Showing posts with label shopping. Show all posts
Showing posts with label shopping. Show all posts

Thursday, June 14, 2012

Aku di Bulan Mei

Hye semua..
Cerita Mei?
Sekarang dah masuk pertengahan June sudah hahahaha..
Tak kisah le..aku ni pon bukan penulis blog yang tegar

Owait..after aku dating2 dengan baby yang dalam perot & My Ex-boyfriend hari tu

Aku telah meneruskan langkah untuk membeli belah..
Weeeeeeeee seronok..

Asalnya nak baiki PC yang rosak..tapi terminat pulak nak masuk Parkson, yang pada masa tu memang telah SALE!
*perempuan, biase le pantang dengan SALE huhuhu..


Aku sorang?
Silap beso le..Aku mesti le kuar dengan incik Suami.. bosan sih jalan sorang..
Aku ingat, aku sorang je excited nak beli baju baby, rupanya incik Suami pon same..
Ishk comeynyaaaaa.. 1st time beli ni.. slalu belikan orang, kali ni untuk ANAK SENDIRI..
Eh ye ke ni?
Mimpi..mimpi..

Bulan lepas ni je yang kami ade..


Tapi kali ni kuar, tak sangka lak bawa balik banyak ni..



Glup! Ni semua hasil 2 hari suntuk berjalan..atoi laaaaa..penat dak ibu
Sampai terduduk di kerusi urut REST N GO kat shopping tu..yang sehengget tu..huhuhu

Google picture


Esoknya koje..yey ade orang banje askem.. yummm


Setelah di bincang2 pikir2 bagai nak pecah otak..maka aku membeli set ini..
Hahahahahahaha.. mula2 nak beli set bersalin je..skali incik Suami kate, beli je lah 1 set lengkap. Ada juga supplement untuk baby time mengandung ni..=) sangat prihatin.

Antara barang lain yang aku dah beli

hehehe giler malas edit gambo..men tenyeh je..
Ade lagi nak di sambung ni..tapi nanti la~

daaaa~

Tuesday, June 5, 2012

Link untuk MomMy 2b

Hye semua..
Kali ni aku kembali lagi, lagi & lagi..


hehehehe
Sejak2 dah nak dekat due ni..makin risau lak ai..
Bukan ape, takut barang tak cukup
Mau kabut..
Dah alang-alang aku mencari, tak salah rasanya aku berkongsi dengan mummy2
*ops becoming mummy di luar sanakan =)

Kat sini korang cek barang2 yang patut di bawa time nak g hospital nanti Blog Ibu Hamil

Sini pon same.. siap ada doa Dr Nur Izah’s Weblog

Yang ni pulak link untuk korang cek barang2 keperluan untuk baby & ibu secara keseluruhan keseluruhan De Iza's House


Cerita dalam pantang =) di RatuHati

Link ni pulak untuk mereka yang nak tau pasal set bersalin salindah..
1) Salindah.Com
2) Ekin Wellness


this mommy sharing about kehamilannya & time pantangnya dgn herbalife Amalina Peter & Abqari Hamid


korang nak tau pasal NR? Ha jom click sini NonaKu

macam2 panduan dalam Bidan Bersalin ni..sila la melawat

Cerita kak ice terbaik!

Mommy fofular =D kongsi pengalaman dia with 1st baby CtLiyana !~ Life 101 same like me huhuhu

*Lagi tempat untuk survey2 barang baby FaceBook Cute Baby Momma Boutique
*Nak tengok barang Avent? Tengok sini BabyKu Avent
this * tq to Ucuk Omot sbb share =D

Owait..harap dapat membantu..
Lepas ni aku nak buat entry Bulan 5 & barang yang aku dah beli..hehehehe*tengok la kalau rajin =P


Monday, May 28, 2012

Link membeli belah secara online untuk mom to be..

Hye2 semua..
Hari ni aku nak kongsi link-link yang telah aku jelajah untuk persiapan menyambut ‘orang baru’ huhuhu
Jom tengok


FabulousMom
Kat sini aku survey2 je. Agak murah..ni memang betul2 kedai. Tapi aku belum g lagi..syok tengok. Macam2 boleh cari.

Ade yang nak cari carseat? Stroller? Playpen murah?
Ha sini la tempatnya.. NorrisCollections
Siyes sangat murah..boleh pos atau kakak ni hantar.. Aku de beli carseat kat sini =) Boleh juga tengok kat facebook

Selain tu, korang boleh jelajah sini One Baby World
Ni pon kedai.. So macam2 ada..

Lagi link yang pernah aku jelajah LittleWhiz.com ni lah tempat mula2 aku servey breast pump..tapi bukan aku yang cari, en ayah a.k.a suami ku..huhuhu rajin betul dia..



Tempat2 lain yang murah untuk korang survey breastpump
- Fahreem Wardrobe
(untuk breastpump avent & medela harmoni manual only)
- Periwinkle
(kat sini ada breastpump avent & medela harmoni manual, pakej collerbag with bottle n icepack, tilam dll)
-MyMommaShop
(kat sini lak ade breastpump avent & medela harmoni manual & aksesori lain macam Home & Car Bottle Warmer.. Microwave Steam Sterilizer ape lagi?? Sila la melawat)
-E-MumShop web E-MumShop
(bagi aku kat sini barang murah! Tak caya try la..hehehehehe~ macam2 ada beb)
- susuibu2u.com
(kat sini memang hanya jual breastpump avent & medela ada manual ada electric)



Okes apa2 pon try la survey yang tebaik ye.. buat masa ni, ni yang boleh aku kongsi.. nanti kalau ada lagi aku akan link kan lagi.. =D

Selamat membeli belah..


p/s:: semua yang aku link tu untuk sekitar KL & Selangor sahaja ye.. 1 lagi, if mana2 yang aku link kedai tu, kalau dekat dengan korang baik korang pergi je jenguk sendiri..sebab korang boleh rasa kualiti / pengang sendiri barang yang korang nak beli tu..baru puas hati ye dok? Ngeeee