Showing posts with label Baby. Show all posts
Showing posts with label Baby. Show all posts

Wednesday, January 30, 2013

Kisah2 keluar bilik bersalin..

Hye semua

5 bulan dah berlalu..
Tapi still rasa Alya Marissa baby macam dalam pantang..

Aku pon tak sabar nak cerita pasal keadaan aku sekarang..
Tapi cerita lama tak habis-habis.. huhuhu

Okes meh cerita laju2

Lepas nurse bagi aku baby, lame juga aku tunggu masa untuk keluar. Tak tau ape proses kat luar tu. Tapi lain pulak cerita kat luar..en suami tanya “lamanya sayang kat dalam. Buat ape?”
Aku, “Tak de buat ape, dorang bagi baby & Ira dok je dalam tu. Ira ingat syg uruskan proses yang lame”

Sebelum keluar aku kena tukar katil..ayoo susah nak bergerak rasa berat sangat. Dah tukar dorang tolak..ni kali kedua naik KATIL TOLAK huhuhuhu syok tapi macam seram.

Keluar bilik bersalin dapat uri *tak tau rupa macam mana sebab dalam plastic
Dapat hadiah*sebab baby 1 syawal beso gak hadiah
1st nampak muka en.suami..
Sampai depan pintu wad, nampak mama, abah adik2 senyum je aku macam nak cakap..
“mama abah..along dah jadi ibu..weh korang ni anak aku..” tapi tak larat & mengantuk lagi.

Sampai je kat katil, dah terus panggil ‘Alya Marissa’

Aku check poket aku..ape yang nurse tu bagi ek? Seluar Alya..hahaah gelak sendiri..dia kecik lagi mane muat pkai seluar. Pakai baju, pempers & bedung

Dia da menangis..nak susu..TAPI susu tak kuar =(
Mama da bising2 cakap aku xde susu..memang dah nak down tapi mengantuk mengatasi segalanya..
Aku susu kan juga dengan harapan nanti susu keluar..

Dah nak magrib tinggal aku sorang. En suami kena balik sebab nak basuh uri dan tanam. Then terpaksa datang balik sebab nak temankan aku ke toilet bersihkan diri. Pengorbanan…

Aku kena tahan wad 2 hari. Ingat esoknya boleh keluar tapi sebab masa aku mengandung dulu aku ade GBS positif maka 48 jam aku kena dok hospital. Doctor nak pantau baby. Rasa lama la sangat..

Thursday, June 14, 2012

Aku di Bulan Mei

Hye semua..
Cerita Mei?
Sekarang dah masuk pertengahan June sudah hahahaha..
Tak kisah le..aku ni pon bukan penulis blog yang tegar

Owait..after aku dating2 dengan baby yang dalam perot & My Ex-boyfriend hari tu

Aku telah meneruskan langkah untuk membeli belah..
Weeeeeeeee seronok..

Asalnya nak baiki PC yang rosak..tapi terminat pulak nak masuk Parkson, yang pada masa tu memang telah SALE!
*perempuan, biase le pantang dengan SALE huhuhu..


Aku sorang?
Silap beso le..Aku mesti le kuar dengan incik Suami.. bosan sih jalan sorang..
Aku ingat, aku sorang je excited nak beli baju baby, rupanya incik Suami pon same..
Ishk comeynyaaaaa.. 1st time beli ni.. slalu belikan orang, kali ni untuk ANAK SENDIRI..
Eh ye ke ni?
Mimpi..mimpi..

Bulan lepas ni je yang kami ade..


Tapi kali ni kuar, tak sangka lak bawa balik banyak ni..



Glup! Ni semua hasil 2 hari suntuk berjalan..atoi laaaaa..penat dak ibu
Sampai terduduk di kerusi urut REST N GO kat shopping tu..yang sehengget tu..huhuhu

Google picture


Esoknya koje..yey ade orang banje askem.. yummm


Setelah di bincang2 pikir2 bagai nak pecah otak..maka aku membeli set ini..
Hahahahahahaha.. mula2 nak beli set bersalin je..skali incik Suami kate, beli je lah 1 set lengkap. Ada juga supplement untuk baby time mengandung ni..=) sangat prihatin.

Antara barang lain yang aku dah beli

hehehe giler malas edit gambo..men tenyeh je..
Ade lagi nak di sambung ni..tapi nanti la~

daaaa~

Saturday, May 19, 2012

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Hye semua…

Kembali lagi aku ke udara..
*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan..
Muka bahagia dukung baby..=D




Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha
Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P

bukti2 huhuhu



perot2..hehehe baby pon ikot g date..



sebelum masuk, sempat lagi main game dulu huhuhu



makan tengah malam..weeeeeeeeeee


Masuk wayang 4 Mei, kuar wayang 5 Mei..ishk2..terus wish..
"Happpy Anniversary my Ex-boyfriend"
=p

Wednesday, May 18, 2011

Selasa cuti la…

Hye semua..
Selasa cuti..
Ske2 dapat rest..

Korang g mane cecuti ni?

Ooooo..

Aku?
Aku, Popopoi + Alie test power camera..

Hahahhaha jakun jap.

Tak terror pon snap2 je.

Belum ape2 da de model..wah..
Cian si kenit ni..

Ni aku & Alie snap..

Gem0knya aku!!!!

Si Gemok beraksi..sNap by Alie.

Model da sampai.. sNap by Alie.


Mood dia da datang la..





Dengan Ummi kita..Snap by me


I'm flying… Snap by me



Waaaaaaaa panas!!! Nak balik!!.. Snap by me
macam tu la cian dia kne dera huhuhu
terok r Cik Mon ni..
Jangan marah ye Umairah..
Besh r Buli Umairah..

Balik dari taman..teros g umah Fendi..jumpa kawan lame aku ni di Nilai..
Dia baru dapat anak ke 2..
Baby boy la..

Ini Tasnim..
DEYBOK!!! Mcam MakLOng dia..huhuhu






Ini la baby boy tu..Rayyan nama nya


seronoknya cuti aku...



Psttt..sila ABAIKAN tarikh pic..sbb da gelojoh sgt nak guna camera tu sampai lupa nk setting hehehehehe