Showing posts with label enjoy. Show all posts
Showing posts with label enjoy. Show all posts

Saturday, January 18, 2014

An An An Do rae mon ~

hye semua..
Agak lama tak membebel..
macam biasa, alasan tak sempat hehehe
siyes beb,
baru je buka laptop 

Aku ni lagi suka menghapdet pakai lappy dari handphone..
sebab memang rasa rumit.
kalau pakai lappy ni nak edit2 laaa~juuu~ je.
terima kasih kepada incik mouse yang sangat berjasa.
tanpa dia memang cacat aku nak meng edit =p
tak lupa juga cik puan Acer aku sayang korang!!

lama dah cik puan Acer aku.. 2007 ~ sekarang..

eh! lupa daratan pulak.
terima kasih sangat-sangat kat incik suami a.k.a incik kekasih hati
sebab dia daftar & bayar streamyx tiap-tiap bulanlah aku dapat berblog
mmmuah mmmuah mmmuah

berbalik pada tajuk..

sebenarnya aku, incik suami & gula-gula hati pergi pameran ni last year lagi.
tak silap aku 30 DEC 2014..
lama juga aku ambil masa nak pujuk incik suami pergi sini..
pergi sini bukan sebab anak, tapi sebab emak budak yang teringin nak tengok
aku beli tiket awal tapi pergi bile free.. boleh tak macam tu..
masa dapat tiket tu waaaahhh beshnya!!! Macam tak percaya pulak incik suami nak belikan

meh aku detail sikit pasal EXPO ni..



*100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Category: Family Entertainment
Venue: Viva Home Expo Hall, Kuala Lumpur
Duration: 14 December 2013 till 23 March 2014
Organizer: Animation International (M) Sdn Bhd


TicketAdult (13 years old and above): RM 25.00
Children (4-12 years old): RM 15.00
*actly tiket tu ade macam tax +rm3

Open daily 10.00 am to 10.00 pm including weekends and public holiday.

tambahan.. tiket korang boleh beli melalui online di http://www.myticket.asia/ tapi kena ade visa/ kredit kad & memang fix tarikhnya so kalau terlepas rugi. 1 lagi cara, boleh beli kat BHP petrol pump yang berhampiran tengok yang ade banner Doraemon tu haa p la tanya..

"ade jual tiket Expo Doraemon?"
"dah habis kak"

alahai kesian..hahahahahaa.. tak pe ade lebih 100 buah BHP petrol pump yang dipertangungjawabkan menjual tiket wee~ carilah ye.. dalam Viva Home tak jual tiket =D



Okes dah habis detail pasal expo..now cerita kami pulak..jom~

kesian aku de orang nak bergambar so Giant aku pakse bergambar dengan aku..hahahaha

2 Antara patung dari 100 yang di pamirkan.. tau tak tu roti ape? hehehe roti copy.. siapa senang ingat formula, copy formula kat roti tu then makan.. sama macam korang rebus nota then minum hahaha 

Alya said.."ayok atok dah marah"

kanak-kanak riang. susah betul nak snap gambo. ashik berlari sana-sini je.. huh -__-
tak kisahlah asal dia happy =D

hadiah untuk seseorang hehehee..

yeah.. tamat sudah cerita, malas nak upload bebanyak loteh mokcik. Lepas ni nak buat kerja sekolah pulak.. siapa yang nak rasa camno expo ni.. silalah melawat VIVA Home.. masih ade masa lagi

Tuesday, November 1, 2011

Ke Puncak Keriangan..weeeee

Hye semua..

Genap umur aku 25thn 9 bulan..*hahahaha mcm bby lak
Aku, Popopoi & Alie g ke kota keriangan. Weeeeeeeeeeeeeeeee

Aku ni bukan orang yang selalu naik Genting ni..maklum r aku bukan orang kaya..huhuhu yela naik atas ni kan semuanya mahal..*macam mane la orang boleh g slalu ek?kaye tu..
1st aku naik masa aku sekolah..ingat tak ingat je tapi yang pasti aku tak main ape2 pon
2nd aku naik lepas aku habis belajar

GENTING (56)

hehehe muka skema jer

3rd aku g dengan pakwe aku..huhuhu..g naik lps tu turun alaaaaaaa bosannya!!! *camner orang lain boleh romantik2, aku lak rasa bosan? pelik2
Dan yang terbaru aku g dengan Suami aku ngeee & Alie.
Kami rancang baik punya..baru fun!

1 hari je..hamek! penat ma

Ade orang tanya.."Wah g honeymoon ke?" ni jawapan aku..tak de la, Aku berHoneyStar..hahhaha Enjoy!

DSC_0857
Pertama kali naik huhuhu..ashik nek kete atas tar je kan..kali ni naik kete gantung lak

DSC_0878
Dah sampai..tengok Popopoi dah jauh kebelakang..tak sabar betul tu

DSC_0880
Muka bahagia nak pulun semua game!
DSC_0897
Orang tamak memang macam ni..hahahaha
DSC_0893
Flyyyyyyyyyyyyyyyyy
DSC_0904
Sakura..pink & Sakura hitam hahahahaha cari2

DSC_0908
Nak snap jugk!

DSC_0962
Selamat menjerit ye sayang..extreme!

DSC_1001
Alie di kelas memandu..memang bercinta bawa benda ni..

DSC_1046
Dinasour Park..eh. yeke? ye kot

DSC_1058
Cerahnya muka..Rahsianya..Sila hadapkan muka ke Cahaya Matahari..

cats1
Mereka yang terlibat ngeeeeee =D

DSC_0020
Haaaa kasi hentam!

DSC_0053
3D show

DSC_0107
Lastly..balik r!

Monday, May 9, 2011

Syg..jom dating...

