Showing posts with label feelSad. Show all posts
Showing posts with label feelSad. Show all posts

Saturday, April 24, 2010

To FaSt

::GooD Luck tO Me::


Sedar x sedar da 14 minggu berlalu. Its means aku da hbs praktikal. So tinggal nk hantar logbook n report je..*erk lum siap lg. de yg nk mkn penyepak ni dak ag ni..huhuhu* Lepas ni aku akn zb *ayt xetty* dgn keje2 aku kt tempat kerja..*da dpt kerja* Kena kuat fizikal n mentel *erk kne trun site*
I'm Da Besh..
Selamat siapkan logbook n report ye Cik areG.




::PraY fOr Him::
Masuk Hari ni da 4 Hari abah kt Hospital..
amat3 r sedeh.
abah lemah sangat
petang ni aku nk g tgk abah lg..
nak tido sane.
nk dok dgn abah..
"LOVE YOU SOOOOOOOOOOO MUCH"
"Along n adik2 nk abah sihat slalu.."

Wednesday, March 24, 2010

Biler aku kemas album lama...

p/s:(jgn salahkan aku..ni ape yg aku rasa)

Ahad hr tu..punya r aku semangat mengemas..(ehmm br nk jd rajin)
Tengok album pic da bersepah-sepah..
ehmm klu masa aku sekolah dulu tiap2 minggu aku telek album
and hampir setiap bulan cuci gambar..hahaaahha
skrg sume simpan dalam pc..
agak2 xske da blh buang..
Kemas punya kemas
belek punya belek
aku terjumpa gambar ni..


"La ade lagi ke gambar ni (pic yg kecik tu)?"
tiba2 terdiam..ehmm
aku tgk lama2 gambar ni..

Ingat lg masa abg ada..asal aku buka je album aku akan cakap
"ni abg aku..dia akan jg sampai bile2 adik yg cumel ni.." sambil tsenyum

tp skrg, bile aku 1st time pic ni setelah sekian lama..
aku ckp "nape abg xmcm dulu? nape abg biarkn adik abg ni?"
"abg 'hilang' sejak abg ke menara gading..org sedar org xpndai mcm abg"

mengeluh je kejenya.. [da r..biarkn dia pergi (smile..)]

Macam tau2 je..

Lagu ni pon kuar...

"Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia"

teruskan hidup dgn keceriaan..walaupun sukar..chaiyok2!

Thursday, October 29, 2009

The MoMent

ALHAMDULILLAH.. AKHIRNYA.. SELESAI JUGA FINAL PROJEK AKU.. “MONITORING SERVER ROOM TEMPERATURE VIA GSM”

THANKS ALLAH..

AKU TAHU KAU SEDANG MENGUJI AKU..KAU JUGA PENGUAT AKU..TAPI TERKADANG AKU HANYUT..HANYUT DGN DIRI SENDIRI..AKU SENTIASA MERINTIH..APA MALANGKAH DIRI INI?..
TP DIAKHIRNYA..KAU BERI SEGALA SINAR..BETAPA BESARNYA KASIH SAYANG MU PADA KU HAMBA MU YANG HINA INI..
AKU MOHON KAU KUATKANLAH IMAN KU DALAM MENERUSKAN PERJUANGAN INI.. BERIKANLAH CAHAYA HIDAYAH MU PADA KELUARGA..RAHMATILAH KAMI.. AMPUNKAN DOSA ABAH DAN MAMA.. TABAHKAN HATI MEREKA DALAM MENJALANI HIDUP.. AMPUNKANLAH DOSA ADIK2 KU... SESUNGGUHNYA AKU TERAMATLAH SGT PADA MEREKA. RAHMATILAH GURU2 KU, SAHABAT2KU..SAUDARA MARA SEISLAMKU..(YG HIDUP MAHUPUN YANG TELAH MENINGGAL) TERUTAMA NENEK KESAYANGAN KU.
YA ALLAH PANJANGKANLAH JODOH AKU & SI DIA (TEMAN HATIKU).. JAUHKAN KAMI DARI MELAKUKN PERKARA YG KAU MURKAI. PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN BAIK KAMI.
SESUNGGUHNYA KAU YANG MAHA PENGASIH DAN PENYANYANG. KAU YANG LEBIH MENGETAHUI, MAHA MENGERTI HATI INI. AMIN..


JOM BEKPES!! lapo ni...





Bermula selepas kem..

Rasanya da xde sebarang aktiviti yg aku wat melainkan mengadap laptop untuk wat kerja..

BOSAN

TEKANAN

PENAT


Bersatu menjadi 1..
Pk kn sgalnya..

