Showing posts with label MusIra. Show all posts
Showing posts with label MusIra. Show all posts

Tuesday, May 5, 2015

Hello My ex-Boy Friend

hye awak..
genap 10 tahun dah hari ni
awak ingat lagi tak?
masa tu kita baru 19 tahun
gatai betul!
hahaha

kite tak suka pon awak
sombong!
tapi kita tak tahu lah macam manalah awak boleh tersuka
budak yang ganeh yang suka penampo
suka cakap kuat-kuat
suka jalan macam jantan ni kan
cinta itu buta
nak buat camno

orang lain, lain ceritanya
ade pasang surut
kita?
sempat clash.. "sempat" ek?

jodoh tak kemana, jumpa juga akhirnya

saya last jadi girlfriend awak 5thn lepas
nak buat macam manakan sebab lepas tu saya jadi tunang awak
lepas 5 bulan saya jadi Isteri awak pulak..

hye no5.. bermakna dalam diary kite.



*entry gedik mak budak hahahaha

Friday, March 20, 2015

tik tok tik tok

lama dah tak menaip..
last menaip masa besday.
lepas tu diam.

ni baru datang mood

sekejap je masa berlalu.. tau2 dah bulan 3
baru je menaip story tahun baru, tup-tup dah suku tahun dah.
walaupon aku ni tak de la banyak cerita g event la, jalan-jalan la tapi
sepanjang 24 jam, macam-macam boleh berlakukan. huhuhu..

aku pon baru sedar this week cuti sekolah.. patutlah banyak kenduri..


penuh le mall lepas ni hehehe nak p mana-mana pon sesak sikit le kan kan kan..

incik bos pon sekolah juga. so dia pon join cuti..yeppyyyyyyy!! boleh suruh dia buat koje rumah lak aku nak goyang kaki. hahahaa bapak kejam bini ni.

incik bos sekolah? yep! dengan penuh tekad & semangatnya incik bos tahun lepas, nak sambung belajo nak sambung belajo katenya. Alhamdulillah, doanya termakbul. Januari lepas, dengan ini di istiharkan incik bos menjadi budak sekolah huhuhu..

Perangkut anak-anak yang belum mandi..opss hahaha
sejak hari itu bermulalah kehidupan aku sebagai ibu yang tegar hahaha sangatlah. melalak jugak walaupon dekat. Biaselah tu perubahan hormon miahahahaa..

balik dari hantar incik bos, mengamuk aku bawa kereta dengan Ariana yang tak reti dok diam! huh! bukan senang nak hidup *sengal dak Aregya. Alhamdulillah selamat jugak sampai rumah. Balik rumah Alya pulak ketuk pintu "Akum ayah, ayah.." masuk dalam rumah, cari ayah sampai ke jamban..alahai anak bertabahlah ye. Bukan anak je, ibu pon kena bertabah. huuu~


last 25 Feb yang lalu, genaplah 2 bulan umur anak ketiga aku ni, Amni..

Morning deybok!!!
sebenarnya, Amni anak adik aku yang baru nikah 2 tahun lepas. Kira anak aku juga sebab aku ade menyusukan dia =) Dalam family pon, adik-adik aku bahasakan diri, mummy, umi, mama dan aku ibu. So nanti dah ade anak masing-masing anak dorang pon akan panggil aku ibu heeeee~

oklah.. nanti cerita lagi.. bububye
hope boleh jadi blogger balik lepas ni hahahaha

Tuesday, January 20, 2015

Salam Tahun Baru

Hye semua.
Punyalah lamakan aku ambil masa nak wish.
Punyalah lama aku nak start balik menaip di blog
Punyalah lamakan

jap cari gambar..

Tadaaaaa Happy New Year..hehehehe

2015.. apa yang ade dalam kepala hotak aku?
+ Alya dah nak masuk 3 tahun
+ Ariana dah nak masuk 1 tahun (boleh jalan sendiri)
+ Incik suami sambung belajo
+ Aku nak mula ape yang aku dah tinggal
+ Barang lagi mahal (ermmm pening pikir!)

tu je lah senarai pendek aku.. aku dah lame tak fikir nak kurus hahahaha sejak da kurus sendiri. so kurus tak masuk list just nak maintain (jangan jealous)

Ok, Ok.. sebab dah lama sangat aku tinggalkan blog ni macam2 la dah berlakukan (eceh..bunyi macam seram je kan). Yelah last aku menaip Ariana dah nak msuk 6 bulan, tup tup diam..

sebelum dia 6 bulan aku dah berangan la nak buat jadual makan2. Memang aku ni berangan lebih hahaha lepas checkUp nurse cakap boleh je terus campur aku xde nak pure2nye.. aku buat je bubur macam mak dulu-dulu buat ngeeeeee. Alhamdulillah dia tak de alahan.

