Posts

Showing posts with the label EdayPurple

Akhirnya bercerita..

Image
Huh..bz tul..
After Majlis aku agak keletihan..hamek ko..
1st time kot wat majlis beso macam ni..Dulu de tapi masa umi kawen tp aku br darjah 5..
Hahahaha..otak piker nak seronok je masa tu..
Tak de maknenya aku nak tolong2..
Tolong menyibuk de r.
Tapi aku de gak menyibuk kat majlis Cik Donat..(Sekarang da Jadi Puan Donat)
2 kali aku jadi pengapit..n wat majlis tu macam majlis sedara aku..
Family dia pon aku da kenal so x salah pon..ngeh3
Kalau aku cakap tu kembar aku pon orang caye..ade iras dok..

Berbalik cerita majlis aku..
Picture bnyak aku letak tp belum bercerita je kan..
Cukup r dengan ape yang aku da letak tu..kan kan kan..

Ape je aku nak cerita pasal majlis..Majlis aku biase je cuma agak kabut di permulaan. Sampai aku nanes (eeeee tak malu!)
Kenangan..so tuk simpanan aku dan orang yang hadir..ahak!

Owait..sebab aku ada de cikit pengalaman,
So aku nak kongsi.
Tak nak? Sila click kat atas skali sebelah kanan de tanda “X”
Sila buat sekarang.

Yang stay..yok habiskan perjalan entry ni..hahahaha


Untuk…

photogenic la sangatkan

Image
::model baju raya..*hahahahahahaha::


::aper yang ske sangat tu ek??::


::budak berjari bulat2::

Album Tunang..=P

Image
album da lame dapat..tp hr ni br nk cerita..
xde mase wok..

Bape hari da aku siapkan keje opis..
n bape hari lak aku mengadap HTML tuk betulkan benda yang aku ase tak puas hati pada blog aku ni..huhuhuhuu sengal bnyak budak AreGya ni..*jangan di ikot ya kawan3..

ok...tAdhA...*konon magic r tu..

ok ni kotak tuk album aku..huh teruja kotak je dah ade pic aku..

ha..ni baru kulit album aku..amacam? Aku ske sbb de bear yang cumel tu..n cover purple..kalau nak tau bear tu sebenarnya hantaran En Tunang tuk aku..de cincin..tomey lorh

cover belakang album..

2 pic di atas ialah pic yang menunjukkan isipadu album tu..




ok...tq for myphographer..Caer. Penat ko layan kerenah aku yang bukan photogenic ni..suh senyum pn xreti..menyingai tau r..hahahahahah
susah gak jadi model ni..atoi..buat muka aku pandai r..
camni
camni ker
tak pon macam ni

ha aksi pelik tu aku expert..ngeeeeeeee

SmilE.....CliKz..CliKz..

Image
no idea nk bercerita sekarang so sila r layan ye picture2 ini..
heheehehehehehe




Mula gelabah…

Image
Layan picture ye kawan2..

this pic by hana.. akulah puteri katak hahahahahahaha

Tak boleh letak banyak..tak pakai tudung segan…

Masa aku tengah make up..orang ni call orang tu call
Haaa siap aku da tak tentu arah..
Orang len pun tgh siap
Aduh!!

Maaf kalau de yang terkena percikan api kemarahan aku..
Memang tak cukup kaki tangan..
Family tak beso macam ni la..

Falah terpaksa kuar g jalan beso sebab de yang tak tau jalan..

Pihak lelaki sampai awal..
Argh!!! Tidak!!!!
Tak siap lagi..
Hana tenangkan aku..
Kawan-kawan siap tolong aku bawa turun hantaran ke bawah.

Tangan aku da mula sejuk..

Mula2 pkai crown..last2 aku mintak Hana cabut..
Bulu mata palsu pun cabut sebab aku da tak nampak jalan..
*siyes aku ni macam kartun tak macam perempuan betul..
*sowi Hana..
*sowi kawan-kawan



dayang2


Sempat aku bergambar dengan adik2 dalam bilik..

Tiba masa untuk turun..

this pic by caer..pengiring tu cumel lorh

Adik2 iring aku..
Erkk takot je aku tergolek dari tangga..hahahahahaha

Ceh2 da macam artis..lensa Caer berkelip..clik cli…

Esoknya..

