Posts

Showing posts with the label KawanSaya

Happy New Year! Happy-happy Holiday..

Image
Hye semua..
Update sikit entry semperna New Year 2014
Update sikit sebelum 2 Jan - kang dah basi pulok..huhuhu
Tunggu tak tunggu ia muncul juga
Sedar tak sedar pon ia muncul juga

itulah dia tahun baru..tah ape-apelah ayat =P

for the 1st day this year punya story

1 Jan ni.. besday Mommy Linda DaBomb huhuhu member masa sekolah menengah.. untung la sambut Besday time New Year.. siap ade bunga api lagi..weeeee~


Next pulak.. mommy to be ni dah jadi mommy dah..
Baby yang Due 31 Dec 2013, keluar 12:02am 1 Jan 2014..Dan jadi baby new year.. Alhamdulillah..


Aku? biase je.. new year berjima dengan suami & anak le.. esok incik suami dah koje..
hehehe..
Lepas ni semua barang naikkan? huh seram.. kena keje kuat. Lagi kuat lagi naik..cmno?
Nanti story lagi.. nak pergi kerja pulak

Rindunya aku pada si dia..

Image
hye semua..

Aku bercerita lagi.
Kali ini cerita lain.

bukan cerita sebenarnya
lebih kepada luahan hati

ehm rasa rindu pada seseorang
aku tak ingat bila la last aku jumpa dia

apa khabar la dia..
macam mana la dia..

aku rindu sangat pada dia
nak jumpa
tapi tak mampu

masa & jarak memisahkan aku & dia

adakah dia pon sama?

ke dia dah lupa?

walaupon aku dah berpunya..

adakah kita boleh sama seperti dulu?

mungkin ye..mungkin tidak

tanggungjawab kita berbeza.

hai la kawan..ko yang bizi sangat..

berapa kali aku turun sana tapi tak dapat pon jumpa ko





ZETTY! 
ZETTY!




Minggu-minggu terakhir (II)

Image
Hye semua..
Aku kembali lagi bersiaran..

Sambungan dari cerita yang lepas..
Siyes aku tak ingat nape ek aku tak pergi majlis Jefri & Baizura..
Yang aku tau setiap weekend aku MESTI ade hal..

Minggu kedua dalam bulan June aku kne g HKL..
Masa tu bukan dah nak beranak tapi sakit bahagian bawah perut sampai tak mampu nak berjalan.
Menangis-nangis aku masa tu..
Dah la aku ni berat, kalau aku ni halus kecik macam model boleh la en suami dukung..
Sangat-sangat tak mampu untuk berjalan nak pkai kerusi roda, umah aku tingkat 3 kot..ayoooo
Nak tak nak aku gigih untuk turun sendiri, en suami kena minta cuti..
Mimien lak terpaksa bangun pagi teman aku.

Masa-masa macam ni terfikir, macam ni la mama dulukan.
Bila kita dah nak jadi ibu, kita kena kuat dari segala segi, segala sudut.
Bila kita dah berdua macam ni, bukan nyawa kita yang kita fikir tapi nyawa si kecik.
Selesakah dia, sihatkah dia..



Alhamdulillah tak de ape-ape ini mungkin baby terlalu bawah & ade sikit masalah kencing kotor *GBS
Mama ade cakap…

Engagement & Wedding Day in March

Image
Hye Semua..

Kembali dengan cerita bergambar..

1stly aku nak wish congratulation to Fath Fadlun..
"sowi ye kak sebab tak dapat hadir..Nway hadiah OTW hehehe.."




sangat cantik =)!!! gambar di colek melalui Facebook Nurwahida Emran & edit by me hehehe


Next..congratulation to Nurliana Mohamad
"Akhirnya ko dah melangkah 1 step untuk ikut jejak aku ahahahahahah tahniah2"

makanan pertama aku makan..yummm orang lain tak dapat lagi masa ni..untung rrrr...da makan baru ingat nak snap!

Selamat di sarungkan cincin =) tahniah beb!

