Posts

Showing posts with the label MusIra

Hello My ex-Boy Friend

Image
hye awak..
genap 10 tahun dah hari ni
awak ingat lagi tak?
masa tu kita baru 19 tahun
gatai betul!
hahaha

kite tak suka pon awak
sombong!
tapi kita tak tahu lah macam manalah awak boleh tersuka
budak yang ganeh yang suka penampo
suka cakap kuat-kuat
suka jalan macam jantan ni kan
cinta itu buta
nak buat camno

orang lain, lain ceritanya
ade pasang surut
kita?
sempat clash.. "sempat" ek?

jodoh tak kemana, jumpa juga akhirnya

saya last jadi girlfriend awak 5thn lepas
nak buat macam manakan sebab lepas tu saya jadi tunang awak
lepas 5 bulan saya jadi Isteri awak pulak..

hye no5.. bermakna dalam diary kite.



*entry gedik mak budak hahahaha

tik tok tik tok

Image
lama dah tak menaip..
last menaip masa besday.
lepas tu diam.

ni baru datang mood

baru je menaip story tahun baru, tup-tup dah suku tahun dah.
walaupon aku ni tak de la banyak cerita g event la, jalan-jalan la tapi sepanjang 24 jam, macam-macam boleh berlakukan. huhuhu..
aku pon baru sedar this week cuti sekolah.. patutlah banyak kenduri..

penuh le mall lepas ni hehehe nak p mana-mana pon sesak sikit le kan kan kan..
incik bos pon sekolah juga. so dia pon join cuti..yeppyyyyyyy!! boleh suruh dia buat koje rumah lak aku nak goyang kaki. hahahaa bapak kejam bini ni.
incik bos sekolah? yep! dengan penuh tekad & semangatnya incik bos tahun lepas, nak sambung belajo nak sambung belajo katenya. Alhamdulillah, doanya termakbul. Januari lepas, dengan ini di istiharkan incik bos menjadi budak sekolah huhuhu..
sejak hari itu bermulalah kehidupan aku sebagai ibu yang tegar hahaha sangatlah. melalak jugak walaupon dekat. Biaselah tu perubahan hormon miahahahaa..

balik dari hantar incik bos, m…

Salam Tahun Baru

Image
Hye semua.
Punyalah lamakan aku ambil masa nak wish.
Punyalah lama aku nak start balik menaip di blog
Punyalah lamakan

jap cari gambar..


2015.. apa yang ade dalam kepala hotak aku? + Alya dah nak masuk 3 tahun + Ariana dah nak masuk 1 tahun (boleh jalan sendiri) + Incik suami sambung belajo + Aku nak mula ape yang aku dah tinggal + Barang lagi mahal (ermmm pening pikir!)
tu je lah senarai pendek aku.. aku dah lame tak fikir nak kurus hahahaha sejak da kurus sendiri. so kurus tak masuk list just nak maintain (jangan jealous)
Ok, Ok.. sebab dah lama sangat aku tinggalkan blog ni macam2 la dah berlakukan (eceh..bunyi macam seram je kan). Yelah last aku menaip Ariana dah nak msuk 6 bulan, tup tup diam..
sebelum dia 6 bulan aku dah berangan la nak buat jadual makan2. Memang aku ni berangan lebih hahaha lepas checkUp nurse cakap boleh je terus campur aku xde nak pure2nye.. aku buat je bubur macam mak dulu-dulu buat ngeeeeee. Alhamdulillah dia tak de alahan.
Ni baru gelagat si adik..si kakak…

Kena tahan wad juga

Image
Hye semua..

Cerita aku bersambung lagi..
Masa tengah mengandung aku berangan-angan lepas bersalin petang boleh balik
Tapi memang berangan pon.. yelah masa anak 1st aku kena tahan wad.
Kali ni pon kena tahan..*mengeluh..tak baik!

Sebelum tu..
Aku bersalin Khamis 8:20 malam, 17 April..
1 hari sebelum besday mama
Lepas bersalin aku tak boleh nak tido..sakit tu tak.
Tapi teringat-ingat Alya.
Sempat tengok fb, sempat bagitau aku dah besalin kat wasap..*pelik hehehe
Sempat tanya nurse, berapa lama kena tahan kalau operate ni?

5 Hari katanya...tidak!!!!!!!

Tak macam bersalin normal, baby terus dekat aku. Tapi kali ni baby orang jaga.
Aku keluar bilik bedah dalam pukul 9. Masa tu dorang tolak aku naik atas dengan baby & ditemani incik suami. Lepas tu dorang pengang baby. Dalam pukul 5 pagi kot*aku pon tak tengok jam baru aku dapat baby.

