Showing posts with label feelFree. Show all posts
Showing posts with label feelFree. Show all posts

Thursday, September 11, 2014

Heloo.. + Pening Sudah

Hye semua..

lepas berpantang cuti..
tulis blog sikit, lepas tu hilang lagi

ape da..

blog pon dah bertukar nama dari
miszshusyi.blogspot

ke

azirahadnan.blogspot

dan tukar lagi

aregya.blogspot

asal pening sangat ni? hahahaha.. sebenarnya macam ni.
lama juga la cerita ni.. aku jumpa up up up coach Kak As bincang pasal Herbalife ape semua (panjang tak yah tahu la ek..hehehe) dia tanya pasal blog.

"ape blog Ag?"
"err..m i s z... (aku eja..malu nak sebut)"

sejak tu aku fikir kot orang tanya macam blur nak jawab..pelik sangat.. yelah masa buat ni zaman kanak-kanak riang. So aku ter fikir nak tukar nama.. atas cadangan kawan 'azirahadnan' sangat sesuai.. bila di sebut pulak aku rasa.. alahai formalnya.. bukan tak bangga dengan nama sendiri tapi semua panggil aku 'Areg @ Gya' so .. 'azirahadnan' terlalu formal.

jap nak ajar sebut.. ade orang still kompius dengan nama aku..
asal Azirah jadi Ajia
so aku tukar ejaan je sebab Aji tu mcm AJINAMOTO bhahahaha

Ajia become Aregya
in English, 'Are' bunyi 'A'
Gya tu biase je kan..

walaupon simple, ade juga kata susah nak sebut.. sampai ade yang sebut 'arey-g' ayooo maaa..

ade juga orang panggil aku Are-G
bila sms or text short jd AG.. dr AG tu pulak orang panggil bunyi EJ (macam nama penyampai HotFM tu) memacam jadi nama aku. Cianna Gya ni.. hehehehe

Apa-apa pon selamat berkenalan.. i'm newbie blogger =p

Tuesday, June 17, 2014

Duduk rumah goyang kaki

Hye semua..

Sebelum aku sambung balik cerita aku bersalin, aku masukkan cerita ni dulu.
Buat pengetahuan korang, aku ni bukanlah penggemar cerita drama lagi-lagi yang berepisod ini.
Rasa geram je nak tunggu sambungan.
Lagi sakit hati kalau cerita tu berbalik-balik
grrrr

TAPI!!!
Sejak dah tua ni*huhuhu sedar diri pon tua
Berminat pulak tengok cerita sampai tak jadi kerja
Kalau tak dulu aku layan kartun je..

Setiap Isnin - Khamis
1st cerita ni..
Cerita Indon.. ehm not bad. sebenarnya tak layan sangat jeling-jeling je semenanti cerita berikutnya. Tak suka cerita bila ade orang kena buli & yang kena buli ikot je..
Dapat Penyakit tengok cerita ni sebab adik aku lah bawa penyakit. Tapi memang tak nak berganjak bila dapat tengok. Siyes! Lagi-lagi ade Marian Rivera wowow

Belum sempat angkat bon*** cerita besh ni pulak ganti cerita yang sebelumnya.. Sebab Syarul a.k.a Romi ni lah aku tertarik nak tengok.. hahaha boleh tak gitu. 1 lagi sebab cerita abang & adik teringat sejarah lama.

Now cerita Temptation of wife je yang aku tengok. Dua cerita lagi tu dah tamat siaran dah ganti cerita baru. Goyang kaki tak de lah sangat. Saje mengisi masa sementara tunggu waktu masuk kerja.

Aku kerja lain dari orang sikit ^_^v


Friday, November 11, 2011

11.11.11

Hye semua
Selamat hari Jumaat..
Hari ni
11.11.11
Jumaat
15 Zulhijjah 1432H

Malam tadi n malam ni bulan mesti terang =)
Sangat cantikkan.

Ada pada hari ni?
Mungkin ada yang mengambil peluang nikah hari ni,
Mungkin ada yang sambut birthday hari ni..kan?

