Showing posts with label Ceria. Show all posts
Showing posts with label Ceria. Show all posts

Sunday, April 15, 2012

Selamat Pagi

Hye Semua..





Mulakan pagi anda dengan breakfast yang sihat
semoga kalian dapat meneruskan hari dengan ceria & bersemangat!

Gunakan masa cuti sebaik mungkin..esok dah kerja lorh
huhuhuhu..

Apepon CARGAS! =D

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Malaysia!!

hye semua..



korang tau kan result semalam?
5-4

gugur jantung aku..huh!
akhirnya..

tiba-tiba aku nak menyanyi

Gemuruh suara,
Jadi bangsa Berjaya,
Gemuruh perkasa,
Bawah satu bendera,
Nama kita bina,
Diseluruh benua rasa bangga,
Genggam amanat wira,
Julang panji Malaysia..


1 block umah aku bergegar..hahahahah da macm dok stadium!
cayalah.



Tahniah Skuad Negara =)

Thursday, November 10, 2011

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..




















































DSC_0082
tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari

DSC_0139
Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..

DSC_0115
Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu

DSC_0134
wuwuwuwuwuwu

DSC_0165
Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..

IMG00541-20111106-1852
Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?

IMG00544-20111106-1854
Balik time! Bye2 Semenyih...

Friday, October 21, 2011

ReView dA MoMeNt ^_^

Hye semua..

sihat tak korang? aku tak bape nak sihat la *cian tak? huhu
da lama juga aku tak membebel kat sini kan?
well bz ma..*ye ke? was2 jap hahahaha

Cerita pasal puase & raya aku belum habis lagi aku ceritakan*walaupon sekarang da nak masuk raya haji

tak kisah la.. kalau yang slalu ikot pasal cerita aku*khas buat yang ikot la.. mesti tertanya-tanya..asal diam je kan..
aku ade je.
cuma agak keletihan nak mengedit pic.
xsempat nak bercerita.
sebab masa aku agak pack.

ni pon ade orang mintak pic2 yang aku snap..aduh tak mampu sih nak update!
*lps ni klu snap pic jgn buka fb klu x org tnya mana gambar..hahahahah

tapi yang ade add fb aku korang boleh tengok je aku update status..bukan main gedik lagi aku di situ hahahaha..

ok, now aku nak sumbat cerita2 yang belum aku sumbat.
mari layan..*walaupon da basi ngeeeeeeeeee



| BERBUKA BERSAMA - BMI's FAMILY |

Akhirnya berjumpa juga kami.
Walaupon tak semua yang join,
Walaupon susah nak deal..
Walaupon masing-masing ade hal sendiri..
Tapi di sini hari ini kami dapat bersama
Menghidupkan suasana
Mengimbas kenangan bersama
Melerai rindu.

Wahhhhhhhhh bahagianya..

Thanks korang!!

candid

cats

makann

DSC_0678

DSC_0676



| BERBUKA BERSAMA - LOTUS's FAMILY |

Selang beberapa minggu aku join berbuka dengan ahli keluarga tempat koje aku lak berbuka..sedih masa ni Popopoi aku berbuka kat umah mama..*rasa macam kejam lak tinggalkan dia..

sekejap je..lepas tu aku balik..tak besh r Popopoi xde..windu dia!!

cats
anak dara sumenya huhuhu aku tak tergolong da

DSC_0777

DSC_0760

DSC_0753

DSC_0729

DSC_0724

DSC_0721

DSC_0718

DSC_0697

DSC_0685

DSC_0683
mereka yang hadir...

DSC_0690
lastly dak ipan!! comey


panjang gak review aku ek? penuh dengan gambar je heheheeh.. nnt tunggu review seterusnya karang tenyeh banyak banyak-banyak terbelahak lak hahahah..
daaaaa~

Friday, March 11, 2011

SePetaNg dEnGaN BuDaK ComEy

Hye semua

hari ni (rabu - 9 march) jumpa Nurul Umairah..Kalau korang ingat aku de pos pasal si cumel ni dulu. Sekarang dia da besar..da nakal..

Geram2!

1 Lagi..si cumel ni dah ade blog ooo

click sini
sowi la..yang bulat2 tu kepala dia..hahahahahaha



Ni pulak gambar aku dengan budak cumey ni..

1. Suka dia dapat main streng kereta..tengok la..siap gelak..

2. remote pon masuk mulut..tapi sempat beraksi depan camera dengan Cik Mon dia..huhuhu

3. Aku dengan Umairah da macam raksakse dengan manusia..hahahaha beso sgt muka aku..huh!

4. Ini la umi Umairah..baru sme padan, same kecik.huhuhuu

Monday, January 3, 2011

FakTa =)

1. Cuba tengok zip seluar anda, tertera huruf YKK..YKK bermakna Yoshida
Kogyo Kabushibibaisha iaitu sebuah kilang membuat zip terbesar di dunia
yang menghasilkan zip yang korang pakai sekarang ni..

2. bunyi (kuek) yang dihasilkan oleh itik tidak bergema dan beralun.
Sehingga kini kita tidak tahu mengapa.

3. Dengan sepotong coklat boleh membunuh anjing? benar!! Coklat mam pu
merosakkan sistem pernafasan dan jantung anjing. Dengan ounces yang banyak
mampu membunuh seekor anjing bersaiz kecil.

4. Kebanyakan lipstick yang kita pakai sekarang ni mengandungi sisik ikan
yang telah diproses.

5. Pada tahun 1830, ketchup (sos tomato) digunakan sebagai ubatan dan
bukannya perasa tambahan pada makanan.

6. Tiada satu pu n jam di Las Vegas gambling casinos. Dengan ketiadaan jam
akan melekakan penjudi penjudi dengan taruhan mereka..

