Showing posts with label KawanSaya. Show all posts
Showing posts with label KawanSaya. Show all posts

Wednesday, January 1, 2014

Happy New Year! Happy-happy Holiday..

Hye semua..
Update sikit entry semperna New Year 2014
Update sikit sebelum 2 Jan - kang dah basi pulok..huhuhu
gambo incik google
Tunggu tak tunggu ia muncul juga
Sedar tak sedar pon ia muncul juga

itulah dia tahun baru..tah ape-apelah ayat =P

for the 1st day this year punya story

1 Jan ni.. besday Mommy Linda DaBomb huhuhu member masa sekolah menengah.. untung la sambut Besday time New Year.. siap ade bunga api lagi..weeeee~

cantikkan dia.. mommy vouge ni beb.. 3 orang anak dah!

Next pulak.. mommy to be ni dah jadi mommy dah..
Baby yang Due 31 Dec 2013, keluar 12:02am 1 Jan 2014..Dan jadi baby new year.. Alhamdulillah..

sebelum.. selepas xtau cmne huhuhu..

Aku? biase je.. new year berjima dengan suami & anak le.. esok incik suami dah koje..
hehehe..

Lepas ni semua barang naikkan? huh seram.. kena keje kuat. Lagi kuat lagi naik..cmno?

Nanti story lagi.. nak pergi kerja pulak

Friday, February 22, 2013

Rindunya aku pada si dia..

hye semua..

Aku bercerita lagi.
Kali ini cerita lain.

bukan cerita sebenarnya
lebih kepada luahan hati

ehm rasa rindu pada seseorang
aku tak ingat bila la last aku jumpa dia

apa khabar la dia..
macam mana la dia..

aku rindu sangat pada dia
nak jumpa
tapi tak mampu

masa & jarak memisahkan aku & dia

adakah dia pon sama?

ke dia dah lupa?

walaupon aku dah berpunya..

adakah kita boleh sama seperti dulu?

mungkin ye..mungkin tidak

tanggungjawab kita berbeza.

hai la kawan..ko yang bizi sangat..

berapa kali aku turun sana tapi tak dapat pon jumpa ko





ZETTY! 

ZETTY!





Saturday, July 28, 2012

Minggu-minggu terakhir (II)

Hye semua..
Aku kembali lagi bersiaran..

Sambungan dari cerita yang lepas..
Siyes aku tak ingat nape ek aku tak pergi majlis Jefri & Baizura..
Yang aku tau setiap weekend aku MESTI ade hal..

Minggu kedua dalam bulan June aku kne g HKL..
Masa tu bukan dah nak beranak tapi sakit bahagian bawah perut sampai tak mampu nak berjalan.
Menangis-nangis aku masa tu..
Dah la aku ni berat, kalau aku ni halus kecik macam model boleh la en suami dukung..
Sangat-sangat tak mampu untuk berjalan nak pkai kerusi roda, umah aku tingkat 3 kot..ayoooo
Nak tak nak aku gigih untuk turun sendiri, en suami kena minta cuti..
Mimien lak terpaksa bangun pagi teman aku.

Masa-masa macam ni terfikir, macam ni la mama dulukan.
Bila kita dah nak jadi ibu, kita kena kuat dari segala segi, segala sudut.
Bila kita dah berdua macam ni, bukan nyawa kita yang kita fikir tapi nyawa si kecik.
Selesakah dia, sihatkah dia..



Alhamdulillah tak de ape-ape ini mungkin baby terlalu bawah & ade sikit masalah kencing kotor
*GBS
Mama ade cakap, orang mengandung biasa kena macam ni, sebab pundi kencing kita dah kebawah.
Doctor ada bagi ubat..yak! rasa Clorox
Aku kena bnyak minum air masak or minum air barley

Mungkin orang lain ok je masa preggy,
Tapi tak bagi aku..
Mula2 preggy aku kena sickness yang sangat teruk
2 bulan juga aku makan & keluar balik, baring je.. kalau bangun MUNTAH!
Tak cukup dengan tu, batuk berpanjangan + gestrik
Bila sickness & semua dah ok, cagu pulak kat 2-2 ibu kaki..terseret-seret bila berjalan.
Selalu datang lewat, sampai kena panggil =D

Setiap kesusahan pasti ade hikmahkan?
Tu yang aku selalu pengang..
Aku kena kuat untuk baby..

