Posts

Showing posts with the label LotusWest

1 Nekad 1 Tekad

Image
Hye semua..
Selepas aku rasa sakit sangat & kesian tengok Alya HARI-HARI aku angkot naik kereta.
Mula-mula Cheras – Sungai Besi (boleh tahan lagi)
Then Cheras – Shah Alam (sanggup?)
Redah jem pagi & petang Ikot ibu g kerja balik kerja. Start umur dia 2 bulan.. Hidup Alya ¼ hari atas jalan.
Air mata ibu mana yang tak menitik? Jadi ibu memang kena kuatkan. Setiap kali keluar, penuh tangan & badan. Beg ibu, barang kerja ibu, anak, beg anak. Memang senget-senget la. Hehehe.. Its ok demi kamu sayang.
Maka dengan kentalnya..
Eh eh eh.. kena tanya boss *incik suami dulu. Dengan rela hatinya dia kata “YES!”
Maka..Januari 2013 berakhirlah kehidupan ibu..eh eh aku si Aregya ni sebagai wanita bekerjaya di Syarikat LOTUSWEST.. bye bye bos, kawan-kawan, kertas-kertas & yang paling aku rindu..


Dari sebelum aku masuk sambung belajar dekat UNIKL sampai aku dah habis ni je yang aku jumpa..weeee

Sepantasnya..

Image
Hye semua.. Macam biasa*biasa la sangat! Aku malam baru sempat berblog, mengadap PC. Siang, kalau ternampak status aku up tu maknanya aku tengah syok mengadap phone la tu..
Sedar tak sedar.. Alya Marissa dah nak 7 bulan.Aku dah 2 bulan berhenti kerjaAku dah 2 bulan jaga kedai3 bulan berjinak dalam Herbalife.

Alya Marissa..di sebabkan aku ni selalu la update status, kadang2 jumpa kawan2 yang slalu tengok fb aku, mesti dah tau name dia, apa yang dia da boleh buat & aktiviti dia..hahahaha.. nak kata glamor tu x de la..friend dalam fb baru 700+. Cuma mereka yang rajin tengok fb je tahu. Alaa ade juga yang jumpa aku cakap
“comelnya anak kau..boykan? berapa bulan dah? dah pandai buat ape?”
erk.. tau la rambut belum banyak.
“Lepas ni ibu belikan Lya tutu ye”


Selamat tinggal bos..sob sob sob.. sangat sedih tinggalkan kawan2. Sedih tinggalkan Incik Bos & Probe *aik..semacam je tempat kerja akukan tapi ape boleh buat. Masa menentukan segalanya*drama! Tapi betul la sedih ooo




Kedai Nan Hand…