Showing posts with label DSLR. Show all posts
Showing posts with label DSLR. Show all posts

Wednesday, August 1, 2012

Minggu-minggu terakhir (Akhir)

Hye semua..
Sihat? Ade yang dah kantoi puasa?
Ishk2..
Kalau perempuan tu standart la..
TAPI kalau LELAKI…
Tak tau le..mungkin xsihat kot..
*positif2

Hehehehehe

Okes aku bercerita lagi.
Sementara aku ada masa & ruang untuk bercerita
Samada ada orang nak baca or tidak,
Tu belakang kire hehe yang pnting aku menulis sebab aku suka..

Macam aku menulis diary dulu..huhuhu
Start dari darjah 6 lagi aku menulis
Bahasa aku still sama macam ni..
Tak reti le nak puitis2

Habis membebel..

Start July, kandungan aku pon masuklah 9 bulan..
Awal July, aku sempat mendarat di majlis kawen Nizam







Haaaa~

Betapa meriahnya bila kawan-kawan berkumpul..
Cuma aku agak terkilan tak dapat snap dengan pengantin..letih sngat sebab baru balik dari Pahang
Yang penting aku dapat snap pic pengantin =)



Start bulan ni juga aku dah kena check up TIAP-TIAP minggu..
Maknanya dalam seminggu adalah 1 hari yang aku xwujud kat office

“Sowi ye bos..tp saya da minta kebenarankan? Hehehe”

Next week nya..
Snap2 gambo with En suami aka Ayah to be
Saje-saje nak snap buat kenangan..
Nanti baby boleh tengok..

“sayang..ni lah gambo ibu masa sayang duduk dalam perot ibu. Setiap hari setiap masa tau ibu dengan sayang. Ayah pon slalu dengan ibu.”



Tukang snap kompom r budak ni.. mekaceh ye =D


This week, pada tanggal 13 July merupakan tarikh istimewa untuk..
Angah (adik aku) & Liana

Yelah..hari ni besday dorang kot..huhuhu

Next week nya pula snap2 lagi dengan kawan2
So sweet.. huhuhu sila perhatikan..ada 2 mak buyung di sini



Pada tanggal 21 July bersamaan 1 Ramadhan
Seluruh umat Islam menunaikan ibadah Puasa
Pada tarikh ni juga genaplah umur kawan aku yang ke ? hehehehe~

Cikgu Abidah..


Ramadhan ni juga merupakan 1st time aku berpuasa berdua *1 badan 2 nyawa =)
1st puasa da merayau sampai ke Low Yat..
Bila cakap nak keluar je amboi yang dalam bergerak riang..
Dulu punya la susah nak nak keluar
Asal keluar je nak muntah la malas la berat je..
Sekarang..laju je
Dak ayah pon same ashik nak keluar je ishk..
Dia yang kena pembawakan budak hahahahah

Setakat hari ni aku dah selamat puasa 12 hari
Alhamdulillah..kuat anak ibu
Semakin hujung ni..semakin aku rajin lak nak masak2 bagai..
Heran2..hope ianya berterusan
Seronok tau dapat masak sendiri time puasa ni..
Save budget

Wednesday, March 7, 2012

Bila aku mula ‘bangun’..

Hye semua..

Aku kembali menaip lagi..
weeeeee..I feel FREEE HAPPYYYYY
ahak!

Setelah sekian lama
Aku duduk rumah je akhirnya aku pakse diri untuk berjalan
Beratnya hati nak tinggalkan tilam..
TAK BOLEH!
Aku kena keluar juga!

Maka aku memulakan langkah pertama
1st dating.. adalah bukti aku kuar berjalan

Cian kat incik suami dah lama katanya tak tengok wayang..
1st day Ghost Rider II keluar, dia terus g beli tiket..
Selalu kite orang tengok wayang kat TGV,
tapi kali ni tukar g MBO kat VIVA HOME
Baru je keluar, dah nak cari toilet..nasib cerita belum mula..
Habis cerita pon cari toilet lagi..ngeee =D

Tapi tak kisah asal aku keluar & incik suami pon happy.

Cerita besh juga la..gelak je. Suasana wayang lapang.
Nak dapat tiket pon senang maklum la baru lagi tempat ni..so tak la crowded.

Keluar wayang, g Downtown pulak..merayau2 cari beg incik suami..
Kebas gak la kaki..tapi slow2 le jalan..

kite pon beli huhuuhu

Sebelum balik rumah,
singgah rumah mama dulu sambut birthday busu..
Tikit je kek yang mampu aku & busu hadap..weeeee

Sampai rumah, solat & tido..
Nikmatnya TILAM!!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..


Next weeknya
sehari sebelum aku check up
aku ade kerja urgent yang nak kena buat..
Adoi ai..
kne stay up sampai tengah malam dah macam time study lak kena wat homework..

Selalunya aku amek masa seminggu untuk siapkan 2 projek tapi ni 2 projek 2 hari..
Isnin aku amek, malam tu kul 3 pagi juga aku tido..tak boleh lewat sangat esoknya nak check up takot juga..

Tapi Alhamdulillah..tak de pape..Cuma aku miong kit
Selasa malam pulun lagi..kali ni agak lambat aku tdo..
Esoknya bangun badan dah masuk angin..muntah-muntah..try drive slow2..sampai juga office.
Dah hantar cakap bos “bos..saya nak qada’ tido..” hehehe terus balik.. lega otak.


