Posts

Showing posts with the label sukehati

1st time nak update

Image
Hye semua..

Pelik sikit tajuk.
1st time update ape?
bukan dah banyak ke entry.

sebenarnya nak bagi tahu..ni 1st time nak update entry untuk colum
Azalyne Online Shop..

ni page Azalyne Online Shop

memandangkan raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamai pengguna smart phone. Maka Album dalam page tu aku buat seringkas mungkin.. contoh macam ni..


haaa comey pon comey kan. Senang nak tengok semua warna yang available. Sebab kadang sangkut la ape la. If view pkai blog, skali buka terpampang semua. So dekat blog ni aku buatlah yang lebih detail. Lagipun colum aku ni masih kosong.. ni lah masa untuk mengisi..hehehe..

tunggukan kerajinan aku nanti hehehe
Sekian.. itu sahaja

Kini kembali..

Image
Bismillah..
Assalamualaikum..



Ya Allah sekejap masa berlalu.
Aku kembali semula ke blog ini.
tak tau kenapa..
mungkin sebab ianya dah pulih
dan sememangnya aku sayang blog lama aku
walaupon macam2 perubahan.

follower tah kemana,
update tah ape2
sampai aku pon dah tak faham blog ni.

tapi tak kisah.
aku akan mulakan kisah baru
aku masih aku tapi perjalanan kisah baru.
dengan blog lama kisah baru =)

Kwiyomi Style

Image
Okeyh boleh cuba dikala BOSAN!! hahahahahah

Yang Mana satu..idaman kalbu..huhuhuk!

Image
hye semua..

Selamat pagi
Dah sarapan?
Aku belum lagi..
sebenarnya tengah lipat-lipat baju
tiba-tiba ingat

PENIMBANG

boleh tak macam tu..

hehehehe..

 TANITA BC-730
TANITA BC-541
Incik suami: Pilih r nak amek yang mana..
Aku:

tapi masalah sekarang ni..aku kompius yang mane ek?

Promosi februarycepat dapatkannya..=) 5 orang yang terawal sahaja..


Selamat Pagi

Image
Hye Semua..





Mulakan pagi anda dengan breakfast yang sihat
semoga kalian dapat meneruskan hari dengan ceria & bersemangat!

Gunakan masa cuti sebaik mungkin..esok dah kerja lorh
huhuhuhu..

Apepon CARGAS! =D

Ini yang bertukar..

Image
Hye semua..
entry dikala bosan.
padahal banyak je kena buat..hehehe
aku belum bagitau lagi ape yang bertukar dalam blog akukan?
kalau ade yang perasan buat-buat la tak perasan ye, sebab aku nak bercerita ni..huhuhu

okey tengok gambar dibawah:


1- Tab Menu..ceh..aku da design lain..dulu lain..aku lupe le nak printscreen tab yang lame..
2- SideBar / Gadget*betul ke eja ni?..before ni xde pon background kaler-kaler tu..



3- Border..nampak tak yang kaler pupul tu? tu baru letak =)..sebelum ni kosong je.
4- Label..perkataan "label" aku tukar jadi icon yang comel tu
5- Komen.. ni pon sme aku tukar jadi icon yang comel
6- Old/New pos & Home..juga bertukar menjadi icon yang macam aku nak..=D
7- aku dah hilang tak perkataan tu..heheheheh



itu sahaja..
blog lawa2 pon bukan ade yang nak tengok pon..
tapi tak pe aku puas hati dengan ape yang aku buat =)


MISSION COMPLETED!

HomeWorkS!

Image
mampu ke aku stay up ni? erk...

Review 2011

Hye semua..

Macam biase aku mmg agk lambat dalam mengupdate blog
1 sebab aku malas
2 aku penat
3 lately ni kesihatan aku tak berapa nak baik..

Tak kisah la ape2 pon aku tetap gagah nak membebel
Huhuhuhuhu..
walaupon xde orang nak baca..tak pe ni akan jadi diary aku akan datang ye tak..weeeeeee

okes. 2011 dah pon berlalukan..mesti banyak cerita-cerita beshkan. Kalau ianya tak besh pon ianya tetap kenangankan =)

Macam aku, last year ialah tahun PERTAMA aku sambut BIRTHDAY sebagai seorang isteri. Kalau tahun sebelum-sebelumnya. Pagi-pagi or tengah malam tu kompom dapat masej. Ni buka je mata muka kekasih depan muka..hahahahah malu-malu..
Aku sambut birthday dengan suami & kawan-kawan.

