Posts

Showing posts with the label postNatal

Kena tahan wad juga

Image
Hye semua..

Cerita aku bersambung lagi..
Masa tengah mengandung aku berangan-angan lepas bersalin petang boleh balik
Tapi memang berangan pon.. yelah masa anak 1st aku kena tahan wad.
Kali ni pon kena tahan..*mengeluh..tak baik!

Sebelum tu..
Aku bersalin Khamis 8:20 malam, 17 April..
1 hari sebelum besday mama
Lepas bersalin aku tak boleh nak tido..sakit tu tak.
Tapi teringat-ingat Alya.
Sempat tengok fb, sempat bagitau aku dah besalin kat wasap..*pelik hehehe
Sempat tanya nurse, berapa lama kena tahan kalau operate ni?

5 Hari katanya...tidak!!!!!!!

Tak macam bersalin normal, baby terus dekat aku. Tapi kali ni baby orang jaga.
Aku keluar bilik bedah dalam pukul 9. Masa tu dorang tolak aku naik atas dengan baby & ditemani incik suami. Lepas tu dorang pengang baby. Dalam pukul 5 pagi kot*aku pon tak tengok jam baru aku dapat baby.

Macam Alya, teror dah menyusu. Tapi aku pulak tak keluar susu masa tu
Kali ni, susu keluar tapi baby tak pandai lak menyusu.
Setiap anak tu lain-lain ye …

Selamat tinggal katil besi & selamat berpantang!

Image
Hye semua..

Letih nak siapkan karangan huhuhuhu

Raya ketiga barulah aku keluar dari hospitalHujan mengiringi perjalanan kamiMacam mula-mula aku & en.suami sambut Alya MarissaAlya keluar je hujan pon turun..hujan rahmatBalik rumah serabut kit..*aku da start perubahan hormone ka?Ramai kerumon hohoho gimas makcik


Betul orang cakap, perempuan dalam pantang ni kena jaga dia betul2, emosi macam2 huh! Seram akuTapi sebenarnya kita sendiri pon kena kawal perasaan kitaKitakan ada akal fikiran..Jangan biarkan nafsu mengawal diriPesanan dari aku untuk aku huhuhu


Oklah..kalau nak cerita sebijik2 memang tak habis beb..Walaupon aku di jaga oleh mereka yang bekerja, tapi tetap perfect!Tapi aku kena angin jg..sebab kadang2 aku TAK NAK berstokin..rimas!!Ikot dan je aku mandi air biaseSebab aku malas nak jerit2 suh orang masakkan air panas tuk aku..Kalau ade, ade lah..



ringkasan aku masa berpantang.
 Aku ambil Set Bersalin SALINDAH..macam makan gula2 je..

 Berurut 6 Hari gedikkan..orang 3-4 hari sudah.Wal…

Kisah2 keluar bilik bersalin..

Hye semua

5 bulan dah berlalu.. Tapi still rasa Alya Marissa baby macam dalam pantang..
Aku pon tak sabar nak cerita pasal keadaan aku sekarang.. Tapi cerita lama tak habis-habis.. huhuhu
Okes meh cerita laju2
Lepas nurse bagi aku baby, lame juga aku tunggu masa untuk keluar. Tak tau ape proses kat luar tu. Tapi lain pulak cerita kat luar..en suami tanya “lamanya sayang kat dalam. Buat ape?” Aku, “Tak de buat ape, dorang bagi baby & Ira dok je dalam tu. Ira ingat syg uruskan proses yang lame”
Sebelum keluar aku kena tukar katil..ayoo susah nak bergerak rasa berat sangat. Dah tukar dorang tolak..ni kali kedua naik KATIL TOLAK huhuhuhu syok tapi macam seram.
Keluar bilik bersalin dapat uri *tak tau rupa macam mana sebab dalam plastic Dapat hadiah*sebab baby 1 syawal beso gak hadiah 1st nampak muka en.suami.. Sampai depan pintu wad, nampak mama, abah adik2 senyum je aku macam nak cakap.. “mama abah..along dah jadi ibu..weh korang ni anak aku..” tapi tak larat & mengantuk lagi.
Sam…