Showing posts with label Produk Herbalife. Show all posts
Showing posts with label Produk Herbalife. Show all posts

Tuesday, March 11, 2014

New Product - AQUA Shampoo & Conditioner

Hye semua..
Seperti mana yang aku pernah publish baru-baru ni, aku menghadiri sesi pembelajaran di Spectacular 2014.
Acara tahunan yang di adakan di Malaysia. Setiap kali Spectacular mesti ada 1 product baru dilancarkan. 
Amacam bestkan.

Macam last year TC Formular
Apa itu TC Formular?
Tugas dia membantu proses penurunan berat badan dengan lebih cepat dalam bentuk tablet. Sape yang lemak tepu tu haa sesuai sangat. Yang banyak angin pon bagus!

Nak tahu detail pasal TC Formular?
Boleh contect okey? =)

Ok sambung cerita..
Tahun ni 1 lagi product baru iaitu
AQUA Shampoo & Conditioner


WOW!!!

Sebenarnya product ni dah lama dipasaran luar negara. Saloon pon dah guna. Cuma kat Malaysia je baru masuk. Kalau saloon pon dah guna maknanya memang bagus & best la kan kan kan*sambil angkat kening

Jom kita tengok kelebihan product baru ni..

Aqua Shampoo

Dirumuskan khas dengan campuran botani dalam membantu melembap dan memelihara rambut dan kulit kepala anda.

Rumusan bebas sulfat dan paraben akan menyerikan warna rambut anda agar kelihatan berkilat secara semula jadi.

Sesuai untuk kulit dan rambut sensitif. (Tiada pengujian daripada pakar dermatologi)

Untuk semua jenis rambut





Aqua Conditionner

Perapi yang melembapkan secara mendalam ini akan membantu melembapkan rambut dan kulit kepala anda setiap hari.

Menjadikan rambut selembut sutera dan diurus

Sesuai untuk digunakan setiap hari.

Untuk semua jenis rambut





Bestkan? bau MEMANG WANGI..
Untuk info.. PARABEN & SULFAT adalah 2 bahan kimia yang selalu terdapat dalam shampoo-shampoo biasa yang mana bahan kimia ni boleh merosakkan rambut dalam masa yang panjang.. Shampoo yg bebas 2 bahan kimia ni kalau kat luar RM100++. Shampoo sahaja ok belum conditioner. 

Shampoo ni tidak dapat kat kedai-kedai biasa ye.. hanya pada distributor HERBALIFE sahaja..

Jom dapatkannya

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini

Monday, March 3, 2014

32 minggu = 8 bulan

Hye semua..

Perjalanan blog aku terhenti semantara hehehe..
Dalam kepada hotak ni macam-macam nak taip sampai stuck*poyo!

Sedar tak sedar, kandungan aku dah mencapai usia 8 bulan..
Kalau Alya 8 bulan dah makan macam-macam kot weee~

Alhamdulillah sepanjang aku mengandung kali ni, HB aku belum pernah capai tahap LOW. Setiap pagi aku & Alya MESTI ambil Shake

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


Apa itu Shake?
Banyak sangat shake sekarangkan..hehehe
Shake atau nama sebenarnya Formula 1 merupakan MAKANAN bukan SUPLIMENT ye.
Juga merupakan makanan selular nutrisi, ringkas & seimbang. Satu hidangan hanya 90 - 290 kalori sahaja.Mengandungi 55 jenis nutrien & 18 Asid Amino, Fiber / Serat & herba terpilih. Turut mengandungi 7 warna buah & 7 warna sayur.  Zero Fat & kolestrol. Terdapat 5 perisa (Coklat, Capucino, Vanilla, Strawberry & Tropical Fruit).

Yummm yumm yummm.. simple macam ni punya shake pon ade orang tanya camno aku buat heheehe.. okes tu boleh sharing nanti ye..

Bercerita balik pasal aku dengan 8 bulan kandungan ni..
Masa baby 1st, seawal 6 bulan aku dah letak beg keperluan bersalin dalam kereta. Now, dah 8 bulan tak siap-siap lagi. Satu, aku rasa baby pon lambat keluar macam kakak dia hehehe masa Alya 42 minggu baru keluar. Satu lagi sebab aku pon lupa pasal beg ni =P*teruk betu perangai.

ni bukan beg aku okeyh
Sebenarnya aku pon dah lupa nak bawa ape.. so aku sempat la google..*google lagi
Macam-macam aku jumpa termasuklah ALMARI BABY.. mak ai! Ni mesti dia listkan keperluan baby dia. Padahal aku google "senarai keperluan ibu bersalin" .. hahaha memang patut pon.
sepatutnya "senarai barang keperluan ibu bersalin semasa di hospital" baru la keluarkan hehehe..

