Posts

Showing posts with the label OurAnniversary

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Image
Hye semua…
Kembali lagi aku ke udara..*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan.. Muka bahagia dukung baby..=D



Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P
bukti2 huhuhu


perot2..heheh…

Happy 1 Year Anniversary

Image
Sayang,
Tanggal 3 Dec, lebih kurang jam 4:58 bersamaan hari Jumaat dengan sekali lafaz Ira selamat bergelar isteri kepada abang. Sejuk tangan menunggu lafaz dari abang, selesai sahaja lafaz bergenang air mata Ira *tak boleh nangis nanti tak boleh berhenti & habis la make up! Hahahahah..kenapa?

- Dengan apa yang kita lalui sepanjang pertunangan kita..sakit
- Sebak bila tanggungjawab Abah & Mama dah bertukar tangan.
- Gembira..segalanya berjalan dengan baik..amin.

Sampai sekarang kalau Ira tengok balik gambar akad nikah kita mesti Ira sebak.

Sayang,
Sememangnya Ira mengharapkan cerita cinta kita secomel cerita korea,
Seromantik cerita novel cinta
Tapi bila Ira dah masuk kealam perkahwinan, semua berubah.
Cerita cinta kita lebih menarik dari apa yang Ira angankan.
Semangnya, Ira tak boleh bersama lelaki yang romantik yang boleh lalaikan Ira semata-mata untuk cintanya..tapi Ira perlukan lelaki yang sabar & tegas, yang mana dia dapat melembutkan hati Ira yang panas & degil …

5 Mei..Cinta Monyet---> Cinta Hati

Image
Hye semua..

4 Hari lepas anniversary aku & my ex-boyfriend..

Hahahahah ade 2 orang peserta GA yang aku baca..dorang pelik dengan aku sebab..
Aku sambut anniversary dengan ex-boyfriend..

“kenapa da ex pon still nak smbot??”

Memang la ex-boyfriend..sebab dia da jadi suami aku sekarang..huhuhuu

Wah..da 6 tahun da aku & dia..

Celebrate tak???
Jawapan aku..tak!

Ishk tak romantic tul..
Jawapan aku..romantik tu bile sambut ker?

Kih kih kih kih..jawab2

6 thn yang lepas..
ingat lagi masa tu cmne aku angau bile dia start msg dengan pangilan “syg”

Camner ek mula2 kenal?
Mula2 aku tak le kenal mne pon..
ter-kenal*istilah untuk tak sengaja kenal..hahahahahha pon sebab dia 1 kelas masa ILP dulu.
Aku tak ske dia sebab aku pernah tnya dia nak wat kerja..means mintak tolong ajar r.. dia boleh ckap

“tak tau, tak tau”

dan blah macam tu je..
GILER SOMBONG aka BONGKAK..
Start tu aku da mula cop dia BERLAGAK!

Aku da tak tegur da..malu beb orang buat mcm tu..tengok dia pon tak nak..panas je hati aku te…

AnNiVeRsaRy CeLeBraTiOn

Image
Argh..ngantuk bangat..tp kne gak bgn pagi..(xde pg sgt kul 9:00 gak hahahahahaha) bgn2 kms tmpat tdo. Mandi2 gosok bj n kms bilik kit..(kit jer)..Ms aku mandi abah dgn mama sibuk kat dapur masak lauk..(klu mereka da kat dapur..xyah r bz2 nk tolong da fhm sgt..huhuhu tlg bsuh pinggan je nnt).
SeMpaT MaM Kat Umah Dgn AdIk2 n My BuCuk

Yey hr ni aku g jln2 dgn my bucuq..g mna? Rahsia…ngeeeeeeee
Yang penting dapt kuar dgn my bucuq & Jumpa XeTtY..
EhmM niat asaL JmP XEtTy Ni NK SeYpAk2 Dia (hahahahhahah)..
Tp SeBaB Dia CumEY SgaT Hr Tu..cIaN Nk SeYpaK.
De Tp Lg JMp DiA KuJaP JeR..EHMMM..XpEr2 aSl DpT JmP
AktiViti DgN My BuCuQ? ApE Lg..MaKaN & MaKaN r..Tp Yg NaIk aKU Jer BuKan dia..CeH..
SeMpaT r AkU JmP Umi Hr Ni WalauPon KoJap SeSaNgat..
TgK PaNtaI..(wah Da LmE x g)
TgK JJCO Br Kt Sne..Beso gaK Tp Xde BnDa ehmmmm
Mlm KuL 11 Br SmP uMh..ngeh3
PnT tP sErOnoK..

:: TQ SAYANG::