Showing posts with label ehmmm. Show all posts
Showing posts with label ehmmm. Show all posts

Wednesday, January 19, 2011

Menguji Kesabaran betul!



Kenapa la GooGle ni??

ke laptop aku prob?

aku tak faham!!

tiap kali aku nak follow blog someOne mesti keluar ni,



argh!!!



ade sape2 boleh TOLONG???

Monday, October 11, 2010

aku kawan kau, aku juga perempuan

masa aku tulis entry ni..aku dalam mood kesedihan..

sangat sedih..



kawan-kawan,

kita PEREMPUAN..

kita BAKAL ISTERI..

kita BAKAL IBU..


JANGAN HANCURKAN KEBAHAGIAN ORANG..
JANGAN REBUT COUPLE ORANG..
JANGAN RELAKAN DIRI JADI COUPLE SIMPANAN "KEKASIH GELAP"..
JANGAN HANCURKAN RUMAH TANGGA ORANG..
JANGAN RAMPAS LAKI ORANG..

kawan-kawan..

kita memang takkan tahu siapa jodoh kita..
mungkin kita yang pertama..
mungkin kita yang kedua..
mungkin kita diduakan..

tapi kawan-kawan..

jangan la pula kamu jolok sarang tebuan,
dengan berkawan dengan lelaki yang sememangnya SUAMI ORANG..
lelaki yang sememangnya KEPUNYAAN SESEORANG..

kawan-kawan..

kamu ade hak nak dengar rintihan mereka*lelaki
dengar pasal cerita rumah tangga mereka..
hanya sekadar mendengar.

tapi..

kamu TAK LAYAK MASUK CAMPUR
kamu TAK LAYAK NAK JADI HAKIM!

kawan-kawan..

kamu PEREMPUAN..
kamu ANAK PEREMPUAN..
kamu PUNYA AYAH...
adakah kamu tak dapat menyelami PERASAAN IBU kamu?
bagaimana mereka*IBU apabila di duakan?

kamu bakal ISTERI..
bagaimana kalau KAMU DI DUAKAN?
sedangkan masa ber'couple',
pasangan curang da buat kamu stress..
pasangan de kerja dengan PEREMPUAN LAIN da jealous,
call 10minit sekali..

BEGITU JUGA HATI ISTERI LELAKI YANG KAMU BERSAMA ITU!
fikir la anak2nya..
mereka mahu membesar dengan baik..
berIBU & berBAPA..

seperti keluarga kamu..

Friday, October 8, 2010

Betul ke Sejarah kita?

Semalam kununnya next entry aku pasal konvo.

TAPI

macam2 pulak nak pk

edit pic..

b4 edit, transfer dulu..

MALAS LA PULOK..

NANTI2 YE..

tengah rest2..adik aku*Syamin & Azlie
tunjukkan aku 1 blog yang buat aku rasa macam entah..
baru sekarang aku terfikir benda tu..

KENAPA BARU SEKARANG??

aku nak ajak korang berfikir sejenak..

waktu kita kat sekolah dulu kita ade belajarkan..
Zaman2 batu..Paleolitik Meseolitik Neolitik *aku da x ingat susunan

betulkan?

kata cikgu zaman batu awal..bumi ni dilitupi ais..
daratan sume bergabung..

kita dia ajar..manusia zaman tu xde pkaian lebih kurang macam ni..


kalau kite tengok cerita pon orang zaman batu di gambarkan tidak boleh bercakap dengan betul..hanya tau "hu ak hu ak hu ak"

orang zaman ni baru try hidupkan api pkai batu

pergi zaman berikutnya zaman batu pertengahan..
dikatakan manusia masa tu baru tau bercucuk tanam
dan begitulah zaman seterusnya..manusia mula maju..

TAPI...

Seperti mana kita ketahui Al-Quran telah memberitahu bahawa NABI ADAM A.S adalah manusia PERTAMA yang di turunkan ke bumi..TAK MUNGKIN NABI ADAM DITURUNKAN SEPERTI YANG DI GAMBARKAN..


di gambarkan manusia zaman itu tak tau ape2..

TAPI SEDARKAH KITA..

NABI ADAM A.S telah MEMBINA MASJID AL-AQSA...

ehmmmmm
fikirkan...kalau korang ke sini korang akan terkejut..

Sunday, October 3, 2010

hai la badan...

ehmmm

tiba2 mengeluh...

hari yang di tunggu da nak tiba..

hari aper?

hari Khamis..

ade aper?

ni...












kunun nk












tapi







jugak



camner????



tak pe..


yang penting




bahagia jd diri sendiri..

"happy mind make happy face" oyey!!!

Saturday, August 28, 2010

Aku mau bunuh diri!

giloskan?

cepat2 r tobat AreGya oi! Da banyak ke pahala ha!!

hehehehe xde r konon je tu..

cmni..

aku ade r manusia yang obses dgn kurus..

nak jog...malas

nak tahan makan..mau aku lemau je

so aku amek jalan pintas..amek benda ni..



murah pon murah..

da makan..cewah aku xrasa lapo lgsung..
sampai de masa aku da rasa nk muntah tgk nasi..
2,3 hari dok x tido..yg heran esknya keje sikit pon x mengantok.
makin lame aku kejang tangan
kaki berjalan macam x pijak bumi..

tak boleh jadi ni..kena STOP!
aku kena kuat!

da 2,3 stop still ade effect
tiba2 aku terbaca ni...

ada seorang budak perempuan yang meninggal dunia akibat kerosakan hati yang teruk. Umur baru je 20-an. Sebelum meninggal dunia dia telah dirawat di hospital temerloh. Pihak hospital telah bertanya kemungkinan dia ada mengambil apa-apa ubat sebelumnya. Ibunya mengatakan dia ada mengambil ubat Lami/Lasmi untuk menguruskan badan. Pihak hospital menjalankan kajian ubat ini mengandungi racun yang boleh merosakkan sistem tubuh kita.
Difahamkan produk ini adalah produk tradisional berasal dari Indonesia. Ubat ni takde pulak nombor pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia dan tak de hologram Meditag.
Cerita di atas adalah sebagaimana yang diceritakan oleh staff terbabit. Saya belum dapat kepastian secara rasmi mengenai isi kandungan ubat terbabit atau statusnya dalam pasaran. Tapi saya tengok di pekan sehari.. berlambak2 orang jual ubat ni. Apa2 pun kita perlulah berhati-hati. Dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi anda. Pastikan ubat berdaftar baru beli...info from here
huh! rasa macam da mati!
aku tak tau r betul ke tak..tp effect pelik2 yang badan aku xboleh trima..
de member aku sorang ni makan tp dia xde masalah plak 2 minggu je da kurus..cantik lak tu..
tp siyes aku da xsggup biar r aku gemok macam ni asal aku x sakit. kalau aku kurus pon biar sebab aku bz.

en.tunang berkata"dah lepas ni jangan nak mengada2 amek macam2. abg bukan nak sayang kurus macam lidi. macam ni pon da ok! just maintain je. perut tu jaga!"

kan da kena marah..

notakakiku: perut oh perut sila r turun! huduh tul