7. Kerana ketangkasan Bruce Lee..pengarah terpaksa memperlahankan sedikit
filem yang diambil kerana terlampau laju dan pergerakan aksinya tidak
dapat ditangkap melalui lensa kamera. Sesuatu yang agak luar biasa dari
orang lain.

9. Mosquito repellents atau penghalau nyamuk tidak membunuh. Sensor nyamuk
hanya dikaburi dan ini menyebabkan nyamuk tidak dapat mengesan dimana
mangsa berada.

10. Pakar dan doktor gigi mengesyorkan berus gigi hendaklah diletakkan
sekurang kurangnya 6 kaki jauh dari tandas utk menghalang kuman
berterbangan ketika anda menggunakan flush tandas.

11. Jika nombor 111,111,111 didarab 111,111,111 anda akan dpat jawapan
12345678987654321.

12. Warna biru adalah warna kesukaan 80 peratus rakyat Amerika.

13. Tanda (#) di keyboard kom pu ter anda sebenarnya dinamakan
'octothorp'.

14. Adalah mustahil jika anda bersin tanpa memejamkan mata.

15. Seekor lipas boleh hidup selama 10 hari tanpa kepala.

16. Jika dikangkangkan kaki dan baring secara telentang, kita tidak akan
tenggelam di dalam pasir jerlus.

17. Nama yang paling banyak umumnya di dunia ini ialah Muhammad.

18. Di Eropah, kebanyakan wanita Eropah tidak memakai seluar dalam
sehingga ke tahun 1900 barulah seluar dalam diperkenalkan...

19. Produk pertama menggunakan bar code adalah Wrigley's gum.

20. Mexico City tenggelam sedikit demi sedikit sekitar 10 inci setiap
tahun.

21. Mengikut statik dalam kehidupan, ayam adalah haiwan yang paling banyak
di dunia mengalahkan manusia, kerana cara pembiakan yang berleluasa dan
senang dibiakkan untuk makanan.

22. Otak akan lebih aktif ketika tidur dari ketika anda menonton tv.

23. terdapat banyak telefon di Washington D.C mengalahkan
penduduk-penduduknya..

24. Untuk melepaskan dari gigitan buaya, anda perlu mencucuk matanya
menggunakan jari sekuat hati. Buaya akan melepas anda serta merta.

25. Jika sebutir kecil kismis dijatuhkan di dalam segelas champagne segar,
kismis tersebut akan turun ke dasar gelas dan naik semula dan turun
kembali dan seterusnya seakan dilambung-lambung.

26. Leonardo da Vinci juga mencipta gunting dan beliau menghabiskan 10
tahun untuk menyiapkan lukisan agungnya iaitu Monalisa(10 tahun untuk
bahagian bibirnya sahaja)

27. Nama sebenar rama-rama (butterfly) ialah 'flutterby'.

28. 90% dari pembaca yang membaca info ini kebanyakannya tidak tahu
tentang fakta yang telah diberikan. Keajaiban fakta fakta sebegini dapat
menarik minat pembaca untuk mengetahui dari atas kemusykilan minda kita
sendiri.

29. Tahukah anda senarai ini tiada no 8.

29. Dan kebanyakan pembacanya membaca fakta ini semasa waktu office...
Pelik bukan!

30. Anda pasti menyemak kembali senarai ini sekali lagi untuk mengesahkan
tiada no 8. kan ?

hehehehehe.. .!!!

OK dah pegi buat keja... hehe...

Wednesday, November 3, 2010

Selamat Menghadapi Peperiksaan

Buat adik2..

kawan2..

tuk aku juga..huhuhu

tak lupe bebudak BMI..

oyey..

chaiyok3..

jangan memalas okeh..

Monday, October 4, 2010

Mee Kek & Ayam..

uik apekah..

begini..

awah aku..

ok2 start..

mee..mase g umah ila, kite org di hidangkan mee goreng..kebetulan masa tu..raksakse ni tengah lapo..dua kali tambah *aku pon..huhuhu
kek..act besday budak ni lambat lagi. tapi sebb sume da ade. so ape kate kite sambot je..xde r lambat sangat dalam bulan ni jugak *16 Okt
Ayam..b4 balik ke rumah masing2..kami *zet, aku & tunang
di hidangkan ayam yummm yummm *pic ayam xde tau..huhhuhuhu

gitu r citernya..

seronok sgt. bnyk kali da nk jmpa sesamer..
ade je hal..
tp..hari ini kami dipertemukan..*akhirnya

for our dearest*btl ker eja ni? huhuhu

"Hey Happy becoming b'day ya...Hope kamu enjoy dgn majlis yg ringkas ni..kek sedap lorh lupa nak bawa balik..hahahahahha. thn dpn ko kne sambot b'day kami pulak..ha ingat tu!!*giler kejam kwn2 ko..

Nway we re love u so much..FRIEND4EVA =)"


sangat3 cumel.....


muka becoming b'day girl


hidangan mee goreng..nampak???


gedik je muka aku..huhuhu


walaupon jauh kawan tetap terus =)



**p/s: de pasan x aku mcm ibu mengandung..haaaa ayok..hahahaa ni sume gara2 perot moncet!

Monday, September 20, 2010

Menghitung hari..

tik tok tik tik




16 hari lagi untuk hari itu..



aku nak nampak kurus..macam dulu..



bersemangat ya AreGya!! chaiyok3!