Uik panjang lak aku membebel huhuhuhuu..

Ok2 sambung aktitivi di bulan June..
Aku merayau sampai KLCC hehehe mula2 dah nak merayau sorang2
TAPI.. ade sahabat aku yang rajin nak teman..

“thanks ye Nat”

Kenapa sorang?
Sebab masa tu en.suami kne OT dari kul 9 pagi – 9 mlm
Tian dia..

Kami keluar bukan berdua ke KLCC tapi berlima hehehe



Dia je dah bertiga + aku yang berdua..

Hujung bulan June pulak, ade sale kat JJ Maluri, kebetulan aku cuti sebab checkup & en suami off day sebab nak teman aku..ape lagi, lepas checkup merayau le.
RAMAINYAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Nak park pon susah..
Mungkin masa tu rezeki kami, masuk je terus ade parking..
Yeay!! Ske btul..
Sempat beli baju baby lagi..
Bila dah sampai kaunter, kire2..mak ai bnyaknya belanja..hahahahah
Raya thn lepas pon tak beli macam ni..

Dah habis..nanti sambung lagi keyh

Tuesday, March 13, 2012

Engagement & Wedding Day in March

Hye Semua..

Kembali dengan cerita bergambar..

1stly aku nak wish congratulation to Fath Fadlun..
"sowi ye kak sebab tak dapat hadir..Nway hadiah OTW hehehe.."




sangat cantik =)!!! gambar di colek melalui Facebook Nurwahida Emran & edit by me hehehe


Next..congratulation to Nurliana Mohamad
"Akhirnya ko dah melangkah 1 step untuk ikut jejak aku ahahahahahah tahniah2"

makanan pertama aku makan..yummm orang lain tak dapat lagi masa ni..untung rrrr...da makan baru ingat nak snap!


Selamat di sarungkan cincin =) tahniah beb!


Pasangan yang telah selamat mengikat tali pertunangan

Liana's picture snap by
*maaf memang suka interframe (^_^ V)

Akhirnya...selesai sudah aku menghapdet untuk hari ni..untuk tengok lebih gambar sila click pada nama tuan majlis..*tu pon kalau korang add dorang boleh le tengok =D

Tuesday, February 28, 2012

Selamat Bertunang - Dura & Wan







tahniah untuk mereka =)
sebenarnya tarikh kejadian pada 29 Januari 2012*dah terlewat sebulan huhuhu

tak sabar nak tunggu next step korang..huhuhu ;)

Wednesday, November 30, 2011

November's Wedding

Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat


Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul tu. (13 November)

Kami yang hadir. Ada lagi tapi tah mane la.



Gee & pasangan.. (26 November). Sorry Gee sebab tak dapat datang. Gambar pon amek kat FB heeee



Penanggah yang baru nak makan..Iza & Sue

Kakak Ucuk (Wawa) & Abang Omot (Faizal) huhuhu pengantin penutup bulan November. Aku & bunga tu macam kena je kan..wuwuwuwuwu

Kami warga UniKL BMI..huhuh bangga! hahahahah


buat semua pasangan..

Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair
Mudah-mudahan Allah memberkahimu, baik ketika senang mahupun susah dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan”

Lastly..
Bye bye NOVEMBER..jika berkesempatan kita jumpa lagi di 2012 =)
dengan cerita yang lain..Insyaallah..

Friday, November 11, 2011

11.11.11

Hye semua
Selamat hari Jumaat..
Hari ni
11.11.11
Jumaat
15 Zulhijjah 1432H

Malam tadi n malam ni bulan mesti terang =)
Sangat cantikkan.

Ada pada hari ni?
Mungkin ada yang mengambil peluang nikah hari ni,
Mungkin ada yang sambut birthday hari ni..kan?

