Posts

Showing posts with the label FamilyTime

Alhamdulillah selamat di Nikahkan..

Image
Hye semua..
Selamat bertengah minggu..
TENGAH?
Yelahkan hari ni bukan Sabtu tapi Rabu

25 DEC..

Hari Natal.. Happy Holliday

Sehari je okeh!
Esok koje.

Cerita aku bersambung lagi.. sebelum tahun baru MESTI habis!
hahahahaa..

10 November - Azlie (Busu Alya merangkap adik bongsu kami)

14 November - Syamin (Ummie Alya merangkap adik 3 aku)

16 November - Wedding day Syamin!!!






Cukuplah ni kan..
Semua benda nak kena buat cecepat..
Janji lepas niat nak update =D

Salam AidilFitri

Image
Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..



sebenarnya aku ade je kat fb sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okeyokey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat &am…

Cuti sekolah!!

Image
Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

.
Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa


Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st we…

Wedding lepas berpantang..

Image
Hye semua..

Ni semua last year punya cerita
hehehe lama sangat perjalanan cerita aku..

hadap sajok! ngeeee

antara wedding yang sempat aku mendarat =)

 Zul & Hasni kawan sekolah menengah
Family picture huhuhu masa ni dekat pahang*Alya belum mandi lagi huhuhu
Firdaus & Fatin ini wedding Adik ipar
Afifah..kawan sekolah rendah yang memang cakap laju je..huhuhu
tahniah kepada semua..next tunggu giliran korang jadi macam aku lak..*kendong baby =D

HELLO KELANTAN

Image
Hye semua..

Beberapa bulan lepas..*da lame la ek huhuhu
Aku, suami & parent aku balik Kelantan..*jangan tak tau aku ade campuran darah Kelantan tau
Lame betul tak balik sane.

Sejak nenek aku meninggal, mane pernah lagi aku jejak sana.
Aku balik atas urusan abah..bukan urusan aku..

Kirenya aku & suami sebagai peneman my parent.

Yelah Kelantan kan jauh, so suami aku akan bergilir drive dengan abah.
Aku & mama tido je*walaupon kami blh drive tapi tak berani la
1 lagi tujuan aku & suami balik Kelantan adalah untuk kenalkan suami aku dgn sedara-sedara di kg.. masa kahwen thn lepas tak semua dapat turun KL.

Wah seronok tul suami aku..g umh org tu dapat kain pelekat*adat org sane bagi kain kat menantu abah yg bgtg umh org ni bagi kain..sampai mama cakap

“Lps ni Mus g keje pkai kain pelekat la. Buat seluar..” hahahahahahha

Serious mmg banyk dia dapt..ade yang biase, ade yang macam licin.. ade 1 sehelai, suami aku bagi aku..
yey..blh wat kain untuk baju nnt.

Kat Kelantan, pagi2 …

Big Family+Love Family = Family Everything

Image
Sabtu baru2 ni kami sekeluarga makan besar..

huhuhuhuhuh

Tahun Baru Cina belum lagi..tapi..kami sekeluarga dah pergi makan besar dulu.

okey r tu..

selepas beberapa tahun..ni kali kedua makan steamboat ramai-ramai. punya la bz family aku. kalau tak bz tak cukup ahli pulak..atoi ai..

tak pe nanti ada rezeki keluar lagi.. =)

Big Family..all big..huhuhu


Yummmmy

Cuti tapi tak rest..

Image
WARNING!– entry ni macam diary..panjang & boring..


Ahad – 3 Okt
“Huh seronoknya esk x keje..so rest le cikit..tapi x blh bgn lambat gak esk ade hal..ehmm.” Ni la mula2 yang bermain kat kepala hotak aku..bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi..zZzZzZ


Isnin – 4 Okt
Ti tit..
Msg from Ida ‘Mak’
Ajie kite orang kuar kuar kul 7:30..

“oit ni da pukul 7:15..!!! cis!!” giler aku lari p mandi siap2..

“abah2..blh antar along hntar along tak g masjid jamek?”

“ko nak g mne?”

“hr ni amek jubah.”

“ok je..da tak jauh dr IPK tu”

Ape lagi merempit la…hahahahaha..lps salam abah aku lari2 mak..*gilos! bukan lari2 anak ke? Ke stesen
Hasilnya..aku sampai dulu & 1 Jam jugak r aku tggu yang len..

Mula2 aku sorang

Then kak wa sampai

"Hye..saye kak wa..."*bj kelabu mata bolat..huhuhu
Then baru yang len sampai..

Sbb nak g same2 tak pe tggu juga kwn2 sampai sume ade..

Tgk ni…sempat lagi….

giler camera ke giler pose mcm ni?


Ni dalam city campus after dapat jubah..eh mane mak???


Da setel…