ProjectAssgmnt

Practical

Present


Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Da xsggup…
1 skali untuk bulan ni aku kne siapkan..asgment pengajian Malaysia..
Ops bukan..tp asgmnt IPK..asgment BMT 1 pun seiring waaa..
Mne 1 nk wat ni?????
Sempat lg aku di serang sbb aku keluarkan 1 drp ahli group
Saat & ketika ini aku belajar jd hati kering..
Walaupun aku bukan mcm tu..


“ko rs ko bgus..ko blh gerak sendiri ok, aku xpenah terhegeh2 ajak ko join group aku!”
Tu r aku ketika tu..
Rmai yg sokong aku..
Mmg aku kejam..
Kejam utk hak aku & yg len..
Aku xkan berkira untuk org yg xberkira..
Ehmm hujung sem ni..
Org nk lpskn diri je..
Sume nk ambil kesempatan..
G mati r..
Aku xkn biarkan..


16 OKT 09
HAPPY BIRTHDAY ZETTY..

Sowi r..
Aku xde benda nk bg..cume pic ni yg aku edit..
If aku kaya means berharta aku nk hadiahkn ko sume ni untuk ko..
Tp tu r..hnya gambar..





Aku de gak round blog SYA..b’day dia bulan ni..
Tp xsure..
Tp ni untuk kamu ya..
Hope kamu ske..



18 Okt..setelah beberapa thn akhirnya..huhuhuhuu hri ni kak ana belanja aku mam..pdan muka kne pau..nway tq cz amek org..org happy sgt..





20 okt...Tahniah utk Linda n sume yg dpt anugerah dean award..
Seronoknya aku hr ni..
Walaupun aku xlayak,
Tp aku hppy tgk kwn aku nek pentas..
Yg bestnya LINDA n OP nek pentas..
Wah bgus nya..
Aku jgk dpt bergambar dgn org tu..
(kwn lme..huhuhu)










Hubungan makin jauh…

Ehm aku xtau aper da jd dgn mmber yg sorang ni..
Tp aper yg pasti..
Dia xmcm dulu..
Dia sombong..
Dia da de kwn br..
Dia da lupakan kami..
Dia da de p.we..
p.we dia segalanya untuk dia..
tp pd aku..
kwn br dia tu..manusia yg xreti social..
emo, mengade2, kne ikut angin dia je..




23 okt...
Aku nangis sepuas2nya.. Mmg nk mati da rs.. Krisis aku dgn partner final aku.. Mmg kejam ko.. Aku xsgka ko mcm ni.. Sampai saat n ketika ini ketajaman mulut ko mmg aku rs.. Akhirnya.. 25 okt projek setel Tp sel otak aku rancak menari ion2 negatifnya..


Ikhlas or tak

Ikhlas or tak

Ikhlas or tak

Ikhlas or tak

Ikhlas or tak

Entah r..tu jwapan terkhir aku..

27 okt..present bermula..ramai kwn2 aku terkejut sbb aku present hr ni..rs nya aku da bgt..tp mgkin korg xperasan. “GOOD JOB” tu yg adviser n accesor bgt..xde sebarang soalan yg diajukan. Mereka terpegun dgn projek kami..kami?? bg aku ini projek partner aku..

28 okt..tiba time kwn2 aku present..de yg seedy, ada yg gembira..aku pemerhati yg setia..aku nmpk mak n faiz berpelukan kesedihan..terharunya aku.. “seronoknya ada teman ssh snangkn, seedy gembira..tp aku??” tp aku gemar sorang2..