Oh ya..lupe
Selamat Pengantin baru pada mereka:
Nurziana – adik sepupu aku
Fairuz –kawan

Akhirnya..korang join aku hahahaahah..tahniah3

Aku di hari ni?
Tengkok macam nk patah..hahahaha tu r mengadap PC lame sangat!
Lain xde kot..nanti klu ade yang besh boleh hapdet ngeee
Daaa~

Saturday, October 29, 2011

WeddingDay..

Hai semua
Ni just tribute buat kawan2 yang buat Majlis Kawen dalam bulan September bersamaan bulan Syawal.

Maaf ye aku tak sempat nak hadir nak menghadirkan diri kemajlis kamu orang.
Apa-apa pon tahniah dari aku Puan Aregya & suami En Popopoi.

Semoga kalian bahagia hingga keakhir hayat. Amin..

Hafifi & Pasangan

Ain & Zahari

Zarif & Pasangan


Yey3 dah kawen!

Semua pic di kipnap dr facebook masing2 hehehehe

Thursday, October 27, 2011

ReView da MoMent –MisI beraya

Hai semua

akhirnya...

Selesailah sudah cerita review aku..punya la lambatkan.
Hehehe tak kisah la janji aku da selesaikan ape yang aku nak tulis..
Untuk yang baru mendarat dan nak tau review aku, korang boleh click ni

ReView da MoMent ^_^
ReView da MoMent II
ReView da MoMent – Raya 2011

Dan yang terakhir

ReView da MoMent –MisI beraya *yang ni lah!

Fuhh! Dah macam komik dah hahahahahah..lantak la.. layan aje!
Okes lepas dah beraya dengan family, aku sempat menghabiskan bulan Syawal ni dengan beraya sepuasnya*puas ker?

Tarikh-tarikh aku dah tak ingat yang pasti aku sempat jumpa sahabat kat Rembau huhuhu..tu pon da nak tengah malam jugak aku sampai rumah dia. Nasib ade makanan lagi..tapi tak de gambar la pulak.

“sorry ye Bid. Nanti next time aku datang siang kite snap gambar weeeeeeeeeeee”


Next, aku beraya dirumah Fatimah di area sungai besi ni juga

DSC_0312
Cinta Kolestrol..hahahaha tumbam tul aku

DSC_0322
Tuan rumah yang paling depan skali..=D


Hari yang sama tapi agak dah petang, aku sempat beraya dengan kawan yang join ke rumah Timah tadi sekarang ke rumah Cik Ana kat Semenyih pulak..tak lame pon singgah..tapi sempat la aku makan 3 kali tambah hahahaha sedap r Soto!

DSC_0329
Cik Ana 2 dari kanan & kembarnya Ain 3 dari kiri


Lepas tu dah tak tau nak pergi mana, pada hari lainnya pulak, aku beraya di rumah makcik sebelah rumah mama buat open house..Makcik ni memang tiap-tiap tahun buat..murah rezeki makcik ni. Tak de gambar sangat gambar dak angah je banyak..gambar aku ni je

DSC_0351
besarkan ini budak..hohoho


Bila dah raya keberapa tah seingat aku sebelum aku demam..Aku sempat beraya di rumah Falah..Lame seh tak jumpa. Faiz pon datang juga..Havoc la kejap..Da kawen ni tak de la aku boleh join semua kawan-kawankan. Tapi ini pon dah cukup bagus sekurang-kurangnya aku tak terputus kawan. Thanks kat suami ku Popopoi yang sporting ngeeeeeeeeeee

DSC_0405
berjumpa kembali kami =)


Dalam musim raya ni juga aku & sorang lagi member ni sibuk nak buat re-U. yang tick attendant mmg ramai tapi yang datang…

DSC_0480
Kami berempat same tempat study dulu..huhuhu

DSC_0514
perasan tak ade kasut pelik kat sini?

DSC_0573
makan time...mesti makan

Memang terbaik la yang tick attendant tu.
Walaupon ini je yang ade aku happy. Enjoy bangat ni!


