Showing posts with label Movie. Show all posts
Showing posts with label Movie. Show all posts

Saturday, May 19, 2012

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Hye semua…

Kembali lagi aku ke udara..
*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan..
Muka bahagia dukung baby..=D




Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha
Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P

bukti2 huhuhu



perot2..hehehe baby pon ikot g date..



sebelum masuk, sempat lagi main game dulu huhuhu



makan tengah malam..weeeeeeeeeee


Masuk wayang 4 Mei, kuar wayang 5 Mei..ishk2..terus wish..
"Happpy Anniversary my Ex-boyfriend"
=p

Friday, February 17, 2012

1st Dating!! yeaH


nanti cerita..
bubye
=D

Friday, June 17, 2011

Cerita berperingkat (1) - KAMILAH GENGSTER!

Hye semua
Aku kembali lagi..
Kali ni nak bercerita sesambung lak.
Nak cerita bnyak ni..


(dengan tangan di bahu & mata ke atas..huhu)

Kalau ade sape2 yang tgk list aku..
1st skali nak update koje..tu mmg da buat tp keje mne pernah hbs.
2ndly aku nak buat edit blog kan? Tapi haram!
Da la header aku buang..huhuhuhuduh!
Otak tengah pening mmg mcam tu..argh!

Tapi tak pe dapat gak realize tensen sebab meng'gengster' di Cheras..
eh kang de yang cari aku lak..
xde2 aku g tgk KL-GENGSTER terbaik la..

1st masa mula2 ditayangkan 9 June..kononnya hari weekday ni takde orang. Aku hubby & Alie+ kwn dia sampai sejam awal untuk bli tiket kul 9.30 mlm. Tapi SOLD! sol sol sol..ayat maharajalawak Aduh! Bengang je..
Tak mau kejadian ini berulang..da alang2 beratur..aku trus bli untuk mlm esknya. So next day aku dtg ngam2 untuk menonton je..

TERBAEK! Love Malek n kamu abgLong Dil hahahahaha


KL Gengster
kami yg gengster huhuhu (alie, hakim, popopoi & iya..aku la tu)


DSC04262
Proof

DSC04248
Iya cyg Popopoi! mmmuah...


nnt aku cerita 4th list aku ye..huhuhu

ape ye? ha ke majlis Hasfarisi..tgguuuuuu

Wednesday, March 30, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa | 5 star

Update !! huhuhu

Hye semua..

Lame da rasanya tak berblog. Well da tak keje sekarang dok umh je. umh pon tak de internet huhuhuhu..tggu rezeki lebih kit pasang teros Unifi*wah!beragah..ahhahaha

tapi betol r broadband x puas la..dapat streamyx pon da kire bagus..

ok2 now nk cerita last cerita yang aku da tgk last2 week huhuhu*da lame tu tp br nk cerita

cerita ni..


sape da tengok?? besh wooooo

ade 1 dialog ni..

"sudahlah muka hodoh. mulut pula berbau"

hahahahahhaah ayat pertama yang buat 1 panggung ketawa.

semua pelakon besh x kira la lanun, org baik, org kampung, semua real..

ni gambar OTW ke Mines..Da agak lambat r sebab jem!! huaaaaaa


kate da lambat..tapi sempat lagi posing..ishk!


kunun2 macam bergambar dengan hero r ni..huhuhuhu


budak ni da tengok 2 kali tau..ishk..10 kali tengok pon tak pe dia ckap..

Ha pada sape2 yang belum tengok cerita ni..silang ke panggung or kalau da habis sila tunggu VCD ok! Rugi beb tak tengok..

Ha lupa..ni cerita sejarah tau. Sedikit sebanyak korang akan tau pasal sejarah..macam aku..
Puas la aku pk Merong ni dari cerita sejarah mana..rupanya dari sejarah Kedah *Langkasuka atau kemudiannya dikenali sebagai Kedah Tua

Teror tak aku? semangat aku mencari info..huhuhu
Kalau cerita sejarah macam ni..wah mudah je masuk otak aku..terbaek la..

sinopsis..