Oh ya..lupe
Selamat Pengantin baru pada mereka:
Nurziana – adik sepupu aku
Fairuz –kawan

Akhirnya..korang join aku hahahaahah..tahniah3

Aku di hari ni?
Tengkok macam nk patah..hahahaha tu r mengadap PC lame sangat!
Lain xde kot..nanti klu ade yang besh boleh hapdet ngeee
Daaa~

Tuesday, May 17, 2011

Meh Nak cerita..

Hye semua..
Konon nak cerita hari tu ek..
Tapi tangguh2 so hari ni baru nk cerita.

Ngeh3

Majlis Pertunangan

Owait2..Mula nak cerita pasal Sabtu lepas 14 Mei 2011, aku dah di jemput untuk menghadiri Majlis Pertunangan Fariza. Dia merupakan seorang blogger gak tau. Rumah pon dekat2 rumah mak aku. Tapi aku kenal dia dalam dunia blog ni..huhuhuh

Masa majlis ni r 1st time aku jumpa dia. Cantiknya dia..
Sempat la aku snap pic dia.
Malu betul aku.
Dengan tak kenal sape2 aku redah je sorang2 heheheheehe..

Mesti Fariza tgk aku mcm sombong..

“sowi ye..saye ni pemalu orangnya..hua hua hua”

Dia buat tema purple, putih, pink..

Sweetnya..kebetulan aku pon mmg ade baju purple *baju konvo+tudung tunang

See camni la aku ubah cara pakainya..hehehe

Comel gak aku ni kan..hehehhehe


Ni antara yang aku snap.




Cantikkan?
Well TAHNIAH BUAT MEREKA..Semoga ke jinjang pelamin. Dugaan time tunang akan kalian hadapi..so hadapi dengan sabar ye.. =)



Tiba2 je..

Next day nya pulak. Popopoi aku tnya.

“syg, hari nak g mane?”
“entah..Ira ingat nak kemas umh jer” aku jawab

Dia da tak tau nak buat ape. Main game handphone..
Lepas breakfast semua, aku kemas2 umah.
Dia macam tak boleh dok diam je..
Sidai baju, basuh baju..

“ishk nape ni?” aku tanya dia
“abg da tau nak buat ape la syg..”

Ehm asalnya semalam aku nak g jalan2 tengok camera.
Tiba aku tanya..

“syg nak kuar tengok camera tak”
“abg ikot je”
“ok Ira call Alie k?”

Wah ceria lak dia..so aku da tau r di nak kuar rupanya hahahahah..

Yang lagi ceria Alie r. Dia pon mmg dh lame tak g survey2 camera ni.

Di pendekkan cerita, aku mmg da lame nak rembat*bli Camera Sony Nex3



Alie lak minat DSLR.

Popopoi? Dia ikot je..huhuhuhu

Kuar yg niat asalnya nak survey, akhirnya BELI..tau ape aku bli?
DSLR..

Ni semua Alie punya pasal..hahaha tetiba salah kan Alie.



Wah da de camera sendiri la…

Lupa..thanks Popopoi..mmmuah..

Tuesday, March 8, 2011

Aku Hari tu, kini & akan datang

Hye semua.

Sihat? Harap semua sihat..tak kira la sihat or “sihat” = tumbam. Kira sihat juga la kan..hahahahhaha

Oh ya SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA kepada semua wanita.
Samada korang Pelajar, Pekerja, Ibu, Nenek..kamu tetap yang terhebat =D..
termasuk aku..hehehe


Wahai wanita
Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adama turut sunyi tanpa Hawa
Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh
Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

copy from Here



2 entry lepas banyak share some tips right? Dan ade sikit renungan..
Kali ni aku nak cerita pasal aku lak.

Aku hari tu..
Hari tu (22 March 2011) sorang2 kat ofc. sorang means, bukan aku seketul kat ofc..tapi aku dh tak g kerja dengan Syamin. cz dia da berhenti.. sob sob sob T_T
kebetulan aku mmg xde kerja that time..aku pong tgk pic2 kami..waaaaa lagi sedeh beb!
seminggu sebelum dia berhenti sempat p mam sesame..lps ni sape la nak teman aku..*cerita mcm da tak boleh jumpe je kan..hahahahah..
tapi siyes sedey laaa..


