Posts

Showing posts with the label shopping

Aku di Bulan Mei

Image
Hye semua..
Cerita Mei?
Sekarang dah masuk pertengahan June sudah hahahaha..
Tak kisah le..aku ni pon bukan penulis blog yang tegar

Owait..after aku dating2 dengan baby yang dalam perot & My Ex-boyfriend hari tu

Aku telah meneruskan langkah untuk membeli belah..
Weeeeeeeee seronok..

Asalnya nak baiki PC yang rosak..tapi terminat pulak nak masuk Parkson, yang pada masa tu memang telah SALE!*perempuan, biase le pantang dengan SALE huhuhu..


Aku sorang? Silap beso le..Aku mesti le kuar dengan incik Suami.. bosan sih jalan sorang..
Aku ingat, aku sorang je excited nak beli baju baby, rupanya incik Suami pon same..
Ishk comeynyaaaaa.. 1st time beli ni.. slalu belikan orang, kali ni untuk ANAK SENDIRI..
Eh ye ke ni?
Mimpi..mimpi..

Bulan lepas ni je yang kami ade..

Tapi kali ni kuar, tak sangka lak bawa balik banyak ni..


Glup! Ni semua hasil 2 hari suntuk berjalan..atoi laaaaa..penat dak ibu
Sampai terduduk di kerusi urut REST N GO kat shopping tu..yang sehengget tu..huhuhu

Google picture

Esoknya koje..yey…

Link untuk MomMy 2b

Hye semua..
Kali ni aku kembali lagi, lagi & lagi..

hehehehe
Sejak2 dah nak dekat due ni..makin risau lak ai..
Bukan ape, takut barang tak cukup
Mau kabut..
Dah alang-alang aku mencari, tak salah rasanya aku berkongsi dengan mummy2 *ops becoming mummy di luar sanakan =)

Kat sini korang cek barang2 yang patut di bawa time nak g hospital nanti Blog Ibu Hamil

Sini pon same.. siap ada doa Dr Nur Izah’s Weblog

Yang ni pulak link untuk korang cek barang2 keperluan untuk baby & ibu secara keseluruhan keseluruhan De Iza's House


Cerita dalam pantang =) di RatuHati

Link ni pulak untuk mereka yang nak tau pasal set bersalin salindah.. 1) Salindah.Com
2) Ekin Wellness


this mommy sharing about kehamilannya & time pantangnya dgn herbalife Amalina Peter & Abqari Hamid


korang nak tau pasal NR? Ha jom click sini NonaKu

macam2 panduan dalam Bidan Bersalin ni..sila la melawat

Cerita kak ice terbaik!

Mommy fofular =D kongsi pengalaman dia with 1st baby CtLiyana !~ Life 101 same like me huhuhu

*Lagi t…

Link membeli belah secara online untuk mom to be..

Image
Hye2 semua..
Hari ni aku nak kongsi link-link yang telah aku jelajah untuk persiapan menyambut ‘orang baru’ huhuhu
Jom tengok


FabulousMom
Kat sini aku survey2 je. Agak murah..ni memang betul2 kedai. Tapi aku belum g lagi..syok tengok. Macam2 boleh cari.

Ade yang nak cari carseat? Stroller? Playpen murah? Ha sini la tempatnya.. NorrisCollections
Siyes sangat murah..boleh pos atau kakak ni hantar.. Aku de beli carseat kat sini =)Boleh juga tengok katfacebook

Selain tu, korang boleh jelajah sini One Baby World
Ni pon kedai.. So macam2 ada..

Lagi link yang pernah aku jelajah LittleWhiz.com ni lah tempat mula2 aku servey breast pump..tapi bukan aku yang cari, en ayah a.k.a suami ku..huhuhu rajin betul dia..



Tempat2 lain yang murah untuk korang survey breastpump
- Fahreem Wardrobe
(untuk breastpump avent & medela harmoni manual only)
- Periwinkle
(kat sini ada breastpump avent & medela harmoni manual, pakej collerbag with bottle n icepack, tilam dll)
-MyMommaShop
(kat sini lak ade breastpump avent …