Showing posts with label OurAnniversary. Show all posts
Showing posts with label OurAnniversary. Show all posts

Saturday, May 19, 2012

April, Mei.. Anniversary with ex-Boyfriend

Hye semua…

Kembali lagi aku ke udara..
*sangat la~
Lama juga tak tulis cerita aku. Ada hanya auto update yang aku dah siap2 kan dari bulan lepas..*huhuhuhu baguskan..
Maklum la aku ni malas + banyak koje..huhuhuhu..

Aku bukannya makhluk yang banyak sangat aktiviti..tapi letih gak la jadi aku lagi2 sejak berdua ni..hehehe.. bulan lepas*April, aku sempat la menyambut besday mama & menyambut*menyambut ker? Kelahiran 2 orang baru kepada 2 orang kawan aku..*macam pelik je ayat aku ni..
Besh betul..


Kek mama..sempat snap ni je..hahahahah



Selamat mendarat tengok Baby Zafran..comeykan..
Muka bahagia dukung baby..=D




Next weeknya melawat Mummy Niza & Baby Ifra.. puas kejut dia wat tak tau je..hahaha
Uncle dukung rilek je dia..


Perhatikan betul2..adakah saya buncit?



Makan time..terlebih rajin macam ni la..hahahaha



Kini Mei sudah..=D!
Aktiviti aku dengan encik suami adalah dating le~ aku pon baru gaji
Kebetulan, esoknya Anniversary with ex-Boyfriend*bunyi macam orang lain je =P

bukti2 huhuhu



perot2..hehehe baby pon ikot g date..



sebelum masuk, sempat lagi main game dulu huhuhu



makan tengah malam..weeeeeeeeeee


Masuk wayang 4 Mei, kuar wayang 5 Mei..ishk2..terus wish..
"Happpy Anniversary my Ex-boyfriend"
=p

Saturday, December 3, 2011

Happy 1 Year Anniversary

Sayang,
Tanggal 3 Dec, lebih kurang jam 4:58 bersamaan hari Jumaat dengan sekali lafaz Ira selamat bergelar isteri kepada abang. Sejuk tangan menunggu lafaz dari abang, selesai sahaja lafaz bergenang air mata Ira *tak boleh nangis nanti tak boleh berhenti & habis la make up! Hahahahah..kenapa?

- Dengan apa yang kita lalui sepanjang pertunangan kita..sakit
- Sebak bila tanggungjawab Abah & Mama dah bertukar tangan.
- Gembira..segalanya berjalan dengan baik..amin.

Sampai sekarang kalau Ira tengok balik gambar akad nikah kita mesti Ira sebak.

Sayang,
Sememangnya Ira mengharapkan cerita cinta kita secomel cerita korea,
Seromantik cerita novel cinta
Tapi bila Ira dah masuk kealam perkahwinan, semua berubah.
Cerita cinta kita lebih menarik dari apa yang Ira angankan.
Semangnya, Ira tak boleh bersama lelaki yang romantik yang boleh lalaikan Ira semata-mata untuk cintanya..tapi Ira perlukan lelaki yang sabar & tegas, yang mana dia dapat melembutkan hati Ira yang panas & degil ni. Ternyata ini ada pada abang.

Sayang,
Sampai ke hari ini kita masih belum dapat mendengar tangisan si comel dalam rumah sendiri. Mungkin belum rezeki kita. Tapi kita saja yang tahu ape yang DIA dah bagi untuk kita =)

Sayang,
Kalau orang lain mesti dah pening hari-hari isterinya tanya,

“abang sayang Ira tak?”
“abang, Ira masak sedap tak?”
“abang, Ira nyanyi besh tak?”
“Abang…saje je nak panggil”

Hari-hari..!

Tapi abang layan je. Mungkin sebab abang tak de kerja kot*hahaha opss hilang jiwang



Ira dah tak tau nak luahkan macam mana, yang Ira tau..Ira sayang abang..
Azirah untuk Mustakim..selamanya..amin..

TQ to being my lovely naughty hubby.. *bukan Ira ke lagi naughty? huhu

Selamat Ulang tahun
Perjalanan kita masih jauh =)

Daripada
isterimu

Monday, May 9, 2011

5 Mei..Cinta Monyet---> Cinta Hati

Hye semua..

4 Hari lepas anniversary aku & my ex-boyfriend..

Hahahahah ade 2 orang peserta GA yang aku baca..dorang pelik dengan aku sebab..
Aku sambut anniversary dengan ex-boyfriend..

“kenapa da ex pon still nak smbot??”

Memang la ex-boyfriend..sebab dia da jadi suami aku sekarang..huhuhuu

Wah..da 6 tahun da aku & dia..

Celebrate tak???
Jawapan aku..tak!

Ishk tak romantic tul..
Jawapan aku..romantik tu bile sambut ker?

Kih kih kih kih..jawab2

6 thn yang lepas..
ingat lagi masa tu cmne aku angau bile dia start msg dengan pangilan “syg”

Camner ek mula2 kenal?
Mula2 aku tak le kenal mne pon..
ter-kenal*istilah untuk tak sengaja kenal..hahahahahha pon sebab dia 1 kelas masa ILP dulu.
Aku tak ske dia sebab aku pernah tnya dia nak wat kerja..means mintak tolong ajar r.. dia boleh ckap

“tak tau, tak tau”

dan blah macam tu je..
GILER SOMBONG aka BONGKAK..
Start tu aku da mula cop dia BERLAGAK!