Sehari lepas Syamin berhenti..
Yana datang ofc aku..wahhh

Yana?

Siapa Yana?
Dia merupakan teman sejak aku darjah 4. Sehingga la sekarang. Waktu sekolah kami macam belangkas..
HOBI kami, suka bercakap sampai kena marah dengan cikgu.huhuhu..

1 hari ade hari 3 penjuru..pernah dengar tak??..alah hari ambil rekod kemajuan tu..masa tu lah cikgu akan cerita pasal anak2 kepada ibu bapa..*habis la!!!

Aku tak ingat mak sape yang datang dulu.. tapi yang pasti cikgu cakap macam ni..

“Azira & Liana ni..bercakap je..tengah buat kerja pon bercakap je..suruh menyalin da la lambat..lengahkan bercakap banyak!”

Balik rumah..2-2 kena marah..

Kenangan yang tak boleh lupa..masa naik mountain bike..

G mane2 aku la kena bawa dia. Sebab aku lagi besar dari dia..
Dulukan style..kalau naik berdua, sorang kayuh, sorang pegang handle.. camtu la kiteorang

1 hari tu hujan..lebat juga la..tak pe kami harung juga..baru balik dari kelas tambahan ni..

Aku tukang bawa mesti la duduk kat sit yang di sediakan.. dia duduk kat palang bahagian depan basikal.

Yela..Mountain bike bukan macam basikal rally yang ade tempat duduk belakang..
Kami kalau da jumpa ade je cerita..aduh pening..

Atas basikal ni, dah la hujan..sambil mengayuh mulut macam bertih jagung..ade je cerita..

Cerita punya cerita..
Aku pelik..nape Yana diam je..slalunya dia mesti respon aku..ishk budak ni!

Sekejap tu..

“oit zyra!”

“ha?”

Aku berhenti kayuh..toleh belakang..

Bingung

“oit! Camne ko kat situ??”

Hahahahahahahhahaha..siot gelak dulu ni..then baru kayuh g kat Yana..
Lebih kurang 100 meter gak aku tinggalkan dia.

Sampai kat Yana..aku ingat dia nak marah tapi dengan dia, dia skali bantai gelak.

Dia pon tak sedar bile kale dia jatuh..

“Bile kale aku jatuh ni? Patut aku pelik..asal ko diam je? Lepas tu aku pelik asal aku rasa punggung aku basah? Rupanya aku da atas jalan..hahahahahahha”

Punya la dasat penangan kite orang bercakap..ape jadi pon tak sedar..
Sudahnya ashik gelak sampai aku tak terlarat nak kayuh basikal..

Tapi sekarang kami da beso..eh..da tuo..ngahhahahah


Setelah beberapa thn ni kali pertama makan sesame
Snap pic sesame
Terharu..
Padahal dok perumahan yang same..
Biase la bile masing2 da ade haluan masing2.. =)

Say KEYJU…huhuhu

1st time bersama

kawan aku da jadi macam ni..

aku still mcm ni =)

teropong yana dari kereta aku..time ni kami balik sesame =)


seminggu lepas aku jumpa Liana..Aku, Hubby, Abah & Mama balik Kelantan
ni 1st time aku balik lepas aku kahwen
lame betul da tak balik.
semuanya lain.
Kalau tak silap aku dah 4thn tak balik.
Nenek pon dah tak de..
Sepupu aku pon da kerja & da berfamily kat KL.
Yang tinggal nenek2 dan makcik2.

kami singgah kat rumah mak mertua aku..*my hubby hometown
well..umah mak mertua aku da nak masuk sempadan Kelantan.
hehehehe beshkan..dapat balik 2 rumah sekali gus.

Kat kampung paling besh hubby aku la..g jalan2 kat umah sedara ashik dapat kain pelekat je..
mama kata "lps ni g keje pkai kain je" hahahahahha.
Tapi kain pelekat tu lawa2 la..aku sempat amek 1 nak wat kain baju kurung..thanks sayang

Pagi sebelum balik KL, g pejabat tanah dulu.
Sempat snap pic..huhuhu


tu cerita Aku hari tu.., Aku hari..
Hari ni, aku rasa malas je, semuanya..ehmmm
sebabnya kaki aku sakit, ape tah yang kat lutut tu doc cakap lari..aku bergerak terhencut2 lagi macam aku di 2 thn lepas. Rasa nak menangis.
Biasa la, kita da selalu bergerak laju..skali Tuhan tarik nikmat berjalan tu..huh!

