Showing posts with label family. Show all posts
Showing posts with label family. Show all posts

Thursday, August 22, 2013

Sakit Jantung!

hye semua.. *ni memang comment intro aku hehehe

Sekarang ni minggu kedua rayakan?
tapi aku tak sure ni raya ke berapa.

sat

sat

sat

cheq p kira naa~

15 Syawal..patutlah aku nampak bulan cantik berseri je

google picture
macam telur aku tengok gambo ni..kui2 tapi comelkan siapa setuju?
okeh sila geleng!

tahu tak korang? kat negara mana tah aku lupe geleng tu setuju..*info yang tak dapat disahkan hehehe

Aku ni berangan nak puasa 6. tapi sampai sekarang belum berkesempatan*alasan!

Apa kaitan cerita ni dengan tajuk asal?
Sebenarnya aku nak bercerita pasal beberapa hari sebelum raya.
Beberapa hari sebelum raya banyak aktiviti aku yang tergendala..
antaranya,

iftar dgn team herbalife
iftar dgn kawan2
bulan puasa aku kali ni tak havoc macam yang sebelumnya

yang paling sedih..


Abah masuk hospital beberapa hari sebelum raya.
Masalah jantung!
Abah memang kuat merokok. Dia memang dah tegar dah kuar masuk hospital. Tapi kali ni aku tengok abah lemau + lemah. Sampai rasa separuh nyawa + semangat aku hilang.

Hilang rasa nak raya.

dengan dugaan yang bertimpa-timpa bulan ni. Aku memang tak sanggup nak harung.
Tapi aku tak boleh fikirkan diri sendiri.
Aku kena bangun juga..
Aku ade anak..
Suami..
kalau aku down siapa nak jaga dorang?

Aku slute mama! dia sangat kuat.

Walaupon masalah belum selesai. apapon jadi aku kena bangun!
Alhamdulillah.. Abah keluar wad 2 hari sebelum raya.
tapi abah dah tak segagah dulu ='(

sampai sekarang kedai belum boleh buka lagi..


kerana urusan abah yang buat, jumpa supplyer, jumpa yang membaiki handphone, semua atas abah.
Bila dah abah sakit, semua tergendala..


Wednesday, November 30, 2011

November's Wedding

Hye semua..
Ada baik?
Nasib baik..
Kalau tak baik?

tak baik tak sihat, or tak baik..tak baik r...

lalalalala~ mengarut sudah.

okes2..
sebenarnya..Dragon ball ade 7 biji..
Eh..bukan..

sebenarnya, nak bagitau, November dah nak melabuhkan tirai..
Dalam bulan ni, ada dua tarikh cantikkan?
siapa perasan?

11.11.11 - Jumaat
20.11.2011 - Ahad

macam biasa, orang akan mengabadikan tarikh ni untuk hari berbahagia dorang.
tapi bagi aku tak de ape pon. hanya tarikh. hehehe tak kisah la kan..
Janji kalian bahagia..

bulan ni juga, dalam rumah aku ada 2 orang yang sambut birthday,
Alie & Mimien
*rugi laa 1 kek 2 org huhuhu

Bulan ni juga kira bulan aku & Popopoi*En Suami Merayau2 memenuhi undangan perkahwinan kawan-kawan. wuwuwuwuwuwu *mana yang tak sempat tu maaf ye.

jom tengok pasangan bulan November...

Intro je dah muka kite orang huhuhu..pengantin agak bz so ni je picnya. dengan pengantin tak sempat


Inilah pengantinnya Fairuz & Pasangan ( 12 November)


Next day, Mubin & Pasangan..Pupul tu. (13 November)

Kami yang hadir. Ada lagi tapi tah mane la.



Gee & pasangan.. (26 November). Sorry Gee sebab tak dapat datang. Gambar pon amek kat FB heeee



Penanggah yang baru nak makan..Iza & Sue

Kakak Ucuk (Wawa) & Abang Omot (Faizal) huhuhu pengantin penutup bulan November. Aku & bunga tu macam kena je kan..wuwuwuwuwu

Kami warga UniKL BMI..huhuh bangga! hahahahah


buat semua pasangan..

Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair
Mudah-mudahan Allah memberkahimu, baik ketika senang mahupun susah dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan”

Lastly..
Bye bye NOVEMBER..jika berkesempatan kita jumpa lagi di 2012 =)
dengan cerita yang lain..Insyaallah..

Thursday, November 10, 2011

Salam AidilAdha..Raya, Raya, Rayeee

Hye semua
Apa Khabar?

Rasanya da terlewat kan?
Eh tak..Raya kan panjang lagi cumanya cuti je tak panjang..hehhehe

Salam Aidiladha buat semua..
Balik Kampung atau tak, Raya tetap raya kan?
Kampung aku kat Bandar tapi tetap meriah, sebabnya adik beradik + aku memang suka meriuhkan rumah abah mama..*bising! Huhuhuhu

Raya Haji ni, aku sambut kat Semenyih.
Mula-mula nak raya kat Sungai Besi je..tapi ad eke patut boleh lak xde air 1 day before raya.
Ayak! Spoil betul laaaaa..
Raya tetap raya..untung la orang ade 2 rumah..hahaha
Ok,
Kalau ada aku MESTI ada gambar. Heeeeeeeee

Gambar Raya Haji tahun ni...



Hahahahahahah ni je..
Aku kompom korang block blog aku ni hahhahahah

ok2 scroll lg..




















































DSC_0082
tengok ade penambahan & pengurangan huhuhu cecari

DSC_0139
Outdoor ngeeeeeeeeee. aku rasa macm tercekek bila Popopoi wat macam tu..