Pasangan yang telah selamat mengikat tali pertunangan

Liana's picture snap by
*maaf memang suka interframe (^_^ V)
Akhirnya...selesai sudah aku menghapdet untuk hari ni..untuk tengok lebih gambar sila click pada nama tuan majlis..*tu pon kalau korang add dorang boleh le tengok =D

Selamat Bertunang - Dura & Wan

Image
tahniah untuk mereka =)
sebenarnya tarikh kejadian pada 29 Januari 2012*dah terlewat sebulan huhuhu

tak sabar nak tunggu next step korang..huhuhu ;)

November's Wedding

Image
Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat

Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul t…

11.11.11

Hye semua
Selamat hari Jumaat..
Hari ni
11.11.11
Jumaat
15 Zulhijjah 1432H

Malam tadi n malam ni bulan mesti terang =)
Sangat cantikkan.

Ada pada hari ni?
Mungkin ada yang mengambil peluang nikah hari ni,
Mungkin ada yang sambut birthday hari ni..kan?

Oh ya..lupe
Selamat Pengantin baru pada mereka:
Nurziana – adik sepupu aku
Fairuz –kawan

Akhirnya..korang join aku hahahaahah..tahniah3

Aku di hari ni?
Tengkok macam nk patah..hahahaha tu r mengadap PC lame sangat!
Lain xde kot..nanti klu ade yang besh boleh hapdet ngeee
Daaa~

WeddingDay..

Image
Hai semua
Ni just tribute buat kawan2 yang buat Majlis Kawen dalam bulan September bersamaan bulan Syawal.

Maaf ye aku tak sempat nak hadir nak menghadirkan diri kemajlis kamu orang.
Apa-apa pon tahniah dari aku Puan Aregya & suami En Popopoi.

Semoga kalian bahagia hingga keakhir hayat. Amin..

Hafifi & Pasangan
Ain & Zahari
Zarif & Pasangan

Yey3 dah kawen!

Semua pic di kipnap dr facebook masing2 hehehehe

ReView da MoMent –MisI beraya

Image
Hai semua

akhirnya...

Selesailah sudah cerita review aku..punya la lambatkan.
Hehehe tak kisah la janji aku da selesaikan ape yang aku nak tulis..
Untuk yang baru mendarat dan nak tau review aku, korang boleh click ni

ReView da MoMent ^_^
ReView da MoMent II
ReView da MoMent – Raya 2011

Dan yang terakhir

ReView da MoMent –MisI beraya*yang ni lah!

Fuhh! Dah macam komik dah hahahahahah..lantak la.. layan aje!
Okes lepas dah beraya dengan family, aku sempat menghabiskan bulan Syawal ni dengan beraya sepuasnya*puas ker?

Tarikh-tarikh aku dah tak ingat yang pasti aku sempat jumpa sahabat kat Rembau huhuhu..tu pon da nak tengah malam jugak aku sampai rumah dia. Nasib ade makanan lagi..tapi tak de gambar la pulak.

“sorry ye Bid. Nanti next time aku datang siang kite snap gambar weeeeeeeeeeee”


Next, aku beraya dirumah Fatimah di area sungai besi ni juga


Cinta Kolestrol..hahahaha tumbam tul aku


Tuan rumah yang paling depan skali..=D


Hari yang sama tapi agak dah petang, aku sempat beraya dengan kawan …

ReView dA MoMeNt ^_^

Image
Hye semua..

sihat tak korang? aku tak bape nak sihat la *cian tak? huhu
da lama juga aku tak membebel kat sini kan?
well bz ma..*ye ke? was2 jap hahahaha

Cerita pasal puase & raya aku belum habis lagi aku ceritakan*walaupon sekarang da nak masuk raya haji

tak kisah la.. kalau yang slalu ikot pasal cerita aku*khas buat yang ikot la.. mesti tertanya-tanya..asal diam je kan..
aku ade je.
cuma agak keletihan nak mengedit pic.
xsempat nak bercerita.
sebab masa aku agak pack.

ni pon ade orang mintak pic2 yang aku snap..aduh tak mampu sih nak update!
*lps ni klu snap pic jgn buka fb klu x org tnya mana gambar..hahahahah

tapi yang ade add fb aku korang boleh tengok je aku update status..bukan main gedik lagi aku di situ hahahaha..

ok, now aku nak sumbat cerita2 yang belum aku sumbat.
mari layan..*walaupon da basi ngeeeeeeeeee



| BERBUKA BERSAMA - BMI's FAMILY |
Akhirnya berjumpa juga kami.
Walaupon tak semua yang join,
Walaupon susah nak deal..
Walaupon masing-masing ade hal sendiri..