Wednesday, July 29, 2009

Friend to Friends

-->
Setiap org rsnya x mau rs sakit
Xmau rs tersisih
X mau rs terhina
N so on
Sume rs nk di sayangi nk dikasihi
Btul x?
Sme mcm aku.
Aku mengaku aku xpndai nk berkwn
Aku xpandai bersosial
Aku mcm ni r
K.U.N.O
Penah aku kisah?
Nope!
Sbb aku selesa dgn cr aku.
Tp aku makhluk yg ske belajar
Something..
KEHIDUPAN
PERSAHABATAN
APE2 je yg aku rs aku blh ikut..
Berbalik pada perkenalan..
MEMANG AKU SSH N XSKE NK TEGUR ORG!
BUKAN SOMBONG TP MALU..
Bile nk start tnya tu mula r tebal mcm konkrik pasang siap muka aku ni..
Tu r aku..
Bile aku da berkawan dgn org tu
Aku akan berkawan sampai bile2
Walaupun aku mgkin ssh nk call,
Msg, @ tnya khbr lps berpisah..
Tp aku still akan ingt..
If aku x ingt, tp they all nk tgur aku
Aku xkn mengelak or wat2 x knl..
AKU BUKAN ORG YG SKE MENCECEH
OR BERCERITA KLU ORG XTNYA..
Sbb aku bukan JOYAH!
If org mula or start bertanya aku akan start.
Aku berkawan dgn saper2 yg nk kawan dgn aku.
Aku benci klu org tu berkawan dgn aku atas sbb kesian,
Sbb aku berduit (mayb aku ni murah hati sgt smpai org pijak),
Sbb aku de kete (bapak aku kasi pinjam).
Or sbb aku de r kwn pd seseorg..
AKU BENCI KO!
Aku manusia biasa
Aku xblh nk puaskan hati sume org yg berkawan dgn aku..
Aku xske kwn berpuak
Aku ske bebas berkawan dgn sume
Aku penah sorg2 tnpa org pedulikan aku
Tp aku xde terhegeh2
So bile aku mgkin x bersame jgn r kecil hati
Boleh je kot tegur aku baik2
Xperlu nk sisih aku
N XPERLU NK PERLI2 AKU!
If we’re friend you must know how your friend.
Ko tau dia camner..
Walaupun x 100% KO TAU PSAL DIA at least ko da blh mask r cikit2 perangai dia.
Xyah nk touching2 dgn aku!
1lg klu korg de kwn tlg r hormat kawan..
De kwn yg boleh gurau kasar..
De yg sensitive..
Brg2 tlg jga..
Hak kwn2..
Ni x dtg bilik org nek ats katil tah org tu ske tah tidak kt ko
Ko men lending je..
Ko xde adab ker?
Blajar tinggi2 pun xgune klu xde adab.
Klu g umh org korg men duduk je?
X mintak izin..
If org tu ko da lme knl pun dia msti x ske.
Mak aku pun marah klu org lending atas katil dia..
Klu ko aku wat mcm tu ko marah x?
Katil ko da kemas, tiba org datang bukan stakat duduk
Siap lending mcm katil dia..
Aku buat blog bukan nk BOMM saper2..
Aku nk luahkan perasaan hati aku..
Puaskan hati aku..
Sedey, marah,n suka aku..
Aku xpnh point sape2
Eg.attion to si polan..ko..mcm ni mcm tu..
Nope!

Wednesday, July 8, 2009

jln tp bosan +sedey

AKU & TERENGGANU

<27/06/09>

->> atas sebab2 tertentu aku sampai juga kt negeri kelahiran ku..
->> tp aku x gembira..
->> tiada sebarang citer pun cume gambar yg aku amek

abah cakap aku kne jadi mcm pulau tu...
skenye dia....ehmmm
lastly..cumel x?? huhuhu