Sunday, June 13, 2010

SaBtU MaSa UnTuK E.N.J.O.Y

Hahahaahahahah

Enjoy r sangat..

tapi memang enjoy pon..

1st hari ni aku dapat masakkan si bucuk ku..*kecoh btul! masak nasi goreng jerk

aLalalala masakan jugakkan..

dapat jugak dia rasa masakan aku yang di katakan biase ni..hahahahahahaha

bukan senang tau..nak nangis aku kat dapur takot xsedap..*nages je kerjanya

sayang ku datang dalam kul 12 mcm tu..

aku da siap sume kemas umah n bersiap untuk keluar..

ceh3 makan reramai dengan adik2..

siap tanya tu.."sayang sedap x? masin ker? pahit? xcukup rasa? x manis?"
jawapan dia "biase je.."

la tu jer? agak sedeh r..*poyo2

langsung xsedeyh..janji perot aku kenyang..hahahahaha

save budget..kuar xyah mam kan sayang..huhuhuhu

---habis cite kat umah---

"sayang nk g mne ni?"

"entah..tapi kalau nak try tempat baru g JJ cHeras tu r.." aku jwb

"abg ikot jer" tu r sayang aku ikot je bontot aku..susah nak cakap 'tak'

ceh3 kete wira milik kami meluncur macam papan peluncur tapi lagi laju r..ke JJ baru yang x berapa nak baru..

sampai-sampai je trus beli 4 tiket..
untok 2 orang
untok 2 cerita

muka bahagia dapat juga tengok wayang

tamaknye dua cite skali tengok..hahahaha peduli pe..


EnJoy r TeNgOk MacaM nI..

terkeKeK-KeKeK aKu TeNgOk..

SaYaNg AKu LaYaN je..

A-TeaM memAnG X RuGi TeNgOk AshIk GeLak Je AKu..No Plan B..

ThE KaRate KiD JalaN CiTe LamBat Kit..taPi MeManG BeSt..AcT bUkAn PaSaL KaRate..taPi PasaL KuNg Fu..TaPi TaJuk KaraTe?..xKiSah R layanzzzzz

Ok TiMe BaLik SeKaRaNg.. P MaKan MalaM Lak.. Yer..

nape muka terkejut ni sayang..huhuhuhu..agak comel aku di situ


da SamPai Umah da..huhuhuhuhu

amacam mata ku? amat seksi hahahahaha*sila muntah banyak2

Tuesday, March 9, 2010

This is story Girl Name Are-gya..

Early morning she wake up..
Knock knock
On the door

Tu lyric lagu LUCKY..
But I’m not LUCKY..
I’m ARE-GYA

EHMM pe yg aku nk citer ek??
Sabtu baru-baru ni aku & cyg ku g mines..
Ehmm xtau nk wat per so g r tgk wayang..
Citer pon mcm xmenarik
Cyg ku tlh mencadangkan citer ni..


Sedikit synopsis pasal citer ni..
It's the 21st century, but the gods of Mount Olympus and assorted monsters have walked out of the pages of high school student Percy Jackson's Greek mythology texts and into his life. And they're not happy: Zeus' lightning bolt has been stolen, and Percy is the prime suspect. Even more troubling is the sudden disappearance of Percy's mother. As Percy finds himself caught between angry and battling gods, he and his friends embark on a cross-country adventure to catch the true lightning thief, save Percy's mom, and unravel a mystery more powerful than the gods themselves.

Citer ni da lme rsnya di tayangkan cume aku n c bucuk ni jer br tgk..

Besh r..
Aku ske time Percy Jackson dok dlm air..
Ptt r dia blh dok dlm air lame2 sbb dia ank dewa air huhuhu
Sungguh ku kagum..
Mula2 tu dia xcaya..dia slalu ckp dia sakit n kne makan ubat..
Citer ni mmg adventure n kelakar..nk2 pelindung dia tu seorg..or seekor?
Aku tau kategori pe
Sbb dia separuh kambing+manusia (ape tah name pggilan dia)
Mmg kelakar..

Sejak hr ni..aku dah de idea br..