Posts

Showing posts with the label feelFree

Heloo.. + Pening Sudah

Image
Hye semua..

lepas berpantang cuti..
tulis blog sikit, lepas tu hilang lagi

ape da..

blog pon dah bertukar nama dari
miszshusyi.blogspot

ke

azirahadnan.blogspot

dan tukar lagi

aregya.blogspot

asal pening sangat ni? hahahaha.. sebenarnya macam ni.
lama juga la cerita ni.. aku jumpa up up up coach Kak As bincang pasal Herbalife ape semua (panjang tak yah tahu la ek..hehehe) dia tanya pasal blog.

"ape blog Ag?"
"err..m i s z... (aku eja..malu nak sebut)"

sejak tu aku fikir kot orang tanya macam blur nak jawab..pelik sangat.. yelah masa buat ni zaman kanak-kanak riang. So aku ter fikir nak tukar nama.. atas cadangan kawan 'azirahadnan' sangat sesuai.. bila di sebut pulak aku rasa.. alahai formalnya.. bukan tak bangga dengan nama sendiri tapi semua panggil aku 'Areg @ Gya' so .. 'azirahadnan' terlalu formal.

jap nak ajar sebut.. ade orang still kompius dengan nama aku..
asal Azirah jadi Ajia
so aku tukar ejaan je sebab Aji tu mcm AJINAMOTO bhahaha…

Duduk rumah goyang kaki

Image
Hye semua..

Sebelum aku sambung balik cerita aku bersalin, aku masukkan cerita ni dulu.
Buat pengetahuan korang, aku ni bukanlah penggemar cerita drama lagi-lagi yang berepisod ini.
Rasa geram je nak tunggu sambungan.
Lagi sakit hati kalau cerita tu berbalik-balik
grrrr

TAPI!!!
Sejak dah tua ni*huhuhu sedar diri pon tua
Berminat pulak tengok cerita sampai tak jadi kerja
Kalau tak dulu aku layan kartun je..

Setiap Isnin - Khamis
1st cerita ni..


Now cerita Temptation of wife je yang aku tengok. Dua cerita lagi tu dah tamat siaran dah ganti cerita baru. Goyang kaki tak de lah sangat. Saje mengisi masa sementara tunggu waktu masuk kerja.

Aku kerja lain dari orang sikit ^_^v


11.11.11

Hye semua
Selamat hari Jumaat..
Hari ni
11.11.11
Jumaat
15 Zulhijjah 1432H

Malam tadi n malam ni bulan mesti terang =)
Sangat cantikkan.

Ada pada hari ni?
Mungkin ada yang mengambil peluang nikah hari ni,
Mungkin ada yang sambut birthday hari ni..kan?

Oh ya..lupe
Selamat Pengantin baru pada mereka:
Nurziana – adik sepupu aku
Fairuz –kawan

Akhirnya..korang join aku hahahaahah..tahniah3

Aku di hari ni?
Tengkok macam nk patah..hahahaha tu r mengadap PC lame sangat!
Lain xde kot..nanti klu ade yang besh boleh hapdet ngeee
Daaa~

Meh Nak cerita..

Image
Hye semua..
Konon nak cerita hari tu ek..
Tapi tangguh2 so hari ni baru nk cerita.

Ngeh3

Majlis Pertunangan

Owait2..Mula nak cerita pasal Sabtu lepas 14 Mei 2011, aku dah di jemput untuk menghadiri Majlis Pertunangan Fariza. Dia merupakan seorang blogger gak tau. Rumah pon dekat2 rumah mak aku. Tapi aku kenal dia dalam dunia blog ni..huhuhuh

Masa majlis ni r 1st time aku jumpa dia. Cantiknya dia..
Sempat la aku snap pic dia.
Malu betul aku.
Dengan tak kenal sape2 aku redah je sorang2 heheheheehe..

Mesti Fariza tgk aku mcm sombong..

“sowi ye..saye ni pemalu orangnya..hua hua hua”

Dia buat tema purple, putih, pink..

Sweetnya..kebetulan aku pon mmg ade baju purple *baju konvo+tudung tunang

See camni la aku ubah cara pakainya..hehehe

Comel gak aku ni kan..hehehhehe

Ni antara yang aku snap.




Cantikkan?
Well TAHNIAH BUAT MEREKA..Semoga ke jinjang pelamin. Dugaan time tunang akan kalian hadapi..so hadapi dengan sabar ye.. =)



Tiba2 je..

Next day nya pulak. Popopoi aku tnya.

“syg, hari nak g mane?…

Aku Hari tu, kini & akan datang

Image
Hye semua.

Sihat? Harap semua sihat..tak kira la sihat or “sihat” = tumbam. Kira sihat juga la kan..hahahahhaha

Oh ya SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA kepada semua wanita.
Samada korang Pelajar, Pekerja, Ibu, Nenek..kamu tetap yang terhebat =D..
termasuk aku..hehehe


Wahai wanita Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa
Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh
Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedar…

Si Cumel Zetty Belanje

Image
Sebenarnya..ni sambungan dari cerita ni & ni

Camner tah aku blh lupe..