Macam Alya, teror dah menyusu. Tapi aku pulak tak keluar susu masa tu
Kali ni, susu keluar tapi baby tak pandai lak menyusu.
Setiap anak tu lain-lain ye …

Bersalin secara pembedahan

Image
Hye semua..

Alhamdulillah akhirnya tamat 44 hari aku.
Apa-apa pon aku masih kena berpantang makan benda-benda sejuk, tajam, masam sebab takut luka belum baik betul.
Maklumlah aku bersalin "potong"

Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamai tanya aku macam mana aku kena potong, sedangkan sebelum ni normal.

Ermmmmmm
Mengeluh jap..
Sebenarnya aku pon kalau boleh nak beranak normal macam mula-mula bersalin dulu. TAPI apakan daya.. Macam juga mati, kita tak tahu macam mana bahagian kita nanti.
Ubat hanya usaha.. selebihnya Allah yang tentukan..kita takde hak.
Oklah tutup cerita.. Aku bersalin pada 38 minggu.. Khamis 17 April dalam pukul 1:30 petang aku dah start rasa sakit yang sangat menyentap tulang & pinggang.
"Ya Allah macam ni ke sakit bersalin?"
Sebelum ni aku memang tak rasa sakit nak bersalin. Hari ni juga aku muntah-muntah & cirit-birit.. sumpah memang aku lembik betul tak de daya.
Call adik aku Syamin. Minta tolong dia bagi makan Alya & bawa Alya g rumah mama. Kesi…

An An An Do rae mon ~

Image
hye semua..
Agak lama tak membebel..
macam biasa, alasan tak sempat hehehe
siyes beb,
baru je buka laptop 

Aku ni lagi suka menghapdet pakai lappy dari handphone..
sebab memang rasa rumit.
kalau pakai lappy ni nak edit2 laaa~juuu~ je.
terima kasih kepada incik mouse yang sangat berjasa.
tanpa dia memang cacat aku nak meng edit =p
tak lupa juga cik puan Acer aku sayang korang!!

lama dah cik puan Acer aku.. 2007 ~ sekarang..

eh! lupa daratan pulak.
terima kasih sangat-sangat kat incik suami a.k.a incik kekasih hati
sebab dia daftar & bayar streamyx tiap-tiap bulanlah aku dapat berblog
mmmuah mmmuah mmmuah

berbalik pada tajuk..

sebenarnya aku, incik suami & gula-gula hati pergi pameran ni last year lagi.
tak silap aku 30 DEC 2014..
lama juga aku ambil masa nak pujuk incik suami pergi sini..
pergi sini bukan sebab anak, tapi sebab emak budak yang teringin nak tengok
aku beli tiket awal tapi pergi bile free.. boleh tak macam tu..
masa dapat tiket tu waaaahhh beshnya!!! Macam tak …

shyyyy..dah kena "sembur"

Image
Hye semua..
Sambungan cerita kini bersambung

hehehehe.. sesuka hati je.

2 hari sebelum kejadian ini
aku di serang ini..

Bermulanya aku makan kuey teow.. Then malam tu lepas balik kerja, aku dah start gatal-gatal.
Mulanya aku ingat mungkin sebab aku mandi & balik lewat. Tapi lepas mandi pon terkeruk-keruk macam beruk. ishk! Lain macam sungguh..
Bila nak tidur ok sikit. Dah tengah malam mula tak sedap. Tangan kebas muka keras.. Badan gatal. Bukan badan je kaki ke tapak kaki Tangan ke tapak tangan Asal ni??
Bangun g tengok! Muka dah tak rupa muka aku dah! Mata sepet tambah lak bengkak. Dengan merahnya lagi.. Mula gatal-gatal tu hanya bintik-bintk macam kena gigit nyamuk. Lama-lama makin lebar & bersambung, bengkak & dah rupa peta pon ade. SIYES beb aku tak tipu!
Aku menyusu, mengandung.. fikir kena anak je.. Ya Allah dugaan apakah ini???
Anak, anak, anak..
Dah tak tahan punya pasal, sebab ashik terkeruk-keruk sampai aku menangis kot. Incik suami pon terkejut tengok aku. Terus…

Salam AidilFitri

Image
Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..



sebenarnya aku ade je kat fb sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okeyokey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat &am…

Cuti sekolah!!

Image
Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

.
Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa


Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st we…

Sembilan bulan

Image
Hye semua






Rupa ibu ke rupa ayah?