Hye semua..










Sapu sampah guna penyapu jerami
Kemas rumah tak sampai sejam
Aku merempit dengan suami
Merempit guna moto pinjam

Hahahahhahaha

Ske ati ko la AreGya

Friday, March 25, 2011

Hot Baloon | Panas belon huhuhu

hye semua..

20 march lps aku n hubby berkesempatan tgk belon beso dekat2.
awal2 da bangun. En Hubby siap pecut lagi kete. Tapi malangnya kami just dapat tengok je..huhuhuh panjang tu beratur. kul 7 pagi aku sampai pon x dapat nek belon. next year kne ge 6 pagi la pulak..

kat sane aku jumpa MISS ANA..wow..lps majlis persandingan aku..ni 1st time aku jumpa dia..

see our pic =)




happyyyyyyyy..mekaceh cayang..

Friday, March 11, 2011

FaVaRaTo

hye semua..

Sedapnya..

Jangan jealous..huhuhu

dengan penuh ngade2..

"Abang2..Ira nak mam.."

"Ikot la abg x kisah..nak oder berapa?"

"Ehm..20 + nasi 2 hengget..ngeeee"

"Banyak tu..sape nak makan? abang tak larat"


muka da ketat...

dalam hati.."la kan berdua sesame r makan"

"Tak pe r abang..10 je cukup" still senyum..



10 minit kemudian..

"uik..bnyak la pulak td kate x habis"

buat derk je si bucuk ni..

sambil tengok tv..aku n bucuk makan..jap tu dia cakap

"abang tak larat da"

aku..dengar x dengar je..besh layan tv..

"abang....tengok ni" sambil tunjuk pinggan yang tinggal lidi je..huhuhuhu

"cian sayang abang lapar ye..." sambil sesenyum

x kisah la..janji da habis..huhuhu


TQ BUCUK huhuhuu

Monday, July 19, 2010

PeLoK2 CiUm2

1stly let say hi to kakak degree..

"HI KAKAK DEGREE.."

Salam..
Pelok2 cium2..
Wah da lame tak jumpa korang..
Rindu..
Korang da sambung degree da..

Aku??

Nanti r..aku bakal menyusul..
Thankz coz jalan-jalan dengan aku..

.us. (kiri..aku, mak, jannah, ecah)


amboi mak dgn ecah..bukan men lagi


eceh-ceh..bakal pengantin..amin..thn dpn ye kwn2 ingat tu..

Ni yang jalan-jalan dengan aku..
Yang lepas balik dari jalan-jalan,
Aku ikot mak nek hostel..
What! Level 4? PENAT!!!!!
Nek juga..mengapai puncak..hua hua hua
Jumpa yang lain-lain pelok2 cium2 lg..

Aku les?? Erk..gile pe?
Ni adat r..ishk..aku normal k..

LOVE U……………..
MISS U……………..

Friday, June 18, 2010

I'm Lovin It...

ReHat TyMe..oyey...



b4 gerak BerGaYa dUlu DeNgan UniFoRm BarU..de name Siap..Xyah da Nk Pkai Tag..huhuhuhu*sgt GeMoK!!






ha..maKan r..yUmmm...eh2 doa makan dulu ye...


nota kaki: ni yang aku mam smlm..hri ni??? tatau lagi..huhuhuhuhu

Sunday, June 13, 2010

SaBtU MaSa UnTuK E.N.J.O.Y

Hahahaahahahah

Enjoy r sangat..

tapi memang enjoy pon..

1st hari ni aku dapat masakkan si bucuk ku..*kecoh btul! masak nasi goreng jerk

aLalalala masakan jugakkan..

dapat jugak dia rasa masakan aku yang di katakan biase ni..hahahahahahaha

bukan senang tau..nak nangis aku kat dapur takot xsedap..*nages je kerjanya

sayang ku datang dalam kul 12 mcm tu..

aku da siap sume kemas umah n bersiap untuk keluar..

ceh3 makan reramai dengan adik2..

siap tanya tu.."sayang sedap x? masin ker? pahit? xcukup rasa? x manis?"
jawapan dia "biase je.."

la tu jer? agak sedeh r..*poyo2

langsung xsedeyh..janji perot aku kenyang..hahahahaha

save budget..kuar xyah mam kan sayang..huhuhuhu

---habis cite kat umah---

"sayang nk g mne ni?"

"entah..tapi kalau nak try tempat baru g JJ cHeras tu r.." aku jwb

"abg ikot jer" tu r sayang aku ikot je bontot aku..susah nak cakap 'tak'

ceh3 kete wira milik kami meluncur macam papan peluncur tapi lagi laju r..ke JJ baru yang x berapa nak baru..

sampai-sampai je trus beli 4 tiket..
untok 2 orang
untok 2 cerita

muka bahagia dapat juga tengok wayang

tamaknye dua cite skali tengok..hahahaha peduli pe..


EnJoy r TeNgOk MacaM nI..

terkeKeK-KeKeK aKu TeNgOk..

SaYaNg AKu LaYaN je..

A-TeaM memAnG X RuGi TeNgOk AshIk GeLak Je AKu..No Plan B..

ThE KaRate KiD JalaN CiTe LamBat Kit..taPi MeManG BeSt..AcT bUkAn PaSaL KaRate..taPi PasaL KuNg Fu..TaPi TaJuk KaraTe?..xKiSah R layanzzzzz

Ok TiMe BaLik SeKaRaNg.. P MaKan MalaM Lak.. Yer..

nape muka terkejut ni sayang..huhuhuhu..agak comel aku di situ


da SamPai Umah da..huhuhuhuhu

amacam mata ku? amat seksi hahahahaha*sila muntah banyak2