Showing posts with label raye10. Show all posts
Showing posts with label raye10. Show all posts

Thursday, November 18, 2010

Salam Aidil Adha



opss agak lambat di sini..

tapi raya still OTW kan..
so xde masalah..

SELAMAT HARI RAYE SUME..
terutama kat dorang yang still melawat blog aku..walaupon aku tgh diam..

::kak maera::
::Dni::
:: miss butterfly::

n follower2 baru..

Monday, September 20, 2010

Gambar Raya..

Kalau sebelum ni aku da bercerita serba sedikit cerita raye aku yang membosankan itu so kali ni nak layan gambo lak..huhuhuhu..oh ya macam aku kate thn ni xde baju raye..so hasilnya agak warna-warni..ngeh3

Ni gambar family..mama lolap la pulok..


ni..gambar anak2 mama n abah..:D


da start gedik..anak dara ni.


cubaan apakah ini??!!!


lastly..mengabadikan diri di tangga..oyey..

Wednesday, September 15, 2010

Cerita B4 Raya..

Salam semua…
Ehmm sekejap je da pukul 2 pagi..ngantuknya..
Tapi..entah r tak bleh nak tido lak…
Atoi..
Takpe2
Aku nak bercerita..

Hari ni da masok hari ke 6 raye..
Caye or x aku br raye 1hari di umah..
Heheheehe baikkan aku..dok umh jer

Dan baru 1 orang kwn aku yang beraya kat umh aku..
Hehehehehehe..maklum ler x ramai kawan..
insyaAllah esk de lagi sorang..

ok r.. balik asal…
cerita b4 raye..it means cerita masa pose btul tak?
Tahun ni aku pose penuh..Yeyh3

Ehm..pe aku buat awl pose ye?
Siyes aku lupe..
Tapi yang aku ingat..
Dalam minggu kedua macam tu aku de masok kelas make up..
Ehmm betul3 xde perasaan..dgn lapo mengantuk..
Atoi..tak kisah r sekurang3nya aku belajar..hehehee
En tunang tak suke lorh..

“wat pe sayang nak g belajar make up? Kan sayang da boleh make up? Baik sayang mengaji”

Hamek ko..menanah tinge aku..tapi mmg btul pon ape dia ckp..cume aku ni degil..pandai make up? Xde..tu tipu jer. Aku tenyeh bedak je kat muka..mne make up…lagipon En Tunang tak suka perempuan make up..janji kemas simple sudah..

“hehehehe..sowi ler sayang Iera da g pon..so sayang redha je ye…hehehehe”

Ape lgi..menjeling n menggeleng je r dia..huhuhuhu..aku dapt sijil..belajar dgn make up artist u..Eyra RiZal..kebetulan de promosi..klu tak beratus kot.. hasilnya..

berubah..aku make up sendiri..argh!!! tgn ku..xpandai btul!!!


sempat berbuka dgn Mak n En Tunang..

Bulan pose bnda yang mencabar kne turun site..wow mmg besh r..BOSAN!!!
Akhirnya aku buat keputusan DOK OFFICE! Aku rela wat keja yang melambat kat ofc tu dari keluar mengadap muka budak2 yang ske buli aku. Mencik!!

Mase pose makanan yang x boleh tinggal
Mutabak wak nan (ni bulan pose je ade beb)
Roti jala (tahun ni br aku hri2 mengidam bnda ni)
Roti John murni (tiap3 thn beli..hr biase ade..tapi jarang layan..bile pose wajib ade)
Kuih telor (puding caramel)

from Google

Benda paling terkilan tak dapat berbuka dengan budak x-ILP & x-BMI…sebb semua bz..
Besh dpt berbuka dgn x-SMKSB..meriah btl..tp perempuan bape kerat jer..

Totally sepanjang pose ni..aku berbuka kat umh je..tp mmg seronok dari bebuka dekat luar.
Nak solat senang..tak yah cari makan susah3. Aku da la x suka sesak2 ni. Tiba-tiba boleh jadi berpinar kepala ni…hahahhahaha.

Time orang bz2 cari baju raye..aku??? hehehe berangan je kat umh..sbb aku xde mood langsung. Entah r..ye r..aku raye kat KL je kot. Bukan g mne2. Kawan pon tak ramai. Beraye de dengan bj yang ade. Tak kuasa den..

Dalam bulan yang baik ni nenek aku (belah ayah - Kelantan) meninggal..da nk hujung pose. Kalau beberapa tahun dulu nenek aku (belah mak – Melaka) meninggal awal pose. Untungkan..aku pon berdoa aku meninggal bulan pose..amin..