B4 kami *aku, en tunang & zet sampai umh ila.. kami singgah dulu kat cni



Besh oooo

Aku ase 1st aku dpt bnda ni 4 thn sudah..pergh..da lame lorh

Agak dasat r..punya r panjg berator..

saper yang turun Melaka..singgah r Klebang ye

Kedai biase je..tapi femes bukan men2 ha..

Da r tyme ni cuaca panas..

Dapat sedut..huh x cukup satu…tp tahan je..coz sat g nk p mam jugak..



Ngeh3

Tq zet..

AkU Nak CeRita Laju2

~cErItA I~

Tadi de koje r..so ni baru nak on..ngeh3
Sepertimana yang di ketahui..Kawan CumeL aku da berangkat ke InDon Isnin hari tu (last week)..Erk macam-macam yang da berlaku..*macam 1 tragedi lak cis

1.Dia x dapat nak call n msg guna maxis..sangat sedeyh..huhuhuhu..so aku try jadi maxis center tuk dia..

2.Aku de tengok 1 baju jubah yang macam blouse..aku pon cakap r kat dia..kan besh aku dapat beli baju ni..TAPI dia da beli!!!!!! KO WAT AKU MARAH KO TAU X!!*kunon r..terpaksa pasrah sbb xde sen,dollar,rupiah da aku ni..

3.Cian dia sampai ternanes..opsss sebab x dapat beli souvenir..sabar ye kawan. Ah aku x kire suh pakcik ko bawa balik kat kedai tu.*pesal aku lak emo..dush! atoi

4.Sepanjang dia kat sane aku kena buka kedai top up. Sebab dia bergayut x ingat dengan orang Malaysia*tu r aku kata jangan g berlagak nak g

5.Tu je r kot hahahhahaah mati dia bunuh aku nnt ni….

“Weh ko de jumpa Dimas x? huhuhu” wink2..cumelnya dia nak pelok3 dia...
Ha tu kawan2 len yang nak g ke Indonesia..sila cati…

I'm Lovin It...

Image
ReHat TyMe..oyey...



b4 gerak BerGaYa dUlu DeNgan UniFoRm BarU..de name Siap..Xyah da Nk Pkai Tag..huhuhuhu*sgt GeMoK!!






ha..maKan r..yUmmm...eh2 doa makan dulu ye...


nota kaki: ni yang aku mam smlm..hri ni??? tatau lagi..huhuhuhuhu

AhAd Yang L.U.C.U

Image
Pagi da kena bangun siap-siap nak g umah baru..
Syamin, peyha, ali da gerak dulu..
mama abah semalam lagi da gerak n tido sane

b4 aku g sana
abah suh g amek hp de orang nak beli..
argh!!

aku dengan gaya minah rempit r konon..
wah eksen..maklum r da lame x bawa moto..

baru separuh jalan belting putus..
O M G
call sane sini..
skali de gak nak tolong aku yang cumel ni..
abang tu...
encem gak..*sayang jangan marah ye..hahahahahah
tunda moto aku sampai kat dengan tesco..
siap g mayau cari mane kedai yang bukak..

masa abang tu mayau2 aku call my teddy bear..
sebab da takot..
ceh siap gelakkan aku lagi..*sabo2

sayang ku otw juga..

di pendekkan cerita..

3 jejaka de depan aku..*ha pilih je..hahahah hampeh..

nak tak nak abang tu kena tunda lagi skali untuk sampai umah..nasib x jauh sangat.

sayang aku n bear2 follow belakang..

malu-malu..

aku dengan abang tu macam da lame kenal lak..

siap aku kau lagi..

dia boleh tanya "berat ko ni bape ha?"*siot je! tau r aku gemok..

Akhirnya sampai juga aku kat area umah dan de…

Br BaLik dArI NeW YoRk

Image
SeMalaM G nEw YorK wAh SuNggUh SeRoNok..

SaNgat TeRuJa

DuIt PoN MEnarIk..

Ni JeRk YanG aKu DapT BaWa BalIk..

BuAh TanGaN DarI NeW YoRk..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

[tu dia..]

kucik jer benda2 ni..sangat2
Act BukannYa Buah TaNgaN..

Caye @ atau X koranG PunYa Psal..

AkU beLi RM 200 tau.. *ni bukan kenyataan berlagak ok!
giler!

..kononnya kat tV warwarkan PERCUMA KoNoN nya r..

prinsip tetap prinsip
..mane de yang percuma kat dunia ni..btul tak?...

Tapi Tak pe bagi mengetest aku wAt juga..hahahahaha sekali je r..jangan harap r aku nk g lagi..

