Showing posts with label BesdayTime. Show all posts
Showing posts with label BesdayTime. Show all posts

Tuesday, January 20, 2015

Hello January babies..

Hyes..
Banyak tu hye nye kui3

Masuk je tahun baru, dalam family, akulah yang paling tua.
Masuk je tahun baru sape je nak ingat besday aku..

yolah semuanya bz dengan nak masuk sekolah
yuranlah gajilah ape kejadah semua

so bab2 kena ragging time besday, aku selalu terlepas
yeah! dalam2 yeah pon mesti akan terasakan..
maklom le aku makhluk yang paling kuat touchingnya (sejak azali begini)

this year saje aku sorok besday aku dari fb..
+ memang saje nak tengok sape ingat
+ macam tak berapa nak penting la
+ besday aku takde benda yang best pon
+ seram da tua 1 step lg 3 series beb

hahahaha..

jealous gak sebenonya tengok ade orang setiap tahun diraikan..
da tua dah pon. dah terlambat nak rai2. ye dok? kalau budak2 tu ye juga.
So doakan saya yang baik2 ye.. untuk kamu juga.

di kesempatan yang ade ni aku nak wish happy besday buat korang2 yang same bulan kelahiran dengan beta..


1 Jan - ibu mertua ku, Kawan kelas Linda Dabom
7 Jan - adik ipar saye Nadiah
8 Jan - Zahara kawan sepengawas =p
9 Jan - Kakak sepejabat dulu (anekabena), Kawan kelas Huda
11 Jan - Incik Wan member BMI, ML & ibu Laila
16 Jan - Duraziela (bestie)
22 Jan - MisLeha (teman sekatil huhuhu)

^
^
ni antara besday yang masih melekat dalam hotak. kot next year sel-sel otak aku krang berhubung tak teringat besday korang maafkan saya..


Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, August 6, 2012

August sudah muncul

Hye semua
Sedar tak sedar kita dah berada di bulan 8
Bulan kemerdekaan
Ramadhan pun dah tengah
Sangat pantas masa berlalu..

Alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk meneruskan ibadah puasa ku..
Dan masih di beri kekuatan walaupun dah di hujung-hujung

Dengan peluang yang ada,
Aku dengan sepantas mungkin mengupdate blog
Mengemas & buat ape yang aku rasa aku nak buat
*macam hari esok dah takde je =') mane la tahu kan

Okes
1st aku nak review balik tentang kehamilan aku ni
Cerita aku bermula di sini
Kemudiannya bersambung dengan ni
Sepanjang 3, 4 bulan pertama aku memang sangat lemah
Sampai tak mampu nak pergi kerja*1 bulan kot
Dari 80kg, berat aku tinggal 76kg gara-gara sickness yang teruk*lembek betul!
Aku pernah kena masuk air sebab tekanan darah terlalu rendah*mujur tak kena tahan hospital
macam aku pernah bercerita kat sini
dan masa tu aku betul-betul jadi orang lain hehehehee..

mana tak nya..
makan tak lalu
semua bau rasa pelik
jadi manusia yang sangat sensitive dengan bau
jangan kata makan, bau sabun pon aku berkira sampai aku suruh en.suami beli sabun lain.
Ada juga masa yang aku tak suka bau en.suami hehehehe~

Aku juga jadi sangat pasif, rasa nak tido je
Keluar memang tak mau
Sekeras kerasnya aku menolak kalau en.suami ajak keluar

Bila dah melepasi 3 bulan, baru lah aku cuba-cuba untuk keluar..
Mula-mula sekali aktiviti aku adalah ikot en.suami tgk wayang

Ok la masa tu sebab tak keluar lama pon sekejap je..
Tengok wayang, makan n balik

Bila dah kuat cikit, mulalah aktiviti aku merayau sampai tak ingat dunia..
Pergi Weeding
Pergi melawat orang pantang
Pergi check up pon da boleh bawa motor

weeeeeeee~


Pada permulaan check up, semuanya ok but bila dah masuk kali kedua aku dah ada masalah tekanan darah ayooo susah gak nk maintain 2 kali jatuh..nasib lepas dari tu tekanan darah aku naik & kembali stabil. Time pregnant ni juga aku kena cagu.. Tak pernah-pernah seumur hidup aku kena cagu..atoi ai! Kalau terlanggar cikit rasa nak meraung. Pkai seliper pon jadi tak betul. Apatah lagi nak ber jalan. Lama juga la kena. Tapi Alhamdulillah OK juga akhirnya.