DSC_0115
Hamboi2..1 la aku nak bangga. Walaupon dah nak setahun tapi aku still muat baju tu tanpa pkai korset! huhuhuu

DSC_0134
wuwuwuwuwuwu

DSC_0165
Untung la ade adik yang beso boleh dukung2..

IMG00541-20111106-1852
Ko nak g mandi ke hape ni AregYa?

IMG00544-20111106-1854
Balik time! Bye2 Semenyih...

Happy Birthday Azlie

TODAY IS..

10 NOVEMBER 2011

DSC_0908

Selamat Hari Lahir Azlie..
Hari ni Genaplah 14 tahun umurnya.

Along doakan yang terbaik untuk kamu. ngeeee hadiah?? entah tak tau nak bagi ape. hahahaha tengok la nanti ye. Study bebaik next year dah nak PMR ooo..

Thursday, October 27, 2011

ReVieW da MoMenT – Raya 2011

Hai semua..
Selesai sudah cerita sebelum pause & masa puasa.
Huh! Akhirnya..

Sekarang masuklah time raya.
Kih3 orang dah nak raya haji dah aku baru cerita raya puasa hahahah
Tak kisah la..cerita aku..

Kalau tahun sebelum sebelum sebelum ni…aku beraya bersama mama, abah, Angah, Mimien, Adaa, Alie. Now, aku beraya bersama suami & family belah suami di Pahang.
Lain lain lain..
1st time rasa beli baju warna sama, beli sama-sama..*oloh3
Untuk sekian kalinya..aku beraya dengan orang lain.
Bubbye Mama, abah..

Tahun lepas..


Aku with abah mama, Alie, Angah, Mimien, Adaa

alalalalala anak mama & abah


Tahun ni..

DSC_0053
Aku with mak & abah, suami cyg, Ikah, Maisarah, Adik, Udin, Andak, Emy

DSC_0055
Anak2 lelaki mak abah..hehe yang baju kelabu saya punya k! walaupon nampak muda tapi dia paling tua huhu

DSC_0058
Anak dara mak abah + menantu..aku r tu hahhaah

DSC_0067
buat huru-hara jap!

DSC_0098
berjalan kumpul duit raya!!


Sweet je aku kan..ewah hahahhaha..
Aku ingat aku akan melalak di pagi raya..tapi tak pon! *terselamat kalau tak buat malu je
Lepas solat raya aku call mama abah..konon nak sesedih..tapi semua tengah happy dorang nak beraya kat Melaka! *cis berani korang happy tanpa aku ye! Hua hua hua hua

Katapon raya happy la! Ayak.

Raya kat Pahang sama je..aku ingat kat Pahang makan ketupat pulut yang segitiga tu..tapi tak. Huh! Bagus la..sebab aku tak makan ketupat tu..pulut la!! Adik-adik aku sume makan..ciankan aku ni hahahhaah..ingat lagi masa raya kat kampong abah kat Kelantan. Aku suruh mama beli banyak-banyak nasi impit dari KL aku sanggup tolong masak*walapon aku pemalas! Kalau tak mau aku makan kuih je sepanjang raya kat sane. waaaaaaaaaaaaaaaaa

Monday, May 30, 2011

Selamat Berjuang

Hye semua.
Huh tajuk amacm nak berperang.
Tapi mmg berperang pon..berperang untuk masa depan.
Bukan aku, tapi adik aku..Syamin (Mimien)

Akhirnya Mimien meneruskan perjuangannya yang da beberapa thn tertangguh.
Tahniah Mimien.
Usia bukan penghalang tau..

Kiteorang semua support ko. Don’t worry =)
Chaiyok!

Sayang ko banyk2

Friday, May 20, 2011

Kami Adik-Beradik Laaaaa


walaupon dia kurus aku gemok
walaupon dia cntik aku lawa*xsame ker cntik lawa?? hahahaha
walaupon dia cerah aku gelap
walaupon dia muda aku tua*da kate pon adik
walaupon dia matang aku kanak2

tapi kami ber binti name yg same
di lahirkan dari ibu yang same
membesar tak same*aku beranak dulu n aku lagi besar hhuhuhu

dia adik aku laa...

AreG Adaa

Monday, September 20, 2010

Gambar Raya..

Kalau sebelum ni aku da bercerita serba sedikit cerita raye aku yang membosankan itu so kali ni nak layan gambo lak..huhuhuhu..oh ya macam aku kate thn ni xde baju raye..so hasilnya agak warna-warni..ngeh3

Ni gambar family..mama lolap la pulok..


ni..gambar anak2 mama n abah..:D


da start gedik..anak dara ni.


cubaan apakah ini??!!!


lastly..mengabadikan diri di tangga..oyey..

Monday, July 19, 2010

Eyewwwwwwww

huh
umah sape neyh?
macam tongkang pecah je...

ishk...



hamek ni...







but..
when finally..


















yeyh..


our family's house..ok x? masa ni belum siap kabinet atas lagi..nanti aku rajin aku snap lagi yang fully..

Tuesday, June 22, 2010

Ni TuK aBah

creadit to google

kul 1 pagi lagi aku da wish..tp ni saje ni post dalam entry lak ahak..

Selamat Hari Bapa, abah..
Semoga abah bahagia selalu
Walaupon Family kite da tak macam dulu, hubungan kita sebagai anak dan ayah tak terputus sampai akhir hayat along..btulkan?
Tak de sorang pon dalam dunia ni tak buat silap..asal kite berani dan sedia berubah. Semuanya akan berjalan.
Maaf, memaafi..Terpulang pada diri masingkan abah..
dari kecik sampai sekarang kalau along menagis..abah selalu cakap "Along anak abah..Along yang sulong..Along kena kuat".....hehehe tapi sampai sekarang along belum mampu nak jadi sekuat abah..
"AreGya Sayang Abah"

notakaki: abah makan pe ye jadi kuat?? hahahahah