Melayan perasaan...kenangan lmer mengusik jiwa


DULU AKU...
-->
Aku de sorang abg..
Aku sgt2 sygkan dia..
Dgn dia aku buka mata..nk kate dapat knal dunia xde r..
Cmer aku blajar kuar jln2 dgn dia r..maklum r aku ni kuno..
X mcm org len. X mcm adik2 aku..
Aku dulu dok umh jer..kuar time de benda nk wat..
Klu nk lepak2 dgn kwn2 ni xde r..
G sekolah balik umh tu jer aktiviti aku..
Kecuali klu de aktiviti kt sekolah so lme kit r aku kt sekolah..
Sbbkan aku agak kasar mcm lelaki, muka pun agak garang (huhuhu)..
Xde boy pun minat kat aku..
Aku pnh dimalukan di sekolah gara2 lelaki..
Kisahnya bermula bila aku hantar 1 surat yg menyatakan hasrat aku untuk berkawan dgn dia..
Mmg de minat kit kt mamat tu..lgpun ssh nk tgur dgn dia..
So aku wat r keje bodoh tu (hantr surat)..
Ape yg berlaku???!!
Dia (mamat tu) tampal surat aku tu kat papan kenyataan kelas dia..sume kwn2 n cikgu bc surat tu..
Yg plg besh kt surat tu de nmer aku..
Huh mmg malu giler siot..
Aku ingt lg ms tu..
Haniza n Fatimah yg tggu aku balik..
Aku x blik mcm org len.. (org len balik kul 1 aku kul 2 br gerak balik sbb nangis mcm nk mati)
Esknya aku mcm xnk g sekolah..tp g juga..mmg aku perasan ramai mate2 yg memandang aku..
Ehm..mmg lelaki xske aku..
Pe salah aku ek?
Aku pun mmg xramai kwn.. sbb aku x ramah.
Dr sekolah rendah lg budak lelaki da buli aku..
Aku x faham dulu de sorg budak (skrg dgrnya da jd pemain bola sepak kebangsaan..xtau r..)
Xblh bertembung dgn dia lgsg.. klu jumpe ske sgt cr pasal..
Kutuk aku r pe r.. sampai abah msukan aku taekwondo.. (huhuhuhu sempat jg aku menang pingat)
Berbalik balik pd citer abg td..
Dia sbnrnya abg sepupu kepada kwn baik aku dulu..
Perkenalan bermula dr handphone..
Ms tu br F3.. aku dpt hp pun sbb tuisyen jauh.
Balik jer umh da xheran da hp tu..siap simpan dlm kotak..
Ye r ms tu kwn aku mner de hp..
Hbs aku nk contect sape je kan..
Klu x silap ms tu da hujg thn..
Ha dr situ r perkenalan ku..huhuhu
Dia cume de no hp aku jer..
Xde no umh..
Alamat..
Sume dia mintak..
Aku x bg.. sbb aku rs dia cume kwn chat yg aku x knl n aku x cye..
N 1 lg sbb dia lelaki.. (ms tu aku da agak anti lelaki)
Enth cmner akhirnya aku bg juga..
1st pengenalan kami..aku da dpt hadiah hr jd..dr seorg insan bernama lelaki..
Sbb dia pndai computer..
Dia wat 1 slide biodata dia n wish aku hppy b’day.
Ske r pe lg..
Tiap kali balik sekolah mst nk msg dia..
Kdg2 call berjam2 lmernya..
De je citer nk borak.
Aku syg dia mcm aku syg abh..
Sampai 1 ms dia dapt pggilan dr IKM ms dia nk g IKM tu abah pun g kursus..
2 minggu aku dmm.. susut badan aku sampai tudung sekolah yang aku pakai longgar kene pakai pin.
Ms ni kau blm lg dapt tgk muka dia yg sebenar..
Just tgk pic jer.
Bler da genap sethn..dia cakap dia nk jmper aku..
Aku menagis2 xnk jumpe..
Aku ckap biar r aku knl dia mcm ni sampai bile2
Sbb klu dia jumpe aku..
Mst lps dr tu dia xnk jmp aku lg..
Aku slalu memikirkan yg aku xde rupa..
So de lelaki yg akn ske or nk kwn dgn aku..
Dia ckp dia bukan org yg mcm tu..
Akhirnya kami jumpe juga..
Dia dtg umh aku.. ms tu mama abah xde cume adik jer..
Ehm.. mmg aku x reti layan org..
Buat r air mcm biasa..
Mkn? Mkn per ek heheheh xingt.
Da lme kit tu..
Dia ajak aku tmn dia..
Katenya jmpe kwn..
Aku pun ikut r..
Sampai2 jer kt tempat kejadian..
Haaaa? Perempuan? Kawan ker?
Aku try call kwn baik aku tu..
Tnya punya tnya..
“tu awek dia r!”
“what??!!”
Korang pun blh agak aku cmner time tu..
Jd r aku tiang telepon tiang letrek kt situ..
Ade kalanya aku kt belakang
Ade kalanya aku kt depan..
Da hbs dorg berbual..
Abg ajak aku makan..
“xper r mama da call pggl balik..”
Dia buat muka jugak r..
Biler dapat jer balik..
Ape lg berlari aku 100km/j
Smpai slh train..
Ehmm mcm 2 r citer aku dgn abg..
Mcm2 r lps tu..
Ske duka..
Tu kan lumrah..
Dia mmg baik..tp aku nk SPM dia sggup dtg jauh2 nk ajar aku..
Tp sbb aku ni lembab n xpandai mcm dia..
SPM aku terok r..
Dulu ms mula2 knl aku pnh tny dia x malu ke kwn dgn aku..
Ye la aku x pandai mcm dia.. n org2 yg dia kwn sume pandai2..
Awek dia, adik sepupu dia pandai..
Tp ms tu dia x kisah pun..
Tp skrg?
Hubungan kami berlarutan smp 5thn jg kot..
Aku xblh trima yg dia ckp
“abg da lepaskan adik abg”
Ayat tu dia ungkapkan pda org len..
If abg xske kt org skali pun nper xbersemuka?
Abg wat org terhegeh-hegeh menagih kasih syang abg
org je pk “aku de abg” tp abg?
Yup I know dat..NOBODY PERFECT but b4 dat abg x pnh berahsia dr org
Klu de pun abg akan bgt jg..
Tp x lg skrg..
Abg tau kan ape2 cite org nk dgr dr abg sndiri.
Abg blh kate “dulu len skrg len..”
Dulu org adik abg skrg bkn ke lg ke abg?
Klu dulu abg de awek..
Abg still dgn org..
Bile abg de awek br..
Abg biarkan org..
Nper?
Nk suh org berdikari?
Slame ni org x berdikari?
Abg da de awek br nk msg org pun x mau..
Nk wish hp bday, wish hr raya, wish puasa..ssh..
Mahal sgt msg abg..
org msg abg pun abg x bls..
thankz coz jd abg org..
thankz coz ajar org..
APE YG ABG AJR ORG AKAN IKUT..
-nobody perfect-