Sekarang ssh betul nak dapat kad raye kan..sms je..dulu melambak2..sampai skrg aku simpan..
Hehe tahun ni gempak cikit..sbb aku send kad raye pada seseorang
adalah hantar kad raye pada seseorang..

masa dulu..(masa aku muda remaja)
dia selalu gak hantar aku kad..
TAPI!!!! aku lak BZ..maklum r student lagi..
balik umah pon 2,3 hai sebelum raye..
kat asrama..
wat lab r
assgmnt r
test r..
tak terpikir pon kad raye..

so sekarang aku da keja..walaupon xde r kaye..
tapi dapat juga aku beli kad raye giant ni..dengan duit raye skali..
tuk balas kad tahun2 sebelumnya..

agak3 sape la orang tu ye?...
biar r rahsia..huhuhuhu

memang beso..ni 1st time aku hantar n aku pggang beso macam ni..

p/s: tgk..aku da ade watermark sendiri. Cumelkan? Huhuhuhu..

last2 minute baru nak send. Nasib sempat sampai b4 raye..

jangan kate hantar..beli n tulis pon last minute..hehehee..
last day pose aku kat Sg.Besi lagi..masa ni da cuti (1st day cuti)..
aku teman mama g giant..g pasar..seronok..
sempat lagi mengusik..

“tahun dpn ko dtg sini kne bli pempes baby..botol..susu”

“ishk mama ni..lmbat lagi r..thn dpn? Cpt sgat laaa”

Hahahahahahaha

Balik terbongkang!

Kunun nak masak awal..

Kul 4 baru masak tuk berbuka.

Malam nya selepas berbuka..semua angkat2 barang.

G Semenyih..wah macam balik kampong lak…maklum r orang xde kampong.
Malam ni r baru masak rendang..
Ketupat..eh..nasi impit..
lemang..beli..hheheheh
masak lodeh..yummmm

sume setel kul 2..hehehehehhe..

bosankan jadi aku.
Huhuhuhuhu..

Masa pose ni r aku cari barang konvo..bukan barang raye..
Kasut..tak nak tayang sekarang..ngeeee

Oh ya..masa bln pose ni juga aku dapat bungkusan ajaib..jeng..jeng..jeng
Hadiah baju raye dari Cik Zetty..tanpa kain..cis!

Tipu ok! Sebenarnya aku mintak tolong cik Zetty jahitkan..see


Da la aku minx tolong dia..lps tu aku lak dapat give..ptt aku bg dia give..




Baekkan dia..

Tq zetty..
Hehee da terkantoi lak baju konvo aku..

Monday, September 13, 2010

Gambar Raye..


cumel x kami???
huhuhuhu..
ok nnt update lagi..ngantuk sudah...

Saturday, September 11, 2010

aku bercerita lg..

salam sume..
Aku bercerita lagi.
Td da upload tp br cite cikit.
Kononnya nk wt keje kn.
Tp sebnrnya..
TIDO!!

hehehehe

ala jap je..
Tgh hrnya aku tlg mama msak.
Sedap..daging kicap, sayur cmpur, ayam goreng rempah.
Yummmy..
Ns impit, rendang n lodeh da hbs smlm lg..

Bercerita psl pg td.
Bgn2 bsuh muka mama da wt air.
Aku? Tukang hbskn je hahaha
yg len tdo lg.
Mama abh yg ade kt bwh.
Lupe..kte org rye kt cni dgn kucing2 skali bw.
Mula2 smp kucing2 ni mcm jakun.
Ye r tempt br.
Si baby dlm kete da terkencing2 sbb takot.
Lilo mengiau je dlm bekas yg kte org bw.

Ok smbg blk cte pg td.
Da minum2 tgk mne lg seko kucing ni?
Cr pnya cr da kt luar.
Argh! Da r msuk kwsan umh org.
Kte org pggl wt xreti je pns btl.
Nk xnk aku lak yg kne pnjt pgr umh org..
Shyy..jgn bgt org ye..

Dpt jg tgkap baby.
Nsb dia xlari.
Nk pnjat blk msuk umh
aku tersagat paku..
Kat bontot..waaaa
malu..koyak bj tdo merah aku.
Mama gelak je. Ishk!
Nt suh mama bli bj br..he2.

Benda yg xbesh
abah sakit je.
Risau tgk abah.
Dia ckp nenek pggl blk kg.
Sedangkn nenek da xde.
Aku blm bersedia utk itu.
:'(
xnk pk lg.

Alhamdulillah..
This raye de duit kit
so aku dpt bg duit rye kt adk2 n mama abah.
Aku nk try cr kje len
cr pengalmn br.
N gaji yg up cikit..
Blh r bg mama bbh duit lbh.

Aku pn blh r bli moto sendri.
Lps 2 nk wt modal jual hp
amacam ok x?

Tuesday, September 7, 2010

salam aidilfitri



Selamat Hari Raya untuk semua..
Tq to all yang suh amek kad raye..

Tapi aku tak de mood..aku minta maaf sangat2

Raya hanya raya..

Aku tak beli ape pon..

biar la..cite aku je yang tau..

yang penting pose aku penuh...(hope sgt..hehehehe)

Jalan bebaik..jangan ske sgt..nnt duka..