Showing posts with label pose11. Show all posts
Showing posts with label pose11. Show all posts

Thursday, October 27, 2011

ReView dA MoMent II

Hai semua..

Haaa korang d abaca lom ReView dA MoMent ^_^?

Kalau belum sila baca karang ade lak yang tak faham



Ada pulak yang dok fikir asal la dak AreGya ni masukkan gambo lama ni?

Malas nak cerita da..so korang sila la view ke ReView dA MoMent ^_^



Ok ni cerita yang seterusnya..





|SHOPPING RAYE!!|


Setelah beberapa tahun..ni la hasilnya..

Bershopping raye bersame! Aku rasa bergambo je lebih hahaha



DSC_0860

sampai-sampai je dak angah da pilih dulu huhuhu



DSC_0861

aku & Mimien snap with Abang Finkie..hahahaha ni sebenar pokcik kami ler! muda kan



DSC_0887

tengok tu aku sempat lagi pandang camera heheheh



DSC_0891

aksi gudik-gudik!



DSC_0904

we're sibbling =)



DSC_0909

Mama & Abah.. suka mama dapat shopping hahahahah kami pon sukeeeeee



DSC_0910

bersama abang ipar katanya =D



DSC_0911

Pokcik & anak buah yang lagi beso daripadanya untung rrrrr tak nampak tuo!



DSC_0927

family....w/o azlie..





|BERBUKA BERSAMA SI KENIT’s FAMILY|

Ni idea Ibu & ayah si kenit..

Si kenit ikot je gagagagagag

Tepat ni betul2 berkonsepkan rumah kediaman

Kata ibu si kenit (Mrs Donat) tempat ni memang rumah pon

Tak tau macam mana jadi tempat makan macam ni..



Kami makan kat luar je..sebab tak book main redah je.*mujur ade tempat



Sementara tunggu oder & waktu berbuka aku p merayau masuk sampai dalam rumah tu.

Nama tempat pon aku tak ingat so aku tak boleh nak bagi detail kat korang..so layan pic je la hehehe



cats

ni la tempat makan tu..



DSC_0966

Inilah si kenit yang di maksudkan..Nurul Umairah



DSC_0968

Umairah with ibu*Mrs Donat



DSC_0971

Umairah's Family ngeeee



DSC_0976

Pantang halakan lensa kamera..terus beraksi..ceh..



DSC_0978

tengok tu..kan aku da kata



DSC_0981

Ni yayang kite..=D



DSC_0991

Asal 2-2 pandang aku ni?



cats2

Juadah berbuka puasa..yummmy



DSC_1002

sama naik je si kenit ni dengan orang nak berbuka..hahahah



DSC_1005

Makan ye yayang



DSC_1006

cara terbaik nak cover time makan..pakai topi ye..helmet pon boleh..hahahahah



DSC_1014

bawa lari Umairah..



DSC_1015

GuMoK!

Friday, October 21, 2011

ReView dA MoMeNt ^_^

Hye semua..

sihat tak korang? aku tak bape nak sihat la *cian tak? huhu
da lama juga aku tak membebel kat sini kan?
well bz ma..*ye ke? was2 jap hahahaha

Cerita pasal puase & raya aku belum habis lagi aku ceritakan*walaupon sekarang da nak masuk raya haji

tak kisah la.. kalau yang slalu ikot pasal cerita aku*khas buat yang ikot la.. mesti tertanya-tanya..asal diam je kan..
aku ade je.
cuma agak keletihan nak mengedit pic.
xsempat nak bercerita.
sebab masa aku agak pack.

ni pon ade orang mintak pic2 yang aku snap..aduh tak mampu sih nak update!
*lps ni klu snap pic jgn buka fb klu x org tnya mana gambar..hahahahah

tapi yang ade add fb aku korang boleh tengok je aku update status..bukan main gedik lagi aku di situ hahahaha..

ok, now aku nak sumbat cerita2 yang belum aku sumbat.
mari layan..*walaupon da basi ngeeeeeeeeee



| BERBUKA BERSAMA - BMI's FAMILY |

Akhirnya berjumpa juga kami.
Walaupon tak semua yang join,
Walaupon susah nak deal..
Walaupon masing-masing ade hal sendiri..
Tapi di sini hari ini kami dapat bersama
Menghidupkan suasana
Mengimbas kenangan bersama
Melerai rindu.

Wahhhhhhhhh bahagianya..

Thanks korang!!

candid

cats

makann

DSC_0678

DSC_0676



| BERBUKA BERSAMA - LOTUS's FAMILY |

Selang beberapa minggu aku join berbuka dengan ahli keluarga tempat koje aku lak berbuka..sedih masa ni Popopoi aku berbuka kat umah mama..*rasa macam kejam lak tinggalkan dia..

sekejap je..lepas tu aku balik..tak besh r Popopoi xde..windu dia!!

cats
anak dara sumenya huhuhu aku tak tergolong da

DSC_0777

DSC_0760

DSC_0753

DSC_0729

DSC_0724

DSC_0721

DSC_0718

DSC_0697

DSC_0685

DSC_0683
mereka yang hadir...

