..huhuhu.

Bilik?
Aku bli cadar n langsir baru..xde benda da..

Tema??
Jangan ditnya sbb...
ianya Warna-warni..huhuhu sume aku punya kerja..
Kad warna len
Baju len
Bilik len..

hahahahahah

skrg totally da byr 50%

hari ni aku br start nk gubah *gubah ke??hahahah
hantaran..

xblh buat awal nnt adik2 berbulu tu kacau..*meow...meow..hahahaha


aper2 pon doa kn kami n semoga majlis berjalan dengan lancar =)

tggu next episod..tu pon klu x bz..huhuhu