2011 juga En Suami belikan DSLR weeeeeeeeeee*tium dia bnyak2 huhuhu.
Dah dapat camera, ape lagi aku dengan adik aku Azlie, test power r! En suami tak minat sangat snap2 ni.
Banyak jugak lak aku & Azlie snap. Asal kuar mesti bawa. Kalau dulu rasa beratnya! Sebab da selalu bawa, tak rasa pong hahahaha

Lepas tu ape …

Belated New Year

Image
Selamat-selamat..
heheheeh
agak lambat aku wish
ini disebabkan kesihatan aku agak tak mengizinkan
ayak! lembek lotek..*kate org klate..

ape2 pon selamat tahun baru..
Pasang azam tapi sila laksanakan OK

Maaf jika ku tak setia

Image
Maaf..
itu je yang mampu aku ungkapkan..
dulu aku beria ingin bersama..
tapi sekarang..

aku akui aku bukan seseorang yang setia..
bukan aku tidak mencuba
tapi apakan daya



selamat tinggal


























Samsung Galaxy Ace..




aku bakal bersama BlackBerry Curve 9360

hahahaha senget dak AreGya!


creadit to GSMArena & GooGle

Si siput masoK mengadap

Hye semua..

Selamat Hari Raya ke-5..
Now dah hari Isnin.
Dalam masa lebih kurang 7 jam dari sekarang korang semua dah nak kena bangun

yang g koje, yang g U, yang kene g sekolah bangun dengan muka kelat..
mesti korang cakap

"aku tak puas lagi la nak bangun lewat!"

"aku tak puas lagi la nak raya!"

ade gak yang cakap

"yeah! akhirnya aku kuar juga dari umah" *macam ayat aku je hahahahah

aku raya tak raya same je. kalau beza time pose r huhuhuhu..

weh sebenarnya aku baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak cite tapi entah biler la nak story! cerita b4 pose pon lum habis aku story..hahahahahahaha
*saaaaaaaaangat sengal ini olang! ayak!

ok lah aku nak masuk tido dulu. kasi fresh otak nanti aku kasi bebel lagi owait!

nite..eh..morning..huhuhu

Lessons in Logic

Image
If your father is a poor man,
it is your fate but,
if your father-in-law is a poor man,
it's your stupidity.


Practice makes perfect.....
But nobody's perfect..... .
so why practice?


If it's true that we are here to help others,
then what exactly are the others here for?


Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.


One should love animals.
They give unconditioned love.


Behind every successful man, there is a woman
And behind every unsuccessful man, there are two.


The wise never marry.
and when they marry they become otherwise.


"Your future depends on your dreams"
So go to sleep.


There should be a better way to start a day
Than waking up every morning.


The more you learn, the more you know,
The more you know, the more you forget
The more you forget, the less you know
So.. why learn.


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk, I have a work station....
what more can I say....

kih kih kih..
pagi yang bosan so ku…

Aku di hari Jumaat yg indah

Image
Hye semua..morning!

Lame da aku tak update
1 sebab je..MALAS! hahahahah

Hari ni, pagi aku bermula dengan mandi awal
Aku pon heran slalu En.Suami bgn dulu..hahaha
Lps tu aku solat subuh..
Sementara En.Suami bersiap aku buatkan breakfast dia

Da siap dia tinggal makan je r.
Awal2 pagi aku da buka internet..*mentang2 umah da de streamyx huhuhu

Bile En.suami da g keje aku pon kemas r cikit umh.
Jap tu sakit perot lak..ayak!
Tak jadi aku nak breakfast..aku minum air suam je..ehmm cian aku

Tengok jam baru kul 730 pagi so blh lengah2..
Masuk dalam bilik tegak jam bilik da kul 8..HAH!

Tengok balik jam luar la..da stuck upenya..
Ape lagi bersiap r secepat mungkin

Da la still sakit perot!

Dengan keadaan kt luar yang hujan agak lebat rasa malas je nk keje..tp kang tak de duit.
Makanya bergerak la dengan keadaan slomo..huhuhu

Da sampai bawah..*umah aku tingkat 3 ye..
Argh kete kene BLOCK! Cis dah la hujan ni..
HENTAM saje la..redah aja!

Ok da boleh gerak..heran jap..asal aku tak lencun? Aku ni org ke plastic? Ape2 la..

Selamat Berjuang

Image
Hye semua.
Huh tajuk amacm nak berperang.
Tapi mmg berperang pon..berperang untuk masa depan.
Bukan aku, tapi adik aku..Syamin (Mimien)

Akhirnya Mimien meneruskan perjuangannya yang da beberapa thn tertangguh.
Tahniah Mimien.
Usia bukan penghalang tau..

Kiteorang semua support ko. Don’t worry =)
Chaiyok!