Hujung bulan..
aku dah lame berangan nak g taman..nak jalan2 tapi ashik tak berkesampaian sebab..
MALAS & TAK LARAT..

Tapi sebab aku memaksa diri..akhirnya terjadilah ia..

Breakfast…aku teringin nak makan hash brown tu je..2-2 aku punya..hahaha yg lain incik suami habiskan..tapi ade gak dia suap cikit2 kat aku..*mesti orang yang nampak cakap aku nade2..hahahaha


Taman..
1st time aku betul2 ready nak bergambar..

kena buli..cian aku


Ayah to be dengan beg baru hehehe encem kan kan kan


Sayang..nape Ira da 'kembang' ni..ayok!!



Jumpa kawan lama..
Lenguh betul kaki aku walaupon hanya duduk dalam kereta..
Memang senget aku balik tu..
Tak kisah! Janji aku happy..




Selamat Pengantin Baru kepada Kak Faez & pasangan..
Jumpa juga kita kan? =)
and
TQ to incik suami..
dalam marah2 sesat barat pon, masa snap pic & balik dia cool
Mmmmmuah..

Tahniah untuk aku & baby kerana berjaya bangun dari tilam

Tuesday, November 1, 2011

Ke Puncak Keriangan..weeeee

Hye semua..

Genap umur aku 25thn 9 bulan..*hahahaha mcm bby lak
Aku, Popopoi & Alie g ke kota keriangan. Weeeeeeeeeeeeeeeee

Aku ni bukan orang yang selalu naik Genting ni..maklum r aku bukan orang kaya..huhuhu yela naik atas ni kan semuanya mahal..*macam mane la orang boleh g slalu ek?kaye tu..
1st aku naik masa aku sekolah..ingat tak ingat je tapi yang pasti aku tak main ape2 pon
2nd aku naik lepas aku habis belajar

GENTING (56)

hehehe muka skema jer

3rd aku g dengan pakwe aku..huhuhu..g naik lps tu turun alaaaaaaa bosannya!!! *camner orang lain boleh romantik2, aku lak rasa bosan? pelik2
Dan yang terbaru aku g dengan Suami aku ngeee & Alie.
Kami rancang baik punya..baru fun!

1 hari je..hamek! penat ma

Ade orang tanya.."Wah g honeymoon ke?" ni jawapan aku..tak de la, Aku berHoneyStar..hahhaha Enjoy!

DSC_0857
Pertama kali naik huhuhu..ashik nek kete atas tar je kan..kali ni naik kete gantung lak

DSC_0878
Dah sampai..tengok Popopoi dah jauh kebelakang..tak sabar betul tu

DSC_0880
Muka bahagia nak pulun semua game!
DSC_0897
Orang tamak memang macam ni..hahahaha
DSC_0893
Flyyyyyyyyyyyyyyyyy
DSC_0904
Sakura..pink & Sakura hitam hahahahaha cari2

DSC_0908
Nak snap jugk!

DSC_0962
Selamat menjerit ye sayang..extreme!

DSC_1001
Alie di kelas memandu..memang bercinta bawa benda ni..

DSC_1046
Dinasour Park..eh. yeke? ye kot

DSC_1058
Cerahnya muka..Rahsianya..Sila hadapkan muka ke Cahaya Matahari..

cats1
Mereka yang terlibat ngeeeeee =D

DSC_0020
Haaaa kasi hentam!

DSC_0053
3D show

DSC_0107
Lastly..balik r!

Wednesday, June 22, 2011

Cerita berperingkat (3) - Negeri Sembilan Here I Come!!!!

Hye semua
kembali lagi kite ke rancangan masak2..ngahahaha
banyak r aku punya masak2..!

baek..
sambungan dari duty aku yang lepas..

after ke Majlis Hasfarisi, aku & Hubby aku lagi ske bahasakan dia Popopoi.. terus zoommm ke Negeri Sembilan..

Dari Melawati..nak ke h.way tu..argh!! jem Mana taknya hari ni 11 June ade perlawanan bola sepak antara Kelantan & Terengganu mane aku sokong ye? huhuhu

Tekanan time ni. Puaslah Popopoi cari jalan tuk kuar dari jem..
Ok lepas..akhirnya sampai juga aku & Popopoi kat negeri jiran ni..KL-Selangor kan berjiran dengan Negeri Sembilan =D

Aku jumpa orang yang di rindu..jealous Popopoi huhuhu

DSC_0661
agak2 sape la yang aku rindu tu ek? dia kt dlm tgh cr kasot la



|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v






DSC_0663
ha ni la dia..Nur Abidah..miss you beb..akhirnya


DSC_0706
bergaya sambil bg ikan makan..hua hua hua..tgh2 tu sepupu Abid bakal pengantin bulan 11 ni


DSC_0715
Da macam cover album


DSC_0725
we..Popopoi, me, Abid =D


cats
City Park..Seremban


Last biler tah aku jumpa dia..aku de nampak dia kat Majlis aku thn lepas tapi tak sempat tegur sebab aku tengah berarak..lps tu dia terus balik..tak sihat katanya..tahun ni baru jumpa balik..heheheh asal jumpa..

TQ cz sudi bawa aku kat cni balik seingat aku aku g cni dulu June 07 b4 aku smbung blajar Abid yg bawa nek motor huhu skrg da June 11 b4 abid nak smbung blajar aku da kwen la..lme da kot huh