Posts

Showing posts with the label kereta

Kereta Town..|auto =)

Image
Hye semua..

Siapa pernah bawa kereta angkat tangan…
Mesti la ramai..tapi yang naik shj lagi ramai..he2.

Korang mesti tau kan ada 2 jenis transmisi kereta
1 kereta manual, yang ke 2 kereta automatic @ kereta town.

Ok, hari ni aku nak ajar korang cara drive menggunakan kereta town ni..huhuhu

Kenapa kereta town? Entah aku pon tak tau. Mungkin sebab kereta ni sesuai untuk kawasan Bandar yang bz.*agaknya la..he2

Bawa kereta Auto sangat mudah. Sebab tak payah tukar clash & gear macam kereta manual.

Walaupon senang, ada juga yang takot nak bawa kereta auto ni..huhuhu

Selalunya gear pada kereta auto macam ni





Lainkan dari kereta manual?

Ade lagi yang lain.. kereta auto Cuma ade 2 padal kaki..iaitu break & minyak

ini rajah gambaran pedal kereta manual..


ini rajah gambaran pedal kereta Auto..


Pada dashboard meter tercatat symbol2 huruf & no2 pada gear
P (parking)
R (reverse)
N (natural / free gear)
D (drive)
2 (speed/gear 2)
L (low /gear 1)


Penerangan Gear.


P Biasanya di gunakan semasa kereta dalam keada…