Showing posts with label Samsung. Show all posts
Showing posts with label Samsung. Show all posts

Friday, December 20, 2013

Galaxy Tab 3 Kids 7.0 (Wi-Fi)

Hye semua..

Punyalah lama aku ambil masa nak sambung cerita..
Sekali sambung pasal handphone pulak..



boleh la boleh la..

Saje nak review pasal this phone. Sebab nampak menarik..
Sebenarnya aku pon belum tengok depan-depan.. sebab belum ade yang order.
Mungkin sebelum hujung bulan ni kami (azalyne enterprise) akan dapat tender handphone..
InsyaAllah.. boleh la tengok =D

Malas bebel panjang *padahal ni pon dah panjang










Network/Bearer and Wireless Connectivity

  • Data Only Device
  • 802.11a/b/g/n 2.4 + 5GHz Support
  • Wi-Fi Direct available
  • A2DP, AVRCP, OPP, HID, PAN Support
  • DLNA Available
  • KIES, KIES Air available

Chipset

  • Dual Core Application Processor
  • 1.2GHz CPU Speed

Sensors

  • Accelerometer, Geo-magnetic, Light Sensor Support

Connectors

  • USB 2.0 support
  • 3.5mm Stereo Earjack available
  • MicroSD (up to 32GB) External Memory Slot
  • Micro USB (5V, 2A) available

Audio and Video

  • Video Format: H.263, H.264, MPEG4, WMV, DivX
  • Full HD (1080p) Video Playback available (when connected to a Full HD (1080p) display)
  • Video Recording up to 30fps
  • Audio Format: AAC, AAC+, AMR-NB, AMR-WB, eAAC+, MP3, OGG, WAV, WMA, AC-3, FLAC











OS

  • Android Jelly Bean 4.1 OS

Memory

  • 8GB ROM + 1GB RAM*

Physical Specification

  • 111.1 x 188 x 9.9mm Dimension
  • 302g Weight

Battery

  • 4000mAh Battery
  • Up to 8h Internet Usage Time(WI-FI)
  • Up to 7h Video Playback Time
  • Up to 109h Audio Playback Time

Display

  • TFT
  • 16M colours Depth
  • 7 inch Size Display
  • 1024 x 600 (WSVGA) Resolution

Camera

  • 1.3 Megapixels Camera Resolution (Front)
  • 3 Megapixels Camera Resolution (Rear)

Colour

  • Yellow Colour available

Services and Applications

  • Samsung Apps available
  • ActiveSync available









Komen aku yang tak berapa nak komen.. Aku sendiri tak berapa nak pasti yang 3 gambar terakhir tu aksesori tambahan or memang ade. Sebab benda lom tengok depan-depan. Tak pe nanti review balik.
Next, mana-mana tab kompom kamera 3MP je. 3MP pon gambar pecah. Apakah sebab paparan screen or pixel tu resolution dia tak bagus? Tak macam aku pakai Motorola dulu. 3MP pon sangat la puas hati beb! Tapi ni tab kanak-kanak je..tak de hal la kan. Lagi pon just wifi. Hope game dalam tu tak lah semuanya bergantung pada wifi bila nak run. Kalau tak, memang sungguh membosankanlah...

*gambar & maklumat copyPaste dari... Samsung