Showing posts with label MCD. Show all posts
Showing posts with label MCD. Show all posts

Wednesday, March 7, 2012

Bila aku mula ‘bangun’..

Hye semua..

Aku kembali menaip lagi..
weeeeee..I feel FREEE HAPPYYYYY
ahak!

Setelah sekian lama
Aku duduk rumah je akhirnya aku pakse diri untuk berjalan
Beratnya hati nak tinggalkan tilam..
TAK BOLEH!
Aku kena keluar juga!

Maka aku memulakan langkah pertama
1st dating.. adalah bukti aku kuar berjalan

Cian kat incik suami dah lama katanya tak tengok wayang..
1st day Ghost Rider II keluar, dia terus g beli tiket..
Selalu kite orang tengok wayang kat TGV,
tapi kali ni tukar g MBO kat VIVA HOME
Baru je keluar, dah nak cari toilet..nasib cerita belum mula..
Habis cerita pon cari toilet lagi..ngeee =D

Tapi tak kisah asal aku keluar & incik suami pon happy.

Cerita besh juga la..gelak je. Suasana wayang lapang.
Nak dapat tiket pon senang maklum la baru lagi tempat ni..so tak la crowded.

Keluar wayang, g Downtown pulak..merayau2 cari beg incik suami..
Kebas gak la kaki..tapi slow2 le jalan..

kite pon beli huhuuhu

Sebelum balik rumah,
singgah rumah mama dulu sambut birthday busu..
Tikit je kek yang mampu aku & busu hadap..weeeee

Sampai rumah, solat & tido..
Nikmatnya TILAM!!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..


Next weeknya
sehari sebelum aku check up
aku ade kerja urgent yang nak kena buat..
Adoi ai..
kne stay up sampai tengah malam dah macam time study lak kena wat homework..

Selalunya aku amek masa seminggu untuk siapkan 2 projek tapi ni 2 projek 2 hari..
Isnin aku amek, malam tu kul 3 pagi juga aku tido..tak boleh lewat sangat esoknya nak check up takot juga..

Tapi Alhamdulillah..tak de pape..Cuma aku miong kit
Selasa malam pulun lagi..kali ni agak lambat aku tdo..
Esoknya bangun badan dah masuk angin..muntah-muntah..try drive slow2..sampai juga office.
Dah hantar cakap bos “bos..saya nak qada’ tido..” hehehe terus balik.. lega otak.


Hujung bulan..
aku dah lame berangan nak g taman..nak jalan2 tapi ashik tak berkesampaian sebab..
MALAS & TAK LARAT..

Tapi sebab aku memaksa diri..akhirnya terjadilah ia..

Breakfast…aku teringin nak makan hash brown tu je..2-2 aku punya..hahaha yg lain incik suami habiskan..tapi ade gak dia suap cikit2 kat aku..*mesti orang yang nampak cakap aku nade2..hahahaha


Taman..
1st time aku betul2 ready nak bergambar..

kena buli..cian aku


Ayah to be dengan beg baru hehehe encem kan kan kan


Sayang..nape Ira da 'kembang' ni..ayok!!



Jumpa kawan lama..
Lenguh betul kaki aku walaupon hanya duduk dalam kereta..
Memang senget aku balik tu..
Tak kisah! Janji aku happy..




Selamat Pengantin Baru kepada Kak Faez & pasangan..
Jumpa juga kita kan? =)
and
TQ to incik suami..
dalam marah2 sesat barat pon, masa snap pic & balik dia cool
Mmmmmuah..

Tahniah untuk aku & baby kerana berjaya bangun dari tilam