Showing posts with label FamilyTime. Show all posts
Showing posts with label FamilyTime. Show all posts

Wednesday, December 25, 2013

Alhamdulillah selamat di Nikahkan..

Hye semua..
Selamat bertengah minggu..
TENGAH?
Yelahkan hari ni bukan Sabtu tapi Rabu

25 DEC..

Hari Natal.. Happy Holliday

Sehari je okeh!
Esok koje.

Cerita aku bersambung lagi.. sebelum tahun baru MESTI habis!
hahahahaa..

10 November - Azlie (Busu Alya merangkap adik bongsu kami)

14 November - Syamin (Ummie Alya merangkap adik 3 aku)

16 November - Wedding day Syamin!!!


Anak-anak perempuan Pakcik Nan & Wife Pakcik Nan hehehe..

Alhamdulillah..selamat semuanya..Tahniah =)

With sibling

Pengantin lama & pengantin baru.. huh gego!

Cukuplah ni kan..
Semua benda nak kena buat cecepat..
Janji lepas niat nak update =D

Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Saturday, June 15, 2013

Cuti sekolah!!

Hye semua..

Cuti sekolah? Dah habis la..heheheh
Walaupon dah berlalu..ianya meninggalkan kenangan manis.
Yup aku bukan cikgu mahu pon murid sekolah tapi aku sempat jumpa cikgu & kawan sekolah hehehe..
Sebelum cuti sekolah, aku sempat jumpa 2 kawan jauh..

Rindunya korang..

Kak ana.. kawan ILP. Dulu tempat koje dekat sekarang dah jauh & paling gembira dia dah mengandung!! Alhamdulillah. Tian dia ikot aku berjalan dengan pinggang yang sakit weee sowi..

Ini gambar aku & Alya OTW to Shah Alam. Yeah kami berdua. Alhamdulillah aku masih mampu drive sorang. Alya anak yang baik =)
.
Alya & Unty Ana..

Next, hari yang sama jumpa Qaqa!! Weah! Aku rindu ko laaaaaa

Harap maklum gambar anda dicuri & di paste di sini huhuhu

Takde gambo bersama sebab tak ingat nak bergambo masa tu bergosip je..hahahaha gossip?!
Ni x-officemate aku. Sempat juga yang lain-lain. Tapi kejap je. Nanti ade masa kita dating lagi ye kawan!


Hari minggu.. hari Weeding. Yeah..
1 June – Selamat Pengantin Baru NURUL AZWA (uYun)

Snap by Qaqa.. Curi by Aku..huhuhu at FB Qaqa
“Maaf ye. Tak dapat hadir.. ade aktiviti.. tapi kite dah hadirkan hadiah..heheheeh. Semoga kekal bahagia till Jannah..aminnn”


Bercerita pasal weeding ade 2 weeding yang aku belum masukkan..

1st weeding Nurliana.. ni weeding bulan 4 woo huhuhu belah perempuan & bulan 5 sebelah lelaki.. dan yang paling untungnya masa bersanding belah lelaki tu dia dah “berisi”..itulah rezekikan. Alhamdulillah..

CopyPaste from Liana FB + Edit By me hehehehe
Hehehe lambat..sebab ni baru datang mood berblog!


2nd My Coach dalam herbalife.. Umur 24 tahun. Kawen same umur dengan aku dulu. Aku pon kawen masa umur 24 tahun.. yang untungnya mereka dalam usia ini dah boleh kawen pakai duit sendiri! Dan Alia (name sama dengan my Girl) baru tamat degree. Kagum!



3 June pulak punya cerita. Ini pon orang jauh! Cikgu bha.. Aku pon tak tau kenapa perasaan ashik same..hahahaha aku baru berniat macam ni..

“rasanya cuti sekolah ni macam nk jumpa abid”
dengan tak semena-mena dia ade mention aku kat FB

“ko boleh tak freekan jadual untuk aku isnin ni?”
ha lebih kurang la.. haa kan..baru je aku niat.


Ni 1st time dia datang tengok Alya..


Now Alya dah sebesar ini.. heheheehe


Gambar alya je ade. Ni masa unty blanje KFC. Huhuhu. Tak ingat amek gambo sebab asik ber jalan + sesat hahahahahah


Balik je jalan dengan Abid terus shoot g Dinner with family!
Mama msg.. “JANGAN G MANA-MANA MALAM KITE SEMUA MAKAN SAMA” hahahaha kan dah kena booking. Mama memang tau aku ashik ‘hilang’ tah kemana sebab tu mama dah mesej awal2. Sebelum malam ade lagi msg “JANGAN LUPE YE ANAK-ANAK MALAM NI”


Happy family at restaurants hehehe

Dia pon nak order jugakk ishk3

Lastly niat! Saya nak jumpa nak buyong juga.. Durazila..
Akhirnya..aku sampai juga Damansara. Tq incik suami..muah muah muah banyak-banyak.
Kawan aku yang sorang ni dah sarat..36 minggu sudah. Comeynya awak.. tiba-tiba teringat aku time sarat macam ni. Alya suka betul makan sup yang unty buat..siap ibu mintak resepi *nampak sangat ibu tak reti masak hahahaha. Ni pon tak bergambar.. so kite curi!


tamatlah cerita cuti sekolah saye..yeah!
Cerita terperap 2 minggu..