Ni si bulat-bulat.. huh mintak adik ker? ayoo jangan sekarang
Ni baru gelagat si adik..si kakak huh aktif sangat la wei.. Alya takde lah buli adik teruk. Cuma aksi dia ganas sikitlah kalau nak main tu. Pergh.. tapi nasib adik redho je. Lantak korang la. Lantak, lantak pon ibu korang gak pening. Dalam pening-pening pon sebenarnya seronok tengok gelagat macam ni. Sebelum ni dengarlah mama abah dok bercerita zaman kanak-kanak aku & adik. Now ko tengok depan mata camno pangai anak ko Gya oit.

Kakak oh kakak beso dah anak ibu

Friday, June 20, 2014

Kena tahan wad juga

Hye semua..

Cerita aku bersambung lagi..
Masa tengah mengandung aku berangan-angan lepas bersalin petang boleh balik
Tapi memang berangan pon.. yelah masa anak 1st aku kena tahan wad.
Kali ni pon kena tahan..*mengeluh..tak baik!

Sebelum tu..
Aku bersalin Khamis 8:20 malam, 17 April..
1 hari sebelum besday mama
Lepas bersalin aku tak boleh nak tido..sakit tu tak.
Tapi teringat-ingat Alya.
Sempat tengok fb, sempat bagitau aku dah besalin kat wasap..*pelik hehehe
Sempat tanya nurse, berapa lama kena tahan kalau operate ni?

5 Hari katanya...tidak!!!!!!!

Tak macam bersalin normal, baby terus dekat aku. Tapi kali ni baby orang jaga.
Aku keluar bilik bedah dalam pukul 9. Masa tu dorang tolak aku naik atas dengan baby & ditemani incik suami. Lepas tu dorang pengang baby. Dalam pukul 5 pagi kot*aku pon tak tengok jam baru aku dapat baby.

Macam Alya, teror dah menyusu. Tapi aku pulak tak keluar susu masa tu
Kali ni, susu keluar tapi baby tak pandai lak menyusu.
Setiap anak tu lain-lain ye Aregya oi!

Esoknya incik suami datang, mama, abah & Syamin..
Alya?? budak tak boleh masuk.. rindunya kat dia*sebak lagi

Nama baby, semalam lepas bersalin aku dah fikir dah nak bubuh nama ape & Incik suami pun setuju.
Pagi, bila dapat baby, terus aku panggil.. "Asalamualaikum Ariana"
Walaupon dah jadi ibu buat kali kedua.. aku still kekok..*pelik-pelik je aku ni kan

Ariana tak banyak songeh..Alhamdulillah.
Bius aku berkurang dalam tengah hari macam tu.
Masa tu barulah aku boleh rasa kaki aku.
Baru nak start jalan.
Terbongkok-bongkok aku berjalan, menggigil-gigil masa berjalan.
Nafas rasa pendek je.
Tak boleh nak berdiri lama.

Malamnya pulak, 18 April aku kena tukar katil.
Dah la tinggi..kalau 5 hari aku kena tahan macam mana aku nak hadap?
*nangis lagi

Masa leka kemas-kemas Ariana..
Perasaan serabut tu hilang..
Bila Ariana dah tido..mulalah aku sedih & lemah.
Menagis teringat Alya..

Tengah sayu ni..adik aku si Linda banyak hantar gambar-gambar Alya
Lagilah rasa nak meraung..peluk Ariana kuat-kuat..

Jap tu Syamin call..

Aku mengandung katanya!!!

hahahaha..
Camne ni? kata nak jadi bibik aku?
Dah pregnant lak dia..

Suka-suka, tak sedar bila masa aku tertido..

Saturday, June 7, 2014

Bersalin secara pembedahan

Hye semua..

Alhamdulillah akhirnya tamat 44 hari aku.
Apa-apa pon aku masih kena berpantang makan benda-benda sejuk, tajam, masam sebab takut luka belum baik betul.
Maklumlah aku bersalin "potong"

Share sikit gambar cmne doktor bedah
Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamai tanya aku macam mana aku kena potong, sedangkan sebelum ni normal.

Ermmmmmm

Mengeluh jap..

Sebenarnya aku pon kalau boleh nak beranak normal macam mula-mula bersalin dulu.
TAPI apakan daya..
Macam juga mati, kita tak tahu macam mana bahagian kita nanti.

Ubat hanya usaha.. selebihnya Allah yang tentukan..kita takde hak.

Oklah tutup cerita..
Aku bersalin pada 38 minggu..
Khamis 17 April dalam pukul 1:30 petang aku dah start rasa sakit yang sangat menyentap tulang & pinggang.

"Ya Allah macam ni ke sakit bersalin?"

Sebelum ni aku memang tak rasa sakit nak bersalin.
Hari ni juga aku muntah-muntah & cirit-birit.. sumpah memang aku lembik betul tak de daya.

Call adik aku Syamin. Minta tolong dia bagi makan Alya & bawa Alya g rumah mama. Kesian anak aku tak terjaga.

Aku? Aku tak pe.. apa2 jadi aku dah get ready.

Alya ceria je sebab ade orang nak bawa dia jalan. Tapi mungkin dia tak tau dia akan berjauhan dari aku.

Tutup je pintu lepas cium Alya, dalam sakit-sakit aku menagis.
Aku tak pernah tinggalkan dia..
YUP tipulah kalau tak pernah..akukan kerja mestilah tinggal dia.

TAPI ni TINGGAL LAMA.. mungkin sehari, 2 hari, atau... *serabut sampai fikir bukan-bukan

Call incik suami bagitahu yang Syamin dah ambil Alya & bagitau aku dah sakit.. tak tahan.
Terus je dia balik..

Sebelum incik suami sampai aku lagi kali keberapa tah muntah & cibi..lemau sudah

Sampai aje rumah dia siap-siap terus gerak ke HKL.

rasa nak minta dukung je..sakit!!!

kalau la aku ni kecik comey mungkin la incik suami dukung..hahaha
ye ke? kalau kecik comey + isi perot yang dah 9 bulan.. larat ke nak dukung??




Sampai HKL macam biasalah kena daftar dulu kat unit P.A.C tau tak aku sakit aku betul-betul rasa nak baring je.. tapi masa ni lah nurse nak tanya macam-macam

Memang nak mengamuk di buatnya..

Tiba masa cek bukaan..2cm je?

Ok kena tahan.. so incik suami siap-siap ambil beg dalam kereta..

Sampai tingkat atas..nak daftar lagi..aduh.. katil tak de ker? Nak baring!! Sakit ni.. Memang aku tak tahan terus je aku tanya..

"kena daftar lagi ke? saya sakit sangat nak katil plz" akhirnya ade juga katil..tak yah nak tunggu-tunggu..

Baru je duduk ade doktor datang melawat..
Ikot rekod yang tercatat masa aku daftar kat bawah tadi, aku ade cibi & muntah-muntah..+ ade demam cikit. Terus doktor buat CTG. Incik suami sebelah doktor.

"kalau ikot bukaan 2,3 hari lagi bersalin ni.. tapi keadaan jantung baby lain macam ni. dengan ibu yang demam saya takot effect baby. Ni memang kena cesarean"

Dugaan apakah ini?
Doktor ni main-main ke ape?

Memang tak cover-cover dah aku terus menangis. Kalau boleh nak lari dah..tapi macam mimpi je ape yag jadi ni. Tahu-tahu aku dah kena transfer katil dan kena tukar baju bagai.

Macam orang tak betul dah.. seboleh-boleh aku kata ni mimpi, ni mimpi.. Ya Allah.. aku tak boleh terima. Mulut zikir tak henti.. Rasa aku berdepan dengan maut.

Aku sorang-sorang. Incik suami tak de. Ye aku sorang.
Aku dah nak sampai bilik tu.. Aku tak boleh patah balik..

Sayang..ira takut!
Sayang doa banyak-banyak.. tak de pape
Sayang kalau ira tak de jaga Alya tau

I miss her sooooo much!

menagis..sebak *tengah menaip pon aku menagis teringat peristiwa tu

Operation aku dalam keadaan sedar. Macam ni ke orang bersalin operate? Dalam otak aku cuma Alya je. Terbayang dia aku mesti menagis sampai tak kawal.

8:00 malam.. aku masuk bilik pembedahan, 8:20 malam aku dah dengar suara baby.
Macam biasa nurse akan tanya baby girl or boy
baby girl..
Ni kaki Ariana.. Masa dia baru lahir, kurus je..


Alya ibu rindu Alya..*sedih

Separuh badan aku macam orang lumpuh kesan dari dibius separuh badan.
Keluar bilik bedah baby dengan aku incik suami pon ikot aku sampai naik wad..
1st aku tengok baby, saling tak tumpah muka Alya macam masa dalam pantang. Aku ingat aku je perasan rupanya incik suami pon. Mungkin sebab aku rindu sangat dia dan aku pon selalu dengan dia.

Sampai katil, baby dorang pengang mungkin sebab aku tak boleh bergerak.
Esoknya baru aku dapat pengang baby.

Lepas operated berapa hari kena tahan ye? Nanti aku cerita lagi..

Saturday, January 18, 2014

An An An Do rae mon ~

hye semua..
Agak lama tak membebel..
macam biasa, alasan tak sempat hehehe
siyes beb,
baru je buka laptop 

Aku ni lagi suka menghapdet pakai lappy dari handphone..
sebab memang rasa rumit.
kalau pakai lappy ni nak edit2 laaa~juuu~ je.
terima kasih kepada incik mouse yang sangat berjasa.
tanpa dia memang cacat aku nak meng edit =p
tak lupa juga cik puan Acer aku sayang korang!!

lama dah cik puan Acer aku.. 2007 ~ sekarang..

eh! lupa daratan pulak.
terima kasih sangat-sangat kat incik suami a.k.a incik kekasih hati
sebab dia daftar & bayar streamyx tiap-tiap bulanlah aku dapat berblog
mmmuah mmmuah mmmuah

berbalik pada tajuk..

sebenarnya aku, incik suami & gula-gula hati pergi pameran ni last year lagi.
tak silap aku 30 DEC 2014..
lama juga aku ambil masa nak pujuk incik suami pergi sini..
pergi sini bukan sebab anak, tapi sebab emak budak yang teringin nak tengok
aku beli tiket awal tapi pergi bile free.. boleh tak macam tu..
masa dapat tiket tu waaaahhh beshnya!!! Macam tak percaya pulak incik suami nak belikan

meh aku detail sikit pasal EXPO ni..



*100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Category: Family Entertainment
Venue: Viva Home Expo Hall, Kuala Lumpur
Duration: 14 December 2013 till 23 March 2014
Organizer: Animation International (M) Sdn Bhd


TicketAdult (13 years old and above): RM 25.00
Children (4-12 years old): RM 15.00
*actly tiket tu ade macam tax +rm3

Open daily 10.00 am to 10.00 pm including weekends and public holiday.

tambahan.. tiket korang boleh beli melalui online di http://www.myticket.asia/ tapi kena ade visa/ kredit kad & memang fix tarikhnya so kalau terlepas rugi. 1 lagi cara, boleh beli kat BHP petrol pump yang berhampiran tengok yang ade banner Doraemon tu haa p la tanya..

"ade jual tiket Expo Doraemon?"
"dah habis kak"

alahai kesian..hahahahahaa.. tak pe ade lebih 100 buah BHP petrol pump yang dipertangungjawabkan menjual tiket wee~ carilah ye.. dalam Viva Home tak jual tiket =D



Okes dah habis detail pasal expo..now cerita kami pulak..jom~

kesian aku de orang nak bergambar so Giant aku pakse bergambar dengan aku..hahahaha

2 Antara patung dari 100 yang di pamirkan.. tau tak tu roti ape? hehehe roti copy.. siapa senang ingat formula, copy formula kat roti tu then makan.. sama macam korang rebus nota then minum hahaha 

Alya said.."ayok atok dah marah"

kanak-kanak riang. susah betul nak snap gambo. ashik berlari sana-sini je.. huh -__-
tak kisahlah asal dia happy =D

hadiah untuk seseorang hehehee..

yeah.. tamat sudah cerita, malas nak upload bebanyak loteh mokcik. Lepas ni nak buat kerja sekolah pulak.. siapa yang nak rasa camno expo ni.. silalah melawat VIVA Home.. masih ade masa lagi

Thursday, December 26, 2013

shyyyy..dah kena "sembur"

Hye semua..
Sambungan cerita kini bersambung

hehehehe.. sesuka hati je.

