Posts

Showing posts with the label BesdayTime

Hello January babies..

Image
Hyes..
Banyak tu hye nye kui3

Masuk je tahun baru, dalam family, akulah yang paling tua.
Masuk je tahun baru sape je nak ingat besday aku..

yolah semuanya bz dengan nak masuk sekolah
yuranlah gajilah ape kejadah semua

so bab2 kena ragging time besday, aku selalu terlepas
yeah! dalam2 yeah pon mesti akan terasakan..
maklom le aku makhluk yang paling kuat touchingnya (sejak azali begini)

this year saje aku sorok besday aku dari fb..
+ memang saje nak tengok sape ingat
+ macam tak berapa nak penting la
+ besday aku takde benda yang best pon
+ seram da tua 1 step lg 3 series beb

hahahaha..

jealous gak sebenonya tengok ade orang setiap tahun diraikan..
da tua dah pon. dah terlambat nak rai2. ye dok? kalau budak2 tu ye juga.
So doakan saya yang baik2 ye.. untuk kamu juga.

di kesempatan yang ade ni aku nak wish happy besday buat korang2 yang same bulan kelahiran dengan beta..


1 Jan - ibu mertua ku, Kawan kelas Linda Dabom 7 Jan - adik ipar saye Nadiah 8 Jan - Zahara kawan sepengawas =p 9 Jan…

Salam AidilFitri

Image
Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..



sebenarnya aku ade je kat fb sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okeyokey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat &am…

August sudah muncul

Image
Hye semua
Sedar tak sedar kita dah berada di bulan 8
Bulan kemerdekaan
Ramadhan pun dah tengah
Sangat pantas masa berlalu..

Alhamdulillah aku masih diberi peluang untuk meneruskan ibadah puasa ku..
Dan masih di beri kekuatan walaupun dah di hujung-hujung

Dengan peluang yang ada,
Aku dengan sepantas mungkin mengupdate blog
Mengemas & buat ape yang aku rasa aku nak buat
*macam hari esok dah takde je =') mane la tahu kan

Okes
1st aku nak review balik tentang kehamilan aku ni
Cerita aku bermula di sini
Kemudiannya bersambung dengan ni
Sepanjang 3, 4 bulan pertama aku memang sangat lemah
Sampai tak mampu nak pergi kerja*1 bulan kot
Dari 80kg, berat aku tinggal 76kg gara-gara sickness yang teruk*lembek betul!
Aku pernah kena masuk air sebab tekanan darah terlalu rendah*mujur tak kena tahan hospital
macam aku pernah bercerita kat sini
dan masa tu aku betul-betul jadi orang lain hehehehee..

mana tak nya..
makan tak lalu
semua bau rasa pelik
jadi manusia yang sangat sensitive dengan bau
jangan kata makan, bau…

Minggu-minggu terakhir (Akhir)

Image
Hye semua..
Sihat? Ade yang dah kantoi puasa?
Ishk2..
Kalau perempuan tu standart la..
TAPI kalau LELAKI…
Tak tau le..mungkin xsihat kot..*positif2

Hehehehehe

Okes aku bercerita lagi.
Sementara aku ada masa & ruang untuk bercerita
Samada ada orang nak baca or tidak,
Tu belakang kire hehe yang pnting aku menulis sebab aku suka..

Macam aku menulis diary dulu..huhuhu
Start dari darjah 6 lagi aku menulis
Bahasa aku still sama macam ni..
Tak reti le nak puitis2

Habis membebel..

Start July, kandungan aku pon masuklah 9 bulan..
Awal July, aku sempat mendarat di majlis kawen Nizam







Haaaa~

Betapa meriahnya bila kawan-kawan berkumpul..
Cuma aku agak terkilan tak dapat snap dengan pengantin..letih sngat sebab baru balik dari Pahang
Yang penting aku dapat snap pic pengantin =)



Start bulan ni juga aku dah kena check up TIAP-TIAP minggu..
Maknanya dalam seminggu adalah 1 hari yang aku xwujud kat office

“Sowi ye bos..tp saya da minta kebenarankan? Hehehe”

Next week nya..
Snap2 gambo with En suami aka Ayah to be
Saje-saje n…

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Image
Hye semua…
Kembali lagi aku ke udara..*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan.. Muka bahagia dukung baby..=D



Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P
bukti2 huhuhu


perot2..heheh…

Selamat Ulang Tahun AreGya

Image
Alhamdulillah..
Aku masih di sini..
Masih bernyawa..
Tahun lepas berdua..
Tahun ni bertiga..Insyaallah.. =)
Amin..

Selamat Hari Lahir Sayang

Image
hye semua..
hari ni da 4 hari kita berpuase kan?
26 hari lagi raye!!*sengal!!!

hari ni juga hari lahir Popopoi =D

hehehe pic semalam. Sangat COmey!
wah sayang da beso!*bahasa len da tua huhuhu

ucapan daripada Madam Doraemon:

Sayang..
semoga thn ni sayang dapat ape yang sayang hajati.
Thanks jadi pelengkap hidup Ira.
Sorry ye sayang sebab lum dapat jadi Ayah =( *sila berhajat benda len dulu tahun ni
Hadiah..Hadiah 2 bulan lepas yang Ira beli masa nek gaji tu OK kan?*huhuhuu
Ape2 pon sayang semoga Allah merahmati hidup kita dunia & akhirat. Aminnn


p/s: xpandai bermadah dah..ngeeeee

Love

Terima Kasih kepada Semua..

Image
mengikut turutan di facebook.. mekaceh ek..

wish cepat dapat baby..huhuhu nak kembar..cute..

yang lain..

Adik2 aku da wish by sms kul 2 pagi..*masa tu aku da tido hahahahaha

Suami aku bukan orang yang pertama wish..dia wish after bangun subuh..ceh2 aku wat2 merajuk..then dia cakap

"abg x lupa r..sayang tu tido awal sgt"

ngahahahahah..xjd nk majuk..sebab da tergelak dulu..

Hadiah???
Kain batik..Waaaaaa dia da suh aku jd perempuan sejati..ngeee
tu r ashik pkai seluar je..hahahah TQ bucuk..

Aku terkejut msg ni..

"hepi besday along.."

dia still ingat..thanks to him =)

lbih kurang 9 pagi kot..syida,wani & kawan2 bmi*aku lupa name sape lagi dorang nyanyikan tuk aku..masa tu dorang dalam bus nak g kemping..terharu siot!! nsib x nangis..

"kawan2 thanks!!!"

Ana Mansor kwan baru tapi macam da lame knl rupa pon de iras Abid wish aku kul 10 pg ngee

Da siap b.fast g umh mama b4 keluar meronggeng

Sampai umah..abah + Mama wish..heheheh

de sorang rakan blogger aku yang w…