Aku dah siap copy & share kat sini.. mana tau ade yang lupa or esok-esok ade rezeki aku mengandung lagi. Tak de la mengelabahkan~

Senarai Barang keperluan Ibu & Bayi semasa di hospital
Bayi
* tuala mandi
* pampers
* 2 pasang baju
* 2 pasang sarung kaki dan sarung tangan
* topi
* bedung
* tissue basah

 Ibu
* 1 helai tuala mandi
* 1 helai tuala muka
* Pad
* t-shirt balik
* kain batik
* sweater
* tudung
* 2 pasang stokin
* 1 pasang selipar
* Bra khas untuk menyusu
* Bra Pad
* Seluar dalam
* minyak angin (untuk yang nak bawa)
* barang-barang mandian / kosmetik (bedak,sabun dll)
* Yassin
* handphone & Charger

 Lain2
* tarmos
* cawan, sudu
* ikotlah mungkin makanan

 Document yang WAJIB ADE
* GL
* buku merah
* kad pengenalan anda
* kad pengenalan suami anda
* kad nikah

yang aku senaraikan ni versi hospital kerajaan. Sebab dok hospital kerajaan sepanjang duduk hospital, pakai baju hospital je. So just sediakan baju balik je, atau pakai balik baju yang mula-mula datang. Bedung baby 1 je bawa sebab dok hospital pakai bedung hospital je =). kot ade tambahan boleh komen ye.. sharing2 kot aku terlupa.
pengedar bebas herbalife, pengedar bebas herbalife malaysia, pengedar bebas herbalife cheras, pengedar bebas herbalife sungai besi, pengedar bebas herbalife desa tasik, pengedar bebas herbalife bandar tasik selatan, pengedar bebas herbalife TBS, pengedar bebas herbalife bukit jalil, pengedar bebas herbalife sri petaling, harga herbalife, testimony herbalife, pakej herbalife, PGRM, TBS, Terminal Bersepadu Selatan, Diskaun Herbalife

Sunday, August 11, 2013

Salam AidilFitri

Hye semua..
Sebulan dah aku senyap..*sangat la..

google picture


sebenarnya aku ade je kat fb
sebab aku tak pandai nak bebel or karang cite pepanjang.
that why blog aku sepi..
sepi tanpa aku..
sepi tanpa pembaca hehehehe
tak kisah la..
time free aku taip


okes..ade kawan aku cakap duuuluuu.. dia tak faham ape yang aku tulis kat blog..
katenya..sebab aku banyak tulis short..
ye ek?.
sememangnya aku menaip blog mengikut bahasa yang aku bercakap & ini bahasa hati..hahahaha..
oke2 aku try tulis penuh penuh ye..hehehehe *aku memang suka ketawa

okey okey okey lari tajuk sudah..

1stly.. aku nak wish...
google picture
sempat lagi kan? raya sebulan kan kan kan..
Ape? baru raya ke 4 dah sakit perot? senak? sembelit? gestrik? pedih ulu hati? ayoyo yo
meh meh rapat2 dapatkan rahsia hebat aku..
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ni ha.. Herbal Aloe Concentrate WAJIB ade beb 

2nd..semperna 1 Syawal juga.. genaplah Gula-Gula hati kami 1 tahun *mengikut kalender Islam


google picture
Alhamdulillah..tq Allah sebab memberi kesempatan ini.. Malam raya pertama tu, kami buat majlis kenduri doa selamat & majlis kesyukuran ayah Alya terpilih pekerja cemerlang =) rezeki
thanks juga kat mak & abah mertua kerana bertungkus lumus untuk majlis.

Gula-gula hati kami =) LOVE YOU Alya Marissa

Lastly.............




kami dihari raya... yeah..!
gema tadbir di hari raya...la la la la la la~

Gambor kat kampong..

my family..huh dah ade family sendiri..ape perasaan anda? gilok dak Gya!
nanti sambung lagi k.. bububye..






nak tampil cantik sihat? tambah berat/kurangkan berat? Ask me how..

Ask Me How
Hubungi:
Pengedar Bebas Herbalife
Azirah - 0133433567
capri_sakura@yahoo.co.uk
Atau click di sini