Showing posts with label Testimoni Herbalife. Show all posts
Showing posts with label Testimoni Herbalife. Show all posts

Monday, March 3, 2014

32 minggu = 8 bulan

Hye semua..

Perjalanan blog aku terhenti semantara hehehe..
Dalam kepada hotak ni macam-macam nak taip sampai stuck*poyo!

Sedar tak sedar, kandungan aku dah mencapai usia 8 bulan..
Kalau Alya 8 bulan dah makan macam-macam kot weee~

Alhamdulillah sepanjang aku mengandung kali ni, HB aku belum pernah capai tahap LOW. Setiap pagi aku & Alya MESTI ambil Shake

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Apa itu Shake?
Banyak sangat shake sekarangkan..hehehe
Shake atau nama sebenarnya Formula 1 merupakan MAKANAN bukan SUPLIMENT ye.
Juga merupakan makanan selular nutrisi, ringkas & seimbang. Satu hidangan hanya 90 - 290 kalori sahaja.Mengandungi 55 jenis nutrien & 18 Asid Amino, Fiber / Serat & herba terpilih. Turut mengandungi 7 warna buah & 7 warna sayur.  Zero Fat & kolestrol. Terdapat 5 perisa (Coklat, Capucino, Vanilla, Strawberry & Tropical Fruit).

Yummm yumm yummm.. simple macam ni punya shake pon ade orang tanya camno aku buat heheehe.. okes tu boleh sharing nanti ye..

Bercerita balik pasal aku dengan 8 bulan kandungan ni..
Masa baby 1st, seawal 6 bulan aku dah letak beg keperluan bersalin dalam kereta. Now, dah 8 bulan tak siap-siap lagi. Satu, aku rasa baby pon lambat keluar macam kakak dia hehehe masa Alya 42 minggu baru keluar. Satu lagi sebab aku pon lupa pasal beg ni =P*teruk betu perangai.

ni bukan beg aku okeyh
Sebenarnya aku pon dah lupa nak bawa ape.. so aku sempat la google..*google lagi
Macam-macam aku jumpa termasuklah ALMARI BABY.. mak ai! Ni mesti dia listkan keperluan baby dia. Padahal aku google "senarai keperluan ibu bersalin" .. hahaha memang patut pon.
sepatutnya "senarai barang keperluan ibu bersalin semasa di hospital" baru la keluarkan hehehe..

Aku dah siap copy & share kat sini.. mana tau ade yang lupa or esok-esok ade rezeki aku mengandung lagi. Tak de la mengelabahkan~

Senarai Barang keperluan Ibu & Bayi semasa di hospital
Bayi
* tuala mandi
* pampers
* 2 pasang baju
* 2 pasang sarung kaki dan sarung tangan
* topi
* bedung
* tissue basah

 Ibu
* 1 helai tuala mandi
* 1 helai tuala muka
* Pad
* t-shirt balik
* kain batik
* sweater
* tudung
* 2 pasang stokin
* 1 pasang selipar
* Bra khas untuk menyusu
* Bra Pad
* Seluar dalam
* minyak angin (untuk yang nak bawa)
* barang-barang mandian / kosmetik (bedak,sabun dll)
* Yassin
* handphone & Charger

 Lain2
* tarmos
* cawan, sudu
* ikotlah mungkin makanan

 Document yang WAJIB ADE
* GL
* buku merah
* kad pengenalan anda
* kad pengenalan suami anda
* kad nikah

yang aku senaraikan ni versi hospital kerajaan. Sebab dok hospital kerajaan sepanjang duduk hospital, pakai baju hospital je. So just sediakan baju balik je, atau pakai balik baju yang mula-mula datang. Bedung baby 1 je bawa sebab dok hospital pakai bedung hospital je =). kot ade tambahan boleh komen ye.. sharing2 kot aku terlupa.
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Saturday, January 25, 2014

500 Class at BIH by MCT

Hye semua..

Banyak dah tertinggal ni.. dah bulan Jan..HUJUNG!!
Tanpa banyak cerita so aku teruskan cerita

Apa itu 500 class?


Okes, aku nak bercerita pasal aku masuk kelas benonye
nak sambung belajar bila-bila boleh..
Sama ada nak dengan tak je betul tak?

start 28 Dec 2013*cerita tahun lepas lagi hehehe
Aku dengan suka-citanya mendaftarkan diri ke 500 Class
Rasanya ni dah season 3.

1 season, aku terlepas sebab tak sihat
2 season, tak qualified 500vp
3 season baru aku berpeluang huh!

see bukan senang nak senangkan..

sebenarnya kelas ni di anjurkan oleh team Herbalife..hahaha
so tak de kena mengena dengan pinjaman bagai.

sambung cerita,
nak g kelas bukan senang.
Kena tinggal anak, suami, balik kena buat homework haaaa~
tapi memang seronok sebab kena fight!