Image
“Along..bangun subuh” suara mama..
Aku pon bangun..rasa macam da raya lak *dang! Sengal! hahahahaha

Da solat aku kejut Jannah lak..

Than tolong mama wat breakfast kit..

Than aku n Jannah hampar carpet, letak kerusi dan bunga untuk pelamin mini aku..
Sume sendiri kecuali bunga saje sewa..so sweet..

Memang aku nak wat simple tapi sweet
Tunang je baru..



Done…

Next..
“Falah!!! Bangun..” huhuhhuhu xde r aku kejut macam tu
Mau dia hangin 1 badan dengan aku..
Bangun2 je Falah kena gosok kain alas dulang aku.
Jannah siap kan potpori..
Aku?
Mengarah je r..hahahahhahahaha

lalalalala rajinnya...ni r budak comel tu..ade ke patut mama puji dia depan2!

Jannah susun daun kering..ngeeee
Setel breakfast..
G tesco mayau2..huhuhu cr buah wat hantaran..
Maklum r umah baru ni tak de peti..so kena r bli hari nak majlis..

We

Sampai2 umah Hana a.k.a mak andam eh muda lagi..kak andam..ngeh3 da sampai umah..bagus r dia ikut je direction yang aku bagi..cukup senang dia sampai..Tahniah Hana. Terror r kamu..

Alamak aku belum mandi lagi…

Sebelum Detik Itu Bermula..

Image
Salam Sume..huhuhuuu baiknya..
Aku sebenarnya bakal demam..
Aduh Sangat letih badan ni..
Aku Try sambung cerita aku slow2..

1stly aku nak wish kat Zetty..
2 hari sebelum Majlis, dia send aku something..
Katanya sebab dia tak datang so dia nak aku wat benda ni sebagai give pada tetamu aku nanti..
Kalau ikotkan memang aku xde give pon..
TQ ye Zetty…muah3..hahhahahaah..
SAPE YANG DATANG JE DAPAT HUHUHU
Ade sape2 nak tempah..sila ke sini.. Tolong industry kecik ini..tak salah pon =)

Lepas aku da g mesin otak kat saloon..huhuhuhu
Malamnya bermula la gerak langkah ku..ewah..

Mula2 aku g amek Miss Jannah aka mama vogue *nama dr aku
Than, aku gerak ke umah kak ana tuk amek bunga..ashik gelak je msa ni..
Lastly amek Falah dan dulang..

Belum berakhir lagi..
Aku g balai pudu nak amek sirih junjung pulak.
Kemudian balik umah nak amek barang..

Pukul 1pg ++ macam tu r aku, Falah, Jannah & barang2 sampai kat Semenyih..

Dalam perjalanan, air yang de dalam takung sirih junjung ashik tumpah je atas Jannah hahahahahaha
A…

Aku Hanya BekaS Kekasih

Image
huk


huk


huk


huk


aku kini hanya bekas kekasihnya

kerana aku sudah menjadi tunangannya

=P


seram je..huhuhuhuuhu

Persiapan Terakhir

Image
Sabtu lepas aku & family da kemas umah..
huh penat juga kemas umah beso ni..
sakit pinggang atoi.

Hantaran da siap sume. Ouh de sikit lagi nak tampal butterfly huhuhuhu..Beli pewangi dan tambah potpori..

Bangga betul hantaran buat sendiri..yeyh xde r terok mana pon. TQ tu my dayang2 *adik2
Hasilnya..nnt time tunang aku snap. Sekarang? Alah x gempak r.

Isnin Malam aku & bakal tuning akan jumpe Jurufoto kami..Caer. Kawan aku juga tu. Same kolej..pilih member lagi senangkan.

HanaFarhana as jurusolek sudah aku deal semalam. Ingat nak try make up tapi tak sempat lorh. Tak pe la I trust her.. =). Act aku tak kenal tapi zetty yang rekomen ngeee tq zetty aka cik gaban. This week nnt baru jumpa.

Aku da gulap lorh. Sebab turun site r katakan. Muka pon jerawat. Erk..mentel tul. Tapi yang aku seronok berat da kurang cikit r..Bagus seh. Hope Muat r cincin aku nanti *gelak guling2

Invitation pon da wat.

Senarai tuk beli or ambil barang2 dan ape yang patut bawa. WAJIB!

Sangat seram perasaan ini..huh…