Showing posts with label berjalan. Show all posts
Showing posts with label berjalan. Show all posts

Saturday, July 28, 2012

Minggu-minggu terakhir (II)

Hye semua..
Aku kembali lagi bersiaran..

Sambungan dari cerita yang lepas..
Siyes aku tak ingat nape ek aku tak pergi majlis Jefri & Baizura..
Yang aku tau setiap weekend aku MESTI ade hal..

Minggu kedua dalam bulan June aku kne g HKL..
Masa tu bukan dah nak beranak tapi sakit bahagian bawah perut sampai tak mampu nak berjalan.
Menangis-nangis aku masa tu..
Dah la aku ni berat, kalau aku ni halus kecik macam model boleh la en suami dukung..
Sangat-sangat tak mampu untuk berjalan nak pkai kerusi roda, umah aku tingkat 3 kot..ayoooo
Nak tak nak aku gigih untuk turun sendiri, en suami kena minta cuti..
Mimien lak terpaksa bangun pagi teman aku.

Masa-masa macam ni terfikir, macam ni la mama dulukan.
Bila kita dah nak jadi ibu, kita kena kuat dari segala segi, segala sudut.
Bila kita dah berdua macam ni, bukan nyawa kita yang kita fikir tapi nyawa si kecik.
Selesakah dia, sihatkah dia..



Alhamdulillah tak de ape-ape ini mungkin baby terlalu bawah & ade sikit masalah kencing kotor
*GBS
Mama ade cakap, orang mengandung biasa kena macam ni, sebab pundi kencing kita dah kebawah.
Doctor ada bagi ubat..yak! rasa Clorox
Aku kena bnyak minum air masak or minum air barley

Mungkin orang lain ok je masa preggy,
Tapi tak bagi aku..
Mula2 preggy aku kena sickness yang sangat teruk
2 bulan juga aku makan & keluar balik, baring je.. kalau bangun MUNTAH!
Tak cukup dengan tu, batuk berpanjangan + gestrik
Bila sickness & semua dah ok, cagu pulak kat 2-2 ibu kaki..terseret-seret bila berjalan.
Selalu datang lewat, sampai kena panggil =D

Setiap kesusahan pasti ade hikmahkan?
Tu yang aku selalu pengang..
Aku kena kuat untuk baby..

Uik panjang lak aku membebel huhuhuhuu..

Ok2 sambung aktitivi di bulan June..
Aku merayau sampai KLCC hehehe mula2 dah nak merayau sorang2
TAPI.. ade sahabat aku yang rajin nak teman..

“thanks ye Nat”

Kenapa sorang?
Sebab masa tu en.suami kne OT dari kul 9 pagi – 9 mlm
Tian dia..

Kami keluar bukan berdua ke KLCC tapi berlima hehehe



Dia je dah bertiga + aku yang berdua..

Hujung bulan June pulak, ade sale kat JJ Maluri, kebetulan aku cuti sebab checkup & en suami off day sebab nak teman aku..ape lagi, lepas checkup merayau le.
RAMAINYAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Nak park pon susah..
Mungkin masa tu rezeki kami, masuk je terus ade parking..
Yeay!! Ske btul..
Sempat beli baju baby lagi..
Bila dah sampai kaunter, kire2..mak ai bnyaknya belanja..hahahahah
Raya thn lepas pon tak beli macam ni..

Dah habis..nanti sambung lagi keyh

Wednesday, November 30, 2011

November's Wedding

Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat


Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul tu. (13 November)

Kami yang hadir. Ada lagi tapi tah mane la.



Gee & pasangan.. (26 November). Sorry Gee sebab tak dapat datang. Gambar pon amek kat FB heeee



Penanggah yang baru nak makan..Iza & Sue

Kakak Ucuk (Wawa) & Abang Omot (Faizal) huhuhu pengantin penutup bulan November. Aku & bunga tu macam kena je kan..wuwuwuwuwu

Kami warga UniKL BMI..huhuh bangga! hahahahah


buat semua pasangan..

Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair
Mudah-mudahan Allah memberkahimu, baik ketika senang mahupun susah dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan”

Lastly..
Bye bye NOVEMBER..jika berkesempatan kita jumpa lagi di 2012 =)
dengan cerita yang lain..Insyaallah..

Thursday, November 10, 2011

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..




















































DSC_0082
tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari

DSC_0139
Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..

DSC_0115
Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu

DSC_0134
wuwuwuwuwuwu

DSC_0165
Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..

IMG00541-20111106-1852
Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?

IMG00544-20111106-1854
Balik time! Bye2 Semenyih...

Thursday, October 27, 2011

ReView da MoMent –MisI beraya

Hai semua

akhirnya...

Selesailah sudah cerita review aku..punya la lambatkan.
Hehehe tak kisah la janji aku da selesaikan ape yang aku nak tulis..
Untuk yang baru mendarat dan nak tau review aku, korang boleh click ni

ReView da MoMent ^_^
ReView da MoMent II
ReView da MoMent – Raya 2011

Dan yang terakhir

ReView da MoMent –MisI beraya *yang ni lah!

Fuhh! Dah macam komik dah hahahahahah..lantak la.. layan aje!
Okes lepas dah beraya dengan family, aku sempat menghabiskan bulan Syawal ni dengan beraya sepuasnya*puas ker?

Tarikh-tarikh aku dah tak ingat yang pasti aku sempat jumpa sahabat kat Rembau huhuhu..tu pon da nak tengah malam jugak aku sampai rumah dia. Nasib ade makanan lagi..tapi tak de gambar la pulak.

“sorry ye Bid. Nanti next time aku datang siang kite snap gambar weeeeeeeeeeee”


Next, aku beraya dirumah Fatimah di area sungai besi ni juga

DSC_0312
Cinta Kolestrol..hahahaha tumbam tul aku

DSC_0322
Tuan rumah yang paling depan skali..=D


Hari yang sama tapi agak dah petang, aku sempat beraya dengan kawan yang join ke rumah Timah tadi sekarang ke rumah Cik Ana kat Semenyih pulak..tak lame pon singgah..tapi sempat la aku makan 3 kali tambah hahahaha sedap r Soto!

DSC_0329
Cik Ana 2 dari kanan & kembarnya Ain 3 dari kiri


Lepas tu dah tak tau nak pergi mana, pada hari lainnya pulak, aku beraya di rumah makcik sebelah rumah mama buat open house..Makcik ni memang tiap-tiap tahun buat..murah rezeki makcik ni. Tak de gambar sangat gambar dak angah je banyak..gambar aku ni je

DSC_0351
besarkan ini budak..hohoho


Bila dah raya keberapa tah seingat aku sebelum aku demam..Aku sempat beraya di rumah Falah..Lame seh tak jumpa. Faiz pon datang juga..Havoc la kejap..Da kawen ni tak de la aku boleh join semua kawan-kawankan. Tapi ini pon dah cukup bagus sekurang-kurangnya aku tak terputus kawan. Thanks kat suami ku Popopoi yang sporting ngeeeeeeeeeee

DSC_0405
berjumpa kembali kami =)


Dalam musim raya ni juga aku & sorang lagi member ni sibuk nak buat re-U. yang tick attendant mmg ramai tapi yang datang…

DSC_0480
Kami berempat same tempat study dulu..huhuhu

DSC_0514
perasan tak ade kasut pelik kat sini?

DSC_0573
makan time...mesti makan

Memang terbaik la yang tick attendant tu.
Walaupon ini je yang ade aku happy. Enjoy bangat ni!


1st time..aku pergi rumah terbuka Linda..huhuhu

“TQ Lin!”

Aku datang dengan si kenit family..memang rancang nak pergi sama pon sebab aku tak tau rumah Linda. Lagi pon, sebelum ke rumah Linda, aku memang nak beraya rumah Mak Mrs Donat pon. Maklumlah dah lame sgt tak jumpa mak..hehehe. Tapi..tak teringat nak snap gambo dengan mak =(

DSC_0616
Aku dah macam ibu-ibu mengandungkan..macam je la..=(


Lastly..misi beraya berakhir ke rumah Zimah. Sempat jumpa Mummy Niza.. Masa ni ramai pkatan aku bawa hahahahha. Zimah buat open house siap ade khemah..hamek ko dah macam ko nak tunang je Zimah oi!

DSC_0672
Zimah & Niza*bakal mummy

DSC_0675
rombongan yang aku bawa ke rumah Zimah..abaikan muka aku yang pelik itu..masa ni aku tengah demam =(
Ade lagi rumah yang aku jelajah tapi tak de gambar, macam rumah Azreen *siap belajar make up lagi huhuhu..Rumah mas. Sape lagi ek? Aku da lupa. Ada rumah yang aku nak pergi tapi tak sempat. Sorry ye. Rumah umi *makcik aku pon belum sampai lagi..Insyaallah..kalau ada rezeki lebih lepas Raya Haji nanti along sampai ye umi..=D

ReVieW da MoMenT – Raya 2011

Hai semua..
Selesai sudah cerita sebelum pause & masa puasa.
Huh! Akhirnya..

Sekarang masuklah time raya.
Kih3 orang dah nak raya haji dah aku baru cerita raya puasa hahahah
Tak kisah la..cerita aku..

Kalau tahun sebelum sebelum sebelum ni…aku beraya bersama mama, abah, Angah, Mimien, Adaa, Alie. Now, aku beraya bersama suami & family belah suami di Pahang.
Lain lain lain..
1st time rasa beli baju warna sama, beli sama-sama..*oloh3
Untuk sekian kalinya..aku beraya dengan orang lain.
Bubbye Mama, abah..

Tahun lepas..


Aku with abah mama, Alie, Angah, Mimien, Adaa

alalalalala anak mama & abah


Tahun ni..

DSC_0053
Aku with mak & abah, suami cyg, Ikah, Maisarah, Adik, Udin, Andak, Emy

DSC_0055
Anak2 lelaki mak abah..hehe yang baju kelabu saya punya k! walaupon nampak muda tapi dia paling tua huhu

DSC_0058
Anak dara mak abah + menantu..aku r tu hahhaah

DSC_0067
buat huru-hara jap!

DSC_0098
berjalan kumpul duit raya!!


Sweet je aku kan..ewah hahahhaha..
Aku ingat aku akan melalak di pagi raya..tapi tak pon! *terselamat kalau tak buat malu je
Lepas solat raya aku call mama abah..konon nak sesedih..tapi semua tengah happy dorang nak beraya kat Melaka! *cis berani korang happy tanpa aku ye! Hua hua hua hua

Katapon raya happy la! Ayak.

Raya kat Pahang sama je..aku ingat kat Pahang makan ketupat pulut yang segitiga tu..tapi tak. Huh! Bagus la..sebab aku tak makan ketupat tu..pulut la!! Adik-adik aku sume makan..ciankan aku ni hahahhaah..ingat lagi masa raya kat kampong abah kat Kelantan. Aku suruh mama beli banyak-banyak nasi impit dari KL aku sanggup tolong masak*walapon aku pemalas! Kalau tak mau aku makan kuih je sepanjang raya kat sane. waaaaaaaaaaaaaaaaa

ReView dA MoMent II

Hai semua..

Haaa korang d abaca lom ReView dA MoMent ^_^?

Kalau belum sila baca karang ade lak yang tak faham



Ada pulak yang dok fikir asal la dak AreGya ni masukkan gambo lama ni?

Malas nak cerita da..so korang sila la view ke ReView dA MoMent ^_^



Ok ni cerita yang seterusnya..





|SHOPPING RAYE!!|


Setelah beberapa tahun..ni la hasilnya..

Bershopping raye bersame! Aku rasa bergambo je lebih hahaha



DSC_0860

sampai-sampai je dak angah da pilih dulu huhuhu



DSC_0861

aku & Mimien snap with Abang Finkie..hahahaha ni sebenar pokcik kami ler! muda kan



DSC_0887

tengok tu aku sempat lagi pandang camera heheheh



DSC_0891

aksi gudik-gudik!



DSC_0904

we're sibbling =)



DSC_0909

Mama & Abah.. suka mama dapat shopping hahahahah kami pon sukeeeeee



DSC_0910

bersama abang ipar katanya =D



DSC_0911

Pokcik & anak buah yang lagi beso daripadanya untung rrrrr tak nampak tuo!



DSC_0927

family....w/o azlie..





|BERBUKA BERSAMA SI KENIT’s FAMILY|

Ni idea Ibu & ayah si kenit..

Si kenit ikot je gagagagagag

Tepat ni betul2 berkonsepkan rumah kediaman

Kata ibu si kenit (Mrs Donat) tempat ni memang rumah pon

Tak tau macam mana jadi tempat makan macam ni..



Kami makan kat luar je..sebab tak book main redah je.*mujur ade tempat



Sementara tunggu oder & waktu berbuka aku p merayau masuk sampai dalam rumah tu.

Nama tempat pon aku tak ingat so aku tak boleh nak bagi detail kat korang..so layan pic je la hehehe



cats

ni la tempat makan tu..



DSC_0966

Inilah si kenit yang di maksudkan..Nurul Umairah



DSC_0968

Umairah with ibu*Mrs Donat



DSC_0971

Umairah's Family ngeeee



DSC_0976

Pantang halakan lensa kamera..terus beraksi..ceh..



DSC_0978

tengok tu..kan aku da kata



DSC_0981

Ni yayang kite..=D



DSC_0991

Asal 2-2 pandang aku ni?



cats2

Juadah berbuka puasa..yummmy



DSC_1002

sama naik je si kenit ni dengan orang nak berbuka..hahahah



DSC_1005

Makan ye yayang



DSC_1006

cara terbaik nak cover time makan..pakai topi ye..helmet pon boleh..hahahahah



DSC_1014

bawa lari Umairah..



DSC_1015

GuMoK!