Dalam Herbalife, macam-macam kelas ade. siyes seronok.
marketing dah tentu-tentu ade. Tapi penah tak join MLM tapi belajar pasal produk mendalam? siap belajar dengan doktor tu. Huh! so, apa yang aku makan, aku tahu, faham, bukan saja-saja follow, bukan saja-saja promote.

bergambo dengan cikgu beso huhuhu..
Lepas tu sharing dengan orang yang dah berjaya.
Tengok testimoni depan mata..haa masa ni boleh bergambar dengan orang tu. so, boleh tengok real memang dia makan makan & pakai produk no cheating2 OK.

yang paling kiri tu Kak As, dia makan herbalife bukan sebab nak diet, tapi dulu dia underweight, selalu PENGSAN
haaa beza ke beza..  =D
ni lah side effect kalau lagi lama makan Herbalife. Makin sihat, sihat, sihat.. Alhamdulillah

Last kelas akan berakhir sepatutnya 18 Jan  tapi atas sebab-sebab tertentu,
kelas ditangguhkan sehingga 24 Jan.. Alhamdulillah tamat juga kelas aku..
Sebenarnya aku takut juga nak kekelas, bukan sebab cikgu garang tapi cikgu tanya.. hahaha
lepas tu kena cakap kat depan gugup ooo..

Ini baru sebahagian sebenarnya..banyak lagi yang aku perlu belajar.

demi mencapai kejayaan harung aja..chaiyok AREGYA

"bukan senang nak senang"

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimoni herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Wednesday, January 30, 2013

Selamat tinggal katil besi & selamat berpantang!

Hye semua..

Letih nak siapkan karangan huhuhuhu

Raya ketiga barulah aku keluar dari hospitalHujan mengiringi perjalanan kamiMacam mula-mula aku & en.suami sambut Alya MarissaAlya keluar je hujan pon turun..hujan rahmatBalik rumah serabut kit..*aku da start perubahan hormone ka?Ramai kerumon hohoho gimas makcik


Betul orang cakap, perempuan dalam pantang ni kena jaga dia betul2, emosi macam2 huh! Seram akuTapi sebenarnya kita sendiri pon kena kawal perasaan kitaKitakan ada akal fikiran..Jangan biarkan nafsu mengawal diriPesanan dari aku untuk aku huhuhu


Oklah..kalau nak cerita sebijik2 memang tak habis beb..Walaupon aku di jaga oleh mereka yang bekerja, tapi tetap perfect!Tapi aku kena angin jg..sebab kadang2 aku TAK NAK berstokin..rimas!!Ikot dan je aku mandi air biaseSebab aku malas nak jerit2 suh orang masakkan air panas tuk aku..Kalau ade, ade lah..



ringkasan aku masa berpantang.
 Aku ambil Set Bersalin SALINDAH..macam makan gula2 je..


 Berurut 6 Hari gedikkan..orang 3-4 hari sudah.Walaupon berurut LAMA..aku berurut lagi pada hari ke 41 kat kg suami 1 hari..membebel bidan tu *pangkat nenek Sebab dia cakap x kecut pon peranakan aku macam tak berusik*berurut Bukan senang nak cari tukang urut sekarang ni. Tukang urut ramai..tapi yang betul2 boleh urut? 1 hari aku urut kat kampung tu, YA ALLAH rasa nak mati.Pinggang aku yang ashik sakit tegak cikit huh! Kena juga aku makan ubat kampong yg dlm bentuk kapsul..agak panas r. x kisah la nak baik punya pasal

 Aku pakai bengkung panjang berlilit2 masa berurut 6 hari tu je.. xde spe nak lilit2 aku.

Dengan senang & pantasnya aku pakai sendiri Premium Beauty. Siang malam aku pkai..*untung la abah mama join Hai O dulu huhuhu
Bengkung moden zigzag


corset premium beauty

 benda yang aku paling takot..bentan..walaupun aku tak tau macam mana rasanya tapi dengar mama n kawan aku Donat cerita huh seram oooo..maka aku kurang minum air. Makan banyak pon takot.JANGAN GELAKKAN AKU OK!

 1st sampai rumah teruja nak mandi tapi..kalau nak mandi kena ada orang sebab baby nangis


 aku x dapat handle keadaan sampai nak menangis bila baby menangis

 mengalami nipple crack yang teruk. Aku tak pernah terfikir pasal bnda ni. Aku ingat baby hisap susu biase je. asal nak bagi susu je nagis sebab sakit teramat sangat


 mula-mula tengok perut..down! siap boleh cakap kat incik suami.. “ayah..ibu dah tak cantik” then sedih..

 takot giler nak makan nasi & minum air banyk2


 penah susukan baby sampai tekak kering sangat2

 rasa tak boleh handle aku tu sampai aku rasa aku tak boleh balik umah sendiri lepas pantang nanti..


 3 kali kena sembelit teruk..nasib ade Aloevera herbalife. 3 tutup aku minum..alhamdulillah..


"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

 pernah kena demam bekak susu ya Allah, Dia je yang tahu..dalam keadaan yang lemah + demam. Menggigil-gigil. Dalam keadaan nipple yang sakit tu bagi juga susu meleleh air mata.
 Sepanjang pantang aku guna pad herba Avail. Memang besh sebab masa ni darah banyak & kurang selesa. Tapi pkai pad herba rasa segar je. Tak gatal!

yang merah tu sangat sesuai untung berpantang.. sebab dia lebar

 Untuk luka pula aku pakai minyak herbanika NR. Ni kawan aku yang ajar. Alhamdulillah cepat tangkup luka


Lemahnya aku ni kan?Be strong 2 be coming mummy di luar sana. Tapi lain orang lain rasa & pengalamannyaThis is my first time.. sebenarnya bila fikir balik aku sendiri nak gelak..hahahahahahahaha 



p/s: Corset Premium Beauty harga lelong. Barang baru. Nak habiskan stock =) boleh Msg/WhatApps 0133433567

pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife