Posts

Showing posts with the label family

Sakit Jantung!

Image
hye semua.. *ni memang comment intro aku hehehe

Sekarang ni minggu kedua rayakan?
tapi aku tak sure ni raya ke berapa.

sat

sat

sat

cheq p kira naa~

15 Syawal..patutlah aku nampak bulan cantik berseri je

macam telur aku tengok gambo ni..kui2 tapi comelkan siapa setuju?okeh sila geleng!
tahu tak korang? kat negara mana tah aku lupe geleng tu setuju..*info yang tak dapat disahkan hehehe
Aku ni berangan nak puasa 6. tapi sampai sekarang belum berkesempatan*alasan!

Apa kaitan cerita ni dengan tajuk asal?
Sebenarnya aku nak bercerita pasal beberapa hari sebelum raya.
Beberapa hari sebelum raya banyak aktiviti aku yang tergendala..
antaranya,

iftar dgn team herbalife
iftar dgn kawan2
bulan puasa aku kali ni tak havoc macam yang sebelumnya

yang paling sedih..


Abah masuk hospital beberapa hari sebelum raya.
Masalah jantung!
Abah memang kuat merokok. Dia memang dah tegar dah kuar masuk hospital. Tapi kali ni aku tengok abah lemau + lemah. Sampai rasa separuh nyawa + semangat aku hilang.

Hilang rasa nak raya.

dengan d…

November's Wedding

Image
Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat

Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul t…

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Image
Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..





















































tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari


Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..


Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu


wuwuwuwuwuwu


Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..


Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?


Bali…

Happy Birthday Azlie

Image
TODAY IS..

10 NOVEMBER 2011



Selamat Hari Lahir Azlie..
Hari ni Genaplah 14 tahun umurnya.

Along doakan yang terbaik untuk kamu. ngeeee hadiah?? entah tak tau nak bagi ape. hahahaha tengok la nanti ye. Study bebaik next year dah nak PMR ooo..

ReVieW da MoMenT – Raya 2011

Image
Hai semua..
Selesai sudah cerita sebelum pause & masa puasa.
Huh! Akhirnya..

Sekarang masuklah time raya.
Kih3 orang dah nak raya haji dah aku baru cerita raya puasa hahahah
Tak kisah la..cerita aku..

Kalau tahun sebelum sebelum sebelum ni…aku beraya bersama mama, abah, Angah, Mimien, Adaa, Alie. Now, aku beraya bersama suami & family belah suami di Pahang.
Lain lain lain..
1st time rasa beli baju warna sama, beli sama-sama..*oloh3
Untuk sekian kalinya..aku beraya dengan orang lain.
Bubbye Mama, abah..

Tahun lepas..


Aku with abah mama, Alie, Angah, Mimien, Adaa

alalalalala anak mama & abah


Tahun ni..


Aku with mak & abah, suami cyg, Ikah, Maisarah, Adik, Udin, Andak, Emy


Anak2 lelaki mak abah..hehe yang baju kelabu saya punya k! walaupon nampak muda tapi dia paling tua huhu


Anak dara mak abah + menantu..aku r tu hahhaah


buat huru-hara jap!


berjalan kumpul duit raya!!


Sweet je aku kan..ewah hahahhaha..
Aku ingat aku akan melalak di pagi raya..tapi tak pon! *terselamat kalau tak buat malu je
L…

Selamat Berjuang

Image
Hye semua.
Huh tajuk amacm nak berperang.
Tapi mmg berperang pon..berperang untuk masa depan.
Bukan aku, tapi adik aku..Syamin (Mimien)

Akhirnya Mimien meneruskan perjuangannya yang da beberapa thn tertangguh.
Tahniah Mimien.
Usia bukan penghalang tau..

Kiteorang semua support ko. Don’t worry =)
Chaiyok!

Sayang ko banyk2

Kami Adik-Beradik Laaaaa

Image
walaupon dia kurus aku gemok
walaupon dia cntik aku lawa*xsame ker cntik lawa?? hahahaha
walaupon dia cerah aku gelap
walaupon dia muda aku tua*da kate pon adik
walaupon dia matang aku kanak2

tapi kami ber binti name yg same
di lahirkan dari ibu yang same
membesar tak same*aku beranak dulu n aku lagi besar hhuhuhu

dia adik aku laa...

AreG Adaa

Gambar Raya..

Image
Kalau sebelum ni aku da bercerita serba sedikit cerita raye aku yang membosankan itu so kali ni nak layan gambo lak..huhuhuhu..oh ya macam aku kate thn ni xde baju raye..so hasilnya agak warna-warni..ngeh3

Ni gambar family..mama lolap la pulok..


ni..gambar anak2 mama n abah..:D


da start gedik..anak dara ni.


cubaan apakah ini??!!!


lastly..mengabadikan diri di tangga..oyey..

Eyewwwwwwww

Image
huh
umah sape neyh?
macam tongkang pecah je...

ishk...



hamek ni...







but..
when finally..


















yeyh..


our family's house..ok x? masa ni belum siap kabinet atas lagi..nanti aku rajin aku snap lagi yang fully..

Ni TuK aBah

Image
creadit to google
kul 1 pagi lagi aku da wish..tp ni saje ni post dalam entry lak ahak..
Selamat Hari Bapa, abah.. Semoga abah bahagia selalu Walaupon Family kite da tak macam dulu, hubungan kita sebagai anak dan ayah tak terputus sampai akhir hayat along..btulkan? Tak de sorang pon dalam dunia ni tak buat silap..asal kite berani dan sedia berubah. Semuanya akan berjalan. Maaf, memaafi..Terpulang pada diri masingkan abah.. dari kecik sampai sekarang kalau along menagis..abah selalu cakap "Along anak abah..Along yang sulong..Along kena kuat".....hehehe tapi sampai sekarang along belum mampu nak jadi sekuat abah.. "AreGya Sayang Abah"
notakaki: abah makan pe ye jadi kuat?? hahahahah