Wednesday, February 13, 2013

Wedding lepas berpantang..

Hye semua..

Ni semua last year punya cerita
hehehe lama sangat perjalanan cerita aku..

hadap sajok! ngeeee

antara wedding yang sempat aku mendarat =)

 Zul & Hasni kawan sekolah menengah

 Family picture huhuhu masa ni dekat pahang*Alya belum mandi lagi huhuhu

Firdaus & Fatin ini wedding Adik ipar

Afifah..kawan sekolah rendah yang memang cakap laju je..huhuhu

tahniah kepada semua..next tunggu giliran korang jadi macam aku lak..*kendong baby =D


Thursday, May 19, 2011

HELLO KELANTAN

Hye semua..

Beberapa bulan lepas..*da lame la ek huhuhu
Aku, suami & parent aku balik Kelantan..*jangan tak tau aku ade campuran darah Kelantan tau
Lame betul tak balik sane.

Sejak nenek aku meninggal, mane pernah lagi aku jejak sana.
Aku balik atas urusan abah..bukan urusan aku..

Kirenya aku & suami sebagai peneman my parent.

Yelah Kelantan kan jauh, so suami aku akan bergilir drive dengan abah.
Aku & mama tido je*walaupon kami blh drive tapi tak berani la
1 lagi tujuan aku & suami balik Kelantan adalah untuk kenalkan suami aku dgn sedara-sedara di kg.. masa kahwen thn lepas tak semua dapat turun KL.

Wah seronok tul suami aku..g umh org tu dapat kain pelekat*adat org sane bagi kain kat menantu abah yg bgtg umh org ni bagi kain..sampai mama cakap

“Lps ni Mus g keje pkai kain pelekat la. Buat seluar..” hahahahahahha

Serious mmg banyk dia dapt..ade yang biase, ade yang macam licin.. ade 1 sehelai, suami aku bagi aku..
yey..blh wat kain untuk baju nnt.

Kat Kelantan, pagi2 makcik aku da cari nasi untuk breakfast..
G umh sedara pon dorang jamukan dengan nasi ni..

Nasi avatar..huhuhu..
bukan2..
La nasi ni la..tak kan x kenal..



Nasi kerabu..sedap…nyum3

Ade 1 petang tu pulak aku makan ni..




Lame tul aku tak rasa laksam ni.. banyak aku bubuh..terasa sedapnya sampai sekarang.

B4 balik KL makcik aku bagi keropok..blh la aku goreng2 kat rumah nanti..
Makan dengan nasi putih ke, nasi goring ke bihun goring pon sedap..ratah time bosan pon bagus..huhuhu.

Aku tak lame kat sane sebabnya aku tak dapat cuti.
Agaknya kalau lame macam2 makanan aku makan..kih kih kih..

Makan je keje dak AreGya ni.

Wednesday, January 19, 2011

Big Family+Love Family = Family Everything

Sabtu baru2 ni kami sekeluarga makan besar..

huhuhuhuhuh

Tahun Baru Cina belum lagi..tapi..kami sekeluarga dah pergi makan besar dulu.

okey r tu..

selepas beberapa tahun..ni kali kedua makan steamboat ramai-ramai. punya la bz family aku. kalau tak bz tak cukup ahli pulak..atoi ai..

tak pe nanti ada rezeki keluar lagi.. =)

Big Family..all big..huhuhu


Yummmmy

Wednesday, October 13, 2010

Cuti tapi tak rest..

WARNING! – entry ni macam diary..panjang & boring..


Ahad – 3 Okt
“Huh seronoknya esk x keje..so rest le cikit..tapi x blh bgn lambat gak esk ade hal..ehmm.” Ni la mula2 yang bermain kat kepala hotak aku..bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi.. bgun pagi..zZzZzZ


Isnin – 4 Okt
Ti tit..
Msg from Ida ‘Mak’
Ajie kite orang kuar kuar kul 7:30..

“oit ni da pukul 7:15..!!! cis!!” giler aku lari p mandi siap2..

“abah2..blh antar along hntar along tak g masjid jamek?”

“ko nak g mne?”

“hr ni amek jubah.”

“ok je..da tak jauh dr IPK tu”

Ape lagi merempit la…hahahahaha..lps salam abah aku lari2 mak..*gilos! bukan lari2 anak ke? Ke stesen
Hasilnya..aku sampai dulu & 1 Jam jugak r aku tggu yang len..

Mula2 aku sorang

Then kak wa sampai

"Hye..saye kak wa..."*bj kelabu mata bolat..huhuhu

Then baru yang len sampai..

Sbb nak g same2 tak pe tggu juga kwn2 sampai sume ade..

Tgk ni…sempat lagi….

giler camera ke giler pose mcm ni?


Ni dalam city campus after dapat jubah..eh mane mak???


Da setel amek jubah..p mayau mam..masa ni r kelakar..

Ni sume salah Zimah..beria nk makan Nasi Lemak Kg Baru..