Sayang ko banyk2

Aku Rindu Asrama..Zaman KegemilanganKU!! huhuhu

Image
hye semua..

aku nak bercerita perihal asrama..huhu
ade ske dok asrama ade bnci sgt dengan asrama..tul x..kununnya mengongkong r ape r..
memang de sesetengah yang memangg ketat..tapi de sesetengah student tu sendiri yang tak ske
huhuhu*ngade2! ngeeeee

ape2 pon aku happy dok asrama..hahahahaha

tengokla katil aku..biru oooo. tenang je. n de Patrik..sebagai peneman. ngeeeee


same macam otak aku..meja aku harus serabut jugak hahahah..pic my bucuk n family MESTI ADE!


jam BEN10 aku hancur!!! ni gara2 aku jatuh macam beruang busuk kat tangga..malu!!!!


cara snap time hujan..huhuhu


bosan2 YM di pagi hari..huh

makanan di kala lapo..ahak! tapi yang herannya aku xde r gemok sgt masa ni..tpi sekarang tak makan mcD pon gemok juga..cmne? cecite!

aku rindu zaman tu... =(

Saya Bukan Penyampai HOT FM

Image
hye semua..

tetiba je tajuk tu kan?

tak de kali ni aku just nk intro my self. coz kadang2 aku pelik dengar orang panggil name aku..

huhuhu..

bukan salah mereka n kalian.. tapi salah aku sebab tak bagitau camne nak sebut name aku.

Ok let me intro my self..


Nama penuh aku AZIRAH ADNAN.
Lahir di KEMAMAN, TERENGGANU tp membesar separuh kat TERENGGANU, MELAKA dan sepenuhnya di KUALA LUMPUR.
Aku tak tau cakap TERENGGANU. boleh la faham..
Aku dilahirkan pada 8 Januari tahun??? hahahahah sila teka
Aku merupakan anak SULUNG daripada LIMA adik beradik.
My mum n my dad POLIS..yang mana masing berasal dari MELAKA & KELANTAN.
Walaupun begitu aku tak tau cakap kelantan..hanya boleh faham saja *aku da try ckp pelik sgt bunyinya..hahahahha

camner aku boleh lahir kat TERENGGANU?? kata mama sepatutnya aku lahir kat MELAKA. Due aku lahir pada 28 Dec thn sebelumnya so mama da cuti balik melaka tp..aku lak x mau keluar. So mama balik r TERENGGANU semula *yg merupakan tempat bertugas mama n abah. 8 Januari 6:30 pag…

Jangan la pkai shawl..

Image
hye selamat petang semua...

tetiba terpaku jap kan?

asal lak Jangan la pkai shawl???

ha...

nak cerita ni..

sebenarnya..


















































dragon ball ade 7 biji..lalalalalalala
bukan2..






sebenarnya..







































bukan korang..tapi entry ni untuk aku!

sememangnya aku seorang kabut+huru hara = serabai!!

hahahahaha

aku tak layak pkai shawl..

tudung segi 4 ke..

bawal ke..

aku sesuai pkai tudung express je..

tengok ni aku pkai shawl..
ni belum pkai spec lagi


tapi kalau aku pkai tudung ni..
siap pkai spec..kan thomey..*seypak laju2!!


so Aregya..TOLONG..JANGAN LA PAKAI SHAWL!!!


p/s: permandangan ngeri..so kne kaburkan..hua hua hua..*huduh ketawa bini org ni..ishk2

Perangai Lama da datang...

Image
asal tah hari ni tiba2 aku nak bawa moto..tapi puas r..da lame aku tak bawa moto jalan2..ashik bawa kereta aje.

Abah aku join LE TOUR de Langkawi 2 minggu.. so moto tu xde sape nak gerakkan..makanya aku mengambil alih..huhuu sekejap je..

"Abah..Along Curi moto jap!!! hehehehe"

tapi agak seram r..sebabnya berat oooo

semalam aku di serang gestrik buat kali ke duanya after beberapa tahun



aduh sangat la sakitnya..

walaupon still tak bertenaga..aku gagahkan juga bawa moto tu..hahahahahah

sape nak join? yok..besh..

join bawa moto la..bukan join dapat gestrik..ishk!!

MamBang MaTe

Image
tetiba je ingat ayat Zetty..

"KopiLeft ayat ko yunk..jgn marah..hohohohohoho"



1.. 2.. 3.. 4..

ala..
semua cantik!! nak semua..
tak boleh, tak boleh! tak baik tamak!

korang mambang mate juga tak??
ni baru 4 ada banyak lagi kat babeShop

kalau nak rasa mambang macam aku sila la melawat..heheheehhe

Baru Ade 3

Image
saje tengah xde kje.

saje2 jugak nk exsen ..
ni la 1/4 drp gadjet aku..

tp ni baru de 3 yang kaler biru ..huuuu