Posts

Showing posts with the label enjoy

An An An Do rae mon ~

Image
hye semua..
Agak lama tak membebel..
macam biasa, alasan tak sempat hehehe
siyes beb,
baru je buka laptop 

Aku ni lagi suka menghapdet pakai lappy dari handphone..
sebab memang rasa rumit.
kalau pakai lappy ni nak edit2 laaa~juuu~ je.
terima kasih kepada incik mouse yang sangat berjasa.
tanpa dia memang cacat aku nak meng edit =p
tak lupa juga cik puan Acer aku sayang korang!!

lama dah cik puan Acer aku.. 2007 ~ sekarang..

eh! lupa daratan pulak.
terima kasih sangat-sangat kat incik suami a.k.a incik kekasih hati
sebab dia daftar & bayar streamyx tiap-tiap bulanlah aku dapat berblog
mmmuah mmmuah mmmuah

berbalik pada tajuk..

sebenarnya aku, incik suami & gula-gula hati pergi pameran ni last year lagi.
tak silap aku 30 DEC 2014..
lama juga aku ambil masa nak pujuk incik suami pergi sini..
pergi sini bukan sebab anak, tapi sebab emak budak yang teringin nak tengok
aku beli tiket awal tapi pergi bile free.. boleh tak macam tu..
masa dapat tiket tu waaaahhh beshnya!!! Macam tak …

Ke Puncak Keriangan..weeeee

Image
Hye semua..

Genap umur aku 25thn 9 bulan..*hahahaha mcm bby lak
Aku, Popopoi & Alie g ke kota keriangan. Weeeeeeeeeeeeeeeee

Aku ni bukan orang yang selalu naik Genting ni..maklum r aku bukan orang kaya..huhuhu yela naik atas ni kan semuanya mahal..*macam mane la orang boleh g slalu ek?kaye tu..
1st aku naik masa aku sekolah..ingat tak ingat je tapi yang pasti aku tak main ape2 pon
2nd aku naik lepas aku habis belajar



hehehe muka skema jer

3rd aku g dengan pakwe aku..huhuhu..g naik lps tu turun alaaaaaaa bosannya!!! *camner orang lain boleh romantik2, aku lak rasa bosan? pelik2
Dan yang terbaru aku g dengan Suami aku ngeee & Alie.
Kami rancang baik punya..baru fun!

1 hari je..hamek! penat ma

Ade orang tanya.."Wah g honeymoon ke?" ni jawapan aku..tak de la, Aku berHoneyStar..hahhaha Enjoy!


Pertama kali naik huhuhu..ashik nek kete atas tar je kan..kali ni naik kete gantung lak


Dah sampai..tengok Popopoi dah jauh kebelakang..tak sabar betul tu


Muka bahagia nak pulun semua g…

Syg..jom dating...

Image
Hye semua..










Sapu sampah guna penyapu jerami
Kemas rumah tak sampai sejam
Aku merempit dengan suami
Merempit guna moto pinjam
Hahahahhahaha

Ske ati ko la AreGya

Hot Baloon | Panas belon huhuhu

Image
hye semua..

20 march lps aku n hubby berkesempatan tgk belon beso dekat2.
awal2 da bangun. En Hubby siap pecut lagi kete. Tapi malangnya kami just dapat tengok je..huhuhuh panjang tu beratur. kul 7 pagi aku sampai pon x dapat nek belon. next year kne ge 6 pagi la pulak..

kat sane aku jumpa MISS ANA..wow..lps majlis persandingan aku..ni 1st time aku jumpa dia..

see our pic =)




happyyyyyyyy..mekaceh cayang..

FaVaRaTo

Image
hye semua..

Sedapnya..

Jangan jealous..huhuhu

dengan penuh ngade2..

"Abang2..Ira nak mam.."

"Ikot la abg x kisah..nak oder berapa?"

"Ehm..20 + nasi 2 hengget..ngeeee"

"Banyak tu..sape nak makan? abang tak larat"


muka da ketat...

dalam hati.."la kan berdua sesame r makan"

"Tak pe r abang..10 je cukup" still senyum..



10 minit kemudian..

"uik..bnyak la pulak td kate x habis"

buat derk je si bucuk ni..

sambil tengok tv..aku n bucuk makan..jap tu dia cakap

"abang tak larat da"

aku..dengar x dengar je..besh layan tv..

"abang....tengok ni" sambil tunjuk pinggan yang tinggal lidi je..huhuhuhu

"cian sayang abang lapar ye..." sambil sesenyum

x kisah la..janji da habis..huhuhu


TQ BUCUK huhuhuu

PeLoK2 CiUm2

Image
1stly let say hi to kakak degree..
"HI KAKAK DEGREE.."
Salam..
Pelok2 cium2..
Wah da lame tak jumpa korang..
Rindu..
Korang da sambung degree da..

Aku??

Nanti r..aku bakal menyusul..
Thankz coz jalan-jalan dengan aku..

.us. (kiri..aku, mak, jannah, ecah)

amboi mak dgn ecah..bukan men lagi

eceh-ceh..bakal pengantin..amin..thn dpn ye kwn2 ingat tu..
Ni yang jalan-jalan dengan aku..
Yang lepas balik dari jalan-jalan,
Aku ikot mak nek hostel..
What! Level 4? PENAT!!!!!
Nek juga..mengapai puncak..hua hua hua
Jumpa yang lain-lain pelok2 cium2 lg..

Aku les?? Erk..gile pe?
Ni adat r..ishk..aku normal k..

LOVE U……………..
MISS U……………..

I'm Lovin It...

Image
ReHat TyMe..oyey...



b4 gerak BerGaYa dUlu DeNgan UniFoRm BarU..de name Siap..Xyah da Nk Pkai Tag..huhuhuhu*sgt GeMoK!!






ha..maKan r..yUmmm...eh2 doa makan dulu ye...


nota kaki: ni yang aku mam smlm..hri ni??? tatau lagi..huhuhuhuhu

SaBtU MaSa UnTuK E.N.J.O.Y

Image
Hahahaahahahah

Enjoy r sangat..

tapi memang enjoy pon..

1st hari ni aku dapat masakkan si bucuk ku..*kecoh btul! masak nasi goreng jerk

aLalalala masakan jugakkan..

dapat jugak dia rasa masakan aku yang di katakan biase ni..hahahahahahaha

bukan senang tau..nak nangis aku kat dapur takot xsedap..*nages je kerjanya

sayang ku datang dalam kul 12 mcm tu..

aku da siap sume kemas umah n bersiap untuk keluar..

ceh3 makan reramai dengan adik2..

siap tanya tu.."sayang sedap x? masin ker? pahit? xcukup rasa? x manis?"
jawapan dia "biase je.."

la tu jer? agak sedeh r..*poyo2

langsung xsedeyh..janji perot aku kenyang..hahahahaha

save budget..kuar xyah mam kan sayang..huhuhuhu

---habis cite kat umah---

"sayang nk g mne ni?"

"entah..tapi kalau nak try tempat baru g JJ cHeras tu r.." aku jwb

"abg ikot jer" tu r sayang aku ikot je bontot aku..susah nak cakap 'tak'

ceh3 kete wira milik kami meluncur macam papan peluncur tapi lagi laju r..ke JJ baru yang x berapa…