Bercerita pasal ofc tempat aku kerja. Ofc ni da nak tutup dan akan kembali ke Seremban. Bos minta aku ke sana.. Masalahnya boleh ke aku claim perjalanan aku?? huhuhu mst bnyakkan.. takkan bos nk bg aku 2K++ sedangkan aku hanya Diploma..Tak mau aku p Seremban..Lame nnt aku tinggalkan hubby.. balik da penat. Aku bukan bujang lagi.


& Aku di masa akan datang..
Aku mungkin da ada kerja baru, tempat baru, tapi kerja ape??
Akan datang aku akan pergi 2 majlis perkhawinan kawan aku..salah 1 darinya bertema Bolly..ewah..
Mungkin aku akan jumpa ramai orang..sebab aku nak g tengok belon panas..

sebelum tahun depan aku mahu beli


mungkin g honeymoon kali kedua =D

semuanya mungkin dengan kehendakNYA =)

picture nanti aku update ye..huhuhu malas lagi nak edit.

Sunday, October 10, 2010

Si Cumel Zetty Belanje

Sebenarnya..ni sambungan dari cerita ni & ni

Camner tah aku blh lupe..

B4 kami *aku, en tunang & zet sampai umh ila.. kami singgah dulu kat cni



Besh oooo

Aku ase 1st aku dpt bnda ni 4 thn sudah..pergh..da lame lorh

Agak dasat r..punya r panjg berator..

saper yang turun Melaka..singgah r Klebang ye

Kedai biase je..tapi femes bukan men2 ha..

Da r tyme ni cuaca panas..

Dapat sedut..huh x cukup satu…tp tahan je..coz sat g nk p mam jugak..



Ngeh3

Tq zet..

Friday, July 23, 2010

AkU Nak CeRita Laju2

~cErItA I~

Tadi de koje r..so ni baru nak on..ngeh3

Sepertimana yang di ketahui..Kawan CumeL aku da berangkat ke InDon Isnin hari tu (last week)..Erk macam-macam yang da berlaku..*macam 1 tragedi lak cis

1.Dia x dapat nak call n msg guna maxis..sangat sedeyh..huhuhuhu..so aku try jadi maxis center tuk dia..

2.Aku de tengok 1 baju jubah yang macam blouse..aku pon cakap r kat dia..kan besh aku dapat beli baju ni..TAPI dia da beli!!!!!! KO WAT AKU MARAH KO TAU X!!*kunon r..terpaksa pasrah sbb xde sen,dollar,rupiah da aku ni..


3.Cian dia sampai ternanes..opsss sebab x dapat beli souvenir..sabar ye kawan. Ah aku x kire suh pakcik ko bawa balik kat kedai tu.*pesal aku lak emo..dush! atoi


4.Sepanjang dia kat sane aku kena buka kedai top up. Sebab dia bergayut x ingat dengan orang Malaysia*tu r aku kata jangan g berlagak nak g

5.Tu je r kot hahahhahaah mati dia bunuh aku nnt ni….


“Weh ko de jumpa Dimas x? huhuhu” wink2..cumelnya dia nak pelok3 dia...

Ha tu kawan2 len yang nak g ke Indonesia..sila catit ni ye..untuk pengguna Maxis sahaja..*aku pon baru tau pasal ni..


Untuk call *120*0060123456789# dan tekan dial…
Untuk sms, no phone yang kamu nak sms tu tambah 006 sbelum no yang nak di sms tu cth 0060123456789…haaa gitu..
ada Faham?
X faham boleh roger huhuhuhu..




~cErItA II~

Malam after bezday Yana baru aku dapat jumpa Yana..*cowi le. Lambat bagi hadiah bezday.
Masa aku nak jumpa dia, dia kat kedai mak dia..Aku malas nak naek sebab nak g bank. So suh je dia turun.. Skali tengok..GILE R LAWA!! Dia da kurus siot 2 minggu je.. dia cakap dia makan time bekfes dan malam makan roti dua keping..Memang menakjubkan..HuH ko Memang kuat semangat.