Kami mmg da dekat dgn tmpat tu..tp xtau kedai tu lorong mne..

Muka penat n tekanan cari jalan..hehehehe*nasib xnmpk muka aku


Nasib jumpa Arip..dia yang tunjuk..hahahaha tp kedai da tutup..

Last2 makan tempat biase je..dgn Arip skali..

n lps mam g mines cr kasut kak wa..



aksi2 xsenonoh di mines..hahahahah


De cite tak besh..
Kami..nyaris2 masuk bawah lori..*nauzubillah…tak nk cite da ngeri..!

Akhirnya aku sampai umh kul 5ptg


Malamnya..msg2..
“kak wa cmne nk pakai jubah ni pelik je..butang xde ape xde..”

Aku yang cakap pelik aku juga yang pakai..n jadi model tuk yang len..hehehehe





Tada…




Ops..hr ni ade surprise..
HAPPY BIRTHDAY AIN…YG KE…*huhuhu

beb aku curi pic ko..jgn mrh ye..


Selasa – 5 OktTi tit..Msg from Ida ‘Mak’Ajie kite orang da otw..
“tension!!! Aku lmbat lagi!”
“raptai dftar kul 8:45 ni da kul 6:35..konon nk gerak kul 7 aduh…”Last2 kite org gerak kul 7:20..naik citra yang di pandu oleh Am *kete mpv tuSeronok hari ni..Am drive..yang join..aku, Kak wa, Mak, Aini, Faiz *sume girl..huhuhu

Faiz, Mak, Aini, Kak wa & Am..Ni la kami yang naik MPV..aku??? yang snap pic ni r..


Seronok lagi..dapat jmpa kawan kt PICC fuyoooo
Aku jmp mmber ILP lame..Noor..lame tul x jmp..kebetulan abg dia pon konvo Unikl n raptai hari ni..& best dapat jmp ma dia gok.. “lamo tok jupo ma =)” *ma tu mak in klatey


Ma, aku & Noor


Sayang kamu...


Susunan tangga yang baik..hahahahah


aku dengan Family Noor


Candid2 time Raptai..ahak!

Aku da setelkan pic studio solo hr ni..& dapat take pic studio dgn kwn2 *yang sempat join beberapa jer..yg len da balik sbb da lewat sgt.

picture studio aku & kawan2 setelah aku edit

Kunun nak amek skali dgn En Tunang tapi kete wat hal lak.. =’(
*sungguh dengki kete itu!
Dr kul 7 pagi td kul 8:30 mlm br aku sampai umh..lewat lagi..

Rabu – 6 OktYey bangun lewat cikit je.Benda yang da setel hari ni..1. Booking untuk hiv test pra perkahwinan2. Amek picture studio dgn en tunang3. Amek borang kebenaran nikah kat ustaz



Benda yang tak best!
- Da start sakit kepala dr tengkok ke atas.. de rasa mual2 *abah kate aku x cukup rest n stress..huh =!

Yes….ni pic kami…hahahahaha saje nk gedik..
“thanks sayang sbb sudi layan Iera yang banyak cekadak ni”



Esok bakal tiba....

Khamis – 7 OktAlhamdulillah..Aku da tiba ke hari bersejarah ini…TAHNIAH UNTUK AKU & KAWAN2..sebab Berjaya sampai tahap ni..

THANKS TO ALLAH..KERANA BERI PELUANG UNTUK AKU..
MAMA,ABAH..TANPA KALIAN ALONG XDE KAT SINI..
ADIK2 AKU YANG NGOKNGEK HUHUHU DGN KORANG AKU STRESS DGN KORANG AKU HAPPY..
MY EN TUNANG..SLALU SOKONG..
ALSO MY FRIENDS..KORANG MMG BESH!
Disebabkan hari konvo aku hari kerja..maka..mama dengan abah je yang dapat same2 dengan aku..adik2 sekolah + keja..mcm tu juga dgn En Tunang..sedey2..Tapi xde hal r beb..yang penting Mama Abah..“Sayang…Sila belikan Ira bebey beso OK!” hahahahahah permintaan yang melampau“Mien..aku nak coklat yang mahal!” ni lagi x boleh blah..“Adda..ko nak bagi aku ape? Aku da konvo ni!” mau dia bagi penyepak..hahahahahahJom layan pic..


mama abah yang bucuk..huhuhu

aku & mama..ms br sampai..

eceh3

mama, aku, iera & mak iera..huhuhu lum getready tu..




picture with bebudak telekom.....


aku,syida, jannah..yana..korek idong..hahahaha

ade pic kat cni aku curi dr fb masing2..hahahaha ape2 pon aku nk wish congrat kat korang...oyey..



google search..

Jumaat – 8 Okt
Penat aku tak terhenti setakat semalam..

Hari ini pagi2 aku da g Pejabat MARA dengan Am..memandangkan Am ade orang beso dalam MARA*untie dia

so senang r kami nek & turun..tapi still kne amek pas pelawat..pkai pkaian yang sepatutunya..

"tq Am..klu tak mesti aku xtau nak wat camner.."