Posts

Showing posts with the label berjalan

Minggu-minggu terakhir (II)

Image
Hye semua..
Aku kembali lagi bersiaran..

Sambungan dari cerita yang lepas..
Siyes aku tak ingat nape ek aku tak pergi majlis Jefri & Baizura..
Yang aku tau setiap weekend aku MESTI ade hal..

Minggu kedua dalam bulan June aku kne g HKL..
Masa tu bukan dah nak beranak tapi sakit bahagian bawah perut sampai tak mampu nak berjalan.
Menangis-nangis aku masa tu..
Dah la aku ni berat, kalau aku ni halus kecik macam model boleh la en suami dukung..
Sangat-sangat tak mampu untuk berjalan nak pkai kerusi roda, umah aku tingkat 3 kot..ayoooo
Nak tak nak aku gigih untuk turun sendiri, en suami kena minta cuti..
Mimien lak terpaksa bangun pagi teman aku.

Masa-masa macam ni terfikir, macam ni la mama dulukan.
Bila kita dah nak jadi ibu, kita kena kuat dari segala segi, segala sudut.
Bila kita dah berdua macam ni, bukan nyawa kita yang kita fikir tapi nyawa si kecik.
Selesakah dia, sihatkah dia..



Alhamdulillah tak de ape-ape ini mungkin baby terlalu bawah & ade sikit masalah kencing kotor *GBS
Mama ade cakap…

November's Wedding

Image
Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat

Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul t…

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Image
Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..





















































tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari


Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..


Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu


wuwuwuwuwuwu


Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..


Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?


Bali…

ReView da MoMent –MisI beraya

Image
Hai semua

akhirnya...

Selesailah sudah cerita review aku..punya la lambatkan.
Hehehe tak kisah la janji aku da selesaikan ape yang aku nak tulis..
Untuk yang baru mendarat dan nak tau review aku, korang boleh click ni

ReView da MoMent ^_^
ReView da MoMent II
ReView da MoMent – Raya 2011

Dan yang terakhir

ReView da MoMent –MisI beraya*yang ni lah!

Fuhh! Dah macam komik dah hahahahahah..lantak la.. layan aje!
Okes lepas dah beraya dengan family, aku sempat menghabiskan bulan Syawal ni dengan beraya sepuasnya*puas ker?

Tarikh-tarikh aku dah tak ingat yang pasti aku sempat jumpa sahabat kat Rembau huhuhu..tu pon da nak tengah malam jugak aku sampai rumah dia. Nasib ade makanan lagi..tapi tak de gambar la pulak.

“sorry ye Bid. Nanti next time aku datang siang kite snap gambar weeeeeeeeeeee”


Next, aku beraya dirumah Fatimah di area sungai besi ni juga


Cinta Kolestrol..hahahaha tumbam tul aku


Tuan rumah yang paling depan skali..=D


Hari yang sama tapi agak dah petang, aku sempat beraya dengan kawan …

ReVieW da MoMenT – Raya 2011

Image
Hai semua..
Selesai sudah cerita sebelum pause & masa puasa.
Huh! Akhirnya..

Sekarang masuklah time raya.
Kih3 orang dah nak raya haji dah aku baru cerita raya puasa hahahah
Tak kisah la..cerita aku..

Kalau tahun sebelum sebelum sebelum ni…aku beraya bersama mama, abah, Angah, Mimien, Adaa, Alie. Now, aku beraya bersama suami & family belah suami di Pahang.
Lain lain lain..
1st time rasa beli baju warna sama, beli sama-sama..*oloh3
Untuk sekian kalinya..aku beraya dengan orang lain.
Bubbye Mama, abah..

Tahun lepas..


Aku with abah mama, Alie, Angah, Mimien, Adaa

alalalalala anak mama & abah


Tahun ni..


Aku with mak & abah, suami cyg, Ikah, Maisarah, Adik, Udin, Andak, Emy


Anak2 lelaki mak abah..hehe yang baju kelabu saya punya k! walaupon nampak muda tapi dia paling tua huhu


Anak dara mak abah + menantu..aku r tu hahhaah


buat huru-hara jap!


berjalan kumpul duit raya!!


Sweet je aku kan..ewah hahahhaha..
Aku ingat aku akan melalak di pagi raya..tapi tak pon! *terselamat kalau tak buat malu je
L…

ReView dA MoMent II

Image
Hai semua..

Haaa korang d abaca lom ReView dA MoMent ^_^?

Kalau belum sila baca karang ade lak yang tak faham



Ada pulak yang dok fikir asal la dak AreGya ni masukkan gambo lama ni?

Malas nak cerita da..so korang sila la view ke ReView dA MoMent ^_^



Ok ni cerita yang seterusnya..





|SHOPPING RAYE!!|

Setelah beberapa tahun..ni la hasilnya..

Bershopping raye bersame! Aku rasa bergambo je lebih hahaha





sampai-sampai je dak angah da pilih dulu huhuhu





aku & Mimien snap with Abang Finkie..hahahaha ni sebenar pokcik kami ler! muda kan





tengok tu aku sempat lagi pandang camera heheheh





aksi gudik-gudik!





we're sibbling =)





Mama & Abah.. suka mama dapat shopping hahahahah kami pon sukeeeeee





bersama abang ipar katanya =D





Pokcik & anak buah yang lagi beso daripadanya untung rrrrr tak nampak tuo!





family....w/o azlie..





|BERBUKA BERSAMA SI KENIT’s FAMILY|

Ni idea Ibu & ayah si kenit..

Si kenit ikot je gagagagagag

Tepat ni betul2 berkonsepkan rumah kediaman

Kata ibu si kenit (Mrs Donat) tempat ni memang rumah…