Start bulan 4 @ 5, aku & en.suami dah mula beli kepeluan baby ..macam tak caye je ade baby, padahal perut makin naik huhuhuhuu~

Ade yang kami beli dari internet, ade juga yang beli sendiri
Korang boleh tengok link ni ok

Membeli belah Online
Info mom2b



ini baru cikit banyak lagi link yang korang boleh lawati kalau korang rajin mencari
untuk barang keperluan boleh tengok ni


sepanjang aku pregnant aku tak de masalah kaki bengkak..
sampailah di minggu terakhir ni barulah nampak bengkaknya. itu pon sikit.

bermula hujang bulan may sehinggalah sekarang aku ligat berjalan..hehehehehe
sampai dah masuk bulan puasa pon berjalan juga..ayooo
buktinya..kat sini, sini, dan sini
ada orang kata banyak berjalan senang bersalin.. yeke?
entah..

itu je kot cerita aku..
beg dah siap lame dah dari bulan 6 sudah aku..eh bukan aku..en.suami yang kemas dan sumbatkan dalam kereta.
buku merah pon dia yang masukkan dalam handbag aku..
sangat prihatinkan suami saye...

Ape-ape pon doakan yang terbaik untuk aku & baby..
Patutnya due 6 Aug, tapi still belum ada tanda-tanda..
Abah aku cakap baby kuar same dengan besday dia nanti hehehe..
ye la kot..

en.suami frust sebab baby tak nak kuar lagi hohohohoho..
tak pe la.. yang penting bulan August insyaallah kalian berdua akan naik pangkat
sorang jadi AYAH sorang lagi jadi ATOK

Hari peristiwa di bulan August
4 August - En. suami besday
9 August - Abah besday
14 August - Anniversary Mama & Abah

baby lak bile ye? huhuhuhu

Wednesday, August 1, 2012

Minggu-minggu terakhir (Akhir)

Hye semua..
Sihat? Ade yang dah kantoi puasa?
Ishk2..
Kalau perempuan tu standart la..
TAPI kalau LELAKI…
Tak tau le..mungkin xsihat kot..
*positif2

Hehehehehe

Okes aku bercerita lagi.
Sementara aku ada masa & ruang untuk bercerita
Samada ada orang nak baca or tidak,
Tu belakang kire hehe yang pnting aku menulis sebab aku suka..

Macam aku menulis diary dulu..huhuhu
Start dari darjah 6 lagi aku menulis
Bahasa aku still sama macam ni..
Tak reti le nak puitis2

Habis membebel..

Start July, kandungan aku pon masuklah 9 bulan..
Awal July, aku sempat mendarat di majlis kawen Nizam







Haaaa~

Betapa meriahnya bila kawan-kawan berkumpul..
Cuma aku agak terkilan tak dapat snap dengan pengantin..letih sngat sebab baru balik dari Pahang
Yang penting aku dapat snap pic pengantin =)



Start bulan ni juga aku dah kena check up TIAP-TIAP minggu..
Maknanya dalam seminggu adalah 1 hari yang aku xwujud kat office

“Sowi ye bos..tp saya da minta kebenarankan? Hehehe”

Next week nya..
Snap2 gambo with En suami aka Ayah to be
Saje-saje nak snap buat kenangan..
Nanti baby boleh tengok..

“sayang..ni lah gambo ibu masa sayang duduk dalam perot ibu. Setiap hari setiap masa tau ibu dengan sayang. Ayah pon slalu dengan ibu.”



Tukang snap kompom r budak ni.. mekaceh ye =D


This week, pada tanggal 13 July merupakan tarikh istimewa untuk..
Angah (adik aku) & Liana

Yelah..hari ni besday dorang kot..huhuhu

Next week nya pula snap2 lagi dengan kawan2
So sweet.. huhuhu sila perhatikan..ada 2 mak buyung di sini



Pada tanggal 21 July bersamaan 1 Ramadhan
Seluruh umat Islam menunaikan ibadah Puasa
Pada tarikh ni juga genaplah umur kawan aku yang ke ? hehehehe~

Cikgu Abidah..