~cErItA III~Ceh aku da mula turun site sekarang so xde online2 ni macam dulu..
Seyes aku tak tau.. atoi ai selalunya aku ikot orang yang pro turun..
Macam budak TM yang baru, dorang akan ikut leader dorang turun, bukan turun sendiri bodo2 macam aku..erk hayun je. Aku perempuan yang buat kerja lelaki, aku jaga je site tu.
Menangantuk, bosan, aper jer aku nak buat?
Lelaki..kalau de perempuan de je cite pelik2 yang aku tak kan faham dorang cerita antara dorang..
ape ni???!!
Aku, pekak kan telinga, dan buat muka xde perasaan. Kecuali pasal kerja. Da turun site, kena la belajar buat keputusan. Mak ai. Aku dia ayam2 kan juga r. xpe tunggu je nanti aku belajar slow2 tau r..huhuhuhu. da name pon turun site, kasut boot yang de besi tu aku pakai..makkkkk kaki sakit woooo. Kulit pon da nak gelap. Guano ni?


~cErItA IV~Yeyh..bila hati da panas sume boleh jadikan? Jadi la macam aku.
Sume orang tak suka..
Hahahahaha menarik.
Memang malang!

Yup memang dalam badan aku macam2 angin ade,
Tak boleh salah makan,
Tak boleh silap..
Memang taufan..

Jangan sesenang mulut berbicara.
Jangan sesedap hati meluahkan rasa.
Kamu memang tak tau pape..

Be rest AreGya!
Tarik Nafas panjang2..da lepaskan..
ALAMAK TERKENTUT..OPSSS HUHUHUHUHU


~cErItA V~

Aku aku da maklum awal2 td aku da start bz sekarang..tapi khamis br ni aku sempat melawat BMI..ngah hahahahaha.. Da mcm artis plak..*ngok dak areGya ni..
Nak setel pasal acdmic sume..
Perh budak2 ni sume jumpa aku cakap buka blog aku kat e-learning..*oit org blajar korang memain ek hahahaha..
Boleh bahan aku pasal citer dalam blog aku..
Tiha blh cakap.. “Areg ni ke baju ko yang de nama tu?” ceh ko..tau r ko pembaca blog tegar aku..hahahahahah..dalam masa yang same bangga gak..ok kawan2 aku akan try masukkan benda2 yang berguna tuk korang..sayang kamu sangat2..

Friday, June 18, 2010

I'm Lovin It...

ReHat TyMe..oyey...



b4 gerak BerGaYa dUlu DeNgan UniFoRm BarU..de name Siap..Xyah da Nk Pkai Tag..huhuhuhu*sgt GeMoK!!






ha..maKan r..yUmmm...eh2 doa makan dulu ye...


nota kaki: ni yang aku mam smlm..hri ni??? tatau lagi..huhuhuhuhu

Tuesday, June 15, 2010

AhAd Yang L.U.C.U

Pagi da kena bangun siap-siap nak g umah baru..
Syamin, peyha, ali da gerak dulu..
mama abah semalam lagi da gerak n tido sane

b4 aku g sana
abah suh g amek hp de orang nak beli..
argh!!

aku dengan gaya minah rempit r konon..
wah eksen..maklum r da lame x bawa moto..

baru separuh jalan belting putus..
O M G
call sane sini..
skali de gak nak tolong aku yang cumel ni..
abang tu...
encem gak..*sayang jangan marah ye..hahahahahah
tunda moto aku sampai kat dengan tesco..
siap g mayau cari mane kedai yang bukak..

masa abang tu mayau2 aku call my teddy bear..
sebab da takot..
ceh siap gelakkan aku lagi..*sabo2

sayang ku otw juga..

di pendekkan cerita..

3 jejaka de depan aku..*ha pilih je..hahahah hampeh..

nak tak nak abang tu kena tunda lagi skali untuk sampai umah..nasib x jauh sangat.

sayang aku n bear2 follow belakang..

malu-malu..

aku dengan abang tu macam da lame kenal lak..

siap aku kau lagi..

dia boleh tanya "berat ko ni bape ha?"*siot je! tau r aku gemok..

Akhirnya sampai juga aku kat area umah dan de kedai yang buka..

tu pon Sempat kne bahan lagi..argh!!

udah2 r Tu!

pesanan tuk bear2: sowi ye..len kali aku banje ko..huhuhuhuhuhu

moral hari ni..
1. kena pndai cek moto
2. pkaian aku boleh menipu orang hahahahahaha *abang tu blh tanya aku "ko ni da hbs sekolah ke blum..?"


last skali aku g amek hp dengan sayang ku..sowi sayang..hhehehehehe.

aku tak tau pon name abg tu..sbb dia aku tny sume xnk jawb. lantak r..yang aku tau dia lagi tua dr aku nk tentera..hahahahaha

da setel sume baru aku g umah baru aku..dengan linda, busu & angah..



::the end::

Thursday, June 10, 2010

Br BaLik dArI NeW YoRk

SeMalaM G nEw YorK wAh SuNggUh SeRoNok..

SaNgat TeRuJa

DuIt PoN MEnarIk..

Ni JeRk YanG aKu DapT BaWa BalIk..

BuAh TanGaN DarI NeW YoRk..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

[tu dia..]


kucik jer benda2 ni..sangat2

Act BukannYa Buah TaNgaN..

Caye @ atau X koranG PunYa Psal..

AkU beLi RM 200 tau..
*ni bukan kenyataan berlagak ok!
giler!

..kononnya kat tV warwarkan PERCUMA KoNoN nya r..


prinsip tetap prinsip
..mane de yang percuma kat dunia ni..btul tak?...


Tapi Tak pe bagi mengetest aku wAt juga..hahahahaha sekali je r..jangan harap r aku nk g lagi..

AkU G Gara2 MuKa AkU YaNg SeMakIn TerOk..*x reti jAga MuKa BtuL

Tu YanG NaK TrY Tu..huhuhu

AkU KnE G LaGi 3 kALi N BaYar 6 RatOs LbH LaGi..*g NexT wEeK..X Mau R..

KaLau X aKu KnE BaYar Rm4000 *unToK PakeJ YanG DiSyOrKan UntOk aKu.. ngeeeeeeee


HarI nI PlaK..

De SeMinar JKH KaT TMTC

BeNgOnG BeTuL DoK KL..KL POn TaU..*MaKLuM R DOk uMH Je..ahahahahhaha

So Pe YanG AKu WaT..FoLlOw aBah.. *Tq AbaH..

AkU SKe Nk DeNgaR SeMinAr Tu.. Tp AsAl Tah MeNgAnTuK!

MaLu BtUl..Hr Ni SeBaBnYa akU SoRaNga GiRL dLm OfC aKu..EhMM..Kat SeMinaR tU pOn X raMai GiRl..maKluM r PeNyeLia PrOjek..

BaLik Pnya r JeM..So ManFaaTkan MaSa DeNgaN nI...


muka baru Balik New York..ngeh3



KL.. kalau x Jem bUkannYa KL


konon2 nk jadi laDies PaKai r Kasot ni..Jap je lepas tu bUka je dah


aku Sampai Umah Kul 700Mlm..SeSaMpai umh makan yeyy

Thursday, May 20, 2010

ExCusE Me.....???

*creadit to google

tak dikenali! yuuukkksss!

oh GOD!

what's going on??

someone wanna entertain wif my story!

sorry..its so annoying honey..haha

plisss go away..

being ur self ok?! haha

eh,jp..kwn2..dengar ne!

SIAPA MAKAN CILI, DIA TERASA PEDASNYER

yeker idok? wawawawaw,

i'm not interested to join YOU!

that's my story ok?

perasaan kwl la kwn..lalalala 

jgn memBABI bute!! weeee~

DISGUSTING! tuuihhh!

Thursday, May 13, 2010

CerIta PaNtas..

1. Klu aku da Bz..aku da hirau makan..tido..n mcm ni r keadaannya.. (burok btul perangai)
*Keadaan ni berlaku masa aku ni siapkan report after INTRA hahahahahaha*


2. Ni r Hasilnya lps Aku siapkan sume brg2..glue pnas cepuk2 2 titik..aduh..mcm kene bakar.

*Besarnya!! Kaki raksaksa mne r ni..*

3. Disbbkn aku ni da GEMOK sgt2 mcm2 da bnda untuk kurus aku mam.. De yg wat aku loya.. Lagi lapo..yg xblh thn de bnda yg effect kt muka aku..tepi bibir yg pecah..malunya.. Tp skrg da ok..Cuma muka je trok..ehmm..badan aku terlalu sensitive..dgn aku2 skali sensitive..wAaAaAA

4. Hr tu Cik XeTy de bli hp kat aku..w995 pink..n skrg aku lak da mimpi2 hp tu..eeeeeeee tekanan..


5. Dari awal bukan aku bawa laptop kt Ofc. Dgn Niat nk Clear kn sampah sarap yang ade..tp..xsetel2 juga.. lg aku tambah sampah lagi de..(hampeh)

6. Sbenarnya aku x minat sangat tengok Tv sukan2 ni..tP tah mcm ne dua hari lps Alie, Abah tgk bukan men Emo lg..aku dr dlm bilik ckp “per r tu pon nk Emo”. Da bosan dok bilik aku kuar jap..Tgk TV dr tepi bilik..Jap g.. “ha pukul lg..Cikit lgi..ha cam tu r..yeyyyyyy” ewah aku plak yg semangat.. Smpai ke hari ni..aku berdebar nk tau keputusan Piala Thomas.. hUa HuA hUa

7. MinggU lps..1 hr aku Kt oFc aku ashik maM Coklat Jer..1 hr 1 paket hbs..xblh berhenti..ToLoNg!!
8. Teka ni pe? Tahu kah anda dalam ni coklat jg…hahahhahahaha mam lagi..


9. Aku g Kerja berdua..tp yang slalu bawa kete..aku..yang sorang lagi de lessen gak..aGak2 dia wat pe masa aku drive?

*Hasilnya..hahahahahahah*

10. HasIl dr Kerja2 pembersihan..hahahahaha tp ni blm hbs lg lor

Sunday, April 11, 2010

KeCoH DoK PoMPaN NeY!

. dengan penuh bangganya di berkata .
. "kwn2! aku da berjaya bawa kete manual..." .

. sambil melompat2 (byangan hati yg amat gembira) .

. cian dia .
. setelah sekian lama bawa kete band0 (kete auto r!) .
. berkat usaha kne gelak .
. mati enjen .
. xsia2 .

. so lps ni xde lg masalah .

. itulah aku .


. kompom Syg teruja tgk Ira .

**gedik2!! dak ag neyh!! kompom jgk de yg menyampah
*aku just ckp "ade aku kisah?" huhuhuhu

Saturday, February 20, 2010

ABAH N NOTEBOOK

“Along. Da g aktifkan b/band lom? Abah nk guna cepat mungkin ni.”
“Alah..abah nk cepat-cepat nk buat aper? Abah nk pkai kat mner? Kat umh ni pakai b/band xkuat r abah..” Saje je..padahal da aktifkan da..huhuhu
“Bukan abah nk pkai kat umh. Kan abah da ckp nk gne kt notebook abah.”
“Abah da de nnt along g r ok?”
“hey abah da bli la”
“Mne2!”
“Ni..”
“Wah! Giler r..”
“Dah..tolong setting jap sblm along kuar..”

Tik

tok

tik

tok

tik

tok

“Ok abah da siap..”
“Amacam?”
“Ade harapan along nk curi tak agak2? Hahahahaha”
“Banyak cntik muka ko!”
“Comey sgt lor..huhuhu”
“Along, Ali nk tgk jg”
“Jap r bg Along try dulu”
“Along nk bk blog r tu”

--uuuwekkk—
“Da agak da Along ni..”

Geramnya tgk NoteBook ni!!! Mcm buku je…kaler fav aku lak tu.. abah ckp 1200-1400 da blh dpt.. ni blh suggest kt busu ni.. nnt blh busu belajar computer dgn baik..chaiyok2..



*agak2 xfhm abaikan je huhuhuhu