1st time..aku pergi rumah terbuka Linda..huhuhu

“TQ Lin!”

Aku datang dengan si kenit family..memang rancang nak pergi sama pon sebab aku tak tau rumah Linda. Lagi pon, sebelum ke rumah Linda, aku memang nak beraya rumah Mak Mrs Donat pon. Maklumlah dah lame sgt tak jumpa mak..hehehe. Tapi..tak teringat nak snap gambo dengan mak =(

DSC_0616
Aku dah macam ibu-ibu mengandungkan..macam je la..=(


Lastly..misi beraya berakhir ke rumah Zimah. Sempat jumpa Mummy Niza.. Masa ni ramai pkatan aku bawa hahahahha. Zimah buat open house siap ade khemah..hamek ko dah macam ko nak tunang je Zimah oi!

DSC_0672
Zimah & Niza*bakal mummy

DSC_0675
rombongan yang aku bawa ke rumah Zimah..abaikan muka aku yang pelik itu..masa ni aku tengah demam =(
Ade lagi rumah yang aku jelajah tapi tak de gambar, macam rumah Azreen *siap belajar make up lagi huhuhu..Rumah mas. Sape lagi ek? Aku da lupa. Ada rumah yang aku nak pergi tapi tak sempat. Sorry ye. Rumah umi *makcik aku pon belum sampai lagi..Insyaallah..kalau ada rezeki lebih lepas Raya Haji nanti along sampai ye umi..=D

Friday, October 21, 2011

ReView dA MoMeNt ^_^

Hye semua..

sihat tak korang? aku tak bape nak sihat la *cian tak? huhu
da lama juga aku tak membebel kat sini kan?
well bz ma..*ye ke? was2 jap hahahaha

Cerita pasal puase & raya aku belum habis lagi aku ceritakan*walaupon sekarang da nak masuk raya haji

tak kisah la.. kalau yang slalu ikot pasal cerita aku*khas buat yang ikot la.. mesti tertanya-tanya..asal diam je kan..
aku ade je.
cuma agak keletihan nak mengedit pic.
xsempat nak bercerita.
sebab masa aku agak pack.

ni pon ade orang mintak pic2 yang aku snap..aduh tak mampu sih nak update!
*lps ni klu snap pic jgn buka fb klu x org tnya mana gambar..hahahahah

tapi yang ade add fb aku korang boleh tengok je aku update status..bukan main gedik lagi aku di situ hahahaha..

ok, now aku nak sumbat cerita2 yang belum aku sumbat.
mari layan..*walaupon da basi ngeeeeeeeeee



| BERBUKA BERSAMA - BMI's FAMILY |

Akhirnya berjumpa juga kami.
Walaupon tak semua yang join,
Walaupon susah nak deal..
Walaupon masing-masing ade hal sendiri..
Tapi di sini hari ini kami dapat bersama
Menghidupkan suasana
Mengimbas kenangan bersama
Melerai rindu.

Wahhhhhhhhh bahagianya..

Thanks korang!!

candid

cats

makann

DSC_0678

DSC_0676



| BERBUKA BERSAMA - LOTUS's FAMILY |

Selang beberapa minggu aku join berbuka dengan ahli keluarga tempat koje aku lak berbuka..sedih masa ni Popopoi aku berbuka kat umah mama..*rasa macam kejam lak tinggalkan dia..

sekejap je..lepas tu aku balik..tak besh r Popopoi xde..windu dia!!

cats
anak dara sumenya huhuhu aku tak tergolong da

DSC_0777

DSC_0760

DSC_0753

DSC_0729

DSC_0724

DSC_0721

DSC_0718

DSC_0697

DSC_0685

DSC_0683
mereka yang hadir...

DSC_0690
lastly dak ipan!! comey


panjang gak review aku ek? penuh dengan gambar je heheheeh.. nnt tunggu review seterusnya karang tenyeh banyak banyak-banyak terbelahak lak hahahah..
daaaaa~