Showing posts with label IniMelaka. Show all posts
Showing posts with label IniMelaka. Show all posts

Thursday, July 26, 2012

Minggu-minggu terakhir (I)

Hye semua..
Tajuk cam seram je..
Hahahaha

Hari ni dah masuk 6 Ramadhan
Awal lagikan? Huhuhu
Di kesempatan ni aku nak wish


Alhamdulillah..
Setakat ni aku masih berpuasa..

Sebenarnya
“minggu-minggu terakhir” tu merujuk kepada aku yang menunggu hari je dah ni.
Kalau ikot due insyaallah 6 Aug 2012.
Lebih kurang 1 minggu lebih je lagi.
Doakan semoga semuanya selamat ye =)

Lama dah tak membebel..
Malas tahap maksimum

Lagipun sepanjang hujung minggu ashik keluar je..
Letey tul makcik..

Last week aku edit gambo2 dalam FB habis aku buang & susun balik.
Konon tak nak banyk2 dalam FB tapi macam banyak jugak je aku rasa.
Tu pun tak hbs lagi aku rasa.. Hehehe..

Last aku bercerita pasal Aku di bulan Mei..
Tapi tu pon belum habis lagi..
Alahai.. banyak sangat tangguh tu la..

Ok lets we continue..
Hujung bulan Mei tu, kawan aku kawen =)

Tahniah kepada pasangan Durani & Hazwan (25 May 2012)





Aku sempat g time dorang nikah je..
Sebab esknya family belah suami nak datang KL
Nasib la aku boleh cuti & en suami dengan relanya mintak cuti semata-mata nak memenuhi permintaan si isteri untuk berjalan..hehehe

Mekaceh sayang..

Ni juga merupakan pertama kali kami datang ke Masjid Selat..
Laut!!! Saya suka, saya suka!



Malamnya tido di rumah Umi..dah lame tak datang sini..
Last datang November 2011 masa tu belum berisi hehehe
Sempat la borak-borak dengan Umi..walaupon agak singkat masanya.

Esoknya
*Sabtu, kami pulang ke KL
Family suami sampai dalam petang macam tu..
Lusanya pulak, en.suami & family hantar adik dia pergi interview di UPSI

Aku? Dok umah je..tak larat da berjalan..
Sebab masa turun Melaka tu aku merayau je..
This week paling penat en.suami le..
Tian dia..
Da la masa g Melaka dia drive..balik KL pon dia drive.
Masa g UPSI pon dia drive..
Isnin, kerja macam biasa..
Memang sangat letihkan..

Masuk bulan 6,
Pada awal minggu memang ada 2 jemputan kawen

Daripada Jefri --- member ILP


&



Daripada Baizura --- member sekolah

2,2 aku tak dapat pergi sebab ape?
Aku pun dah lupa..nanti aku cek schedule

Jumpa lagi di part ke-2 ye..
Selamat Berbuka Puasa =)

p/s: Ade 1/2 jam lagi masa sebelum aku balik.. tapi tak tau nak buat ape kerja semua dah setel ngeeeee

Friday, December 31, 2010

Kami da g honeymoon...(cOti2 Malaysia)

Kisah kami g honeymoon lak..

Honeymoon mne?
Malaysia je..

Kat ner?
Dekat je..

Mane?
Melaka je..

La..bukan da selalu pergi ker?
Yup..cuti x mengizinkan..makanya di situ je r..tapi enjoy..=D..
Ehem..ehem..ngahahahah

Melaka bandaraya bersejarah..

Melaka tempat aku belajar (ILP)
Melaka tempat aku jmpa dia (ILP)
Melaka tempat kami bercinta
Melaka tempat kami dating
Melaka tempat aku 1st keje office
Melaka tempat kami menjalankan latihan praktikal sesame (after ILP)
Melaka tempat bersejarah kami..

So aku x menyesal pilih Melaka sebagai tempat honeymoon

Jalan pon da tau..
Nak sewa mne pond a tau..

Jimat masa..ehheheehehe

Zoom innnn…



Nek river cruise..aku pon tak tau mne ikot je signboard..pic tak lawa sgt bnyk gegar..tggu bli camera beso nnt pic power..ahahahha..DSLR tggu!! aku tanggap nnt..*sengal!


After river cruise..merayau area Melaka Mall..huhuhu 1st time kuar tgh mlm dgn suami..



Next day..mini asean..huh da xmcm dulu la..bnyk umh da xblh msuk..rumah2 da tak di baik pulih..sayangnya..dulu besh sgt..ehmm



Hamek!! aku tenyeh sume gambar spnjg aku berjln..tapi xsemua..cukup r ek..heheheh

Sekian..

=D

Sunday, October 3, 2010

PiCtH PrE-WeDdIng

hahahahahhaha....
gelak dulu...

pre-wedding?
kunun2 je ni beb..
tak mampu beb nk amek amek jurugambar amatur..

makanya aku paksa jurugambar super amatur aku turun tgh panas amek picth aku..

upahnya...

banje makan mee, kek, ayam...kui3

makan mee, kek, ayam??..haaaa ade cerita di sebalik 3 bnda ni..so tgguuu

layan dulu ni....








jap!!!

Ade picth aneh!




Aik!!!!! Saper punya pre-wedding ni sebenarnya????

EhMm sampai ati abg...



hahahahahahahahah