DSC_0690
lastly dak ipan!! comey


panjang gak review aku ek? penuh dengan gambar je heheheeh.. nnt tunggu review seterusnya karang tenyeh banyak banyak-banyak terbelahak lak hahahah..
daaaaa~

Sunday, September 11, 2011

Cerita Bulan Puase – Berbuka bersama

Hye semua

Hari ni aku & team photo gedix last month berkesempatan berbuka bersama.
Kami ni bukan duduk dekat2 tau.

Tapi selagi ade ruang kami tetap nak berjumpa & berkongsi moment bersama.
Kali ni kami still pilih area Selayang tuk berjumpa.

Nape selayang ek?

Entah..hahahahaha

TARIKH: 7 AUG 2011
TEMPAT KEJADIAN: AREA SELAYANG MALL
YANG TERLIBAT: 1 PASANGAN SUAMI ISTERI, 1 PASANGAN BERTUNANG, 4 ORANG SINGLE BUT NOT available..

DSC_0575
baru sampai kedai

DSC_0574
maintain ceria walaupon dalam hati da tak sabar nak makan

DSC_0577
boleh lapar dibuatnya..adeh!!

1 cat
candid sebelum makan
2 cat
candid selesai makan..amek ko tersandar teros huhu


sebelum balik kena ade gambar

DSC_0628

DSC_0626

Thursday, August 18, 2011

Aregya tak balik rumah!

Hye semua..

Aku baru sampai umh kul 12 tgh malam tadi..
Hehehehe cian umh aku baru jumpa tuan dia hahahahah

Ceritanya bermula..
Pada hari selasa *16 Aug baru2 ni,
Aku & budak2 ofc berbuka sesame.

Aku da puas pujuk Popopoi ikot.
Tapi dia tak mau,
Sebabnya dia tak mau aku berulang alik dari Shah Alam ke Cheras
Katanya..

“sayang buat ape nak ulang alik? Kat situ je da habis berapa..tol lagi, minyak lagi. Lagi pon jem la sayang”

Ehmm.. so aku g sorang2. Huk huk huk sedeh.
Slalu berkepit macam org bercouple x ingt dunia.
Tapi hari ni aku tinggalkan dia.

Sorang berbuka kat Shah Alam, Sorang kat Sg.besi *umh mama.

Aku dari pg nak g keja tu aku da bawa baju & ape2 yang patut..*da macam nak lari umh
Lps habis kerja, aku stay umh member ofc aku yang dok kat shah alam ni

Time berbuka kami makan steamboat..*pic nnt aku upload huhuhu
Siap2 makan, bergambar kul 9 lbh baru aku OTW balik..*kena marah gak dgn Popopoi sbb lmbt huhuh

Amek Popopoi kt umh mama, ajak dia teman hantar phone ni yang di beli oleh Mek Nik.
Borak2 dengan Mek, kul 11 lbh gak r aku smpai umh mama.

Kat umh mama lak aku tolong buat biskot tart nenas.
Azlie tlg gak. Tlg snap pic hahahaha

Malam ni tido umh mama je. Da tak larat nak balik.

Esknya*selangor cuti pulak. Aku & Puan Donat *Umi Umairah, g bli barang buat biskot almond kt umh dia lak.
Kami kuar da lmbat sebb aku kne serangan hidung n mata bengkak *allergic kucing n makan steamboat r ni..argh!!!

Maka biskotnya da nak ptg baru start.

Tapi seronok buat ramai2 bukan aku & Puan Donat je buat..suami kami pon turut join..hahahahaaha

Mama suh aku & popopoi berbuka kt umh mama je.
Jadinya ½ jam sebelum berbuka aku da kne balik umh mama

Hausnya hari ni berjalan.
Aku & Puan Donat nyaris2 nak berbuka sebelum waktunya..
Tapi Alhamdulillah..kami selamat mengabiskan puase 1 hari..huh!

After berbuka..
Aku mandi2 & bersiap untuk sambung aktiviti.
Yey! Berjaya..
Kul 11 blh jga aku balik ke umh mama.

Kat umh Puan Donat..aku ashik buli si kecik Umairah..
Sampai nagis2 aku kcu..tu blum aku sangkot dia kt dinding..
Hahahahaha*“kejam la makcik aku ni”..kata Umairah

Aku sempat r bagi mama 1 balang..kah3..
Mama kata sedap oooo..

“Nat! kite da Berjaya!”

Sepanjg aku hidup ni 1st time aku men tepung buat kuih hahahahaha
Tak sia2 kawen awal, jadi perempuan juga ko AREGYA =D

Kul 12 lbh baru aku balik umh aku.

Ya Allah..aku baru mlm ni aku dapat jejakkan kaki kt umh..
Rindunya!!!!!!!

Hahahahahahahaha

THE END