AkU G Gara2 MuKa AkU YaNg SeMakIn TerOk..*x reti jAga MuKa BtuL

Tu YanG NaK TrY Tu..huhuhu

AkU KnE G LaGi 3 kALi N BaYar 6 RatOs LbH LaGi..*g NexT wEeK..X Mau R..

KaLau X aKu KnE BaYar Rm4000 *unToK PakeJ YanG DiSyOrKan UntOk aKu.. ngeeeeeeee


HarI nI PlaK..

De SeMinar JKH KaT TMTC

BeNgOnG BeTuL DoK KL..KL POn TaU..*MaKLuM R DOk uMH Je..ahahahahhaha

So Pe YanG AKu WaT..FoLlOw aBah.. *Tq AbaH..

AkU SKe Nk DeNgaR SeMinAr Tu.. Tp …

ExCusE Me.....???

Image
*creadit to google
tak dikenali! yuuukkksss!
oh GOD!

what's going on??

someone wanna entertain wif my story!

sorry..its so annoying honey..haha

plisss go away..

being ur self ok?! haha

eh,jp..kwn2..dengar ne!

SIAPA MAKAN CILI, DIA TERASA PEDASNYER

yeker idok? wawawawaw,

i'm not interested to join YOU!

that's my story ok?

perasaan kwl la kwn..lalalala 

jgn memBABI bute!! weeee~

DISGUSTING! tuuihhh!

CerIta PaNtas..

Image
1. Klu aku da Bz..aku da hirau makan..tido..n mcm ni r keadaannya.. (burok btul perangai)
*Keadaan ni berlaku masa aku ni siapkan report after INTRA hahahahahaha*

2. Ni r Hasilnya lps Aku siapkan sume brg2..glue pnas cepuk2 2 titik..aduh..mcm kene bakar.
*Besarnya!! Kaki raksaksa mne r ni..*
3. Disbbkn aku ni da GEMOK sgt2 mcm2 da bnda untuk kurus aku mam.. De yg wat aku loya.. Lagi lapo..yg xblh thn de bnda yg effect kt muka aku..tepi bibir yg pecah..malunya.. Tp skrg da ok..Cuma muka je trok..ehmm..badan aku terlalu sensitive..dgn aku2 skali sensitive..wAaAaAA

4. Hr tu Cik XeTy de bli hp kat aku..w995 pink..n skrg aku lak da mimpi2 hp tu..eeeeeeee tekanan..


5. Dari awal bukan aku bawa laptop kt Ofc. Dgn Niat nk Clear kn sampah sarap yang ade..tp..xsetel2 juga.. lg aku tambah sampah lagi de..(hampeh)

6. Sbenarnya aku x minat sangat tengok Tv sukan2 ni..tP tah mcm ne dua hari lps Alie, Abah tgk bukan men Emo lg..aku dr dlm bilik ckp “per r tu pon nk Emo”. Da bosan dok bilik aku kuar jap..Tgk…

KeCoH DoK PoMPaN NeY!

Image
. dengan penuh bangganya di berkata .
. "kwn2! aku da berjaya bawa kete manual..." .

. sambil melompat2 (byangan hati yg amat gembira) .

. cian dia .
. setelah sekian lama bawa kete band0 (kete auto r!) .
. berkat usaha kne gelak .
. mati enjen .
. xsia2 .

. so lps ni xde lg masalah .

. itulah aku .


. kompom Syg teruja tgk Ira .

**gedik2!! dak ag neyh!! kompom jgk de yg menyampah
*aku just ckp "ade aku kisah?" huhuhuhu

Sape Kate Ni BuKan Kerja PerEmPuan???

Image

ABAH N NOTEBOOK

Image
“Along. Da g aktifkan b/band lom? Abah nk guna cepat mungkin ni.” “Alah..abah nk cepat-cepat nk buat aper? Abah nk pkai kat mner? Kat umh ni pakai b/band xkuat r abah..” Saje je..padahal da aktifkan da..huhuhu
“Bukan abah nk pkai kat umh. Kan abah da ckp nk gne kt notebook abah.”
“Abah da de nnt along g r ok?”
“hey abah da bli la”
“Mne2!”
“Ni..”
“Wah! Giler r..”
“Dah..tolong setting jap sblm along kuar..”

Tik

tok

tik

tok

tik

tok

“Ok abah da siap..”
“Amacam?”
“Ade harapan along nk curi tak agak2? Hahahahaha”
“Banyak cntik muka ko!”
“Comey sgt lor..huhuhu”
“Along, Ali nk tgk jg”
“Jap r bg Along try dulu”
“Along nk bk blog r tu”

--uuuwekkk—
“Da agak da Along ni..”

Geramnya tgk NoteBook ni!!! Mcm buku je…kaler fav aku lak tu.. abah ckp 1200-1400 da blh dpt.. ni blh suggest kt busu ni.. nnt blh busu belajar computer dgn baik..chaiyok2..


*agak2 xfhm abaikan je huhuhuhu