Posts

Showing posts with the label pertunangan

Sape dah nak Kawen..? Angkat Jari..

Image
Salam sume..
Kali ini nak cite pasal kawen..

"Gatai na.."

Bukan gatai rasanya umo baye aku da ptt de ilmu cikit2 pasal kawen tul tak?

Kawen..
Ehmm bukan pasal seks je kne tau..

kewangan
Tatasusila
Rahsia rumah tangga
Masakan
Anak..

serba serbi la..
Nak2 gegurl..

Kamu gegurl kt luar..
Kne berani..
Bukan berani sampai tahap BOLEH NAK TERAJANG LAKI LAK!
Tu bukan berani tu KUANG AJO TU!

Maksud aku..
Korang kne r pandai kereta, moto..
Tau sikit2 bertukang
Panjat2..
Amacam setuju x?

Hahahahaha ni pendapat aku la..

Ape2 pon IZIN SUAMI TU PENTING..
Kang de lak yg bengong..IZIN SUAMI? SUME KNE MINTAK KEBENARAN KE?
Yup..tapi patut2 r..xkan nk g toilet pon nk ckp nk call suami yg kt tempat keje..

“abg ayang nk masuk toilet ni..abg bg x?”

Mau kena PANG sejibik..hahahahah

Ok2 da terjauh tersasar..
Sebenarnya aku nak cerita pasal SEBELUM KAWEN..OK KWN2.



---------RISIK, TUNANG-----------




Aku dapat idea ni dari sorang kawan yang bertanya..
Aku bagitau awal2 INI PENDAPAT AKU..SO JGN R KONDEM..TP KLU DE NK BG PANDANGAN SANG…

Akhirnya bercerita..

Image
Huh..bz tul..
After Majlis aku agak keletihan..hamek ko..
1st time kot wat majlis beso macam ni..Dulu de tapi masa umi kawen tp aku br darjah 5..
Hahahaha..otak piker nak seronok je masa tu..
Tak de maknenya aku nak tolong2..
Tolong menyibuk de r.
Tapi aku de gak menyibuk kat majlis Cik Donat..(Sekarang da Jadi Puan Donat)
2 kali aku jadi pengapit..n wat majlis tu macam majlis sedara aku..
Family dia pon aku da kenal so x salah pon..ngeh3
Kalau aku cakap tu kembar aku pon orang caye..ade iras dok..

Berbalik cerita majlis aku..
Picture bnyak aku letak tp belum bercerita je kan..
Cukup r dengan ape yang aku da letak tu..kan kan kan..

Ape je aku nak cerita pasal majlis..Majlis aku biase je cuma agak kabut di permulaan. Sampai aku nanes (eeeee tak malu!)
Kenangan..so tuk simpanan aku dan orang yang hadir..ahak!

Owait..sebab aku ada de cikit pengalaman,
So aku nak kongsi.
Tak nak? Sila click kat atas skali sebelah kanan de tanda “X”
Sila buat sekarang.

Yang stay..yok habiskan perjalan entry ni..hahahaha


Untuk…

Sebelum membuat keputusan untuk bertunang

Image
creadit to google


yEyh Ramai BetUl aKu dEngaR da nak beTuNaNg..taHniah2. Yang Da berTuNaNg belated Tahniah r kat korang *ha? de ke belated bertunang..he3

aper pon aku nak berkongsi dengan korang ni..Penat aku Search kat GooGle.. :D
so selamat membaca..

Banyak perkara anda perlu pastikan sebelum menetapkan tarikh majlis pertunangan anda. Majlis pertunanangan merupakan majlis yang selalunya dibuat secara sederhana dengan menjemput sanak saudara yang terdekat serta rakan- rakan sekerja anda. Walaupun dibuat secara sederhana, tapi anda perlu pastikan ianya berjalan dengan sempurna

Terdapat pelbagai perkara yang boleh berlaku ketika majlis pertunangan. Jadi anda perlu ambil kira beberapa perkara seperti dibawah sebelum membuat keputusan mengenai tarikh majlis pertunangan anda.


Mendapat persetujuan kedua-dua keluarga
Pastikan majlis pertunangan yang akan diadakan telah pun mendapat persetujuan dari kedua-dua belah keluarga. Tarikh dan tempat perlu disetujui oleh keluarga masing-masing supaya le…