Ramadhan ni juga merupakan 1st time aku berpuasa berdua *1 badan 2 nyawa =)
1st puasa da merayau sampai ke Low Yat..
Bila cakap nak keluar je amboi yang dalam bergerak riang..
Dulu punya la susah nak nak keluar
Asal keluar je nak muntah la malas la berat je..
Sekarang..laju je
Dak ayah pon same ashik nak keluar je ishk..
Dia yang kena pembawakan budak hahahahah

Setakat hari ni aku dah selamat puasa 12 hari
Alhamdulillah..kuat anak ibu
Semakin hujung ni..semakin aku rajin lak nak masak2 bagai..
Heran2..hope ianya berterusan
Seronok tau dapat masak sendiri time puasa ni..
Save budget

Saturday, May 19, 2012

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Hye semua…

Kembali lagi aku ke udara..
*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan..
Muka bahagia dukung baby..=D




Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha
Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P

bukti2 huhuhu



perot2..hehehe baby pon ikot g date..



sebelum masuk, sempat lagi main game dulu huhuhu



makan tengah malam..weeeeeeeeeee


Masuk wayang 4 Mei, kuar wayang 5 Mei..ishk2..terus wish..
"Happpy Anniversary my Ex-boyfriend"
=p

Sunday, January 8, 2012

Selamat Ulang Tahun AreGya



Alhamdulillah..
Aku masih di sini..
Masih bernyawa..
Tahun lepas berdua..
Tahun ni bertiga..Insyaallah.. =)
Amin..

Thursday, August 4, 2011

Selamat Hari Lahir Sayang

hye semua..
hari ni da 4 hari kita berpuase kan?
26 hari lagi raye!!*sengal!!!

hari ni juga hari lahir Popopoi =D

hehehe pic semalam. Sangat COmey!

wah sayang da beso!*bahasa len da tua huhuhu

ucapan daripada Madam Doraemon:

Sayang..
semoga thn ni sayang dapat ape yang sayang hajati.
Thanks jadi pelengkap hidup Ira.
Sorry ye sayang sebab lum dapat jadi Ayah =( *sila berhajat benda len dulu tahun ni
Hadiah..Hadiah 2 bulan lepas yang Ira beli masa nek gaji tu OK kan?*huhuhuu
Ape2 pon sayang semoga Allah merahmati hidup kita dunia & akhirat. Aminnn


p/s: xpandai bermadah dah..ngeeeee


Love

Monday, January 10, 2011

Terima Kasih kepada Semua..























mengikut turutan di facebook.. mekaceh ek..

wish cepat dapat baby..huhuhu nak kembar..cute..

yang lain..

Adik2 aku da wish by sms kul 2 pagi..*masa tu aku da tido hahahahaha

Suami aku bukan orang yang pertama wish..dia wish after bangun subuh..ceh2 aku wat2 merajuk..then dia cakap

"abg x lupa r..sayang tu tido awal sgt"

ngahahahahah..xjd nk majuk..sebab da tergelak dulu..

Hadiah???
Kain batik..Waaaaaa dia da suh aku jd perempuan sejati..ngeee
tu r ashik pkai seluar je..hahahah TQ bucuk..

Aku terkejut msg ni..

"hepi besday along.."

dia still ingat..thanks to him =)

lbih kurang 9 pagi kot..syida,wani & kawan2 bmi*aku lupa name sape lagi dorang nyanyikan tuk aku..masa tu dorang dalam bus nak g kemping..terharu siot!! nsib x nangis..

"kawan2 thanks!!!"

Ana Mansor kwan baru tapi macam da lame knl rupa pon de iras Abid wish aku kul 10 pg ngee

Da siap b.fast g umh mama b4 keluar meronggeng

Sampai umah..abah + Mama wish..heheheh

de sorang rakan blogger aku yang wish..FARIZA..thanks alot kt kamu..thanks merayau n slalu je kumen cni =)

wah aku dpt naik & bawa moto beso abah...da mcm bawa moto polis dah..
round2 Perumahan..*nampak sangat jakun!! tapi mmg pon 200 cc tu..




oH Lupe..semperna Birthday ni aku da pakai 1 tudung yang x pernah aku pakai..sgt ajaib bg aku..hahahahahah..


huhuhuhuduh x?? Ah! lantak r..yang pnting aku CUMEL SGT!!! ade yang nk muntah?? ayok..aku xtau..ahhahahahah..

Hari ni kuar nek cruise mewah..


Sgat ceria..(syamin, mak, fatin, hubby+aku). klu anda percaya itu cruise mmg anda menghargai gambar aku..ngeeeee =D

Msg di akhir2 sekitar 11 ++ mlm Zetty & Mama Linda

LASTLY..Falah n Sha@Mek wish tuk aku..Sha lwat 3 minit..ahhahahah
opss Falah bukan antara yang terakhir..dia wish dlm petang..call OK!..sowi Falah

Ape2 pon thanks to all..

Sayang semua..aku da tua..huhuhu tp still mcm ni cute n notty..ngahahahaha*pasan2!!