2 hari sebelum kejadian ini
aku di serang ini..

ini bukan aku, tapi yang ini yang berlaku kepada aku..
Bermulanya aku makan kuey teow.. Then malam tu lepas balik kerja, aku dah start gatal-gatal.
Mulanya aku ingat mungkin sebab aku mandi & balik lewat. Tapi lepas mandi pon terkeruk-keruk macam beruk. ishk! Lain macam sungguh..

Bila nak tidur ok sikit. Dah tengah malam mula tak sedap.
Tangan kebas muka keras.. Badan gatal. Bukan badan je kaki ke tapak kaki Tangan ke tapak tangan
Asal ni??

Bangun g tengok!
Muka dah tak rupa muka aku dah! Mata sepet tambah lak bengkak. Dengan merahnya lagi.. Mula gatal-gatal tu hanya bintik-bintk macam kena gigit nyamuk. Lama-lama makin lebar & bersambung, bengkak & dah rupa peta pon ade. SIYES beb aku tak tipu!

Aku menyusu, mengandung.. fikir kena anak je..
Ya Allah dugaan apakah ini???

Anak, anak, anak..

Dah tak tahan punya pasal, sebab ashik terkeruk-keruk sampai aku menangis kot.
Incik suami pon terkejut tengok aku. Terus je dia bersiap g mandi kul 3 PAGI tu bawa Alya sekali.

Buka Medical Card tengok mana yang boleh terjah pagi-pagi ni. Okes Hospital Pantai Cheras. Terjah! TAPI KATANYA.. TAHAN WAD JE BOLEH GUNA. hurmmmmmmmm.. sebab ni kira tengah malam so kena DOUBLE PAY!! Agak BODOH jugak la aku. Baru aku tau MEDICAL CARD macam ni..


  
Masa mengandung Alya dulu aku kena gestrik yang teruk sampai masuk air. Abah bawa g klinik mana tah..masuk air JE RM300++.

"DUIT BUKAN SEGALANYA..TAPI SEGALANYA PERLUKAN DUIT"

mana nak cekau??!! Terus je cancel & HKL juga aku mendarat.

Dipendekkan cerita.. Aku kena alahan..2 picagari ubat, masuk terus melalui injection. Berpinau aku. Sampai nak muntah. Balik dari HKL biasa la menyusukan Alya dengan dia sekali lalok. Incik suami sampai rumah, solat & bergeras untuk ke tempat kerja pula. Aku & Alya memang dah tak sedar ape.

Perasan or tak, memang sakit kita tanggung. Tapi orang lain turut merasakannya. Tak kisah la, rasa beban ke, rasa sedih ke, pedih ke, penat ke. Nak-nak orang yang tersayang. Mesti dorang risau. Oleh itu, jagalah kesihatan ANDA. Tak sayang diri tak pe. Tapi INGAT mereka yang menyayangi kita..*iklan =P

Sambung lagi..
Ubat macam biasa la..semua yang mengantuk.. If aku makan, kompom effect Alya skali.
Gatal-gatal ni tak berhenti lagi..
Malam aku inaikan Syamin, gatal-gatal makin menggatal! Air inai tu aku sapu kat tangan. Kasi sejuk. Sebab bila dah gatal, kulit macam terbakar, kebas. Eh entahlah.. sampai di hari Syamin nikah aku still gatal, nasib siang tu surut. Cuma miang. Kalau tak mesti aku tak bergambar. Magickan..

ni betul-betul tangan aku, masa malam berinai Syamin. Dari bintik-bintik now & bersambung macam peta.

Malam lepas majlis, aku di serang lagi..tak payah cakap la berapa kali aku bangun tengah malam tu, sebab terkeruk-keruk. Sampai merah aku garu. Mujur tak luka je. Esoknya try g kolam air panas. Surut la juga..mungkin sebab dah siang. Malam, dia dah nak start gatal. Mama ajak jumpa atok ni. Dia bagi air tangkal sikit & kunyit yang dah di baca & di bland suruh sapu. Memang dia cakap ade "benda" dah ikot. memang seramlah. Dah la mengandung..

Atok tu ajar, kalau gatal tu nak bersambung, ambil pisau pisahkan dia. Tekan-tekan, macam nak potong betul tu. Tapi make sure tengok ibu dia..means dia start kat mana. Aku ingat pakai belakang pisau, rupanya memang kena pakai betul-betul mata pisau. Huh seram.. kot berdarah...tak dapat bayang.