Aku da tak tegur da..malu beb orang buat mcm tu..tengok dia pon tak nak..panas je hati aku tengok dia.
Bile aku tak suka dia, dia lak menyakat aku..lagi aku panas..

Tapi tu la kan orang cakap jangan benci orang..nanti kita sayang..

Tu la yang terjadi kat aku..
Kalau dia tak de aku tercari-cari..
bile dia dekat dengan perempuan lain aku jadi cemburu..
asal ni?? Pelikkan? Padahal tak suka.

Biasenya da 1 kelas mst ade no phone kwan2 kelas kn..tapi aku tak de no dia..sebab xde keperluan pon..*huhuhu kejam!
Tapi tah macam mne aku mintak no phone dia dari slah seorang kawan kelas aku. Konon nak menyamar..tapi dia lbh awal dapatkan no phone aku dari kawan kelas..ayo..malu sudah.

Da tau no phone..start msg2. GATAI hahaha

Aku dengan gaya brutal tak bertempatnya.."aku” “ kau” jer r msg.
Aku still anggap dia kwn walaupon aku da mula rasa perasaan pelik.
Ye la aku ni sape..da la tak lawa heytam lak tu..aku tak nak kecewa dengan lelaki macam yang b4*penah couple dengan senior 1 bln je bertahan
dan yang dah ade masa tu*masa ni aku menaruh hati & berharap pada abg angkat..
So biar la aku biase2 je..

Ok sambung..aku msg dengan gaya brutal..dia lak msg “awak” “saya”..
pelik budak ni..
aku tnya kawan aku..dia ckap..mungkin org negeri dia bahasakn diri macam tu kot..aku pon ye kan lah..tapi aku heran dengan org lain dia bahasakn diri “kau” “aku”..pelik lagi..

Sampai la tanggal..5 Mei..
1st time dia msg aku..tak ingat ape..tp last skali ade “hati-hati ye syg”
mak ai 10kali aku baca msg tu..
betul ke ni??
Siap reply..

“awak panggil ‘syg’?”

Aku diam je sorg2..tp mulut tu ashik nak tersenyum je..
sampai telinga lak tu..
puas la aku cover tak boleh..ashik ternaik je..hahaha
tolong2 nape ni???!!
sampai la member dorm aku tegur..aku pon bgt r..pergh!!! dorang menjerit macam kne hysteria..hahahahah..

aku couple tu da hujung sem..member2 tak perasaan langsung*kecuali rakan terdekat tu pon aku yang bgt
Dalam kelas aku & dia mampu msg je tak bertegur..sebab aku malu giler..aduh…
dia ok je tegur aku macam biase..dia paggil aku “AreG” aku panggil dia “Mus”.
Tapi msg.."abg” “ayg” ewah…

Hubungan terhidu bile da betul2 nak hbs blajar masa tu da nak g pratikal..sampai lecture pon tahu..kantoi!

Masa mula2 knal..aku pkai maxis dia pkai celcom..
Sampai 1 hari tu, dia suh aku blikan dia no maxis*pkai duit dia r
Aku yang pilih no tu dan no tu dia pkai sampai sekarang…

Tu la cerita kami..next year aku cerita lagi k..hohohohoho

aku memang slalu comey dalam gambar ahhahahaah.. IyaPopopoi...mmmmmuah..


Short spelling
*ILP - institute latihan perindustrian
*r - la/lah
*da - dah/sudah
*bgt - bagitahu
*g - pergi

Sunday, May 9, 2010

AnNiVeRsaRy CeLeBraTiOn

Argh..ngantuk bangat..tp kne gak bgn pagi..(xde pg sgt kul 9:00 gak hahahahahaha) bgn2 kms tmpat tdo. Mandi2 gosok bj n kms bilik kit..(kit jer)..Ms aku mandi abah dgn mama sibuk kat dapur masak lauk..(klu mereka da kat dapur..xyah r bz2 nk tolong da fhm sgt..huhuhu tlg bsuh pinggan je nnt).
SeMpaT MaM Kat Umah Dgn AdIk2 n My BuCuk

Yey hr ni aku g jln2 dgn my bucuq..g mna? Rahsia…ngeeeeeeee
Yang penting dapt kuar dgn my bucuq & Jumpa XeTtY..
EhmM niat asaL JmP XEtTy Ni NK SeYpAk2 Dia (hahahahhahah)..
Tp SeBaB Dia CumEY SgaT Hr Tu..cIaN Nk SeYpaK.

De Tp Lg JMp DiA KuJaP JeR..EHMMM..XpEr2 aSl DpT JmP
AktiViti DgN My BuCuQ? ApE Lg..MaKaN & MaKaN r..Tp Yg NaIk aKU Jer BuKan dia..CeH..
SeMpaT r AkU JmP Umi Hr Ni WalauPon KoJap SeSaNgat..
TgK PaNtaI..(wah Da LmE x g)
TgK JJCO Br Kt Sne..Beso gaK Tp Xde BnDa ehmmmm
Mlm KuL 11 Br SmP uMh..ngeh3
PnT tP sErOnoK..


:: TQ SAYANG::