Balik mandi semua bagai. Aku minum air & sapu sikit kat area yang mula dah naik. Tawakal je. Tak larat da makan ubat.. mengantuk je dapat. Kesian Alya, kesian baby. Malam tu memang miang tak gatal dah tak bersambung. 3 hari lepas tu barulah beransur pulih. Alhamdulillah..

Apa-pon ade sikit benda aku nak share..

Surah Thariq, Ayat 4
Aku sempat tengok Tanyalah Ustaz.. ni Ustaz Sharhan Shafie bagi. Ayat pemisah jin & manusia. Kadang kita pergi tah mana-mana, dan mungkin ada yang mengikut. So belum masuk rumah baca..


share dari blog seseorang::

bila berdoa, jangan terlalu mengharapkan kesembuhan, biarlah itu menjadi yang terakhir sekali...
Seeloknya niatlah bahawa doa yang kita baca tu, bertujuan untuk mendekatkan diri kepada Allah,
Mengadu kepada Allah atas segala sesuatu, Mendekatkan diri kepada Allah,
sekaligus berharap Allah memberi kesembuhan kepada penyakit kita...

TAPI,
Jika berdoa banyak kali, x dimakbulkan,
ustaz suruh kita check diri kita balik...
Bagaimana hubungan kita dengan Allah...

Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Saturday, June 15, 2013

Cuti sekolah!!

Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

Ini gambar aku & Alya OTW to Shah Alam. Yeah kami berdua. Alhamdulillah aku masih mampu drive sorang. Alya anak yang baik =)
.
Alya & Unty Ana..

Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa

Harap maklum gambar anda dicuri & di paste di sini huhuhu

Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

Snap by Qaqa.. Curi by Aku..huhuhu at FB Qaqa
“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st weeding Nurliana.. ni weeding bulan 4 woo huhuhu belah perempuan & bulan 5 sebelah lelaki.. dan yang paling untungnya masa bersanding belah lelaki tu dia dah “berisi”..itulah rezekikan. Alhamdulillah..

CopyPaste from Liana FB + Edit By me hehehehe
Hehehe lambat..sebab ni baru datang mood berblog!


2nd My Coach dalam herbalife.. Umur 24 tahun. Kawen same umur dengan aku dulu. Aku pon kawen masa umur 24 tahun.. yang untungnya mereka dalam usia ini dah boleh kawen pakai duit sendiri! Dan Alia (name sama dengan my Girl) baru tamat degree. Kagum!



3 June pulak punya cerita. Ini pon orang jauh! Cikgu bha.. Aku pon tak tau kenapa perasaan ashik same..hahahaha aku baru berniat macam ni..

“rasanya cuti sekolah ni macam nk jumpa abid”
dengan tak semena-mena dia ade mention aku kat FB

“ko boleh tak freekan jadual untuk aku isnin ni?”
ha lebih kurang la.. haa kan..baru je aku niat.


Ni 1st time dia datang tengok Alya..


Now Alya dah sebesar ini.. heheheehe


Gambar alya je ade. Ni masa unty blanje KFC. Huhuhu. Tak ingat amek gambo sebab asik ber jalan + sesat hahahahahah


Balik je jalan dengan Abid terus shoot g Dinner with family!
Mama msg.. “JANGAN G MANA-MANA MALAM KITE SEMUA MAKAN SAMA” hahahaha kan dah kena booking. Mama memang tau aku ashik ‘hilang’ tah kemana sebab tu mama dah mesej awal2. Sebelum malam ade lagi msg “JANGAN LUPE YE ANAK-ANAK MALAM NI”


Happy family at restaurants hehehe

Dia pon nak order jugakk ishk3

Lastly niat! Saya nak jumpa nak buyong juga.. Durazila..
Akhirnya..aku sampai juga Damansara. Tq incik suami..muah muah muah banyak-banyak.
Kawan aku yang sorang ni dah sarat..36 minggu sudah. Comeynya awak.. tiba-tiba teringat aku time sarat macam ni. Alya suka betul makan sup yang unty buat..siap ibu mintak resepi *nampak sangat ibu tak reti masak hahahaha. Ni pon tak bergambar.. so kite curi!


tamatlah cerita cuti sekolah saye..yeah!
Cerita terperap 2 minggu..

Wednesday, June 5, 2013

Sembilan bulan

Hye semua


Aku & Alya sembilan bulan sebelum



Alya sembilan bulan kemudian 

Rupa ibu ke rupa ayah?